Dodaj do ulubionych

żenująca kampania samorządowa

11.11.10, 21:58
nic dodać - nic ująć

na kogo mamy niby głosować? na twarze z plakatów, czy na partie ?
jakoś nie widzę programów wyborczych (cóż z tego, że w większości nie spełnianych). bo niby dlaczego mam głosować na tego czy tamtego kandydata:

1. na prezydenta?
gdzie programy wyborcze? mam oddać głos na nazwisko, twarz czy partię? poseł Dunin ma program - fajnie. a reszta? obecnie nam panujący [rezydent chwali się osiągnięciami z mijającej kadencji - a jakieś nowe plany? a co z resztą kandydatów? Pani Wieczorek - szczerze gratuluję wygranej walki z rakiem, jednak to nie jest coś co jest podstawą wygranej w wyborach na prezydenta miasta! o reszcie kandydatów nie wspomnę - bo nie ma co

2. do rady miasta
oj - dużo plakacików, dużo uśmiechów. a mówi się, że "z ładnej miski się nie najesz". Ja mam pytania? dlaczego kandydujesz? co dla miasta zrobisz? a jak ubiegasz się o reelekcję- to co zrobiłeś i ile razy głos zabrałeś na posiedzeniu

Mam tylko nadzieję, że wszyscy posprzątają po sobie plakaty, ulotki itd - bo za dużo tego śmiecia jest po każdych wyborach.

Obserwuj wątek
    • mrooffkaz Re: żenująca kampania samorządowa 11.11.10, 22:02
      a - jeszcze jedno.

to nie ja - jako wyborca- mam szukać waszych programów wyborczych. To Wy kandydaci powinniście do mnie z nimi dotrzeć.

Swoją drogą - w necie co udało mi się znaleźć to ogólnikowe informacje typu:

"ukończył/ukończyła taką i taką szkołę, pracuje tu i tu... ojciec/matka, mąż/żona..." takie informacje w ogóle mnie nie interesują ;P
      • ciekawa.live Re: żenująca kampania samorządowa 12.11.10, 11:50
        Tylko obawiam się że Poseł Dunin bardziej skupi się na szukaniu kobiety dla siebie niż inwestorów dla miasta. Wszak władza i pieniądze to największa przynęta.
        • wichrzyciel Re: żenująca kampania samorządowa 13.11.10, 17:11
          ciekawa.live napisała:

> Tylko obawiam się że Poseł Dunin bardziej skupi się na szukaniu kobiety dla si
          > ebie niż inwestorów dla miasta. Wszak władza i pieniądze to największa przynęta.

Rozumiem, że jesteś zainteresowana? To musisz się zgłosić koniecznie do Posła Dunina na casting. Kto wie, może zostaniesz pierwszą damą zgierską. Tylko mam wątpliwości, czy mogłabyś być jednocześnie najlepszą inwestycją dla miasta :P
          • tesiowa Re: żenująca kampania samorządowa 13.11.10, 21:02
            nie wszyscy kandydaci tylko głupawo uśmiechają się z plakatów i niszczą banery konkurencji. Dunin jako jedyny ma program. Wiem bo dostałam. Nie są to tylko slogany typu będzie lepiej, ble ble ble... Polecam ciekawa lektura
            • alojzy13 Re: żenująca kampania samorządowa 13.11.10, 22:22
              teściowa Ty chyba jesteś zakochana w Duninie. Jaki on ma program? To pustosłowie i bełkot. Pisze Dunin: "działania redukujące koszty winny wynikać z wnikliwej analizy finansów zgierskiego samorządu". Odkrywcze! Ale jakie konkretnie koszty ma na myśli?! Redukcja kosztów poprzez przyglądanie się? Śmiech! Uwaga Dunin będzie przyglądał się uchwałom i zarządzeniom! i to ma być sposób na racjonalizowanie wydatków. Przecież z tego wynika, że on nic nie wie na ten temat! Jest cieniutki. Albo oparcie budżetu miasta na środkach pomocowych. To zdradza całkowitą ignorancję tego kandydata w kwestii finansów miasta. Środki pomocowe pozyskuje się z pieniędzy budżetu i mogą one jedynie go wspomagać, a nie być istotą budżetu. Niech Dunin poda z jakich to konkretnie programów unijnych chce pozyskać pieniądze na budowę ulic miejskich?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka