Dodaj do ulubionych

Camerimage w Warszawie? Szkoda, ale nie!

28.03.10, 14:39
Jeśli jakiś polityk da grosz na Camerimage to do końca życia nie zagłosuje na
niego i na jego partię. Żydowicz MUSI odejść z Łodzi!

www.tvnwarszawa.pl/-1,1649493,0,,camerimage_w_warszawie_historia_straconej_szansy,wiadomosc.html
Obserwuj wątek
    • Gość: zytniak Re: Camerimage w Warszawie? Szkoda, ale nie! IP: *.gdynia.mm.pl 28.03.10, 14:52
      to chyba koniec tego festiwaliku albo wyladuje w dziurze typu torun lub
      wieliczka. wazne ze wychodzi z lodzi... papapapapapapapa
      • Gość: dla Lodzi Klakierzy Walczaka znowu klaszcza IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.03.10, 15:21

Marzenia pryncypala co?
        Przykro ale dopiero zaczyna sie prawdziwa debata, bez was bo
        jestescie zbyt tchorzliwi by wystapic pod imieniem i nazwiskiem.
        Lodzianie widza co robia politycy i widza powiazania i milczenie
        politykow w sprawie SSS i Walczaka.
        Lodz do ESK bez Camerimage? PO do wyborow bez Camerimage? PO z SSS
        za ponad 500 mln zlotych publicznych pieniedzy (na prywatna galerie
        sztuki -wg programu Atlasa Sztuki-Walczaka wg Kacprzaka
        przewodniczacego Rady Miasta - czlonka PO) do wyborow?
        Powodzenia.

• minigry.amor.pl Klakierzy Walczaka znowu klaszcza, a pasożyty nie. 28.03.10, 16:16
          Kiedyś czytałem na forum, ze nie da rady odwołać Kropiwnickiego. Dziś już go nie
          ma. Wyborcy tym samym powiedzieli co sądzą o Camerimage. Natomiast jedyne moje
          powiązania z Walczakiem są takie, że obaj płacimy podatki w przeciwieństwie do
          niektórych darmozjadów.
          • Gość: Dla Lodzi Re: Klakierzy Walczaka znowu klaszcza, a pasożyty IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.03.10, 17:50
            Minigry juz pare razy pokazales na forum na co cie stac, a w
            zasadzie na co nie.
            Gdyby przyjac twoja demagogie to takze korzystnym decyzjom
            prezydenta Korpownickiego w sprawach zdrowia, socjalnych,
            inwestycyjnych Lodzi takze Lodzianie powiedzieli a wiec wszyscy
            powoinni sie powiesic albo wyjechac z lodzi : oczywiscie poza
            zwolennikami SSS i Walczaka.
            To zalosne, jak piszesz ze Lodzianie odwolujac Kropiwnickiego
            powiedzieli nie Camerimage!
            Oszczedz sobie bo osmieszasz sie.
            Moze podyskutujmy o tym co sadzisz o niekontrolowanym wzroscie
            kosztow SSS do ponad juz chyba 550 mln zlotych?
            Co sadzisz o przyzwoleniu milczacym Politykow na takie praktyki
            jakie stosuje Walczak?
            To jest teraz wazne dla Lodzi.
            Ty natomiast krzyczysz zeby wyrzucic z Lodzi tych ktorzy o to pytaja!
            Te pytania sa dla ciebie tez niewygodne?
            Zachowujesz sie jak Walczak na zebraniu w sprawie dokumentacji SSS!
            Nie wciskaj wiec kitow !
            • minigry.amor.pl SSS vs CŁC 28.03.10, 18:24
              > To zalosne, jak piszesz ze Lodzianie odwolujac Kropiwnickiego
              > powiedzieli nie Camerimage!

W końcu odwołali poplecznika festiwalu i analogicznie...

> Moze podyskutujmy o tym co sadzisz o niekontrolowanym wzroscie
              > kosztow SSS do ponad juz chyba 550 mln zlotych?

Wydaje mi się, że manipulujesz. Ta suma to ok 450mln i nie zmienia się. Została
              zaakceptowana przez ministra Zdrojewskiego. Nie wiem skąd teraz 550mln - pewnie
              propaganda antyrurowa.

> Te pytania sa dla ciebie tez niewygodne?

Nie prawda. Lubie trudne pytania. Sam je czasami zadaje na forum i czasami na
              spotkaniach. Poniżej jest dowód:

forum.gazeta.pl/forum/w,755,109209104,109216971,Pytanie_.html
              Następnego dnia wszystko się wyjaśniło, bo ukazał się artykuł potwierdzający
              dofinansowanie SSS.

> Zachowujesz sie jak Walczak na zebraniu w sprawie dokumentacji SSS!
              > Nie wciskaj wiec kitow !

Jakich kitów? Że Żydowicz przegina? to nie są tylko moje słowa i nie tylko moja
              opinia.

A teraz o projektach(podsumowanie):

Projekt rury SSS - Bardzo łatwy do zapamiętania, co świadczy o świeżym i dobrym
              marketingowo pomyśle na budynek reprezentacyjny. Wręcz symboliczny. Porównywalna
              cena, jeśli chodzi o koszty w porównaniu z gorszymi budynkami w Krakowie i we
              Wrocławiu(jesli cena nie wzrośnie ponad 500mln). Rura kapitalnie wręcz nawiązuje
              do EC-1.
              Projekt CŁC Gehrego - Zagmatwany, niepasujący do otoczenia. Bardzo trudny do
              zapamiętania budynek. Kojarzący się z bałaganem, co jest wręcz nie pożądane w
              centrum Łodzi. Ale... świetny architekt będący reklamą budynku i bardziej
              medialna impreza(Camerimage) od tych, które planuje się w SSS.

Podsumowując SSS jest idealne dla oczu, a CŁC dla uszu. Pozostaje tylko
              formalność. Niestety, projekt SSS jest przygotowany profesjonalnie. Minister
              zaakceptował dofinansowanie. Walczak wie co to biurokracja i formalności.

Gdyby w przyszłości(a jest to bardzo prawdopodobne) imprezy w SSS były by na
              poziomie CŁC, to projekt rury ze swoją łatwością do zapamiętania i
              ekscentrycznością, jest lepszy. A że ludzie z CŁC chcą go storpedować, to nie
              moja(osoby prywatnej) sprawa.
              • Gość: dla Lodzi Re: SSS vs CŁC IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.03.10, 20:23
                Bredzisz we wszystkich punktach.

Przezydenta odolano nie ze wzgledu na poparcie dla festiwalu, wiec
                tu juz Jestes nieuczciwy.

Koszt SSS wg rzetelnych wyliczen mial wynosic w 2008 r - 280 mln,
                wybrano projekt najdrozszy za 380 mln.
                Ty mowisz ze jest ok 450mln.
                Ale to wycena bez podziemnych kondygnacji i wyposazenia.
                Wiec nie plec bzdur.
                Nie KLAM minister Zdrojewski nie mogl zakceptowac 450 mln, bo wycena
                jeszt na 380 mln i pokrycie finansowe tez.

Wiec juz 450 mln to szlenstwo w biedzie LODZKIEJ.
                Nie klam tez ze artykul w Gazecie Wyborczej to potwierdzenie
                finansowania: To ze Walczak Bomanowskiej nagada i ona to napisze to
                za malo. Wybacz ale ta pani i ten pan sa malo wiarygodni w
                kontekscie ich publikacji o EC1, jakims tam Kobro City itp itd.

Nigdzie nie ma oficjalnego stanowiska Ministra w tej sprawie. Do
                przyznania srodkow na SSS jeszcze daleka droga.
                Przeginaja poplecznicy Walczaka i SSS nie liczacy sie z Lodzinami.
                Nie reagujacy na rosnac koszta SSS od 280 mln doszlismy juz do ponad
                550 mln (niech bedzi nawet 450 mln) i to NIE JEST PRZEGIECIA?
                Nie jest przegieciem zachowanie Walczaka ktory sie szarogesi w
                Urzedzie jak w swej firmie, wyrzuca doradce prezydenta. To
                naduzycie! Nie jest przegieciem przybycie jak karetaka pogotowia
                niemal na syglane, w kilka minut Bomanowskiej na spotkanie w sparwie
                przejecia dok. SSS na ktorym ona nie widzi nic bi jest po sprawie,
                ona nie rozmawia z Zydowiczem i niczego nie weryfikuje tylko jak
                dziennikarze w PRL-u pisze jednostronna relacje wg zwierzen
                Walczaka, jego parcownikow.
                Nie jest przegieciem ze Prezydent Sadzynski nie wyjasnia najpierw z
                obiema stronami konfliktu calego zajscia tylko staje po stronie
                Walczaka!
                Zgroza czlowieku zastanow sie! Kto przegina?
                Szef rady Miasta Kacprzak mowi publicznie ze SSS to bedzie prywatna
                Galeria! Za 450 ,mln prywatna Galeria! w tej biedzie! Dla jednego
                uzytkownika!
                Kto tu przegina.
                Nadal twierdze wiec ze kitujesz i obrazasz inteligencje nie tylko
                moja.
                Jesli mowisz ze sa tacy ktorzy mysla jak ty to nie jest to nowum bo
                wielu sie poprostu podlizuje Walczakowi, a jak sie spojrzy na
                kolegow i kolezanki Bomanowskiej, na czarny PR jaki jest budowany
                wokol Zydowicza to dopiero przegiecie.
                Powiem ze jest wicej takich ktorzy twierdza ze Walczak i niektorzy
                politycy z PO przeginaja!

Prosze nie rozsmieszaj mnie w sprawie ocen estetycznych bo chyba
                jestes totalnym ignorantem.
                Rob Krier nazwal SSS RURA Sciekowa.
                To forma inzynierska , nazwijamy ja czyata ale dlatego powinna byc o
                200 mln tansza!
                Co do Gehrego to jestes w bledzie. Poza tym co to za kryterium
                pasuje do Lodzi lub nie pasuje? A ekl;ektyczne budynki na
                Piotrkowskiej pasowaly do Lodzi czy nie> Prosze cie nie kpij sobie.
                Budujemy Nowe Centrum wiec CLC idealnie otwiera od strony zachodniej
                pole dla nowoczesnej architektury.
                Poza tym Gehry da swoim nazwiskiem to czego stu Moellerow z
                Walczakami nie da!!! ZROZUM RURA JEST MOLOCHEM, JEST ZA DLUGA I JEST
                WYRAZEM KOMPLEKSOW WALCZAKA - TA JEGO GIGANTOMANIA. ONA JEST TRZY
                KROTNIE DLUZSZA OD CENTRE POMPIDOU!
                CZUJESZ JAKIE TO PROSTACTWO? JAK BEDA SIE Z TEGO SMIAC LUDZIE ZE
                SWIATA? POZA TYM SSS STOJAS PRZY DWORCU BEDZIE KOJARZONA Z DWORCOWA
                ARCHITEKTURA NIEMIEC.
                MOELLER NIE ZAPROJEKTOWAL NICZEGO PONAD BURSE I HOTEL, NIGDY
                MUZEUM!!!
                Podaruj sobie i pryzjmij do wiadomosci ye Lody stac na oba budznki i
                obie inwestzcje o ile opanuje sie syalenstwo podrazania SSS.
                • minigry.amor.pl Re: SSS vs CŁC 28.03.10, 21:30
                  > Wiec juz 450 mln to szlenstwo w biedzie LODZKIEJ.

a potem...

> Podaruj sobie i pryzjmij do wiadomosci ye Lody stac na oba budznki i
                  > obie inwestzcje o ile opanuje sie syalenstwo podrazania SSS.

No to się zdecyduj, bo to co napisałeś to tylko filozofia i to marna.

Pewnie, ze Łódź nie jest biednym miastem, a średnim i stać miasto na obje
                  inwestycje. Tylko po co budować CŁC skoro Żydowicz odszedł? Nie powiesz chyba,
                  że Żydowicz zostanie w Łodzi? Byłby skończonym kłamcą bez honoru, a o to go nie
                  podejrzewam.

Projekt rury i projekt CŁC - oba są nowoczesne, ale rurę każdy zapamięta. Jest
                  stworzona blisko XXI wieku. Prosta i nawet babcia klozetowa ją zapamięta i
                  rozpozna po latach. O to właśnie chodzi. Łódź nie może dodatkowo płacić za
                  reklamę budynku. Mam prywatne odczucie, że będzie rozpoznawalną łódzką Wieżą
                  Eiffla. A skandale Żydowicza wokół rureczki to "pudelek.pl" na razie.
                  • Gość: dla Lodzi Re: SSS vs CŁC IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.03.10, 23:17

W sumie wygladalo na to ze potrafisz byc rozsadny, ale glupoty jakie
                    napisales w odstatnich dwoch akapitach przecza temu.

Nie chce mi sie z toba pisac.Szkoda czasu.
                    • minigry.amor.pl Re: SSS vs CŁC 28.03.10, 23:41
                      > Nie chce mi sie z toba pisac.Szkoda czasu.> W sumie wygladalo na to ze
                      potrafisz byc rozsadny, ale glupoty jakie
                      > napisales w odstatnich dwoch akapitach przecza temu.
                      >
                      > Nie chce mi sie z toba pisac.Szkoda czasu.

Bo co? Nie podobało się słowo babcia klozetowa? Dla mnie to też człowiek.
                      Dodatkowo płacący podatki na darmozjada Żydowicza. Wstyd!
                      • Gość: dla Lodzi Re: SSS vs CŁC IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.03.10, 03:29
                        Zydowicz przynosi Lodzi rocznie dzieki Camerimage 10 mln zlotych
                        czystego zarobku.
                        czytaj czasem inne gazety i wiadomosci niz Gazete Wyborcza i
                        Bomanowska, a zapomnialem jeszcze prpagandowa ulotke EC1 kolejowa
                        hahahaha.
                        Poczytaj Dziennik Lodzki ktory opublikowal dane z opracowania
                        Millward Brown.
                        Osmieszasz sie doszczetnie.
                        Chyba sie prosisz o to by Zydowicz pozwal cie o znieslawianie.
                        • Gość: as Re: SSS vs CŁC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.10, 08:00
                          > Osmieszasz sie doszczetnie.

Ośmieszy to się Żyd-owicz jak nie opuści wreszcie Łodzi.
                        • minigry.amor.pl Re: SSS vs CŁC 29.03.10, 12:57
                          > Osmieszasz sie doszczetnie.

Chciałbyś

> Chyba sie prosisz o to by Zydowicz pozwal cie o znieslawianie.

słysze to od grudnia 2009. Żal czytać.
                          • Gość: prawnik Re: SSS vs CŁC IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.03.10, 14:17
                            Doczekasz sie doczekasz.
                            • minigry.amor.pl Re: SSS vs CŁC 29.03.10, 23:10
                              Czekam człowieku śmieszniejszy od żydowicza. Aczkolwiek śmieszniejszym być nie
                              można, wiec to pewnie ty...
                    • czechy11 Re: SSS vs CŁC 29.03.10, 21:50
                      Dla Łodzi dzięi za wyłozenie całej prawdy i tego co myślą Łodzianie.
                      A Łodzianie chcą Camerimige a wnioskuję to z tego, że z kim nie
                      rozmawiałem: w pracy, u cioci na imienianach itd (a więc naprawdę
                      cały przekrój społeczny)jest zwolennikiem powstania CŁC i twierdzi,
                      ze to projekt dla miasta korzystny. Również nikt kto odwoływał
                      Kropiwnickiego (ja akurat nie byłem taki głupi aby się dać wciągnąć
                      w hucpę ala Joński)nie robił tego bo był przeciwnikiem CAmerimige.
                      Mimigry zwyczajnie manipuluje.
                      I jecze jedno zarówno SSS jak i CŁC są potrezbne bo inaczej po
                      przebudowie dworca w centrum Łodzi zostanie zachwaszczona dziura -
                      czy o to chodzi? Wydaje mi się, ze chodzi o to aby Łódź dostała nowe
                      oblicze i koło zamachowe. Jesli teraz zapszepaści szansę to potem
                      może już takiej nie mieć. Dlatego apelujmy do Sadzyńskiego aby
                      zamiast antagonizować stał się mediatorem bo jeśli to zrobi i się
                      uda to kiedyś będzie się o nim mówić, ze to był jeden z najlepszych
                      ludzi rządzących miastem. No właśnie tylko czy SAdzyńskiego na to
                      stać? RAczej wątpię.
                      • Gość: look Re: SSS vs CŁC IP: *.gdynia.mm.pl 29.03.10, 22:19
                        To żydowicz nie wychodzi z Łodzi?? jesteś z przeszłości?
                        • Gość: MAciek Re: SSS vs CŁC IP: *.warszawa.mm.pl 29.03.10, 22:30
                          RAz jesteś żytniak potem look zdecyduj się wreszcie!!!
                          • minigry.amor.pl Re: SSS vs CŁC 29.03.10, 23:11
                            > RAz jesteś żytniak potem look zdecyduj się wreszcie!!!

Nie odwracaj kota ogonem. Trzymamy za słowo człowieka honoru - Żydowicza.
                            Powiedział, ze odchodzi z Łodzi, więc tylko gównu wypada nie dotrzymać słowa.
                            • Gość: do minigry Re: SSS vs CŁC IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.03.10, 10:02
                              Ludzie w Lodzi dowiedza sie kim jestes i bedziesz przepraszal.
                              • minigry.amor.pl Re: SSS vs CŁC 30.03.10, 10:50
                                > Ludzie w Lodzi dowiedza sie kim jestes i bedziesz przepraszal.

Chyba Pana Boga, za pogardę dla jednego z bliźnich.
        • Gość: karoflik Re: Klakierzy Walczaka znowu klaszcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.10, 15:02
          Masz mentalność kibola. Dla ciebie albo ktoś jest za ŁKS albo Widzewem, nie? Ja
          nawet nie wiem kim jest Walczak, ale wiem kim Żydowicz, bo obraził mnie i moje
          miasto swoimi chamskimi aroganckimi wypowiedziami. Więc nie życzę sobie dawać mu
          moich pieniędzy. Jak mu się nie podoba Łódź i to co dostał a dostał fortunę z
          naszych podatków to niech spada gdzie indziej i niech tam dostanie więcej.
          • Gość: klops Re: Klakierzy Walczaka znowu klaszcza IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.03.10, 15:13
            W temacie podpisales sie.zapomniales jednak dodac, ze jestes tez z
            PO lub SLD bo tylko ci nieodpowiedzilni ludzie sa odpowiedzialni za
            wstyd Lodzi w mediach.Ogladales TVN i zrozumieles wydzwiek
            reportazy? A, zapomnialem ze ty czytasz tylko Bomanowska...hahaha i
            kolejowa ec1 huhuhuhu
            • Gość: gosc Re: Klakierzy Walczaka znowu klaszcza IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.03.10, 19:27
              Gość portalu: klops napisał(a):

> A, zapomnialem ze ty czytasz tylko Bomanowska...hahaha i
              > kolejowa ec1 huhuhuhu

poza tym dobrze się czujesz ? bo robisz wrażenie klopsa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka