Gość: nieuk IP: 83.2.184.* 07.03.10, 19:04 Akademia Humoru i Elegancji, ale pewnie mgr. to mgr. sztuka to sztuka, a potem taki magister z polinistyki mówi weszłem i zdałem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ciekawski Lawina skarg na Akademię Humanistyczno-Ekonomiczną IP: *.ms.lnet.pl 07.03.10, 21:34 Mam gdzieś te prywatne uczelnie, ale jedno mnie ciekawi. Dla czego GW nie wspomniała ani słowem o nielegalnych kierunkach podyplomowych, które otwierała Wyższa Szkoła Pedagogiczna. Nie ma i nie było o tym ani słówka w GW, ale czego ja się spodziewam od gazety... obiektywizmu?? ha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Lawina skarg na Akademię Humanistyczno-Ekonom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.10, 21:47 Ja Wam powiem, kiedy będą wyniki kontroli - w Gazecie Wyborczej zaraz po wynikach matur i w momencie rozpoczęcia rekrutacji na studia. Codziennie będzie jeden artykuł na temat wyników kontroli :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna mor. Re: Lawina skarg na Akademię Humanistyczno-Ekonom IP: *.toya.net.pl 08.03.10, 12:22 Może GW dlatego o tym nie wspomniała, że byłaby to wiadomość nierzetelna i niepotwierdzona. Jeśli jesteś taki "ciekawski", to powinienieś wiedzieć, że Łódzkie Wiadomości Dnia już przeprosiły za nierzetelną informację w tej sprawie i użycie słowa "nielegalnie" To, że pojawiły się wątpliwości, jeszcze nie znaczy, że należy od razu szargać dobre imię uczelni i z góry ferować wyroki. Odwiedź, proszę, stronę WSP i dowiedz się o jakiego rodzaju wątpliwości chodziło... No, ale przecież "masz gdzieś te prywatne uczelnie", więc zapewne nie zadasz sobie tego trudu. Odpowiedz Link Zgłoś
de_ent Re: Lawina skarg na Akademię Humanistyczno-Ekonom 17.06.15, 18:03 A punkty rzekomo konsultacyjne w których nielegalnie prowadzono zajęcia po za siedzibą to też zmyslone? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l4m3rk4 Lawina skarg na Akademię Humanistyczno-Ekonomiczną IP: 212.191.172.* 07.03.10, 21:47 na swspiz jest jeszcze gorzej.. ale niestety grama obiektywizmu w artykułach GW nie ma.. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minister Re: Lawina skarg na Akademię Humanistyczno-Ekonom IP: *.devs.futuro.pl 08.03.10, 09:24 A skargi do ministerstwa piszecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Lawina skarg na Akademię Humanistyczno-Ekonomiczną IP: *.toya.net.pl 07.03.10, 22:23 Nie wiem jak jest na innych prywatnych uczelniach i czy GW jest obiektywna czy nie. Wiem jednak, że faktem jest, iż AHE dała możliwość robienia dwóch semestrów w czasie jednego. Oczywiście nie jest to fizycznie możliwe do wykonania, zwłaszcza dla zaocznych. Jak więc im się to udało możecie się domyślać. AHE to jawna kpina. Należy o tym mówić, pisać i walczyć z dziadostwem. Zarówno AHE jak i o każdej innej podobnie działającej uczelni. Po co komu mgr przed nazwiskiem, jeśli po studiach wie tyle samo co przed studiami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Lawina skarg na Akademię Humanistyczno-Ekonom IP: *.cirow.pl 08.03.10, 08:25 tylko Ci niby mgr mają te same szanse w kolejce po pracę jak inni absolwenci,a mając dwa fakultety nawet i większe. Smutne,ale możliwe tylko w Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Ciekawostka. IP: 188.33.141.* 07.03.10, 23:44 Szkoda, że ministerstwo nie podaje liczby odebranych telefonów ze skargami na siebie???? Myślę, że było ich dużo, dużo więcej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Lawina skarg na Akademię Humanistyczno-Ekonomiczną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.10, 01:25 A co tam na innych uczelniach słychać? Bo od znajomych z różnych miast i uczelni słyszę o większych problemach, a jakoś GW o tym nie pisze, a o AHE każdą wiadomość naciąga do rangi skandalu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miejscowy Re: Lawina skarg na Akademię Humanistyczno-Ekonom IP: *.chello.pl 08.03.10, 06:44 Skandalem jest,ze zaklada sie jakies pseudo uczelnie tylko dlatego zeby kadra profesorska mogla trzepac kase.!Skandalem jest rowniez to,ze ministerstwo pozwala na takie przekrety.Widocznie tam tez maja z tego profity.A nabici w butelke mlodzi moga im nagwizdac.!MEN=PZPN !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Lawina skarg na Akademię Humanistyczno-Ekonom IP: *.102.216.187.rev.optimus.pt 08.03.10, 09:52 Odkad to MEN zajmuje sie akademiami? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Lawina skarg na Akademię Humanistyczno-Ekonom 08.03.10, 06:45 Skoro inne szkoły wyższe też takie złe szanowne koleżeństwo forumowe to może rzucicie jakimiś sprawdzalnymi faktami? Konkrety drogie panie i panowie, a nie ogólne bredzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ->8 Re: Lawina skarg na Akademię Humanistyczno-Ekonom IP: *.mrl.uiuc.edu 08.03.10, 07:49 W jednej z uczelni wyzszych w Swidnicy(ksztalcacych przyszlych inzynierow informatykow aby zdac egzamin nalezalo miec 1pkt na 13.Wiem to od znajomego, ktory po zdaniu takiego 'egzaminu' po prostu sie stamtad wypisal Odpowiedz Link Zgłoś
mikelondon Re: Lawina skarg na Akademię Humanistyczno-Ekonom 08.03.10, 08:14 POlitechnika Łódzka, WEEIA. Wszelkie zmiany dotyczące naliczania opłat za studia mają na celu jedno - wydojenie studentów. Pisało się, ze na AHE był utrudniony dostęp do wykładowców. Na PŁ można się dobijać po wpisy przez okres od kilku tygodni do nawet miesiąca - bo przeciez osobnik prowadzący zajęcia na studiach niestacjonarnych nie bywa w weekendy na "uczelni". To że wykładowca prowadzący zajęcia w środku sesji wyjeżdża na narty/konferencję/urlop nikogo juz nie dziwi - "róbta co chceta i zaliczajta kiedy możeta" - to nowe motto. Osobnik prowadzacy laborki zadaje pytanie, po czym okazuje się, że sam nie potrafi na nie odpowiedzieć. Dziekanat to poezja - podania rozpatruje się zaledwie w ciągu 3 miesięcy. Niekompetencja kobiet tam zatrudnionych jest po prostu legendarna. Zapisy na wizytę u dziekana - trwają średnio 15 minut, może byc zapisanych tylko kilku szczęśliwców. Potem okazuje się, że "audiencja" u dziekana trwa... 5 minut. Nie jest istotne, że studenci niestacjonarni musza brać urlop i specjalnie przyjeżdżać do Łodzi - dziekana to nie interesuje. Przecież wyznaczył dyżury (we wtorki i czwartki) dodatkowo w trakcie audiencji dziekan obiecuje złote góry, a potem robi swoje, co z obietnicami nie ma nic wspólnego. Odpowiedź na list (3 strony A4) z konkretnymi postulatami zajmuje mu tyle miejsca, ile jest pomiędzy datą i adresatem w nagłówku listu. Nabazgrane odręcznie w mysl zasady: "nie zgadzam się, odmawiam, nie udzielam". Wykładowcy czekają po 3-4 tygodnie na ustalenie list studentów mogacych brać udział w ćwiczeniach laboratoryjnych. Standardem jest 6 studentów na 1 stanowisko na laborkach, podczas gdy nie powinno być ich więcej niż 3. Chcesz więcej zarzutów? Daj znać. Mozna o tym jeszcze długo pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demonick7 Re: Lawina skarg na Akademię Humanistyczno-Ekonom IP: *.ip.netia.com.pl 13.03.10, 10:59 Potwierdzam. Studiowalem na OiZ-cie. Tragedia po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anula NIE WIERZĘ!!! IP: *.toya.net.pl 08.03.10, 07:08 Zadziwiają mnie te informacje na temat AHE. Ja , jako zwykła osoba , ale mieszkanka Łodzi, amiętam jak wiele osób chciało tam studiować , pracować. Co się stało , że Ministerstwo różne zgody wydało , a teraz się dziwi , że AHE działało bezprawnie.Przecież jakieś standardy musiały być być dotrzymane , szkoła inwestowała , budowała , modernizowała. Widfac to było gołym okiem. MOŻE TO PO PROSTU ZAZDROSĆ INNYCH?SUKCES W OCZY KOLE!Nie wierzę , aby wszystko było złe, bezprawne i nieuczciwe?NIE WIERZĘ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo manipulacja! IP: *.chello.pl 08.03.10, 07:21 Tytul artykulu na stronie glownej jest manipulacja! "Papiery OK, ale.." sugeruje, ze rzeczywistosc mija sie z "papierami" - nie wiadomo w jakiej dziedzinie, nie wiadomo jak, ale sie mija. Z tresci artykulu zas wynika, ze wg papierow program naprawczy jest wprowadzany, chociaz trzeba go kontrolowac. Czyli tytul jest kompletna odwrotnoscia sytuacji opisanej w artykule. Niedobrze mi od "znaczacych" wielokropkow i znakow zapytania na glownej stronie gazeta.pl. To zenujace dziennikarstwo. A jesli chodzi o AHE, to niezaleznie od przewin uczelni, mam przykre poczucie ze jest medialnie dobijana na czyjes zlecenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo manipulacja IP: *.chello.pl 08.03.10, 07:22 Tytul artykulu na stronie glownej jest manipulacja! "Papiery OK, ale.." sugeruje, ze rzeczywistosc mija sie z "papierami" - nie wiadomo w jakiej dziedzinie, nie wiadomo jak, ale sie mija. Z tresci artykulu zas wynika, ze wg papierow program naprawczy jest wprowadzany, chociaz trzeba go kontrolowac. Czyli tytul jest kompletna odwrotnoscia sytuacji opisanej w artykule. Niedobrze mi od "znaczacych" wielokropkow i znakow zapytania na glownej stronie gazeta.pl. To zenujace dziennikarstwo. A jesli chodzi o AHE, to niezaleznie od przewin uczelni, mam przykre poczucie ze jest medialnie dobijana na czyjes zlecenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kama Lawina skarg na Akademię Humanistyczno-Ekonomiczną IP: 94.75.121.* 08.03.10, 07:24 A co powiecie o tym ,że kierunek anglistyka (oddział w Gdańsku) kończy się poprzez uczestnictwo tylko w kursach językowych firmy językowej i kwszytsko jest ok, i też ma się magistra. Dlaczego taki twór dalej funkcjonuje? Odpowiedz Link Zgłoś
terleo Lawina skarg na Akademię Humanistyczno-Ekonomiczną 08.03.10, 07:50 Dlaczego mój znajomy, który TAM pracował jako profesor i "trzepał kasę" sam nazywał tę Szkołę "Szkoła Humorystyczno-Ekonomiczna"? Coś TAM musi być niezwykle dziwnego i wesołego..."Akademia Humoru i Ekonomii" - przecież TO brzmi dobrze i kasę na TYM też można zrobic, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc wstyd IP: *.cirow.pl 08.03.10, 08:27 prowadziłem tam zajęcia jeden semestr,wstyd mi się przyznać, nie mówię już o wpisywaniu do CV:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: wstyd? Do abc IP: *.102.216.187.rev.optimus.pt 08.03.10, 10:07 Ja zas twierdze, ze AHE jest, jak na polskie warunki, calkiem dobra uczelnia. Natomiast prowadzilem zajecia na lubelskim UMCS i rzeszowskiej WSIiZ. W Lublinie od biedy mozna bylo wytrzymac, choc tamtejsza profesura (mowa o Wydziale Nauk Politycznych) to straszne glaby i zwyczajni oszusci. Np. dziekan Wydzialu Nauk Politycznych lubelskiego UMCS nie potrafil odpowiedziec nawet na najprostsze pytania odnosnie swej ksiazki o mniejszosciach narodowych w Polsce i wrecz chwalil sie swa nieznajomoscia jezykow obcych, a szczegolnie angielskiego... Zas WSIiZ w Rzeszowie to juz zupelny zart. Prowadzilem tam zajecia, i stwerdzam, ze po pierwsze to poziom studentow jest wrecz zalosny, a po drugie, to wladze rzeszowskiej WSiiZ wrecz zakazuja wykladowcom "oblewania" studentow. Stad mozna smialo rzec, iz rzeszowska WSIiZpo prostu handluje dyplomami. Ale ze jej wladze oplacaja sie sowicie rewizorom ministerialnym, to na rzeszowskiej WSIiZ moga dalej kontynuowac na swoj nielegalny proceder... I, w odroznieniu od anonimwego "abc", podpisuje sie pod tym, co tu pisze. lech.keller@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
3.m.6 Re: Lawina skarg na Akademię Humanistyczno-Ekonom 08.03.10, 08:52 To tylko bardzo żle świadczy o Twoim znajomym profesorze . Brał pieniądze pracując nieuczciwie i jeszcze się tym chwalił. WSTYD Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista właśnie 08.03.10, 09:12 wstydzić się powinien profesor. Młodzi doktorowie nie mieli wyjścia, często było to ich jedyne miejsce pracy. Więc chcąc zostać w zawodzie musieli iść na trudne kompromisy. Profesorowie nie musieli tego robić. Ich AHE skusiła wyłącznie dodatkowymi pieniędzmi. Bez profesorów kierunki by nie ruszyły, a sami zainteresowani doskonale wiedzieli, jaki jest poziom tej uczelni. Przyzwoity człowiek nie chce firmować swoim nazwiskiem dziadostwa. Odpowiedz Link Zgłoś
balianzibelinu Dowcip 08.03.10, 08:54 Przychodzi Adam Michnik na kolegium redatkorskie, na sali cisza i skupienie, po czym mówi: Teteteteterarararazzz mmmmamamaammmmmy byyyybybyć jakajak FafafafakkkkFakt qqqqqqqqqqqqqqrwa. Co co poziomu nauczania: kiedyś byłęm na urodzinach i tam nowo poznany znajomy, doktor z jakieś dziedziny prawa Uniwersytetu Łódzkiego mówi: Jezu znów miałem zajęcia z tymi dwustoma studentami (jakaś uczelnia W Piotrkowie - chyba Akademia Świętokrzyska). Lepiej zrobię im test na egzaminie bo nie chce mi się przepytywać takiej ilości debi.li. Prywatne uczelnie to po prostu pozwolenie Pańśtwa na zarabianie większej kasy "uczonym", której z kolei nasza 3 RP nie jest w stanie zapewnić. Tak samo jak lekarzom. Dlatego Państwo pozwala na brak kas fiskalnych i koperty. Lepiej żeby lekarz zarabiał na lewo niż żeby dać dużo kasy, ale egzekwować wobec nich prawo - surowe prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
b52h Re: Dowcip 08.03.10, 09:29 > Prywatne uczelnie to po prostu pozwolenie Pańśtwa na > zarabianie większej kasy "uczonym", której z kolei nasza 3 RP nie > jest w stanie zapewnić no to nie do końca tak jest... szkoły prywatne płacą często (zawsze?) mniej niż państwówka. Dr X albo mgr Y mogliby odpykać swoje godziny w całości w macierzystej AlmaMater, po kija jeździć gdzieś do śmiesznej szkoły z siedzibą w przychodzi zdrowia albo biurowcu? I jeszcze mniej zarabiać... Beneficjentami jest wąska grupa _właścicieli_ tych szkół. To oni na tym gównianym interesie zarabiają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Lawina skarg na Akademię Humanistyczno-Ekonom IP: *.102.216.187.rev.optimus.pt 08.03.10, 09:55 Konkretnie: jak sie ten znajomy nazywa, jakie ma kwalifikacje itd. Gdyz ja tez moge napisac, ze moj znajomy profesor z USA, po wizycie w Polsce twierdzi, ze u nas nie ma ani jednego dobrego uniwersytetu i ze zarowno UW i UJ to sa tylko parodie wyzszych uczelni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x zamknąć uczelnię IP: *.cirow.pl 08.03.10, 08:23 student tej uczelni uwłacza innym,którzy wybrali podnoszenie swoich kwalifikacji w innych instytucjach, a absolwent-to stwierdzenie jest mocno przesadzone. Powinni mieć inny kolor dyplomu. Odpowiedz Link Zgłoś
mikelondon Re: zamknąć uczelnię 08.03.10, 10:30 Gość portalu: x napisał(a): > student tej uczelni uwłacza innym,którzy wybrali podnoszenie swoich > kwalifikacji w innych instytucjach, a absolwent-to stwierdzenie jest mocno > przesadzone. Powinni mieć inny kolor dyplomu. jeśli na innych uczelniach publicznych jest tak jak na PŁ - patrz mój post wyżej) to kolory dyplomów powinny zostać te same. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uk Re: Lawina skarg na Akademię Humanistyczno-Ekonom IP: 194.42.116.* 08.03.10, 08:26 widać że nieuk po skrócie mgr nie stawia się kropki nie uczyli na publicznej? Odpowiedz Link Zgłoś
3.m.6 Lawina skarg na Akademię Humanistyczno-Ekonomiczną 08.03.10, 08:48 Ciekawa jestem kto i ile wam płaci za tą wyjątkową nagonkę na AHE.Mam nieodparte wrażenie,że jest to PRYWATNA wojna gazety z tą szkołą.Jeżeli jesteście uczciwymi dziennikarzmi zwrócicie się z apelem do studentów wszystkich łódzkich uczelni z prośbą o ujawnienie różnych nieprawidłowości. Zacznijcie UCZCIWĄ walkę z bałaganem .To co robicie z AHE jest świadczy o Waszej stronniczości . Dla wyjaśnienia nigdy nie byłam pracownikiem AHE a tym bardziej ( z uwagi na podeszły wiek ) studentką . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pl Re: Lawina skarg na Akademię Humanistyczno-Ekonom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.10, 09:30 Pracowałem na tej uczelni w administracji i wiem że to co gazeta opisuje jest prawdą. To co opisuje GW to wierzchołek góry tego co się dzieje w tej uczelni i w jej PIR'ach (Punkt Informacyjno-Rekrutacyjny de facto wydział zamiejscowy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KagaN Do "pl" IP: *.102.216.187.rev.optimus.pt 08.03.10, 10:10 Konkretnie: kiedy i gdzie pracowales na AHE? O ktorych PiRach piszesz? I czemu anonimowo, skoro juz tam przeciez nie pracujesz? lech.kelelr@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
mikelondon Re: Lawina skarg na Akademię Humanistyczno-Ekonom 08.03.10, 10:32 3.m.6 napisała: > Ciekawa jestem kto i ile wam płaci za tą wyjątkową nagonkę na > AHE.Mam nieodparte wrażenie,że jest to PRYWATNA wojna gazety z tą > szkołą.Jeżeli jesteście uczciwymi dziennikarzmi zwrócicie się z > apelem do studentów wszystkich łódzkich uczelni z prośbą o > ujawnienie różnych nieprawidłowości. Zacznijcie UCZCIWĄ walkę z > bałaganem .To co robicie z AHE jest świadczy o Waszej > stronniczości . Dla wyjaśnienia nigdy nie byłam pracownikiem AHE a > tym bardziej ( z uwagi na podeszły wiek ) studentką . Brawo - więcej takich głosów, a może (MOŻE) w polskiej oświacie przewietrzy się skostniałe, średniowieczne stosunki, skończy z feudalizmem i komuną mentalną dziekanów, dziekanatów i częśći wykładówców, która z uczelniami wyższymi nie ma NIC wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Lawina skarg na Akademię Humanistyczno-Ekonomiczną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.10, 08:57 Przecież podobne problemy mają np. zaocznie studenci SGGW, gdzie zajęcia prowadzi jakaś zastrachana pani magister, a w indeksie pojawia się pan profesor XYZ. Ostatnio hitem SGGW jest nieprzyjmowanie przez dziekanat podań przez panie sekretarki z uzasadnieniem "że są bezzasadne", chociaż o "bezzasadności" akurat te panie nie mają prawa decydować... Odpowiedz Link Zgłoś
mikelondon Re: Lawina skarg na Akademię Humanistyczno-Ekonom 08.03.10, 10:34 Gość portalu: zenon napisał(a): > Przecież podobne problemy mają np. zaocznie studenci SGGW, gdzie zajęcia > prowadzi jakaś zastrachana pani magister, a w indeksie pojawia się pan > profesor XYZ. Ostatnio hitem SGGW jest nieprzyjmowanie przez dziekanat podań > przez panie sekretarki z uzasadnieniem "że są bezzasadne", chociaż o > "bezzasadności" akurat te panie nie mają prawa decydować... dopisz ze to samo jest na WEEIA PŁ. Tam też siedzi wszechwładna pani z dziekanatu, która może stwierdzić - "proszę na mnie nie krzyczeć, ja nie jestem kompetentna" heheheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uk nowe rzesze zmywaków IP: *.197.161.137.threembb.co.uk 08.03.10, 09:07 ciekawe co będzie za kilka lat, jak te miliony naiwnych dzieci pokończą te niby "uczelnie" ? Czy fakt, że połowa absolwentów szkół średnich studiuje coś zmieni w polskiej gospodarce ? Czy ci ludzie znajdą pracę ? W najbardziej rozwiniętych krajach zaledwie 7% ma wyższe wykształcenie, a jeszcze mniej wykonuje prace wymagające faktycznej wiedzy "tajemnej". W Polsce, za 10-15 lat aż 50% młodych ludzi będzie miało tzw "wyższe" wykształcenie. Do czego oni będą potrzebni ? Niektórzy studiują dwa kierunki, aby mieć podwójnego mgr na CV, coraz więcej ludzi ma takie papiery i zauważa, że to za mało, więc idą na studia podyplomowe, aby przebić innych w wyścigu o pracę. Okazuje się, że studia podyplomowe są finansowane ze środków publicznych, czyli kasa podatników została wyrzucona w błoto. Niektórzy przekonali się, że to za mało i idą dalej: MBA. Młodość przedłużona o rok. Ponieważ MBA wiele nie daje, to ci ludzie namiętnie "robią doktorka" Ostatnio tacy ludzie zaczęli pojawiać się w Anglii. Ich kariera zacznie i skończy się na zmywaku lub farmie. Tam się przekonają, że zmarnowali lata życia a swoje CV mogą wyrzucić do kosza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomq Lawina skarg na Akademię Humanistyczno-Ekonomiczną IP: 109.243.168.* 08.03.10, 09:07 Ja sie sadze :> rozprawe mam w kwietniu, zainteresowani moga pisac tomento@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uk nowe rzesze zmywaków IP: *.197.161.137.threembb.co.uk 08.03.10, 09:15 ciekawe co będzie za kilka lat, jak te miliony naiwnych dzieci pokończą te niby "uczelnie" ? Czy fakt, że połowa absolwentów szkół średnich studiuje coś zmieni w polskiej gospodarce ? Czy ci ludzie znajdą pracę ? W najbardziej rozwiniętych krajach zaledwie 7% ma wyższe wykształcenie, a jeszcze mniej wykonuje prace wymagające faktycznej wiedzy "tajemnej". W Polsce, za 10-15 lat aż 50% młodych ludzi będzie miało tzw "wyższe" wykształcenie. Do czego oni będą potrzebni ? Niektórzy studiują dwa kierunki, aby mieć podwójnego mgr na CV, coraz więcej ludzi ma takie papiery i zauważa, że to za mało, więc idą na studia podyplomowe, aby przebić innych w wyścigu o pracę. Okazuje się, że studia podyplomowe są finansowane ze środków publicznych, czyli kasa podatników została wyrzucona w błoto. Niektórzy przekonali się, że to za mało i idą dalej: MBA. Młodość przedłużona o rok. Ponieważ MBA wiele nie daje, to ci ludzie namiętnie "robią doktorka" Ostatnio tacy ludzie zaczęli pojawiać się w Anglii. Ich kariera zacznie i skończy się na zmywaku lub farmie. Tam się przekonają, że zmarnowali lata życia a swoje CV mogą wyrzucić do kosza... Odpowiedz Link Zgłoś
b52h Re: nowe rzesze zmywaków 08.03.10, 09:31 > ciekawe co będzie za kilka lat, jak te miliony naiwnych dzieci pokończą te > niby "uczelnie" ? to szaleństwo trwa już dłużej... sam się zastanawiam kiedy to padnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sceptyk Lawina skarg na Akademię Humanistyczno-Ekonomiczną IP: *.toya.net.pl 08.03.10, 09:27 Artykul o niczym - zdaje sie iz GW krytykowala niedawno p. Jaroslawa K. za rzucanie oskarzen w stylu "Wiem ale nie powiem", teraz sama uprawia dokladnie ta sama praktyke. "Sa liczne skargi", "Stwierdzono nieprawidlowosci" przy jednoczesnym "Programu naprawczego nie oceniamy". Nie jestem pierwszym na tym forum ktory zwraca uwage na razacy brak obiektywizmu. Jesli ktos zada przykladow nieprawidlowosci na innych uczelniach to prosze poszukac informacji o pewnym banku w ktorym misje dydaktyczna realizuje SSWPiZ, nielegalnych punktach zamiejscowych tejze oraz Uniwersytetu Lodzkiego itp. Oczywiscie, jakosc ksztalcenia na prywatnych uczelniach pozostawia wiele do zyczenia, glownie ze wzgledu na poziom studentow - trzeba rownac do sredniej. Ale nie oszukujmy sie, na AHE nie jest wcale gorzej/inaczej niz na innych tego typu uczelniach w Lodzi i kraju. Jesli komus sie nie podoba fakt ze ludzie ktorzy z trudem zdaja mature ida na studia i je koncza to proponuje zmienic przepisy, tak aby pani na poczcie stemplujaca listy w okienku czy zakladowy spec BHP nie musieli legitymowac sie wyzszym wyksztalceniem. Na innej lodzkiej uczelni, WSBiZ hitem jest .. kosmetologia. Zeby nakladac tipsy dziewczyny koncza licencjat, a niedlugo pewno otworza uzupelniajace magisterskie. To jest paranoja, prywatne uczelnie pozwalajace zdobyc dyplom osobom predysponowanym raczej do prac fizycznych to tylko odpowiedz na obowiazujace prawo i sytuacje na rynku pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
b52h Re: Lawina skarg na Akademię Humanistyczno-Ekonom 08.03.10, 09:54 > To jest > paranoja To nie jest paranoja... To jest tworzenie rynku dla ww. szkółek Skoro potrzebny jest kwit to ci co ten kwit wydają mają co robić Co do reszty twojego posta pełna zgoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Lawina skarg na AHE? IP: *.102.216.187.rev.optimus.pt 08.03.10, 09:50 Konkretnie to: 1. Ile i jakie (na co konkretnie) skargi na AHE otrzymalo Ministerstwo od jej pracownikow? 2. Czy byly to slargi od obecnych, czy tez od jej bylych pracownikow? 3. I co z innymi uczelniami, np. slynna ze swego marnego poziomu WSIiZ w Rzeszowie? 4. Skad to zainteresowanie GW i Ministerstwa jedna tylko AHE? Czyzby jej wlasciciel nie chcial finansowo wspomagac ministerialnych rewizorow, tak jak to robi zawsze np. rektor Pomianek z rzeszowskiej WSIiZ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam AHE i Wyższa Szkoła PrzedsiębiorczościIZarządzania IP: *.toya.net.pl 08.03.10, 10:12 Szkoły publiczne nigdy nie dadzą wam tego podejścia jakie dają szkoły prywatne.. W USA prywatne szkoły to nauka w najlepszych warunkach i rozwijanie studentów w tym co chcą robić w przyszłości. HEHEHE Dziwicie się, że nie ma żali na szkoły publiczne (państwowe :P ) nikt Ci takiej szkoły nie zamknie ;) a szkoła prywatna jak tylko coś bąkną o niej to od razu Ministerstwo chce wszystko pozamykać :P i Ci zazdrośnicy którzy przeszli tyle stresu na państwowym hardkorze i nie mogą znaleźć pracy.. Urzekła mnie wasza historia.. Akademia Humanistyczno Ekonomiczna to 30tys ludzi.. Wsadzacie kij w mrowisko. Możecie to sobie interpretować jak chcecie, ale jeśli cwaniaczki które przychodzą na jeden rok zaliczają matmę, fizykę i inne wymagające przedmioty na każdym kierunku i chcą się przepisać na drugi rok do Uniwerku to szkoła powinna ich puścić :) na pewno byliby bardzo zadowoleni z systemu Uniwerka ;) . Prywatne szkoły jeżeli dodadzą do swoich kompleksów i kampusów hale sportowe i profesjonalne laboratoria co jest w przyszłości przy takim rozwoju szybko możliwe to będą to Polskie Princeton. Pozdrawiam Wszystkich Znienawidzonych.. (haters) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Lawina skarg na Akademię Humanistyczno-Ekonomiczną IP: 193.239.244.* 08.03.10, 12:35 skarżą sie przede wszystkim słuchacze, którym kazano się choć trochę uczyć.Nie chodzili na zajecia, nie powiadomili uczelni o rezygnacji i teraz nie chcą płacić za okresy nieobecnosci nieusprawiedliwionej. Uczelnia ma pewne koszty i tych leserów też traktowała jak normalnych uczniów. Ja kończyłam tam studia, po nich dostałam pracę i nie mam uwag odnoscie poziomu nauczania. Przeciwnie, wykładowcy zawsze mieli czas dla mnie, wyjasniali, pomagali. Trzeba tylko chcieć się uczyć. w panstwowych uczelniach nie ma wyzszego poziomu nauczania. to wszysto zależy od słuchaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okruszek Re: Lawina skarg na Akademię Humanistyczno-Ekonom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.10, 13:50 Moim zdaniem nie można dzielić ludzi na tych, którzy są dobrzy i fajni, bo ukończyli szkołę państwową oraz tych, którzy są głupi i nie mają nic mądrego do powiedzenia, bo ukończyli uczelnię prywatną. Na uczelniach różnego rodzaju, czy to prywatnych czy państwowych, trafiają się różni ludzie. Jeśli ktoś jest inteligentny, ma swoją wartość i wiedzę, to nie jest ważne, jaką ukończył szkołę. Nie dajmy się zwariować i szanujmy innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Lawina skarg na Akademię Humanistyczno-Ekonom IP: 130.138.227.* 08.03.10, 15:13 Dowodow nie mam, i miec nie bede ( jestem szarakiem), ale może przyczna jest taka: Barbara Kudrycka - Jest profesorem Uniwersytetu w Białymstoku, od 2003 profesorem tytularnym prawa administracyjnego i nauki administracji publicznej. Do 2007 była drugim rektorem Wyższej Szkoły Administracji Publicznej im. Stanisława Staszica w Białymstoku, od 1 września 2007 zajmuje stanowisko prezydenta tej uczelni. • Rektorem uczelni do 2007 r. była prof. dr hab. Barbara Kudrycka, obecnie piastująca urząd ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego w rządzie Donalda Tuska. Aktualnie rektorem szkoły jest prof. dr hab. Jerzy Kopania.(Uczelnia jest szkola prywatna) Wystarczy spr w wikipedii Zwiazana z konkurencyjna uczelnia? Pierwsza afera zaczela się tuz przed rekrutacja, a teraz zbliza sie koniec roku, pora przypomniec o AHE studentom? Odpowiedz Link Zgłoś
drkagan Re: Lawina skarg na Akademię Humanistyczno-Ekonom 13.04.10, 17:06 Chyba tylko w chorym umysle Michnika! Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.kkk 900 Skarg??? 13.04.10, 21:49 Jeśli to prawda z ta ilością to nie wiem jak z zasadnością tych skarg ale na pewno uczy się tam najwięcej skarzypytów w Polsce jednocześnie. Odpowiedz Link Zgłoś