Dodaj do ulubionych

Łódzka straż miejska po kontroli. Wyniki są dru...

IP: *.toya.net.pl 12.11.10, 13:14
Jak było było referendum na temat SM głosował bym za jaj jej całkowitą likwidacją a w jej miejsce stworzeniem instytucji która zajmuje np. kontrolami miejsc parkingowych w centrum. Marnowanie publicznych pieniędzy na ludzi z kompleksem niższości którym marzy się status policji.... lepiej dać podwyżki policjantom niż tworzyć budżety dla straży miejskiej !! sick
Obserwuj wątek
    • Gość: ob Łódzka straż miejska po kontroli. Wyniki są dru... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.10, 13:42
      Jak obejmował stołek to obiecywał,że zlikwiduje psie kupy- szczególnie na podwórkach.No i co?Psie kupy jak były tak są i jest ich coraz więcej!
    • Gość: w. Co za bezczelność! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.10, 14:04
      I takie zasługi ma pan Grzybowski w 2 miesiące???!!! W dwa miesiące to panu Grzybowskiemu może dopiero co wyrobili pieczątkę i wizytówkę!!! A kto szkolił przez lata ludzi, że potem się wykazują bohaterstwem? I kim pan Grzybowski jest, że się tak zna na procedurach i regulaminach?! A zapewniam, że jego wykształcenie i dotychczasowe doświadczenie zawodowe pozwalają wątpić w fachowość tego pana! Brzydzi mnie robienie kampanii cudzym kosztem. I próba udowodnienia za wszelką cenę jaki to ja jestem wspaniały, a mój poprzednik był zły. Ciekawa jestem, co na pana Grzybowskiego powie jego następca?! Bo nie sądzę by usiedział na nowym stołeczku za długo. Przeminie razem z erą pana Sadzyńskiego. A wtedy wyjdę kombinacje!

Żygam taką Łodzią.
    • Gość: gosc Łódzka straż miejska po kontroli. Wyniki są dru... IP: *.toya.net.pl 12.11.10, 14:06
      co przyjdzie nowy to obiecuje poprawę a jak odchodzi to ...ciekawe co prokuratura wyłapie z tych lewych interesów poprzednika.a psy srałją jak srały na chodnikach
    • Gość: gr_di Re: Łódzka straż miejska po kontroli. Wyniki są d IP: *.adsl.inetia.pl 12.11.10, 15:03
      Z ust mi to wyjmujesz: skasować Straż Miejską i dać pieniądze policji! To jest prawdziwa służba mundurowa, a nie ludzie o mentalności ochroniarzy ze stoiska z nabiałem. Jeszcze nigdy w życiu nie pomogła mi Straż Miejska, a każdy kontakt z nimi, to było czepianie się o pierdoły. Dostałam np. mandat za niszczenie zieleni miejskiej, jak usiadłam latem w upał na brzegu fontanny w Parku Sienkiewicza. Mandat na szczęście anulowała mi policja, do której natychmiast się zgłosiłam. Prezydent miasta to nie królowa angielska, żeby musiał się otaczać świtą!
      • Gość: kot Re: Łódzka straż miejska po kontroli. Wyniki są d IP: *.toya.net.pl 12.11.10, 23:31
        przestań pieprzyc bo jeszcze ktoś w to uwierzy...
    • Gość: m Łódzka straż miejska po kontroli. Wyniki są dru... IP: 83.142.205.* 12.11.10, 15:13
      po co komuś straż miejska? zlikwidować i dofinansować policje.. straż miejska to strasznie zakompleksiona instytucja
    • Gość: łodzianin Łódzka straż miejska po kontroli. Wyniki są dru... IP: *.toya.net.pl 12.11.10, 17:08
      ja też nie uważam,żeby SM miała prawo bytu,ale tym którzy wpisywali komentarze wcześniej,to chyba potrzebna jest straż od psich gówien........to jakaś obsesja ....
    • Gość: ppiotrek7 a po co nam ta Sraż Wiejska ??? IP: *.toya.net.pl 12.11.10, 17:25
      - bałagan - jak był tak jest
      - zasyfiała Piotrkowska - jest ! mimo maszyny Pinokia
      - chodniki zasrane
      - trawniki rozjeżdżone
      - handelek uliczny - jest !
      - żule parkingowi - są !
      - zaszczane bramy - są !
      - kradzieże na parkingach - to już nie ich poziom odwagi
      - drechy w każdej bramie... itd itp
    • p8 Zbędne Etaty... 12.11.10, 17:39
      ... ech, Zbędne Etaty :/ po co komu ta parasłużba?
    • mazi.maziasty Łódzka straż miejska po kontroli. Wyniki są dru... 12.11.10, 17:44
      A ja się zastanawiam, czy p. Grzybowski zainteresuje się przetargami SM na szafki ubraniowe i inne metalowe meble? Dziwnym trafem najbardziej lukratywne zlecenia otrzymywała firma Techmark, a jej dyr. handlowy i jednocześnie synalek prezia Techmarku z komediantem SM był na "wielu obiadkach" i "spotkankach"... Wiele razy dzwonił do niego przy okazji ogłaszanych przetargów i dowiadywał się jakie oferty składali konkurenci...
      Tymi kontaktami powinno zająć się nawet to posrane CBA...
    • Gość: . powinni łapać nielegalnych śmieciarzy IP: *.toya.net.pl 12.11.10, 17:56
      nielegalne wysypiska są od lat w tych samych miejscach
      jak ktoś je uprzątnie to za miesiąc wracają
      czy to naprawdę takie trudne wyłapać śmieciarzy recydywistów ?

nie mówimy o ganianiu po całej Polsce psychopatycznego mordercy tylko o złapaniu śmieciarza !
    • Gość: Łodziak straż miejska IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.11.10, 20:21
      To największe darmozjady w łodzi
    • Gość: Rypak Strażaki to chamy zwykłe. IP: *.111.178.26.static.crowley.pl 12.11.10, 21:09
      Zlikwidować to coś...
    • Gość: KAMA T. Łódzka straż miejska po kontroli. Wyniki są dru... IP: *.toya.net.pl 12.11.10, 21:45
      zlikwidować a pieniądze dać policji
    • Gość: hasyd Łódzka straż miejska po kontroli. Wyniki są dru... IP: *.toya.net.pl 12.11.10, 23:34
      14 sfrustrowanych się wpisało...czy to byli pracownicy straży miejskiej czy po prostu ci co dostali mandat?
    • Gość: rzetelny pl. Dąbrowskiego IP: *.toya.net.pl 12.11.10, 23:40
      dopóki tam stali, na plac nikt nie wjechał autem a i skate'ów nie było. SM zniknęła i już 3/4 węży świetlnych nie działa, kwestia czasu i od desek pokruszone będą płyty. Olej z samochodów pseudo ludzi prawa (adwokaci/prawnicy) czy też kulturalnych ludzi przyjeżdżających do TW :|

żenada, powinienem wręcz napisać przez RZ

żeby nie było nie lubię SM i neguje sens jej istnienia, mam samochód ale nie parkuje gdzie wlezie, cenię sobie każdy wyremontowany kawałek tego miasta... szkoda tylko, że szybko znowu jest niszczony. :(
    • mazi.maziasty Łódzka straż miejska po kontroli. Wyniki są dru... 13.11.10, 01:14
      Do hasyd
      Ani nie jestem byłym czy obecnym pracownikiem tej patologii, ani też nigdy od nich nie dostałem mandatu. Byłem natomiast świadkiem takich zdarzeń, które opisałem i jako zwyczajnego człowieka, szlag mnie po prostu trafia...
      Nie mam nic przeciwko samej idei straży dla miast czy gmin, ale nie mogę zgodzić się, żeby przypadkowi ludzie (bo przecież nie przechodzą takiej selekcji i szkoleń, jak Policjanci, a gęsto często wstawiani są do tej formacji "po plecach"), mieli prawo zaglądać w dokumenty mojego psa, a co dopiero któregokolwiek z ludzi.
      Zgadzam się z pozostałymi postami, gdzie pracownicy straży miejskiej nazywani są darmozjadami, obibokami czy innymi, nawet bardziej dosadnymi określeniami. To wszystko niestety, jest prawda.
      Ktoś tu, na forum, bardzo słusznie zauważył, że SM to nie gwardia przyboczna prezydenta Łodzi, a jeżeli ten chce mieć takową, niech ją finansuje z własnej, bądź partyjnej kieszeni.
      Dla mnie, jeżeli mam wydać choćby złotówkę z moich podatków na tą formację, żądam od niej absolutnego i pełnego zaangażowania w poprawę bezpieczeństwa i porządku w moim mieście, a nie ściemniania czy szarpania się z kolesiami, którzy nagrywają ich "pracę" kamerami...
    • Gość: PAWEL Łódzka straż miejska po kontroli. Wyniki są dru... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.10, 08:48
      A DO TEGO DOCHODZI GENERALNA BEZCZYNNOSC:
      - NIKT NIE DAJE MANDATOW LODZIANOM CODZIENNIE PARKUJACYM NA TRAWNIKACH (CZY POTEM JUZ TYLKO MIEJSCACH NA TRWANIK - SAM DZWONILEM I DYSPOZYTOR POWIEDZIAL ZE JAK NIE MA ZIELIENI TO ONI NIE PRZYJADA... RECE MI OPADLY, BO TRAWNIKA TAM NIE MA OD DAWNA, ZOSTALO TYLKO BLOTO)
      - NIKT NIE ZAJMUJE SIE SAMOWOLKAMI - HANDLEM ULICZNYM NA CODZIEN. SA AKCJE TYLKO OD SWIETA
      - STRZNICY KAZA MI SPRZATAC NA MOJEJ PRYWATNEJ POSESJI A SRODMIESCIE NALZACE DO ADM-U TO JEDEN WIELKI SMIETNIK I NIKT JUZ TEGO NIE WIDZI.

W LODZI WSZYTSKO SIE ROBI NA POKAZ ALBO WCALE. NIECHLUJNIE, NIEDOKLADNIE, PO ZNAJMOSCI....

SMUTNA PRAWDA.
      • Gość: inkwizytor Re: Łódzka straż miejska po kontroli. Wyniki są d IP: *.zb.lnet.pl 13.11.10, 10:21
        Jak możesz karać kogoś za niszczenie zieleni (art.144 KW), skoro tejże zieleni (trawnika w tym przypadku) już w tym miejscu nie ma?
        Kierowcy, którzy dostają mandaty (czy to z art. 144 KW, czy też z art. 92 par.1, 97 KW) i tak czują się generalnie pokrzywdzeni bo gdzie ONI mają parkować?
        Mieszkańcy, którzy otrzymują mandat za nieuprzątnięcie odchodów po swoim psie również czują się pokrzywdzeni.
        Ludzie, którzy są karani za brak umów bądź rachunków za wywóz szamba - a jakże, również są ofiarami bezwględnych darmozjadów :)
        Po prostu taka jest mentalność ludzka, iż nie widzimy swoich przewinień zaś cudze doskonale.
        • Gość: Darek eM Re: inkwizytor IP: *.centertel.pl 13.11.10, 11:19
          Tylko, że art. 144 KW przewiduje karanie za niszczenie trawnika... Trawnikiem zaś jest każdy plac, który w planach zabudowy jest miejscem zieleni - nieistotne jest to, że dzięki samowolce parkingowej i rozjeżdżeniu owych miejsc kołami samochodów NIE MA już owego trawnika w sensie stricte. W planach i przepisach jest to zieleń i ich (SM) obowiązkiem jest egzekwowanie prawa.
          Gdzie kierowcy mają parkować? Cóż... wbrew pozorom jest gdzie parkować w centrum - sam jeżdżę autem i po dwóch przygodach z blokadą na kole, nauczyłem się że korona mi z głowy nie spadnie jak zaparkuję 300 metrów od miejsca docelowego. A mimo tego, że nie jeżdżę starym klamotem to nie mam przyzwyczajenia, że MUSZĘ widzieć samochód! Jak jest to okolica która mi się nie podoba - szukam parkingu strzeżonego. Ot i wszystko. Prawidłowo zaparkuj - nie dostaniesz mandatu.
          To niech Ci mieszkańcy, którzy nie sprzątają po swoich psach (90% posiadaczy czworołapów) albo nauczą się kultury, albo niech mi myją podeszwy butów, ilekroć zagadany przez telefon, rozdepczę parujący ślad bytności ich pociech.
          O szambie nie mam pojęcia, bo jestem podpięty do sieci miejskiej ;) więc się nie znam.
          Sam widzę co robię źle i nielogicznie - i przyznam się szczerze, że robię to do czasu, aż nie dostanę mandatu, albo ktoś mi nie zwróci uwagi - nawet spojrzeniem kusym... Wstyd i nauczka jest najlepszym nauczycielem - a więc może niech zaczną egzekwować swoje obowiązki - tylko racjonalnie - zwalczyć najwększe bolączki miasta. Albo jak nie potrafią niech zostaną rozwiązani i niech powstanie więcej etatów policji, która przejmie te "błahe" wykroczenia, które w gruncie rzeczy nas bolą.
    • Gość: Darek eM Łódzka straż miejska po kontroli. Wyniki są dru... IP: *.centertel.pl 13.11.10, 10:53
      Sam również skontrolowałem straż miejską 11.11 - mieszkam w okolicach Księżego Młyna, choć co prawda w domu bywam rzadko, to poszukując miejsca parkingowego koło wieżowca sporo nerw straciłem, aż postawiłem auto 300 metrów od domu. Z swojego 10 piętra z rozbawieniem zauważyłem, że dwóch fantazyjnych kierowców - Daewoo Lanosa i Forda Mondeo poszli na łatwiznę i zaparkowali auta na skos... Nie dość, że na chodniku, to jeszcze przednimi kołami na trawniku, pod jednym z bloków. Nie tylko jawne złamanie prawa, ale też spore utrudnienie w przejściu - zwłaszcza dla starszych osób, które mogły albo deptać błotnisty trawnik, albo przeciskać się na około przez gęsto zaparkowane auta.
      Z rozbawieniem paląc papierosa zauważyłem, że podjechał radiowóz SM o numerze 103 - stwierdziłem, no... będą blokady, albo przynajmniej mandaty... Gdzie tam, podjechali spojrzeli czy flagi są wywieszone - strażnik, który wysiadł z auta przecisnął się między autami i odjechali...
      A chyba od tego są niczym pies od pilnowania podwórka... Chyba, że idąc dalej za tą metaforą... To pinczerki są, a nie brytany...
    • Gość: taran Łódzka straż miejska po kontroli. Wyniki są dru... IP: *.toya.net.pl 13.11.10, 11:49
      rozwiązywać sm możecie jedynie na forum mogę was zapewnic że sm nie zostanie rozwiazana bo jest niezbędna wiedzą o tym najlepiej Ci którzy do straży dzwonią lub dzwonia do policji ale i tak odsyłani są do straży pozdrawiam frustratów i malkontentów
      • prawdziwy_kokainista Re: Łódzka straż miejska po kontroli. Wyniki są d 14.11.10, 01:31
        Idąc za Twoją logiką - elita polityczna jest również niezbędna w kraju - nawet jeśli więc władza kradnie i w dupie ma potrzeby państwa prawa i obywateli, to nie rozwiązujmy rządu, nie róbmy niczego - tylko trwajmy w absurdzie dalej, bo coś jest niezbędne?
        SM należy zreformować, albo rozwiązać. Wszystko w temacie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka