Dodaj do ulubionych

Pomysł na promocję lotów Kolonia - Łódź

IP: *.toya.net.pl 20.03.04, 19:13
Wydaje mi się, że linie EAE mogłyby wykorzystać w ramach promocji połączenia
do Łodzi na terenie Niemiec słynną, popularną i znaną każdemu Niemcowi
piosenkę o naszym mieście "Theo, wir fahr'n nach Lodz" - piosenkę, która
przedstawia Łódź w bardzo pozytywnym świetle! To doskonałe zachęcenie do
odwiedzenia miasta, w którym spełniają się marzenia... Służę kontaktem do
załatwienia tej sprawy z managementem Vicky Leandros.
Obserwuj wątek
    • Gość: Albert Akcja wspólna z UMŁ? IP: *.toya.net.pl 20.03.04, 23:27
      Zresztą tutaj można by upiec dwie pieczenie na jednym ogniu. Jakby się włączył
      Urząd Miasta Łodzi, to można by jednocześnie zrobić akcję promocyjną Łodzi
      jako miasta i połączenia lotniczego do Łodzi jednocześnie. Mogła by ona objąć
      obszar zachodnich Niemiec, Belgię, Holandię i Luxemburg, bo wszędzie tam
      piosenka "Theo, wir fahr'n nach Lodz" jest szeroko znana, i z tych terenów
      można łatwo dostać się do Kolonii i polecieć do Łodzi. Z kolei taka promocja
      Łodzi z wykorzystaniem tego przeboju na pewno przydałaby się w obliczu naszego
      wejścia do Unii Europejskiej. Z tego co wiem, wokalistka jest gotowa do
      współpracy.
      • Gość: michał_k Re: Akcja wspólna z UMŁ? IP: *.toya.net.pl 21.03.04, 20:13
        Fajny pomysł - już dawno sie dziwiełem czemu UMŁ nie wykorzystuje tej piosenki
        przy każdej okazji promocji w Niemczech.
        • Gość: Albert Re: Akcja wspólna z UMŁ? IP: *.toya.net.pl 21.03.04, 22:51
          Też tak dokładnie uważam. Taka piosenka to istny skarb, dotychczas nikt z władz
          miasta się nie wysilił, żeby go jakoś wykorzystać w promocji. Ilekroć
          przedstawiam się w Niemczech, że jestem z Łodzi prawie każdy mówi: "A to ta
          Łódź z piosenki! Czy tam jest rzeczywiście tak fajnie?". Tam nikt prawie nie ma
          świadomości, że Łódź to byłe miasto przemysłowe, że takie bezrobocie, takie
          problemy... Przeciętnemu Niemcowi Łódź się zupełnie inaczej kojarzy niż
          przeciętnemu Polakowi, nazwa naszego miasta nasuwa pozytywne skojarzenia, a to
          wszystko dzięki tej piosence. Dzięki niej Łódź jest znana każdemu. Jakby
          Warszawa albo Kraków taką piosenkę miały, już dawno zrobiłyby z tego użytek!
          • ffred Re: Akcja wspólna z UMŁ? 21.03.04, 23:02
            Przepraszam, ale mam pytanie nie dotyczace lotnictwa. Bardzo mnie zaintersowala
            ta piosenka o Lodzi. Jaka jest jej histora powstania? Dlaczego Niemcy spiewaja
            o Lodzi? O czym jest cala ta piosenka? Kurcze, to jest bardzo intersujace!
            • Gość: Albert Re: Akcja wspólna z UMŁ? IP: *.toya.net.pl 21.03.04, 23:12
              Odnośnie historii było kiedys opracowanie w GŁ, po naszych sugestiach na forum.
              Piosenka ta była hitem w latach siedemdziesiątych i osiemdziesiątych w RFN,
              została wylansowana przez wokalistę greckiego pochodzenia Vicky Leandros. Do
              chwili obecnej piosenka ta jest bardzo popularna, tym bardziej że w latach
              dziewięćdziesiątych pojawił się na rynku "remake". Znają i młodzi, i starzy,
              wszyscy... Szkoda, że nie Polacy i nie łodzianie...
              • Gość: Albert Re: Akcja wspólna z UMŁ? IP: *.toya.net.pl 21.03.04, 23:15
                A treść jest mniej więcej taka: zostawmy wszystko, pojedźmy do Łodzi, tam się
                spełnią nasze marzenia, tam zaczniemy nowe życie... Słowo "Łódź" jest w
                refrenie, więc łatwo zapada w ucho.
                • flying_lodz Re: Akcja wspólna z UMŁ? 21.03.04, 23:24
                  Wydział Biuro Promocji, Turystyki i Współpracy z Zagranicą
                  Oddział Promocji Miasta i Współpracy z Zagranicą
                  ul. Piotrkowska 104a, 90-926 Łódź
                  e-mail: biuro.promocji@uml.lodz.pl
                  Kierownik Oddziału
                  Monika Stasiak
                  ul. Piotrkowska 104A
                  tel.: +48 (42) 638-40-85 w. 4085,
                  fax.: +48 (42) 638-44-89
                  Do zadań Oddziału Promocji Miasta i Współpracy z Zagranicą należy:
                  podejmowanie działań popularyzujących Łódź jako atrakcyjne i korzystne miejsce
                  do lokowania kapitału oraz promujących pozytywny wizerunek miasta w tym
                  zakresie, przygotowywanie i rozpowszechnianie materiałów informacyjno-
                  promocyjnych, sprawy dekorowania okazjonalnego miasta, koordynowanie działań
                  komórek organizacyjnych Urzędu w zakresie organizowania i udziału w
                  konferencjach, misjach gospodarczych, targach oraz w zakresie współpracy
                  zagranicznej; nawiązywanie, organizowanie i współpraca z miastami partnerskimi,
                  sprawy wyjazdów zagranicznych radnych Rady Miejskiej, Prezydenta,
                  wiceprezydentów oraz pracowników Urzędu, organizowanie pobytu zaproszonych
                  delegacji zagranicznych.

Jakiś czas temu na zajęciach z marketingu terytorialnego jakie miałem na UŁ
                  gościliśmy dyrektora tego wydziału. Było to jakies 2 miesiące temu i teraz nie
                  wiem czy on już nie jest dyrektorem, bo tutaj mamy Panią Monike Stasiak, czy
                  może są nieścisłości na stronach UMŁ. Tak czy siak rozmaiwałem z tym człowiekem
                  wtedy o Lotnisku naszym i był raczej sceptyczny ale w kwstii promocji miasta
                  jako takiego wypaowidał się całkiem snesownie. Na pewno mnie zapamiętał bo mu w
                  temacie Lublinka nie dawąłem spokoju i myślę, że dałoby się nawiązac z nim
                  kontakt i przedstawić pomysł "piosenkarski". Tymczasem proponuje przesłac Pani
                  Monice link do tego wątku.
                  Dobrej nocy :)
                  • Gość: Albert Re: Akcja wspólna z UMŁ? IP: *.toya.net.pl 21.03.04, 23:35
                    W oparciu o skojarzenia z refrenem tej piosenki, można stworzyć świetne hasło
                    reklamowe, zachęcające do odwiedzenia Łodzi!
                    • beers Re: Akcja wspólna z UMŁ? 23.03.04, 11:22
                      Gość portalu: Albert napisał(a):

> W oparciu o skojarzenia z refrenem tej piosenki, można stworzyć świetne hasło
                      > reklamowe, zachęcające do odwiedzenia Łodzi!

"Theo wir FLIEG'N nach Lodz..." na przyklad ;-)))))))))
                  • Gość: Albert Re: Akcja wspólna z UMŁ? IP: *.toya.net.pl 22.03.04, 13:42
                    Zobaczymy co z tego wyniknie...
                    A tak na marginesie: wg strony internetowej EAE "last check-in" w Łodzi na rejs
                    do Kolonii to zaledwie 20 min przed godziną odlotu!
                    • Gość: ander Re: Akcja wspólna z UMŁ? IP: *.toya.net.pl 22.03.04, 18:47
                      Po pierwsze: również popieram pomysł takiego rodzaju promocji zarówno miasta
                      jak i połączenia lotniczego. Na ten temat warto trochę pomarudzić ludziom z
                      UMŁ. Może to coś da...
                      Po drugie: Chyba 20 minut to za mało dla naszego systemu długopisowego ;)

Pozdrawiam,
                      ander
                      • Gość: Albert Re: Akcja wspólna z UMŁ? IP: *.toya.net.pl 22.03.04, 19:26
                        Myślę, że przy początkowej frekwencji, powiedzmy do 10 osób (przypadającej na 2
                        stanowiska check-in) jest to zupełnie wystarczające. Poza tym jest to dodatkowy
                        atut promocyjny. Bo konkurencyjny cenowo Germanwings z Warszawy wymaga aż 1.5
                        godz, przed odlotem! Więc oszczędzamy nie tylko dojazd na Okęcie, ale również
                        dodatkowo 1 godz 10 min. W sumie około 4 godzin. To dużo, a czas dla niektórych
                        jest bezcenny.
                        • Gość: frankenstein Re: Piszacy tutaj sa nieodpowiedzialni !! IP: 195.143.166.* 23.03.04, 09:51
                          20 min przed odlotem to zamyka sie czekowanie i nikt po tym terminie nie bedzie
                          odprawiony z wyjatkiem jakiegos vipa . Albert pisze ze 10 osob bedzie mozna
                          jeszcze odprawic w ostaniej chwili. Jezeli tak zdazy sie jeden raz to bedzie to
                          ostatni raz bo zadna linia lotnicza nie pozwoli sobie na opoznienia z winy
                          lotniska. Radze wszytkim przewidziec czas odprawy minimalny na 5 min /osobe a
                          nie podniecac sie tym jak to duzo czasu zyskuje sie odlatujac z Lodzi. A tak na
                          marginesie to mysle ze to polaczenie z kolonia padnie jeszcze w tym sezonie.
                          Nie kapuje dlaczego Kolonia a nie jakies miedzynarodowe w Kopenhadze albo
                          Frankfurcie skad doleciec mozna prawie do kazdego punktu na ziemi. Loty do
                          koloni wiaza sie z przesiadkami na pociag do Frankfurtu lub Duesseldorfu .
                          Zyczylbym sobie uruchomienia polaczen do Gdanska i Szczecina w pierwszej
                          kolejnosci a nie do Kolonii za 1000zl na osobe. Ciekawy jestem ilu stac zeby
                          sobie poleciec z rodzina albo czescia rodziny tak sobie do Kolonii. Kompletna
                          bzdura .
                          • default_user Re: Piszacy tutaj sa nieodpowiedzialni !! 23.03.04, 10:04
                            Gość portalu: frankenstein napisał(a):

(..)
                            > na
                            > marginesie to mysle ze to polaczenie z kolonia padnie jeszcze w tym sezonie.
                            > Nie kapuje dlaczego Kolonia a nie jakies miedzynarodowe w Kopenhadze albo
                            > Frankfurcie skad doleciec mozna prawie do kazdego punktu na ziemi. Loty do
                            > koloni wiaza sie z przesiadkami na pociag do Frankfurtu lub Duesseldorfu .

Dlatego, że jedyny przewoźnik, jaki zdecydował sie latac z Łodzi, lata do
                            Kolonii. Co z tego, że inne lotniska są dogodniejsze, jezeli operujace z nich
                            linie lotnicze albo nie widzą w Łodzi interesu, albo nie dysponują samolotami
                            mogącymi wykonać bezpieczne lądowanie i start, na pasie dlugości 1440 metrów.

> Zyczylbym sobie uruchomienia polaczen do Gdanska i Szczecina

Też bym sobie życzył, tyko podaj mi adres, telefon, lub maila do jakiejś firmy,
                            która to połaczenie chce obsługiwać.

> w pierwszej
                            > kolejnosci a nie do Kolonii za 1000zl na osobe. Ciekawy jestem ilu stac zeby
                            > sobie poleciec z rodzina albo czescia rodziny tak sobie do Kolonii. Kompletna
                            > bzdura .

Połączenie jest adresowane głównie do ludzi latających służbowo. Równie dobrze
                            mógłbyś zapytać kogo stać na latanie klasą buisness, a jak się dobrze przyjżysz,
                            choćby w PLL LOT, to jest ona całkiem szczelnie wypełniona.
                            Myslę, że rewelacji nie będzie, ale też nie ma co załamywać rąk. I tak nie
                            będziemy mieli do zapełnienia całego samolotu, wielu pasażerów wsiądzie już we
                            Wrocławiu.

Pozdrawiam
                            M..M
                          • Gość: Albert Re: Piszacy tutaj sa nieodpowiedzialni !! IP: *.toya.net.pl 23.03.04, 13:39
                            Odprawa "check-in" 1 osoby w czasie 5 min. urągałaby wszelkim standardom! EAE
                            jet linią biznesową i w swojej ofercie za odpowiednią cenę GWARANTUJE odprawę
                            pasażera, który zgłosi się do check-in w czasie do 20 min przed odlotem. To
                            jest jedno z założeń funkcjonowania tej linii, popartej hasłem reklamowym "Save
                            your time with EAE". Proponuję zapoznac się z instrukcjami dla pasażerów na
                            stronie EAE:

www.eae.aero/eaeset.php?lang=eng&target=fluege&subtarget=destinationen
                            Tak więc nasze lotnisko, jeżeli podpisało umowę z EAE, będzie musiało odprawiać
                            pasażerów zgodnie z jej wymogami. Co najwyżej będzie to oznaczać szybki koniec
                            długopisowej odprawy bagażowej, z czego wszyscy się będziemy cieszyć. Bo w
                            Polsce funkcjonuje ona tylko w Łodzi!
                            • Gość: frankenstein Re: Piszacy tutaj sa nieodpowiedzialni !! IP: 195.143.166.* 23.03.04, 14:32
                              A co bedzie jezeli pasazer zglosi sie do odprawy przepisowo i bedzie stal w
                              kolejce przed innymi pasazerami ktorzy tez chca byc odprawieni i leca innym
                              samolotem. Mialem taki przypadek w Gdansku kiedy bylem spozniony na lot do
                              Hamburga a jednoczesnie byla odprawa do Kopenhagi. Nic nie pomoglo - ze jestem
                              juz spozniony . Samolot nie poczekal a ja zostalem odprawiony przez Kopenhage.
                              Zreszta w obecnych czasach ten gwarantowany czas odprawy nie istnieje i kazdy
                              bagaz jest przeswietlany kilka minut a gdzie jeszcze odprawa biletowo-bagazowa.
                              Widocznie Lodz jest wyjatkowym miastem i odprawa jest i bedzie blyskawiczna
                              niezaleznie od tego kiedy sie przybedzie na lotnisko. Utopia
                              • Gość: Albert Re: Piszacy tutaj sa nieodpowiedzialni !! IP: *.toya.net.pl 23.03.04, 14:54
                                Wiadomo, że nikt tych 20 min nie będzie nadużywał. Każdy logicznie myślący
                                człowiek wie o rzeczach, które opisałeś.
                            • Gość: TC REBEL Ja jestem jedyny odpowiedzialny IP: *.lot.pl 26.03.04, 23:13
                              O czym ty piszesz czlowieku , zachorowales czy jak. Z wroclawia lata 4-5 osob
                              tymi samolotami myslisz ze z lodzi bedzie lepiej skoro WRO ma wiecej koneksji
                              biznesowych z Niemcami niz padaczkowata Lodz.Ta linia to zadna biznesowa linia
                              chyba tylko z nazwy no i z ceny Za cene niktorych biletow do CGN mozna LOTem do
                              Stanow sie udac a ja za 4000 PLN swoim autem chetnych do Koloni zawioze.Ot
                              zwykla inicjatywa przewoznika ktory do tej pory obslugiwal GA tez mi biznesowa
                              linia na turbosmiglowym glosnym i wolnym samolocie a moze oni nie wiedza co to
                              jest standard biznes.Powiem wiecej LOT jest i bedzie dluuuuuugo niedoscignionym
                              wzorem dla nich. Wystarczy powiedziec ze odprawa bedzie biznesowa-dlugopisowa w
                              100% nie bedzie drukowanych boardingow nie bedzie through check-inu i nie
                              bedzie tez przywieszek.To jakas manufaktura a nie linia. Cos mi mowi ze
                              niedlugo przprosicie sie z LOTem jak chcecie Lublinka w Lodzi.Na jesieni
                              polatamy zdziebko dalej niz do WAWy, powiecie - oddech konkurencji. Tylko na
                              jesieni juz jej nie bedzie

TC

• krzykowal Re: Ja jestem jedyny odpowiedzialny 27.03.04, 13:47
                                Mamy nadzieję, że dziś jesteś już wyspany i wypoczęty :)))

pzdr
                                Krzysiek
                      • Gość: Mke Re: Akcja wspólna z UMŁ? IP: 217.153.156.* 22.03.04, 21:14
                        w listopadzie lecialem z Lublinka via WAW, VIE, YYZ do YUL, na trzy odcinki,
                        poza ostatnim (wykonywanym przez Air Canada) dostalem boarding pass-y juz w
                        Lodzi... bagaz tez byl bezposrednio nadany do Toronto... i to wszytsko w 2-3
                        minuty :)
                    • Gość: Aero Re: Akcja wspólna z UMŁ? IP: *.adsl.proxad.net 25.03.04, 09:28
                      Albert, nie wiem gdzie znalazles te 20 min. do odprawy przed rozkladowa godzina
                      odlotu. Na strone EAE w informacjach o Lublinku jest podane minimum 60 min.
                      Zatem czegos nie rozumiem... Mimo wszystko, mam nadzieje, ze to polaczenie
                      zadziala. Sam planuje z niego skorzystac. Pozdrawiam!
                      • Gość: Albert Re: Akcja wspólna z UMŁ? IP: *.toya.net.pl 25.03.04, 13:29
                        www.eae.aero/eaeset.php?lang=eng&target=fluege&subtarget=destinationen
                        • Gość: Aero Re: Akcja wspólna z UMŁ? IP: *.adsl.proxad.net 25.03.04, 14:20
                          Dzieki! :-) To rzeczywiscie praktyczne. Oby stalo sie jednym z atutow tego
                          polaczenia!
              • ffred Re: Akcja wspólna z UMŁ? 23.03.04, 23:09
                Dzieki za odpowiedz. Poszukam tej piosenki w necie.

Gość portalu: Albert napisał(a):

> Odnośnie historii było kiedys opracowanie w GŁ, po naszych sugestiach na
                forum.
                >
                > Piosenka ta była hitem w latach siedemdziesiątych i osiemdziesiątych w RFN,
                > została wylansowana przez wokalistę greckiego pochodzenia Vicky Leandros. Do
                > chwili obecnej piosenka ta jest bardzo popularna, tym bardziej że w latach
                > dziewięćdziesiątych pojawił się na rynku "remake". Znają i młodzi, i starzy,
                > wszyscy... Szkoda, że nie Polacy i nie łodzianie...
    • krzykowal Czy ktoś kogoś poinformował? 25.03.04, 18:37
      Mam pytanie - bo dużo tu padało słów typu "niech ktoś poinformuje" - czy ktoś
      napisał, zadzwonił itp do kogoś w UM, na Lublinku etc z informacją, że jest
      konkretne dojście do osób posiadających prawa autorskie do tej piosenki i że
      można to rzeczywiście fajnie wykorzystać?
      Bo wiem z doświadczenia zawodowego, że takie pisanie "niech ktoś" do niczego
      nie prowadzi :)))

Pozdrawiam
      Krzysiek
      • Gość: Albert Re: Czy ktoś kogoś poinformował? IP: *.toya.net.pl 25.03.04, 23:48
        Tak. Skontaktowałem się w tej sprawie z Wiceprezesem Lublinka i redakcją GŁ. Z
        tymi prawami autorskimi, to może być sprawa o tyle prostsza, że tak naprawdę to
        autor tej piosenki jest chyba nieznany. A Vicky Leandros i jej współpracownicy
        ten utwór tylko nieco przerobili. Może więc np. tekst refrenu w ogóle nie jest
        chroniony prawnie. Po przerobieniu na : "Teo, polećmy do Łodzi!" może stanowić
        dobre hasło na billboardy w Niemczech.
        Nie skontaktowałem się z Wydziałem Promocji UMŁ, dlatego że nie wierzę tam w
        jakąkolwiek fachową pomoc. Jak wygląda promocja Łodzi w Polsce, każdy widzi...
        Jeżeli ktoś jednak wierzy w sens zaangażowania UMŁ, proszę o pomoc i wysłanie
        tam maili.
    • Gość: frankenstein Re: pomysl z piosenka jest dobry, ale ?? IP: 195.143.166.* 26.03.04, 15:26
      nie sadze zeby linie lotnicze tym sie zajmowaly. Piosenka zostala zaspiewana w
      1974 roku w lipcu i weszla do 10-tki hitow w tym czasie . Najlepsze miejsce tj.
      5-te na liscie osiagnela we wrzesniu 1974 . Byla przez 11 tygodni w Niemczech w
      pierwszej 10-tce . W Holland tez byla popularna przez 9 tygodni. Obecnie tylko
      dla tamtego pokolenia jest znana . To juz legenda - minelo 30 lat !!!
      A przy okazji : Albert musisz chyba byc milosnikiem Lodzi !!
      • Gość: Albert Re: pomysl z piosenka jest dobry, ale ?? IP: *.toya.net.pl 26.03.04, 18:32
        Jestem miłośnikiem Łodzi. Fenomen tej piosenki polega na tym, że pomimo że była
        na czołówkach list przebojów w latach siedemdziesiątych (wyprzedzając np,
        Waterloo ABBY), pozostaje popularna do dzisiaj. I zna ją także młode pokolenie,
        pomimo że obecnie są popularne inne trendy w muzyce. Prawie każdy potrafi ją
        zanucić, także dzięki temu, że piosenkarka powróciłana rynek w latch
        dziewięćdziesiątych i nagrała remake swojego megahitu.
        • Gość: frankenstein Re: pomysl z piosenka jest dobry, ale ?? IP: *.arcor-ip.net 26.03.04, 22:47
          Podoba mi sie bardzo zaangazowanie Twoje w sprawy Twojego miasta. Cecha
          zupelnie dla mnie nie znana zwlaszcza , ze mieszkam od Lodzi kilkaset km i
          bylem w tym miescie tylko jeden raz ale kilka razy przejezdzalem przez miasto
          albo z polnocy na poludnie albo odwrotnie. Jakos nie mialem okazji tego miasta
          poznac - moze kiedys bedzie okazja . Zycze lodziakom aby wreszcie mieli te
          polaczenia lotnicze ale mnie najbardziej zalezy na polaczeniach Lodzi z GDN.
          pozdrowka
          • Gość: Albert Re: pomysl z piosenka jest dobry, ale ?? IP: *.toya.net.pl 26.03.04, 23:46
            Mnie także zależałoby na połączeniu do GDN. Latem moim drugim ulubionym
            miejscem w Polsce (po Łodzi) jest Sopot, w którym spędzam każdy ciepły letni
            weekend. Mam tam swoje ulubione miejsca i ludzi. Ech...rozmarzyłem się... Ale
            lato już blisko!
            • Gość: frankenstein Re: pomysl z piosenka jest dobry, ale ?? IP: *.arcor-ip.net 27.03.04, 13:38
              Ja niestety nie moge sobie pozwolic aby weekendy spedzac w 3Miescie ale jak
              tylko mam okazje szczegolnie latem jade do Gdanska albo samolotem albo autem.
              Uwazam, ze 3M jest najbardziej atrakcyjnym regionem w Polsce , morze ,
              plaze ,stare miasto i sopockie noce.Akurat Lodz ma fatalne polaczenie pkp z 3M
              a wiele osob wybraloby sie wlasnie nad morze na weekend gdyby byly tanie
              polaczenia lotnicze.
              pozdrowka dla lodzi
              • Gość: Albert Re: pomysl z piosenka jest dobry, ale ?? IP: *.toya.net.pl 27.03.04, 14:02
                Tak dokładnie by było. A tak w piątki i niedziele muszę zakrzywiać 150 km/h, a
                w tym roku jeszcze doszły fotoradary...
    • true_blue Re: Pomysł na promocję lotów Kolonia - Łódź 28.03.04, 11:40
      Ok, wyslalam wiadomosci do Biura Promocji. Moze sie odezwa, bede dawac Wam znac.
      Pozdrawiam.
      • Gość: piotr Re: WARSZAWA - KOLONIA OD 19 EURO IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.03.04, 12:06
        kilka razy taniej niż z Lublinka o ile wogóle nie odwołają lotu na Lublinku co
        jest normą
        • Gość: MarcinK Re: WARSZAWA - KOLONIA OD 19 EURO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 12:21
          Normą to jest odwoływanie rejsów LOTu, na EAE już jest dużo rezerwacji na każdy
          dzień.

Taniej powiadasz:
          1) A ile wcześniej trzeba rezerwować, żeby kupić w tej cenie?
          2) A teraz czas: na Okęciu muszę być 1,5h przed odlotem, do Warszawy jadę 2,5h
          zatem +4h... ja sobie cenię swój czas i wolę lecieć z Łodzi gdzie w 3,5h od
          wyjścia z domy w Łodzi wysiadam z samolotu w Kolonii.

Widzę duży strach w warsiaffce

MK
        • krzykowal A łyżka na to "niemożliwe"... 28.03.04, 19:16
          Nie powtarzaj takich głupot tylko wejdź sobie na stronę
          www26.germanwings.com/index.pl.shtml
          i sam sprawdź dokładnie ile będzie kosztował Cię bilet w dwie strony ze
          wszystkimi opłatami.

pzdr
          Krzysiek
          • krzykowal Re: A łyżka na to "niemożliwe"... 28.03.04, 19:25
            Fare Adult 50,00 EUR
            Mon, 29 Mar 04
            Flight 4U 721 16:15 Depart Warsaw (WAW)
            18:05 Arrival Cologne-Bonn (CGN)
            Fare Adult 77,00 EUR
            Mon, 12 Apr 04
            Flight 4U 720 14:00 Depart Cologne-Bonn (CGN)
            15:45 Arrival Warsaw (WAW)

RAZEM 151 EUR!!!

===
            Na dalsze terminy: (na chybił trafił)

Fare Adult 20,00 EUR
            Thu, 29 Jul 04
            Flight 4U 721 16:00 Depart Warsaw (WAW)
            17:50 Arrival Cologne-Bonn (CGN)

Fare Adult 47,00 EUR
            Fri, 13 Aug 04
            Flight 4U 720 14:00 Depart Cologne-Bonn (CGN)
            15:45 Arrival Warsaw (WAW)

RAZEM 92 EUR

===

Co nie zmienia faktu, że nie jest to zły wybór. Zwłaszcza, że GW lata też do
            Gatwick (AirPolonia tylko do Stansted) no i do wielu innych miast. Trzeba
            znaleźć dobrą datę a owe 19 EUR wsadzić między bajki :)))

pzdr
            Krzysiek
      • Gość: piotr liniami Germanwings IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.03.04, 12:07
        to są tanie linie nie to co EAE
        • Gość: MarcinK Re: liniami Germanwings IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 12:23
          No popatrz... gdybyś tego nie napisał nikt ttaj by na to nie wpadł... ech
          jednak co stolnica to stolnica...
          • beers ciekawe kim jest ten tajemniczy piotr z WAW?..;-) 28.03.04, 15:31

• Gość: piotr Re: liniami Germanwings IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.03.04, 18:39
            skad ta zawisc ??? taka jest prawda, jak widac niektorych to boli
            • Gość: MarcinK Re: liniami Germanwings IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 21:37
              Prawda to jest tu:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=390&w=11486581&a=11652573
              chyba umiesz czytać?

MK
              • Gość: piotr Re: liniami Germanwings IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.03.04, 22:56
                bahahah nie ma to jak lokalny patryjotyzm, wtedy można udowodnić że nasze mimo 5
                razy drozsze to "tak naprawde" jest tańsze :))))))))))
                • Gość: Albert Re: liniami Germanwings IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.04, 23:40
                  Jeżeli rezerwujesz powiedzmy 3 miesiące w przód, to może jest tańsze. Ale kto
                  tak może zrobić? Emeryci i studenci. Jeżeli chcesz odbyć lot w ciągu
                  najbliższego miesiąca, lot z Łodzi do Kolonii nie jest droższy niż z Warszawy
                  (a w wiele dni jest tańszy). Do cen Germanwings należy doliczyć dodatkowe
                  opłaty. Nie mówiąc już o oszczędności czasu - dla łodzian około 4 godzin.
                • krzykowal Masochista? 29.03.04, 19:36
                  Kolego, czy Ty lubisz się tak ośmieszać? Bo są tacy ludzie, którzy lubią - i
                  zaczynam podejrzewać Cię o to. Udowodniłeś, że nie potrafisz dyskutować,
                  ośmieszasz się coraz bardziej z każdym Twoim listem.
                  Pokaż konkretne terminy kiedy LOTy do Kolonii GW to 19 EUR - chętnie Ci
                  przyznam wtedy rację. Ja nie mam człowieku _żadnego_ interesu w tym, żeby loty
                  z Warszawy były drogie. Cieszę się, że GW lata z Wawy do Kolonii. Cieszę się,
                  że taniej niż EAE. Tylko jaki Ty masz interes by wyśmiewać LOTy EAE z Łodzi?
                  Tylko Twoje kompleksy, że w Łodzi coś wychodzi - to jest jedyne wytłumaczenie,
                  które mi przychodzi do głowy.

I nie zapominaj o jednym - to nie Kaczyński zbudował Okęcie. Istnieje od wielu,
                  wielu lat dzięki pieniądzom z podatków CAŁEJ POLSKI. Z czego więc jesteś taki
                  dumny???

Nie pozdrawiam
                  Krzysiek
                  • beers A NIE MOWILEM? ;-) 02.04.04, 11:29
                    Bylo goscia olac! ;-) Teraz sie niepotrzebnie denerwujecie i tylko z tego beda
                    wrzody na zoladku...(albo dwunastnicy)

pzdr, MK
                • Gość: Albert Re: liniami Germanwings IP: *.toya.net.pl 02.04.04, 21:44
                • Gość: Albert Z Germanwings drozej! IP: *.toya.net.pl 02.04.04, 21:50
                  Sprawdźcie cenę biletu Germanwings do Kolonii kupionego z wyprzedzeniem 1-2
                  miesięcznym (tam i z powrotem). Prawie zawsze wychodzi drożej (wraz z
                  dodatkowymi opłatami) niż EAE z Lublinka.
    • Gość: Albert Pomysł jest realizowany! IP: *.toya.net.pl 01.04.04, 22:12
      Opinia człowieka odpowiedzialnego za siatkę połączeń w EAE: "To fenomenalne. Ta
      piosenka o Łodzi jest znana każdemu Niemcowi!". I pomysł o wykorzystaniu jej w
      promocji nowego połączenia (i naszego miasta) jest realizowany! Do biur podróży
      i agentów w Niemczech trafiły z EAE pisma opatrzone nagłówkiem, wzorowanym na
      refrenie piosenki: "Theo, polećmy do Łodzi". A ponad 60% biletów na rejsy
      Kolonia-Łódź jest sprzedawanych w Niemczech. Podsunęliśmy także liniom EAE
      pomysł, aby zabrały na pokład samolotu do Łodzi wokalistkę Vicky Leandros i
      pomogły w zorganizowaniu jej koncertu w Łodzi. Nasza propozycja spotkała się z
      dużym zainteresowaniem, więc może tym razem się uda...
      • Gość: ander Re: Pomysł jest realizowany! IP: *.toya.net.pl 01.04.04, 22:32
        Świetna informacja!!!! Dobrze, ze udalo się coś załatwić w Kolonii. Trzymam
        kciuki.
        • Gość: Albert Moje wrażenia z wycieczki IP: *.toya.net.pl 01.04.04, 22:48
          Wydaje mi się, że nie zawiedliśmy oczekiwań. Ja obstawiałem kolesia od
          projektowania siatki połączeń EAE, a Marcin wiceprezesa linii. Bardzo
          sympatyczni ludzie! Byli zaskoczeni naszym zainteresowaniem i promowaniem przez
          nas walorów Łodzi, ale chyba nas polubili... Stwierdzili, że gościli już
          wcześniej grupy z innych miast (także Polski), ale nasza była wyjątkowa. Jak
          dostanę pocztą model ATR-a EAE, to masz ode mnie prezent Ander! Aha no i chyba
          szykuje się pewna rewizyta, ale całkiem prywatnie. Po prostu nie wypada nie
          lecieć do Łodzi!
          • Gość: ander Re: Moje wrażenia z wycieczki IP: *.toya.net.pl 02.04.04, 23:14
            Świetnie, że zrobiliście na nich dobre wrażenie. Gratuluję tego, że sami
            postanowiliście poruszyć pewne tematy. Good job! Jest mi bardzo miło Albert,
            wielkie dzięki!!!

Pozdrowienia - ander

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka