Dodaj do ulubionych

Wrażliwa skóra głowy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 12:26
Polecie mi jakiś szampon do bardzo wrażliwej skóry głowy, mam juz niezłą
kolekcję szamonów, a po prawie każdym na głowie białe łuski( nie jak łupież,
bardziej jak uczulenie) i skóra bardzo swędzi. Włosy musze myć codziennie, bo
inaczej bym nie wytrzymała.
Obserwuj wątek
    • kat_ja1 Re: Wrażliwa skóra głowy 26.11.04, 16:49
      Ja tak miałam. to znaczy dopóki nie okazało się że to nie jest wrażliwa skóra
      głowy a łojotokowe zapalenie skóry....cuda niewidy robiłam na tej głowie, a
      pomógł mi dopiero POLITAR AF, ale koniecznie ten AF, bo jest również zwykły.
    • Gość: Zuza Re: Wrażliwa skóra głowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 19:59
      Katja a czy po tym szamponie Politar przeszło czy używasz na zminę z innym
      delikatnym.
      • Gość: man Re: Wrażliwa skóra głowy IP: 217.197.78.* 28.11.04, 09:38
        Frederm ph balance albo Sebamed do codziennego mycia do włosów suchych i
        normalnych.
        • miziek Re: Wrażliwa skóra głowy 28.11.04, 10:38
          Albo idź do dermatologa, może przepisze Ci jakiś preparat z wyciągiem ze smoły
          (SERIO SERIO!! np delatar) do robienia kompresów, pomoże.
          A do mycia włosów szampon 'apteczny' ;) do codziennego mycia włosów, np.
          Freederm.
          • Gość: aa Re: Wrażliwa skóra głowy IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 28.11.04, 14:11
            Smołe zawiera właśnie Polytar lub Frederm tar a także polski szapon dziegciowy
            firmy AA.
            • kat_ja1 Re: Wrażliwa skóra głowy 29.11.04, 16:36
              Politar używałam 3x w tygodniu na zmianę z innym przez m-c. Teraz używam
              profilaktycznie 1x w tygodniu i pierwszy raz od paru lat! mam problem z głowy:)
              Ostatnio kupowałam tylko szampony profesjonalne bo stwierdziłam że może te
              zwykłe marketowe tak wysuszają mi głowę...pomagały tylko na samym początku, po
              zamianie.
              U dermatologów wydeptałam ścieżkę ( byłam u conajmniej 9 różnych, po parę wizyt
              u każdego )i naprawdę próbowali wetrzeć mi w głowę wszystko co możliwe, a
              jedyne co rzeczywiście było widoczne, to coraz większe rachunki za recepty:(
              Za ostatnią zapłaciłam 140zł, gdyż kolejna dermatolog stwierdziła że może to
              jakieś zakażenie grzybicze i dostałam dodatkowo leki doustne.
              Politar w zależności od apteki kosztuje 19-25 zł. ale pamiętaj że to ten AF.
              Nie namawiam oczywiście, najlepiej pójść też do dermatologa..
    • Gość: Zuza Re: Wrażliwa skóra głowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 19:44
      Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Na pewno kupię ten Politar AF. pamiętam że
      dośść dawno temu miałam szampon Freederm Tar. Na codzień na zmianę z poltarem
      będę użyać Vichy żółtego. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka