morbital82
24.10.12, 14:52
Słuchajcie zapewne macie w domu niepotrzebne przedmioty codziennego użytku czy ubioru, zabawki, buty itp itd i na pewno znacie, słyszeliście o kimś komu brakuje takich rzeczy. Ja ostatnio usłyszałam o rodzinie z licznym potomstwem, przewietrzyłam szafy i buch worek dziecięcej odzieży powędrował. Skrótami myśląc może zawiążemy wątek oddam/przyjmę. Rozumiem, że ludzie niechętnie przyznają się do skromniejszych zasobów finansowych niż inni, rozumiem, że można łatwo kogoś urazić oddając rzeczy używane ale jestem przekonana,że istnieje wiele osób na terenie naszej gminy które pomoc taką przyjmą. Przecież nie trzeba mówić skąd wystarczy powiedzieć że koleżanka miała i nie ma co z tym zrobić. Nie piszcie, że od tego jest Państwo i instytucje Państwowe powołane do pomagania ludziom ubogim - ja to wiem. Bardziej skłaniam się ku cichej inicjatywie lokalnej, naszej tutaj niż składanie wszystkiego na karby instytucji, która de facto często zawodzi. Rozpocznę może ktoś po kontynuuje - mam do oddania przewijak na łóżeczko, stan nie jest idealny ale nie reprezentuje stanu krytycznego więc posłuży, rowerek dla malucha ( wiek 18 miesięcy + ), gra, świeci, brakuje bocznych barierek i trzeba naprawić rączkę (postaram się ją ogarnąć technicznie), pianiko Playskool dla malucha w wieku 6 miesięcy +, gra i buczy też. Może znacie kogoś kogo nie stać a ma maluszka. Oddam.
Powiem czego ja potrzebuję - karmy dla zwierząt. Może macie, pies kot przeszedł na dietę i nie jada tego co poprzednio. Znam wiele osób dokarmiających bezdomne zwierzęta finansując dokarmianie ze swoich skromnych zasobów finansowych. Przyjmę i dowiozę do dokarmiających.
Pozdrawiam