kotbert 06.04.04, 19:56 czy ktos moze mi powiedziec co to za miejsce: stacja radegast? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michal.ch Re: radegast 06.04.04, 20:22 Dawna stacja towarowa, później przystanek osobowy Łódź Radogoszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: radegast 06.04.04, 20:30 Po pierwsze zdjęcia: www.hubar.friko.pl/lodz/radegast/ Po drugie wątki: Radegast w dzierżawie, Stacja kolejowa Radegast, Odkrzaczyli przystanek Łódź - Radogoszcz. Po trzecie miłego czytania. Po czwarte częstrzego zaglądania i pisania na Forum :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: radegast errata 06.04.04, 22:44 hubar napisał: > Po pierwsze zdjęcia: www.hubar.friko.pl/lodz/radegast/ > Po drugie wątki: > Radegast w dzierżawie forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=443&w=6669838&a=7004243 / > Stacja kolejowa Radegast forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=443&w=5601383 / Odkrzaczyli przystanek Łódź - Radogoszcz</a>. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=391&w=11491563 / > Po trzecie miłego czytania. > Po czwarte częstrzego zaglądania i pisania na Forum :-) > > Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: radegast 15.06.04, 10:02 Stacja Radegast (Marysin) miasta.gazeta.pl/lodz/1,35148,1537378.html / Pomnik na rocznicę likwidacji getta miasta.gazeta.pl/lodz/1,35153,2126466.html / Cały czas szukam strony internetowej przygotowanej przez jedno z łódzkicj liceów, nagrodzonej za fachowość, a mówiącej własnie o Radegast. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: radegast IP: *.tpnets.com 15.06.04, 22:37 W czasie wojny docierał tam tramwaj od W. Polskiego, Marysińską, Kolińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: radegast 16.06.04, 08:37 Gość portalu: Bart napisał(a): > W czasie wojny docierał tam tramwaj od W. Polskiego, Marysińską, Kolińskiego. ## W którym miejscu?? Czy zachowały się jakiekolwiek ślady po tym? Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Informacji szukaj tu... 16.06.04, 17:57 www.cyf-kr.edu.pl/lodzkietramwaje/haki.htm - LINIA DO STACJI ŁÓDŹ RADOGOSZCZ Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Mapka... 16.06.04, 19:05 Moja twóczość radosna: tinyurl.com/38pgj - nie jestem tylko pewny przebiegu torów przy samej stacji... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xk Re: Mapka... IP: *.toya.net.pl 16.06.04, 19:16 a czy przebieg trssy nie koliduje z terenem byłego obozu dziecięcego przy Przemysłowej? PS: modgik to chyba najlepszy (nie licząc Wrocławia)plan miasta dostępny w sieci znasz coś jeszcze tak dokładnego? Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Mapka... 16.06.04, 19:20 Nie. Obóz ten był mniej więcej między Przemysłową a Staszica. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Mapka... IP: *.tpnets.com 16.06.04, 19:22 Nie koliduje. Obóz ten był w kwartale Górnicza - Zagajnikowa - Bracka - E. Plater. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xk Re: Mapka... IP: *.toya.net.pl 16.06.04, 22:39 myślałem że obóz ciągnął się aż do Marysińskiej pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Mapka... IP: *.tpnets.com 16.06.04, 19:35 No nieźle nieżle... Co do przebiegu to: na Marysińskiej była mijanka,od Górniczej do Przelotnej. Na samym skrzyzowaniu Inflancka/Zagajnikowa przebieg był taki: linia wypada z Kolińskiego, zmienia przebieg na równoległy do Inflanckiej, tuż koło kina skręca pod kątem prostym (nawet z pewnym odbiciem) w Zagajnikową, dalej kawałek prosto, leciutko skręca na wschód - biegnie prostopadle do torów, ale ich nie osiąga. Przed torami skręca w prawo i biegnie wzdłuż nich (ale w ogległości równej szerokości budynku dworcwego), mija budynek, tuż przed jego końcem rozdwaja się i rozdwojona skręca tak, by zbliżyć się do torów, idzie kawałek (zjazd międzytorowy) jeszcze kawałek i oba tory się łączą. Jeszcze kawałek jest tor pojedynczy. Słowem - sięga prawie do wiaduktu na Strykowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Mapka... 17.06.04, 15:05 Dziękuję pięknie za link o śladach (szkoda że ich tak mało pozostało), oraz za spreparowanie tej mapki, o to mi chodziło :-D Odpowiedz Link Zgłoś