Gość: donek2010 IP: *.chello.pl 05.08.10, 20:39 gazeciora bije piane, tworzy zastępcze tematy, jak Krzyz, by nic nie pisac o podwyzce VAT szykowanej przez Donka i jego żone Bronka Marysie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mmm Idioci! IP: *.dobranet.pl 05.08.10, 20:42 We łbach im się już poprzewracało! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q-ku TAK! zastosować Capture The Flag! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 00:32 Warszawiacy - obserwować i zastosować Odpowiedz Link Zgłoś
rtoip1 Dokładnie: zabić ich śmiechem. 06.08.10, 05:06 Tylko głęboki śmiech pogrąży dupków (nawet dupencje wyglądają jakoś dupkowato). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominik Wr. Re: Ach ta nasza kochana zydowska Lodz! IP: *.chello.pl 05.08.10, 21:02 ale z Ciebie kolejny klasyczny trol.Antysemita co żyda na oczy nie widział Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Ach ta nasza kochana zydowska Lodz! IP: *.chello.pl 05.08.10, 21:13 jak patrzymy codziennie w tvp to tam zatrzęsienie żydów.Bo dzisiaj żyd to nie gośc w jarmułce z pejsami lecz "jynteligent" posiadajacy postepowa wiedze na kazdy temat Odpowiedz Link Zgłoś
de_ent Re: Ach ta nasza kochana zydowska Lodz! 05.08.10, 21:20 Taa za to jak w tv ktoś na maks ciemny i zapluty bredzi jak piekarski na mękach to wolak z wolski, najgorszy element, wrogi dla Polaków, nienawistny, tepy i szkodliwy. Trzeba by ich izolować a następnie deportować do wolski, ich rodzinnego ciemnogrodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o gentes Re: Ach ta nasza kochana zydowska Lodz! IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.10, 21:51 no i widzisz, własnie tu jest sęk sprawy. Bo Holokaust nie był tak straszny dlatego, że dotknął właśnie osób narodowości żydowskiej, tylko dlatego, że był państwowym projektem pozbycia się grupy obcych, których zdefiniował w określony sposób. Tak samo, antysemityzm nie jest zły dlatego, że dotyczy Żydów, ale dlatego, że jest ksenofobią, czyli nienawiścią do obcych. tak więc, jeśli - jak piszesz - dzisiaj żyd to "nie gośc w jarmułce z pejsami lecz "jynteligent" posiadajacy postepowa wiedze na kazdy temat", to nie ma najdrobniejszej różnicy, czy cię nazwiemy antysemitką, czy po prostu ksenofobką innej maści. Odpowiedz Link Zgłoś
protomek77 a ja cie nazwe antypolakiem. antykatolikiem 05.08.10, 23:51 i wedlug Twojej definicji to to samo co antysemityzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: a ja cie nazwe antypolakiem. antykatolikiem IP: *.toya.net.pl 05.08.10, 23:56 A co ty masz do Polaków? Ty jesteś wolakiem z wolski. Wolacy do wolski! Odpowiedz Link Zgłoś
wirusx Re: Ach ta nasza kochana zydowska Lodz! 05.08.10, 22:01 Aga napisał(a): jak patrzymy codziennie w tvp to tam zatrzęsienie żydów --------------------------- Mniej się gap w telewizor a więcej myśl, bo na razie widać, że jest odwrotnie i w dodatku nie tylko na mózg ale i na wzrok ci szkodzi, bo masz zwidy, moherku... Odpowiedz Link Zgłoś
protomek77 Re: Ach ta nasza kochana zydowska Lodz! 05.08.10, 23:56 ale moze jakies fakty a nie tylko ublizanie ... ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrarm Re: Ach ta nasza kochana zydowska Lodz! IP: *.chello.pl 06.08.10, 00:08 To Ty masz obowiązek pokazać, że gdzieś widzisz Żydów, i co w związku tym można zrobić. A wtedy wystawiasz się na ocenę. To nie on musi coś dziwnego udowadniać. Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Swietne, nowa zabawa dla polskich dzieci 05.08.10, 20:50 Od dzis zamiast bawic sie w Zyda, gdzie wybrane dziecko (Zyd) musi ganiac pozostale dzieci i sprobowac zrzucic jego zydostwo na inne dziecko przez dotkniecie - od dzis zabawa w obrone krzyza. P.S. ten Zyd z zabawy ma na imie Berek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakelo W warszawie nie bronili krzyża tylko kżyża... IP: *.centertel.pl 05.08.10, 20:54 "Janusz Hermut, organizator happeningu, wygłosił przemówienie: - Ten krzyż jest symbolem, sami wiecie, którego krzyża, i stawiamy go tu, bo tak chcemy" bzdura: powinni postawić u Schillera kżyż, który jest symbolem wiadomo którego kżyża... Odpowiedz Link Zgłoś
jacol72 "Bij, kto w Boga wierzy!" - bronili krzyża podu... 05.08.10, 20:54 Brawo !!!!!!!! Siedziałem przerażony przed telewizorem oglądając ciężką zadymę z krzyżem w tle . Przecież , jak by dać im bomby , to by się wysadzali . Poczułem się przez chwilę jak bym żył wśród talibów . W Łodzi ktoś pięknie odnalazł komizm tej sytuacji . Tak trzymajcie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA "Bij, kto w Boga wierzy!" - bronili krzyża podu... IP: *.pool.mediaWays.net 05.08.10, 20:55 Katolicy strzelily sobie w tych dniach gola tysiaclecia. Zadna inna wiadomosc nie zasloni juz kompromitacji, dewaluacji i zmierzchu rozumu w polskim kosciele. Odpowiedz Link Zgłoś
nextdragon Temat na nowe gry 05.08.10, 20:57 Wieloosobowa strzelanka "Capture the Cross" oraz strategia "Defenders of the Cross". Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.kkk Re: Temat na nowe gry 05.08.10, 21:11 Ja bym to raczej chciał zobaczyć w klimacie mortal combat albo tekken Odpowiedz Link Zgłoś
o.beyzyma "Bij, kto w Boga wierzy!" - bronili krzyża podu... 05.08.10, 20:57 Brawo! Happening z ducha wrocławskiej Pomarańczowej Alternatywy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwolennik A to Pomarańczowa Alternatywa IP: *.toya.net.pl 06.08.10, 02:29 ...była tylko we Wrocławiu? Poczytaj pl.wikipedia.org/wiki/Pomara%C5%84czowa_alternatywa a zrozumiesz dlaczego to odbyło się w Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowianin Re: A to Pomarańczowa Alternatywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 09:20 Dlatego odbyło się w Łodzi bo to miasto ma rodowód proletariacki i pseudointeligentów w pierwszym pokoleniu. Żygam na takie coś. Zgraja wyrostków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mz Re: A to Pomarańczowa Alternatywa IP: *.chello.pl 06.08.10, 09:59 Podstawić ci wiadro?Może i flaszki pozbieram. Odpowiedz Link Zgłoś
big_zyd Re: A to Pomarańczowa Alternatywa 06.08.10, 10:09 Ducha nie gaś, krakowianinie, przecież jest szansa, że choć Twoje prawnuki podstawy polskiej ortografii opanują :-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty Re: A to Pomarańczowa Alternatywa IP: *.man.poznan.pl 06.08.10, 14:31 Krakowiaczek ci ja się odezwał. Ortografii się poducz. Na świecie oprócz Katechizmu KK istnieje jeszcze Słownik ortograficzny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vulperus Re: A to Pomarańczowa Alternatywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 21:38 a nie odbyło się to w Krakowie z powodu gremialnego braku poczucia humoru wśród wielopokoleniowointeligentnej populacji miasta szewców i smoków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzeku Bij, kto w Boga wierzy! Ihaaa ! IP: 92.24.89.* 05.08.10, 20:59 www.bijamnieniemcy.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominik Wr. Re: "Bij, kto w Boga wierzy!" - bronili krzyża po IP: *.chello.pl 05.08.10, 21:01 czy obrońcy krzyża w Warszawie to "krzyżacy"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deda "Bij, kto w Boga wierzy!" - bronili krzyża podu... IP: *.111.178.26.static.crowley.pl 05.08.10, 21:03 Ale jesteście poyebani Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Re: "Bij, kto w Boga wierzy!" - bronili krzyża po 05.08.10, 21:09 No i dobrze, że młodzież drze łacha z tych katoliczków. Miejmy nadzieję, że to oni wkrótce będą mieli głos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykrzyżak krzyżacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.10, 21:15 Świetny happening. Wyśmiewa fanatyzm i nienawiść katoli. To obrzydliwa zgraja, która dyktuje wszystkim, w imię swoich chorych, średniowiecznych poglądów, co mają robić. W telewizji tylko ciągle widać te nienawistne katolskie gęby i księży-pedofili, którzy udają, że nie mają z tym nic wspólnego... Katole myślą, że ludzie nie pamiętają, jak prymas Austrii kazał witać Hitlera biciem w dzwony, a Mussolini ściskał się z papieżem. Obrzydliwa swołocz. 600 lat po Grunwaldzie Polskę zalali krzyżacy. To jest też temat na happening :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taki tam Re: "Bij, kto w Boga wierzy!" - bronili krzyża po IP: *.man.poznan.pl 06.08.10, 09:45 Tak jestem spokojny, jest jeszcze duch w narodzie ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lodzermensch rozmuchane medialnie, widziałem na żywo IP: *.toya.net.pl 05.08.10, 21:15 Ale jaja ... ponad 100 osób (na Facebooku), wielka zadyma. Byłem na miejscu, to z poduszkami podrygiwało może z 7 osób, dookoła może z 12 gapiów leniwie siędzących na kwietnikach na pasażu. Dookoła z 20 radiowozów (busów) policji i straży miejskiej, z 3 ekipy telewizyjne. Ale wydarzenie. 97% tego tłumu to była policja i media. Pomysł fajny, ale tylko na fejsbuku. W rzeczywistości wyszedł b. kiepsko, jakby farsą troszkę ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiu Re: rozmuchane medialnie, widziałem na żywo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.10, 21:24 Podobny kretynizm, jak w wawie, z zachowaniem proporcji. W wawie: - 5 jednostek chorobowych - 20 oszołomów - 10 cwaniaków warszawskich I masa gapiów. U nas wszystko na łódzką miarę, w sumie mało śmieszne, w sumie nie wiadomo o co chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b.zły Re: rozmuchane medialnie, widziałem na żywo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.10, 21:45 no,rzeczywiście, w Warszawie było śmieszniej, po warszawsku. Dupą po piasku... Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Dzieci calej Polski zamiast bawic sie w Zyda 05.08.10, 21:19 beda bawic sie w bitwe o krzyz. Zyda Berka, ma sie rozumiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naem "Bij, kto w Boga wierzy!" - bronili krzyża podu... IP: *.zb.lnet.pl 05.08.10, 21:22 dla mnie super pomysł! komentarz z dystansem, żartobliwy, ALE powinna to być bitwa o krzyżyk np. typu X, a nie krzyż - zabawa zabawą - szacunek szacunkiem. Bić się metaforycznie o krzyżyk tak samo oddaje sens happeningu, ale nie narusza godności symbolu religijnego. Odpowiedz Link Zgłoś
andhy Re: "Bij, kto w Boga wierzy!" - bronili krzyża po 05.08.10, 21:42 Jakiego symbolu? Krzyż niepoświęcony to tylko deski. Więc ten Łódzki niczym się od Warszawskiego nie różni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naem Re: "Bij, kto w Boga wierzy!" - bronili krzyża po IP: *.zb.lnet.pl 05.08.10, 22:06 Jednak jest to symbol, który myślę, że trzeba uszanować. Tak samo potępiam całkowicie zachowanie warszawskich obrońców - dla mnie oni profanowali symbol, o który niby walczyli. Żeby happening był całkowicie zabawny i neutralny można było wykorzystać inną chociażby nazwę, jak "krzyżyk", tak aby nie naruszać świętości symbolu, i tyle. A ogólnie pomysł na ten happening bardzo fajny, idealnie pokazuje żenadę i idiotyzm warszawskiej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: "Bij, kto w Boga wierzy!" - bronili krzyża po IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.08.10, 00:13 Jednym wszystko się kojarzy z symbolem religijnym, innym - z gołymi dupami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Rogulski Re: "Bij, kto w Boga wierzy!" - bronili krzyża po IP: *.chello.pl 06.08.10, 09:09 A z jakiej racji jakiekolwiek symbole mają zasługiwać na czyjkolwiek szacunek. Krzyż to dwie dechy zbite ze sobą w środkach pod kontem prostym i co, i ja mam to szanować, bo jakaś banda niesamodzielnie myślących ludków uważa, że 2000 lat temu kogoś na tym ukrzyżowano? Kogoś, o kim nie wspominają żadne źródła historyczne. Ludzie myślcie, to nie boli. A ja mam w "głębokim poważaniu" wasze wszystkie zabobony i w jeszcze większym "poważaniu" prawo, które tych zabobonów chroni. To zwykły idiotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domio Re: "Bij, kto w Boga wierzy!" - bronili krzyża po IP: *.as.kn.pl 06.08.10, 11:11 A dlaczego podczas happeningu mieliby się bić o jakiś tam "krzyżyk"? Czy chrześcijanie mają jakiś monopol na słowo "krzyż"? Przed przejazdem kolejowym też się ustawia krzyż (choć ukośny) i niech nikt jego nazwy się nie czepia. Jak sobie robiłem suszarkę na podwórku, to z desek zbiłem dwa KRZYŻE, nie krzyżyki, krzyżówki ani krzyżaczki, to były krzyże. A jak skończyłem, to wiecie co mnie od schylania się bolało? Tak, właśnie krzyż. Won od zagarniania sobie słów z języka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b.zły Re: "Bij, kto w Boga wierzy!" - bronili krzyża po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.10, 21:48 symbol jest tylko symbolem, nie ma żadnej godności.Wypadki w Warszawie doskonale to unaoczniają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Rogulski Re: "Bij, kto w Boga wierzy!" - bronili krzyża po IP: *.chello.pl 06.08.10, 09:08 A z jakiej racji jakiekolwiek symbole mają zasługiwać na czyjkolwiek szacunek. Jak krzyż może mieć godność? Krzyż to dwie dechy zbite ze sobą w środkach pod kontem prostym i co, i ja mam to szanować, bo jakaś banda niesamodzielnie myślących ludków uważa, że 2000 lat temu kogoś na tym ukrzyżowano? Kogoś, o kim nie wspominają żadne źródła historyczne. Ludzie myślcie, to nie boli. A ja mam w "głębokim poważaniu" wasze wszystkie zabobony i w jeszcze większym "poważaniu" prawo, które tych zabobonów chroni. To zwykły idiotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowianin Re: "Bij, kto w Boga wierzy!" - bronili krzyża po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 09:21 Regulski wymaga szybkiej opieki psychiatrycznej, tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aleś Re: "Bij, kto w Boga wierzy!" - bronili krzyża po IP: *.xdsl.centertel.pl 05.08.10, 21:43 Cytuję: spieprzaj dziadu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cedryczek Łódź jest aż takim zaściankiem, by to był news? IP: *.toya.net.pl 05.08.10, 21:51 To jest żenujące. Wystarczy skrzyknąć kilka osób i zrobić coś głupiego - by Cię opisali w najwiekszej gazecie w PL. Jestem zniesmaczony - mimo, że uważam że krzyz nie powinien stać przed pałacem, to mimo wszystko chamskie naśmiewanie się z tych, którzy maja odmienne zdanie - to objaw prymitywizmu. Mamy podobne poglady na krzyż przed palacem, ale wstydze się za te gnojki i za gazetę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b.zły Re: Łódź jest aż takim zaściankiem, by to był new IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.10, 21:54 to może powstydź się jeszcze trochę za siebie, na pewno nikogo nie zniesmaczysz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sahib kolejny nadety z zerowym poczuciem humoru IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.08.10, 22:20 nie mozna smiac sie z papieza, prezydenta(o ile jest z okreslonej opcji, z tej drugiej nawet trzeba), ksiedza, katolika, dewota, rydzyka, procesji, modlitwy na pokaz itd.itp., bo zaraz taki buc klapie dziobem o obrazie uczuc religijnych. Innowiercow i inaczej myslacych obrazac jak najbardziej mozna, ale to Kalemu absolutnie nie przeszkadza, ofkors, wtedy to nawet zarechocze z uciechy, taka jego parszywa natura. Katolicy to najczesciej i o wszystko obrazajace sie buce na ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x sprobuj obrazic krolowa w Anglii. IP: *.89.101.10.static.crowley.pl 05.08.10, 23:56 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sahib w Anglii nie moge obrazic krolowej, w Polsce IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.08.10, 00:15 nie moge obrazic: patrz moj post powyzej, bo juz mi sie nawet klepac nie chce, tyle tego jest. Tu strach napisac czy pokazac cokolwiek, co jest zwiazane z przenajswietszym kosciolem i jego urzednikami, pisimi poslami, jarkaczem i jego RIP braciszkiem, bo zaraz pojawia sie cala rzesza obrazonych. Byles kiedys na wyspach? Od nich polscy obrazeni powinni uczyc sie poczucia humoru. Ciekawe, czy ten katolicki Bog tez sie tak o wszystko obraza, jesli tak, to wspolczuje polskim katolikom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianka Re: sprobuj obrazic krolowa w Anglii. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.08.10, 07:02 Angole krytykują i śmieją się z królowej ile wlezie, przejrzysz sobie angielską twórczość znajdziesz na to dowody. Angole nie pozwalają na to obcym i jeśli przy nich skrytykujesz ich kraj (królowa jest tu głową państwa), będziesz wyeliminowany z towarzystwa raz i na zawsze, nawet jeśli potwierdzisz krytykę, którą sami wypowiedzieli sekundę wcześniej. Tobie, jako obcemu i gościowi wypada tylko zaprzeczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: sprobuj obrazic krolowa w Anglii. 06.08.10, 14:30 Angole nie pozwalają na to obcym i jeśli prz > y > nich skrytykujesz ich kraj (królowa jest tu głową państwa), będziesz > wyeliminowany z towarzystwa raz i na zawsze, nawet jeśli potwierdzisz krytykę, > którą sami wypowiedzieli sekundę wcześniej. Tobie, jako obcemu i gościowi wypad > a > tylko zaprzeczyć. Nie do końca. Mieszkam w Anglii już długo i widziałem bardzo różne podstawy - od takich, o których piszesz po dokładnie odwrotne. Krytykować można ale, powiedzmy, cząstkowo: kolej, Camerona, opieszałość policji, i na nikim to nie zrobi większego wrażenia, większość ochoczo się zgodzi. Jednak wypada od czasu do czasu pochwalić, czasem za nic, na zasadzie "How are you" rozpoczynającego każdą rozmowę. W klubie labourzystów możesz skrytykować Maggie i królową, przy kibilu Chelsea - Arsenal, i nic Ci nie zrobią. Trzeba jednak zachować umiar i coś co oni nazywają mental flexibility. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: sprobuj obrazic krolowa w Anglii. 06.08.10, 14:25 Bredzisz. Poczytaj Guardiana lub Independenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Rogulski Re: Łódź jest aż takim zaściankiem, by to był new IP: *.chello.pl 06.08.10, 09:18 Ty się "człowieku" za siebie wstydź, a nie ubliżaj młodym inteligentnym ludziom za przejawianie aktywności obywatelskiej. Gnojkiem jestżeś waść sam. Odpowiedz Link Zgłoś
ulther brawo Lodz 06.08.10, 12:33 Sytuacja jest absurdalna. Osoby "broniace" krzyza to nie ludzie "majacy swoje poglady" a prawdopodobnie zaburzeni kandydaci na pacjentow szpitala psychiatrycznego. Ich zachowanie jest patologiczne. Lodzianie slusznie robia sobie z nich zarty. Polska zsuwa sie w jakas surrealistyczna przepasc na dnie ktorej czeka nas pieklo dewocji i przesladowan przez zidiocialych pociotkow Tadka z Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g-rzegorz61 Re: brawo Lodz IP: *.hsd1.ca.comcast.net 07.08.10, 06:20 Kazdy fanatyk to potencjalny pacjent zakladu psychiatrycznego rzecz w tym, ze jest on pod ochrona; w tym przypadku Kosciola, bo a nuz to wariat ktorego oglosic mozna bedzie po meczenstwie swietym lub blogoslawionym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Falliczny Re: "Bij, kto w Boga wierzy!" - bronili krzyża po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.10, 22:03 Skoro może stać tam krzyż - postawmy też fallusa! Zapraszam do mnie i proszę o wsparcie! fallusprzedpalacem.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
wd87457 "Bij, kto w Boga wierzy!" - bronili krzyża podu... 05.08.10, 22:15 Głupich nie sieją!...także w Łodzi takich jak Janusz Hermut i jemu podobni...Jeszcze koledzy się pośmiejecie z siebie samych kiedy krzyż i na Was przyjdzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sahib martw sie o siebie, wd cos tam IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.08.10, 22:22 nikt ci nie kaze martwic sie o innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: "Bij, kto w Boga wierzy!" - bronili krzyża po IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.08.10, 00:24 Jeszcze koledzy się pośmiejecie z siebie samych kiedy > krzyż i na Was przyjdzie! Znaczy co, motłoch go siłą nawróci na jedyną słuszną wiarę i żarliwosć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antydeskowicz Re: "Bij, kto w Boga wierzy!" - bronili krzyża po IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.10, 07:05 wd, weź sobie na swój łeb te deski i noś jak baran dzwonek, inni maja gdzie s te deski ty jak dureń noś je za innymi tak aby wszystcy normalni mogli się z ciebie jak z barana naigrywać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McH Re: "Bij, kto w Boga wierzy!" - bronili krzyża po IP: 77.236.0.* 06.08.10, 07:26 Bardzo dobry pomysł był. Wstyd mi za Fanatyczne Mohery i ich nową religię - PiSlam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vulperus Re: "Bij, kto w Boga wierzy!" - bronili krzyża po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 21:32 zapomniałeś ich postraszyć Ogniem Piekielnym i Wiekuistymi Mękami Piekielnymi tudzież Rogami Przedwiecznego. A o inicjatywie powiem tak: brawo, dzieciaki-tak trzymać!!! Tępaków należy wyśmiewać, a nie z nimi walczyć:))) Odpowiedz Link Zgłoś
gochaw "Bij, kto w Boga wierzy!" - bronili krzyża podu... 05.08.10, 22:34 suuuper pomysł . brawo, brawo tak trzymać choć muszę przyznać, że z powodu wrażliwej materii zmieniłabym lekko, symbol krzyża Odpowiedz Link Zgłoś
jakub.hubert Akcja fajna, ale... 05.08.10, 22:41 ... zastanawiam sie czy aby warszawski krzyz nie jest na reke i dla Tuska (zaslania medialnie podwyzki VAT) i dla PiS - pozwala sie im roznic od PO. Smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Oczywiscie ze idiotyzmy PiSu sa na reke Tuskowi 06.08.10, 06:20 PO robi co chce i zajmuje nowe przyczolki polityczno-ekonomiczne podczas gdy PiS robi cyrk z krzyzem, sledztwem smolenskim i bilbordami pod Wawelem. PiS nie dba o polityke, nie dba o ekonomie, dba jedynie o swoje wlasne zaplucie. Odpowiedz Link Zgłoś
ojca Re: Akcja fajna, ale... 06.08.10, 10:44 Bez dwóch zdań. Podejrzewam, że od początku nikt nie miał zamiaru ruszać krzyża, a chodziło jedynie o podrażnienie zwolenników PiS. Natomiast bardzo dziwie się SLD, zero reakcji ws. podatku i zero reakcji ws krzyża. Chyba Grzesiu zaspał. Bo w tej chwili istnieje tylko PO i PiS. Podoba mi się reakcja Kościoła, który nie daje się wciągać w spory partyjne, a słowa o tych co "grają krzyżem" odnoszą się zarówno do PO jak i PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
m_oto_r Major byl? 05.08.10, 22:44 parafrazujac Sens Zycia wedlug Monthy Pythona "my Polacy jestesmy tacy ku.wa pompatyczni"...nic tak dobrze nie robi dla zdrowia psychicznego i dobrych relacji miedzyludzkich jak chwila dystansu i usmiechu z siebie samych...za co serdecznie dziekuje organizatorom -- > bardzo sie usmialem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominik "Bij, kto w Boga wierzy!" - bronili krzyża podu... IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.10, 22:53 akcja całkiem śmieszna, wcale jednak nie śmieszniejsza niż oryginalne wydarzenia pod Warszawą. Uczestnicy bitwy na poduszki prezentują postawę odwrotną do postawy mocherów. Zastanawiam się, którą postawą bardziej gardzę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nandi wstyd mi za działania bojówek PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.10, 23:10 dno do kwadratu, zanik wyższych uczuc - moralna paranoja.. Przeciez zginął prezydent z małozonką i elita polityków - nie tylko .. z czego te jaja - gdyby w domach i szkołach wychowywano w duchu patriotyzmu - kazdy by rozumiał bez tłumaczenia, ze krzyz moze zostac bo to historia i jakze subtelna. Potem powinien powstac w tym miejscu obelisk i tyle - chodzi o pamięc tych, którzy zgineli w słusznej sprawie... wstyd.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sahib wyluzuj, jaka elita? IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.08.10, 23:39 biedny kraj, majacy taka elite politykow.I co z tego, ze gosc, co nie dolecial, byl prezydentem? Codziennie w tym kraju, gdzie nie ma drog, ginie pare osob, nie zawsze z wlasnej winy. Ich bardziej mi szkoda. Gdzie widzisz subtelnosc historii zwiazanej z nieszczesnym krzyzem, bo ja jej jakos nie dostrzegam. Dla mnie to ewidentna samowola budowlana. Gdyby postawiono tam cokolwiek innego, usunieto by to bez robienia zbednych szop na oczach calego swiata. Do qwy nedzy,dlaczego w tym dziwnym kraju, gdzie nie dziala prawo, krzyz mozna postawic sobie wszedzie: przy drodze, na glownym placu, w parku, na ulicy? Tylko patrzec, jak wszyscy, ktorym nie spodobaja sie jakies planowane w ich sasiedztwie inwestycje zaczna stawiac krzyze. I to nadete, patetyczne podejscie do wszystkiego, co zwiazane z kosciolem, zero poczucia humoru, zenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nandi Re: wyluzuj, jaka elita? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.10, 23:44 jeśli ty nie widzisz różnicy pomiędzy spontanicznie ustawionym krzyżem bo zginęła prawie setka Polaków i prezydent, a samowolą budowlaną - to ja ci tego nie wytłumaczę - zal... śmiej sie dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: wyluzuj, jaka elita? IP: *.toya.net.pl 06.08.10, 00:02 No patrz, to ty jesteś większy idiota niż się do tej pory zdawało. Mnie też się włos jeży na głowie. Tylu ludzi zginęło a Jarek zamiast siedzieć cicho nawet żaqłoby nie sznuje, o zbrodniach potocznych pieprzy i chyba wszystkich kumpli z psychiatryka zwołał pod ten krzyż. Gorszej profanacji niż te szmaty robiące z siebie debili to jeszcze nie widziałem. To gorsze niż satanizm i ateizm razem wzięte. Jak Bóg kogoś chce pokarać to mu rozum odbiera, Jarosław jest genetycznie dotknięty ta kara a teraz został prorokiem dla sobie podobnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nandi Re: wyluzuj, jaka elita? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 00:15 Nie wiem kto broni tego krzyza, nie wykluczam, ze są tam równiez i dewoci i oszołomy. Problem lezy w tym, ze chodzi o coś więcej i przykre jest, ze symbolika tego krzyza została zmanipulowana i wypaczona przez media i niektórych polityków. Tak - wprowadza sie podwyższony vat, a to ma byc odwrócenie uwagi i zasłona dymna.. tylko jakim kosztem, przeciez nieukształtowani młodzi ludzie, nastolatkowie patrza na to i są zdezorientowani.... Jakie mają wzorce..??? Nie chodzi o krzyż, ale o pamięć i o własciwe miejsce w historii tego co było dla nas ogromną strata i tego co wszyscy Polacy bardzo przezyli.. Naród, który nie szanuje takich wydarzeń - chyli się ku upadkowi. To niesamowite, ze na Węgrzech odsłonięto pomnik ofiar spod Smoleńska, że w Tybilisi powstanie równiez pomnik, a my z nasza historia i dramatem jestesmy w tyle i urzadzamy pod krzyzem zabawy na poduszki..! Przeciez zginęli ludzie.... Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: wyluzuj, jaka elita? 06.08.10, 09:13 Czy ci ludzie zginęli pod pałacem? A może zostalipochowani na podwórku pałacu? Nie? to co robią tam te dwie deski na krzyż? Nie mówiąc już o tym syfie, jaki zrobili tam "obrońcy k.". Obecnie otoczenie pałacu wygląda jak wysypisko śmieci w Kupach Wielkich, z grupką meneli na śmietniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: wyluzuj, jaka elita? IP: *.toya.net.pl 06.08.10, 09:30 Taak ale oni nie znają pojęcia zbrodni potocznej, a ten pomnik z dłoni... To sie nasuwa na mysl naturalnie poszukiwany, poszukiwana. I piszesz że Jaro z dewotami robi z siebie idiote dla odwrócenia uwagi od vat? Karkołomny z ciebie oszołom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: wyluzuj, jaka elita? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.08.10, 00:27 > jeśli ty nie widzisz różnicy pomiędzy spontanicznie ustawionym A jeśli Ty uważasz, że prawa można sobie nagle nie przestrzegać jeśli się powie, że to w obronie religii katolickiej, to lepiej przejdź na Islam i wyprowadź się do Iranu - tam lubią takie klimaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nandi Re: wyluzuj, jaka elita? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 00:37 Gość portalu: . napisał(a): > > jeśli ty nie widzisz różnicy pomiędzy spontanicznie ustawionym > > A jeśli Ty uważasz, że prawa można sobie nagle nie przestrzegać jeśli się powie > , > że to w obronie religii katolickiej, to lepiej przejdź na Islam i wyprowadź się > do Iranu - tam lubią takie klimaty. miesza ci sie i to bardzo, bo sprawa nie idzie o religię katolicka, ale o upamiętnienie tego co sie stało...a ze krzyz sie stał symbolem to chyba naturalne bo co innego mogło nim być jak ludzie giną.. Dlaczego węgrzy postawili juz pomnik naszym Polakom, a my nie potrafimy sie nawet godnie zachowac, tylko wypaczamy intencje tych, którzy chca tylko zapewnień, ze jakis pomnik w tym miejscu powstanie...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ...... Re: wyluzuj, jaka elita? IP: 94.26.21.* 06.08.10, 00:45 > a my nie > potrafimy sie nawet godnie zachowac No wiec spytaj sekciarzy spod palacu czemu nie potrafia > którzy chca tylko zapewnień, ze jakis pomnik w tym miejscu > powstanie...? A ja chce zapewnienia ze na moim koncie w banku szwajcarskim pojawi sie jutro milion dolarow. Nie ma zadnego powodu dla ktorego pomnik mialby stanac akurat w tym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nandi Re: wyluzuj, jaka elita? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 00:55 > Nie ma zadnego powodu dla ktorego pomnik mialby stanac akurat w tym miejscu Nic nie rozumiesz, kieruje tobą niechęc delikatnie mówiąc.. a dlaczego nie w tym miejscu, przeciez to jest symboliczne miejsce... gdzie miliony ludzi się gromadziła wspólnie przezywajac tę tragedie, dlaczego nie w tym miejscu...??? bo nie...? zeby wywołac konflikt? wystarczy uczciwie ocenic fakty. Komu by tutaj przeszkadzał obelisk? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ...... Re: wyluzuj, jaka elita? IP: 94.26.21.* 06.08.10, 01:05 Dyskutowanie z kims, kto zaczyna swoje posty od "nic nie rozumiesz" nie ma wiekszego sensu. Buziaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: wyluzuj, jaka elita? IP: *.toya.net.pl 06.08.10, 10:08 Właśnie miałeś okazję pogadać ze znanym trollem, miłośnikiem sztuki filmowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nandi Re: wyluzuj, jaka elita? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 10:28 Gość portalu: hehe napisał(a): > Właśnie miałeś okazję pogadać ze znanym trollem, miłośnikiem sztuki filmowej Z Twojej strony hehe to niebywała skromność... a jestem miłośnikiem wszystkiego co ma sens i ponadczasową wartość... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: wyluzuj, jaka elita? IP: *.toya.net.pl 06.08.10, 16:32 To daj kiedys temu jakis wyraz w wolnej chwili lemmingu zakręcony, pewnie będziesz miał więcej czasu jak skończysz trollować i robić z siebie idiotę chwilę pomyślisz zanim coś napiszesz. Śmierć Lecha to wypadek a nie jakies ponadczasowe halo. Głównie to jesteś miłosnikiem patosu i bredzenia, oraz sikania pod wiatr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nandi Re: wyluzuj, jaka elita? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 10:30 Gość portalu: ...... napisał(a): > Dyskutowanie z kims, kto zaczyna swoje posty od "nic nie rozumiesz" nie ma wiek > szego sensu. Buziaczki. Żeby zrobić unik, kazdy pretekst dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: wyluzuj, jaka elita? IP: *.toya.net.pl 06.08.10, 16:33 A co znowu szukasz łosia do bicia piany bez końca? Nudy widzę ci dopiekły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: wstyd mi za działania bojówek PO IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.08.10, 00:24 > Przeciez zginął prezydent z małozonką A jak by zginął prezydent z małżonkiem, albo kotem, to co wtedy? > i elita polityków Buahahaha. Elita. > z czego te jaja Z hołoty, która nie szanuje ani prawa ani nawet hierarchów kościoła w obronie którego rzekomo stają. > gdyby w domach i szkołach wychowywano w duchu patriotyzmu No to całe szczęście, że tego prania mózgu nam jednak nie wykonano. > kazdy by rozumiał bez tłumaczenia, ze krzyz moze zostac Jak by było po naszemu i każdy by musiał myśleć tak jak my myślimy to było by bardziej. > bo to historia i jakze subtelna. Tak, zwłaszcza jak motłoch o mało co księdza nie sprał gołymi rękami w obronie krzyża to było właśnie bardzo subtelne. Potem powinien powstac w tym > miejscu obelisk A najlepiej Kopiec Kreta, pardon, Kretyna. > chodzi o pamięc A nie można by tak tej pamięci czcić zgodnie z prawem i obyczajami? > tych, którzy zgineli w słusznej sprawie... Słusznej sprawie wylądowania na lotnisku pomimo braku warunków, bo przygotowującemu wizytę nie przyszło do głowy, że pogoda może się popsuć, a setka ważnych przedstawicieli państwa nie powinna lecieć w jednej trumnie. Rzeczywiscie - w słusznej sprawie zginęli. > wstyd.... Zdecydowanie - ja bym się wstydził takie durnoty wypisywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nandi Re: wstyd mi za działania bojówek PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 00:31 Gość portalu: . napisał(a): > A jak by zginął prezydent z małżonkiem, albo kotem, to co wtedy? > > > Buahahaha. Elita. > > > Niewiarygodna riposta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ...... Re: wstyd mi za działania bojówek PO IP: 94.26.21.* 06.08.10, 00:43 twoja nielepsza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubu Re: wstyd mi za działania bojówek PO IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.08.10, 15:22 w twoim stylu. Kurcze, ty tak poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
rtoip1 Gdzie tam było PO ? 06.08.10, 05:41 Tylko baby z wąsami robiły sobie dobrze harcerskim krzyżem. Wyśmiać uzurpatorów ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubu Re: wstyd mi za działania bojówek PO IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.08.10, 15:03 Ty tak poważnie? Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush ta akcja śmieszna, w Warszawie o wiele głupiej 05.08.10, 23:26 ta poduszkowa akcja Łodzi śmieszna, ten cyrk z krucyfiksem w Warszawie to skrajny debilizm Odpowiedz Link Zgłoś