radzim2 14.12.10, 17:48 Czy w naszej gminie nie można by było postawić kilka wiatraków w celu obniżenia kosztów energii elektrycznej na potrzeby oświetlenia ulic, parkingów, reklam, itp. ? www.tv-trwam.pl/index.php?section=syndrom Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ther-ionx Re: Gmina Żychlin 14.12.10, 19:14 Kolego oczywiście, że w Żychlinie będą postawione wiatraki w chwili obecnej prowadzone są prace wytyczające właściwą ścieżkę powietrzną.... Odpowiedz Link Zgłoś
zychliniak1 Re: Gmina Żychlin 29.03.11, 10:44 Oby ścieżka nie biegła w stronę urzędu, bo mogłaby kogoś tam przewietrzyć. Tym bardziej w kierunku szkół, bo wiatr mógłby zwiać je na sąsiednie gminy. Proszę o ostrożność z tym wytyczeniem ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
kiwaczek11 To jest jakis żart? 14.12.10, 21:40 Nie wiem jak zareagować na Twój wpis. Podałeś link do materiału, który pokazuje ciemną stronę wiatraków, a przy tym jesteś pełen nadziei i oczekiwań, że w naszej gminie tez powinno być do "dobrodziejstwo". I jeszcze liczysz na obniżenie kosztów energii, bo ktoś ( cwany inwestor z pomocą przekupionego urzędnika) postawi to badziewie pod twoim ( i moim) oknem. Nie wiem, czy to żart, czy kpina. Najpewniej, jak mi się wydaje zwykłe żychlińskie genetyczne kretyństwo. Proszę, tutaj link do przeczytania : www.wiatraki.miedzylesie.net.pl/index.php?id=107 abyś nie miał wątpliwości , kto i po co stawia takie cuda, jaka to radość dla otoczenia i środowiska, jak proekologiczne jest to rozwiązanie. Chociaż nie jestem przekonany , czy cokolwiek zrozumiesz. Jeśli przekaz obrazkowy odniósł odwrotny efekt niż miał odnieść, z literkami może być tylko gorzej. A jeśli prawdą jest to, że trwają prace w tym zakresie (jak wspomniał mój poprzednik), to jestem pierwszy, aby w urzędzie wszcząć krwawa rewolucję. Jeżeli "pieniążki dla gminy", na które tak ślini się zawiadowca gminy pokazany w materiale filmowym są jedynym kryterium , a wszelkie inne o wiele ważniejsze kryteria, jak zdrowie i komfort życia, cynicznie się pomija lub bagatelizuje, to taki urzędnik nadaje się do odstrzału. Odpowiedz Link Zgłoś
kiwaczek11 O co w tym wszystkim chodzi 14.12.10, 22:39 pokazują wyniki badań międzynarodowych w kwestii wpływu turbin wiatrowych na otoczenie. Opracowanie naukowców PAN : stopwiatrakom.eu/wts/pliki/Wyniki_badan.pdf Warto zwrócić uwagę na symptomy szeroko opisane przez ludzi doświadczających tę "dobroć". Mam nadzieję, że ani władze Żychlina, ani jego mieszkańcy nie wykażą się aż taką głupotą. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyniu.63 Niedbalstwo urzędnicze 03.01.11, 23:59 Kiedy będą na stronie Biuletynu Informacji Publicznej umieszczane na bieżąco informacje z naszej gminy. Przykładem jest oto ta strona: www.bip.gminazychlin.pl/content.php?cms_id=684 Dziś jest 3 styczeń 2011 a ostatni protokół jest z: Protokół Nr LX/10 z Sesji Rady Miejskiej w Żychlinie z dnia 28 września 2010 r. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyniu.63 Re: Niedbalstwo urzędnicze 04.01.11, 00:09 www.bip.gminazychlin.pl/list.php?sid=35ed513242d6b3698553b19d27269568 Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur-2011-1 Razem dla Żychlina 26.03.11, 19:46 Taka akcja powinna być obywatelską, zrzeszającą wszystkich zainteresowanych rozwojem ziemi żychlińskiej, uznających wartości patriotyzmu lokalnego, solidarności społecznej, tolerancji oraz prawa obywateli do współdecydowania. Głównym celem powinien być rozwój lokalnego rynku pracy aby zapewnić naszej młodzieży start w dorosłe życie. To powinien być główny cel obecnej kadencji samorządu ! Zrezygnujmy z wzajemnych nienawiści niezależnie od poglądów politycznych i światopoglądowych. Uważam że ta propozycja ma swoją misję, jaką jest służba na rzecz dobra nie tylko naszego miasta ale również całej Gminy Żychlin. Jestem rozczarowany rosnącym bezrobociem oraz emigracji z naszej gminy ludzi młodych. Czym to grozi ? To pytanie kieruję do samorządowców Odpowiedz Link Zgłoś
kiwaczek11 Re: Razem dla Żychlina 27.03.11, 00:22 <<< Taka akcja powinna być obywatelską >>> Jaka akcja??? <<< Uważam że ta propozycja ma swoją misję, >>> Jaka propozycja??? Chyba nie myślisz o wpisie "radzim2" Odpowiedz Link Zgłoś
radzim2 Re: Razem dla Żychlina 28.03.11, 20:16 kiwaczek11 napisał: > <<< > Taka akcja powinna być obywatelską > >>> > Jaka akcja??? > > <<< > Uważam że ta propozycja ma swoją misję, > >>> > Jaka propozycja??? > > Chyba nie myślisz o wpisie "radzim2" A dlaczego by nie ? Coś jest nie tak ? Zła propozycja ? Odpowiedz Link Zgłoś
radzim2 ? 28.03.11, 20:33 Myślę, że najwygodniej jest krytykować. A od siebie nic tylko bruździć, podburzać, bo rządzą gminą ci co są od macochy. Mnie wisi kto rządzi, byle było spokojnie, bez przekrętów. Dopóki nie ma dowodów nigdy nie pluję na osoby nawet mnie nie leżące. A co było za poprzednich rządzących ? Czy kadencje, dwie kolejne rządzone przez lewicę były lepsze ? To samo jest w starostwie. Ciągłe spory, kłótnie. Do czego to prowadzi ? Do dobrego ? Ja wiem że ta zaraza to objaw niezadowolenia. Ale nie w ten sposób ! Odpowiedz Link Zgłoś
kiwaczek11 Re: Razem dla Żychlina 28.03.11, 21:23 odsyłam do moich poprzednich wpisów w tym wątku Odpowiedz Link Zgłoś
pitiful.1 Re: Razem dla Żychlina 29.03.11, 14:53 kiwaczek nie kręć łepkiem bo główka cie rozboli Odpowiedz Link Zgłoś