teufel 09.05.04, 08:57 Tak podaje TVN24. Grupa chuliganów wpadła i zaczeła rozróbę. Gdy przyjechała policja chuliganii na nich sie rzucili. 19 osób zatrzymanych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dzekil Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach 09.05.04, 09:02 www.rmf.fm/wiadomosci/index.html?id=68654 Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach 09.05.04, 09:09 Rozbawiło mnie:Zatrzymano 19 osób, podejrzewanych o czynną napaść na policjantów... Czyli na zwykłych ludzi, nie napadli?? Odpowiedz Link Zgłoś
zusmann Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach 09.05.04, 09:04 W końcu ludzie tam idą pić, a więc i się awanturować. Studenci... A chuligani to "tak sobie" nie wpadają. Przyszli bo było piwo na hektolitry. Gdyby na Juwenaliach był zakaz sprzedaży, wnoszenia alkoholu i wstępu pijanych (jak na imprezy sportowe) to byłoby 500 osób ale wszyscy by wrócili cali do domów. Pijcie więcej, może Łódź się sama oczyści z elementu i będzie bezpieczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Bzdura 09.05.04, 19:11 zusmann napisał: > W końcu ludzie tam idą pić, a więc i się awanturować. [ciach] Sam poszedłem się napić, co IMHO tego drugiego wcale nie implikuje. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach 09.05.04, 09:08 no proszę... a mi się iść nie zachciało i straszny film oglądałem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
teufel 2osoby zmarły, a 9 rannych na Juvenaliach 09.05.04, 09:10 info.onet.pl/916097,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
al-ki TAK SIĘ BAWI ŁÓDŹ!!!!!! 09.05.04, 09:21 Jak na Widzewie czy ŁKSie się napi...., to zamykają stadion. Jakoś można przewidzieć że pseudokibice będą się prać po pyskach a nie kibicować. Na Juwenaliach jakoś nikt nie chce sobie wbić do łba, że zjawiają tam się okoliczne dresy. Takie imprezy to dla nich wabik, ale zawsze wszyscy są zaskoczeni. Jak to ładnie powiedział Zusmann - było hektolitry piwa - byli chuligani. Cóż, skoro nikt nie potrafi się bawić bez alkoholu, to po co w ogóle robić zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
vladip Re: TAK SIĘ BAWI ŁÓDŹ!!!!!! 09.05.04, 09:32 al-ki napisał: > > Jak na Widzewie czy ŁKSie się napi...., to zamykają stadion. Jakoś można przewi > dzieć że pseudokibice będą się prać po pyskach a nie kibicować. > Na Juwenaliach jakoś nikt nie chce sobie wbić do łba, że zjawiają tam się okoli > czne dresy. Takie imprezy to dla nich wabik, ale zawsze wszyscy są zaskoczeni. > Jak to ładnie powiedział Zusmann - było hektolitry piwa - byli chuligani. > Cóż, skoro nikt nie potrafi się bawić bez alkoholu, to po co w ogóle robić zaba > wy. Jak juwenalia juwenaliami pojawiała się tam obcy element który próbował dymić i do tej pory się udawało go poskromić Problemem do dyskusji są nie juwenalia tylko sposób ich zabezpieczenia, a to że kibole przyjdą z bronią tego chyba nikt nie był w stanie przewidzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
al-ki Re: TAK SIĘ BAWI ŁÓDŹ!!!!!! 09.05.04, 09:38 No że z bronią, to i ja się nie spodziewałem. Ale że przyjdą - jak najbardziej. Trudno, żeby nie było dresów. No ja naprawdę nie wiem o czym co niektórzy myślą. Odpowiedz Link Zgłoś
vladip Re: TAK SIĘ BAWI ŁÓDŹ!!!!!! 09.05.04, 09:45 al-ki napisał: > > No że z bronią, to i ja się nie spodziewałem. Ale że przyjdą - jak najbardziej. > Trudno, żeby nie było dresów. No ja naprawdę nie wiem o czym co niektórzy myśl > ą. Bywałem na juwenaliach ładnych kilka razy i zawsze było tak że ściągali tam okoliczni menele i czasem grupa osób, która próbowała dymić, tylko że zawsze dawało sie ich spacyfikować. Wiadomo że poi piwie niektórzy robią się bardziej agresywni ale zawsze były to incydenty. Tym razem ci którzy przyszli (uzbrojeni) z premedytacją przyszli rozbić tą imprezę - przyszli zabijać. Odpowiedz Link Zgłoś
al-ki Re: TAK SIĘ BAWI ŁÓDŹ!!!!!! 09.05.04, 09:55 Co będzie w następnych latach? No ale jeśli nikt z tym nic nie robi...może być tylko gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Ja tak to widzę... 09.05.04, 19:21 al-ki napisał: > Co będzie w następnych latach? Ponieważ zlikwidowanie miasteczka studenckiego nie jest najlepszym pomysłem, jedynym rozwiązaniem problemu jest likwidacja pobliskiego stadionu piłkarskiego - drużyna nie przynosi zysków, tak materialnych jak i w postaci promocji miasta... przynosi za to straty okolicznym mieszkańcom, łodzianom korzystającycm z usług przewoźnika defaultowego (ktoś musi zapłacić za zniszczony przez hołotę tabor)... Można oczywiście przedsięwziąc coś mniej radykalnego i zamiast 2 stadionów mieć w Łodzi jeden, za to z prawdziwego zdarzenia (tak, jak jest to przyjęte w innych europejskich miastach, gdzie kluby piłkarskie są znacznie bogatsze niż oba łódzkie razem wzięte i prezentują grę na daleko wyższym poziomie) - ale _nie_ w granicach miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
al-ki Re: Ja tak to widzę... 09.05.04, 19:55 Zlikwidować stadiony, tak? Jak Widzew walczył w europejskich pucharach to było ok, nikt nic do kibiców nie miał. Jak ŁKS wlaczył w europejskich pucharach to było ok, prawda? Nie ma pucharów - zaorać. Na sukces trzeba pracować. Może te kluby miały by perspektywy, gdyby ktoś im pomógł. Np. oddając te pieprzone tereny na których leży stadion pod opiekę ITI. Gdyby UMŁ przystałby na to - mielibyśmy to, co mają kibice Legii. Tam też był taki warunek. Drużyna przynosiłaby zyski. Gdyby zamiast budować halę za 100 milionów można było wspomóc te kluby. Ale urzędnicy nie mają o tym pojęcia. Ile masz wspólnych stadionów w Europie? Z tego co pamiętam, wspólny stadion mają AC Milan i Inter. Przy czym kiedyś to była jedna drużyna grająca na jednym stadionie. Może znajdzie się jeszcze kilka przykładów, ale nie mów że tak jest w Europie. I co z tego, że w innych europejskich klubach jest wyższy poziom, że są bogatsze, skoro długi wielu tych klubów liczy się w milionach dolarów, a nie polskich złotych. Dofinansowane kluby szkolą młodzież, studenci na juwenaliach chleją i się pierdolą. Nie wszyscy rzecz jasna, ale nie mów że tak nie jest. Tak samo jak bycie kibicem Widzewa czy ŁKSu nie oznacza należenia do którejś z bojówek. Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Jest mi naprawdę bardzo wszystko jedno... 10.05.04, 17:37 ...jakie taki czy siaki klub ma osiągnięcia. Problemem jest to, jaką ma publikę. Spójrz na rozgrywki ligi światowej siatkówki - nie ma rozrób. Duże osiągnięcia są albo i ich nie ma... Pomyśl zanim coś napiszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
al-ki Re: Jest mi naprawdę bardzo wszystko jedno... 10.05.04, 17:58 To nie wina klubu, że psychole chodzą na jego mecze. Kwestia zabezpieczeń to kwestia pieniędzy. Jeśli tego nie rozumiesz, to Ci współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: Jest mi naprawdę bardzo wszystko jedno... 10.05.04, 18:01 al-ki sam sobie odpowiedział na pytanie, pisząc: > To nie wina klubu, że psychole chodzą na jego mecze. Kwestia zabezpieczeń to > kwestia pieniędzy. Skoro nie ma pieniędzy na porządne zabezpieczenie imprezy - mówię o meczu, bo to jego widzowie są agresywni, a zabezpieczanie Juwenaliów przed nimi byłoby jak zabezpieczanie ich przed powodzią czy trzęsieniem ziemi - impreza nie powinna się odbyć. Lub powinna być zamknięta dla publiczności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student To wina SWSPiZ IP: 62.29.134.* 09.05.04, 12:54 To samo co w zeszłym roku! Wtedy też się bili, ale cała wina poszła na Uniwerek. A w tym? Totalny brak organizacji! Pomimo bijatyk w piątek, organizatorzy ze Społecznej, w sobotę dali jakieś szczątkowe ilości ochrony (może 5-10 osób). Wczoraj około 11 już zaczęły się jakieś bójki, ale brak interwencji spowodował poczucie bezkarności... co było dalej niestety wiemy :-( Współczuję rodzinom i znajomym ofiar, ale i organizatorom z Uniwerku, że wina będzie także na nich. Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Studenci vs. dresy 09.05.04, 19:14 Dlaczego zatem student, jaka w/g niego nie byłaby definicja zabawy (piję do zusmana i jego uwagi o hektolitrach piwa, etc.) ma płacić zlikwidowaniem jedynej na 365 dni imprezy za to, że jakimś imbecylom nie podobała się gra "ich drużyny"?! Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: TAK SIĘ BAWI ŁÓDŹ!!!!!! 10.05.04, 17:44 al-ki napisał: > dzieć że pseudokibice będą się prać po pyskach a nie kibicować. > Na Juwenaliach jakoś nikt nie chce sobie wbić do łba, że zjawiają tam się > okoliczne dresy. Takie imprezy to dla nich wabik, ale zawsze wszyscy są > zaskoczeni. > Jak to ładnie powiedział Zusmann - było hektolitry piwa - byli chuligani. Argumentacja w stylu: "Doszło do gwałtu bo dziewczyna była wyzywająco ubrana"... czyli jak zobaczę na wystawie fajny zegarek to mogę potłuc szybę i go ukraść i nikt się takiemu zachowaniu nie powinien dziwić?? Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach 09.05.04, 09:26 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2063317.html?skad=tlen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator7 Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach IP: *.lodz.mm.pl 09.05.04, 09:51 Tak sobie myślę... Widzew wczoraj przegrał i... "kibice" byli zapewne bardzo źli. Cała imprezka była właśnie w Łodzi na Widzewie. Widzewiacy mięli 2 kroki na Lumumbów żeby zrobić rozróbę!! Odpowiedz Link Zgłoś
al-ki Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach 09.05.04, 09:56 Po porażce, to kibice są smutni i przybici, a nie źli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator7 Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach IP: *.lodz.mm.pl 09.05.04, 10:03 ...jak widać, byli na tyle "smutni", że piszli i pobili studentów. Pomyśleć że kiedyś kibic, to był normalny człowiek, a teraz to jakieś dzikusy... Odpowiedz Link Zgłoś
al-ki Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach 09.05.04, 10:07 Jakim prawem mówisz, że to Widzewiacy? Coś wiesz na ten temat? I nie podpisuj chuliganów barwami któtregokolwiek klubu. Żaden klub nie chce mieć swoich pseudofanatyków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm` Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach IP: *.retwilan.pl / 217.153.156.* 09.05.04, 10:11 Wiesz Al-ki, ostatnio pseudokibice RTS brali czynny udzial w walkach w Chorzowie, takze wypad na Juwenallia moglby byc prawdopodobny. pozdr. hm` Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm` Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach IP: *.retwilan.pl / 217.153.156.* 09.05.04, 10:15 No, to byli pseudokibice RTS, informacja z pierwszej reki. pozdr. hm` Odpowiedz Link Zgłoś
al-ki Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach 09.05.04, 10:16 Możesz podać jakieś źródło? Ja nie słyszałem, by mieli tam być pseudowidzewiacy. Gdzie żeś to usłyszał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm` Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach IP: *.retwilan.pl / 217.153.156.* 09.05.04, 10:19 Jesli chodzi o Chorzow to = Mariusz Srutwa, jesli chodzi o Juwenalia, kolega. pozdr. hm` Odpowiedz Link Zgłoś
al-ki Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach 09.05.04, 10:25 Tak się składa, że Śrutwy na Widzewie się nie lubi. A Śrutwa do Widzewa też chyba miłością nie pała. Czy to aby nie stronnicza wypowiedź? Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe al-ki, nie rżnij głupa... 09.05.04, 19:29 al-ki wklepał był od rzeczy: > Tak się składa, że Śrutwy na Widzewie się nie lubi.... No i co? Może nie jeseśmy w stanie powołać się na wiarygodne źródła, cóż - zdarzyło się niestety, że PAP, AFP czy ktokolwiek jeszcze nie ma "wtyki" w rzeczonym klubie, tudzież w środowisku (półświatku?) kibiców. Jakkolwiek, osoby, które się tu wypowiedziały są na tyle inteligentne, by połączyć pewne wydarzenia (mające miejsce na tym samym obszarze w mniej więcej podobnym czasie) w jedną, spójną, logiczną całość. Odpowiedz Link Zgłoś
al-ki Ja chcę usłyszeć stanowisko policji 09.05.04, 19:59 a nie kolegi Hm`. Nie chcę bronić psycholi z podszywających się pod kibiców Widzewa, ale nie chcę też, by wszystko od razu leciało na nich, "bo tak się nam wydaje". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm` Re: Ja chcę usłyszeć stanowisko policji IP: *.retwilan.pl / 217.153.156.* 09.05.04, 21:53 Al-ki zrozum, jesli cala moja brac studencka jaka znam, ktora mieszka a to w Balbinie, a to w Olimpie widziala rozwydrzonych kibicow RTS, ktrzy zaczeli bic kogo popadnie, to naprawde niewiele mnie mnie obchodzi stanowisko Policji. pozdr. hm` Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach 09.05.04, 10:30 Skoro policja nie wie czy to pseudokibice Widzewa, to na pewno kolega wie. Odpowiedz Link Zgłoś
hm` Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach 09.05.04, 11:24 Kibice RTS przyszli po meczu i zrobili to co zrobili. Okolice postoju taksowek przy Tygrysie wygladalo jak regularna bitwa. Zginal chlopak i dziewczyna. Na szczescie nikt z moich znajomych nie zginal ani nie zostal ranny. pozdr. hm` Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach 09.05.04, 21:49 Zauważ, że mecz skończył się o 21, a nie o 2. 5 godzin różnicy, no ale przyszli po meczu, tak?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm` Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach IP: *.retwilan.pl / 217.153.156.* 09.05.04, 21:56 Tak Teufel, niestety tak, i zaczyna mnie to wkurwiac, najpierw Chorzow teraz moje ukochane Lummumby. pozdr. hm` Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach 09.05.04, 19:24 al-ki napisał: > Żaden klub nie chce mieć swoich pseudofanatyków. Al-Ki, słońce moje... jesteś jeszcze młodym chłopcem, przez to bardzo naiwnym. "Chcieć" to niestety nie zawsze "móc" - i tak też jest w przypadku Twojej drużyny. Odpowiedz Link Zgłoś
al-ki Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach 10.05.04, 10:32 Te, nie przeciągaj struny, co? Wyrwałeś zdanie z kontekstu. Nie podpisuj barwami któregokolwiek klubu. Mieszkają na Widzewie, mają bliżej na Widzew, to się ich podpisuje Widzewem. Mieliby bliżej na ŁKS to by tłukli w imieniu ŁKS-u. Nie wiesz o czym do Ciebie mówię. Hm` się podnieca, że to pseudowidzewiacy, a nie pseudŁKSiacy. Bo oni to są w porządku, są kurwa mać grzeczni i przykładem dla całej polski. Nie leją po pyskach na meczach, nie napadają na Juwenaliach. Cóż w drugiej lidze trudniej uzyskac rozgłos, przeciwnicy piłkarscy mało atrakcyjni - po co przychodzić na mecze. Huliganeria na taie mecze nie przychodzi - przychodzą tylko wierni, kochający ten klub. No ale nigdy na Widzewie nikt mnie zaczepił i nie pytał za kim jestem z bejsbolem w ręku, nikt mnie z komórki i kasy nie trzepał. Znam gościa, tzn. tak znam, że chodził ze mną do klasy, który chwalił się w jaki sposób znajduje pieniądze na bilety. Kiedyś na Brzeźnej zostałem z kolegami zaczepiony przez kibiców ŁKS-u ( tak tak - mieli szaliki ). Co chcieli - nie wiem? Na szczęście byli wstawieni i daliśmy sobie znimi radę. LKSiacy faktycznie są lepsi - działają w małych grupach, napadając na młodszych. Nie szaleją na stadionach. Szaleją na mieście i na al. Unii. Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach 10.05.04, 17:49 al-ki coś tam pitoli o mentalności i honorze kibica... > [ciach, szkoda oczu] Trzeba było ich zapytać. Może jestem jakiś spaczony, ale będąc na _WIDZEWIE_ napadnięty przez bandę wyrostków wolałbym na pytanie o ich ulubiony klub odpowiedzieć właśnie "_WIDZEW_"... Odpowiedz Link Zgłoś
al-ki Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach 10.05.04, 18:02 Ty jednak nie rozumiesz po polsku. Poproszę kumpla o pomoc i chyba będę musiał pisać po angielsku. Nic nie pitoliłem o żadnym honorze. Wkurwia mnie jedynie atakowanie klubu i porządnych kibiców, bo banda pojebów wpadła zabawić się na juwenaliach. Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe [WULG] do Alkiego 10.05.04, 18:18 Alki, nie pierdol, "banda pojebów" nie wpadła sobie na Lumumby ot tak, ale zrobiła to po meczu. O ile dobrze pamiętam, był to mecz, który Widzew przegrał - jak już ktoś napisał, owa "banda pojebów" byłą z tegoż powodu smutna, tak sprzeraźliwie smutna że aż zmuszona do odreagowania na bawiących się studentach. W związku z tym, że Bóg umieścił w mojej głowie mózg nie tylko po to, by nieobciążona czaszka nie została zwiana z karku byle podmuchem, ale po to, by dać mi możliwość kojarzenia faktów w ciągi przyczynowo-skutkowe jestem w stanie sądzić, że "banda pojebów" to kibice drużyny przegranej. Może i nie odpowiadali wzorcowi "prawdziwego i jedynie słusznego kibica", jakim pewnie jesteś (a wnioskując po używanej przez Ciebie polszczyźnie - ufam, żem w błędzie), ale twierdząc inaczej obrażasz inteligencję moją i Tych, którzy się wcześniej na ten temat wypowiedzieli. A na to, by taka pipka jak Ty tak sobie ze mną pogrywała nie pozwolę. Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach 09.05.04, 10:29 To Ty nie myśl za dużo. Może u Ciebie w domu tez ktos zrobił rozrobe?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łażej Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach IP: *.retsat1.com.pl 09.05.04, 09:55 Nie poszedłem na juwenalia w sobotę bo bałem się, że nastąpią jakieś śląsko- łódzkie reperkusje zeszłotygodniowego meczu Ruch-ŁKS. Ale nie myślałem, że aż tak :/ Oby na juwenaliach polibudy był spokój!Mam nadzieję, że zrobią bramki i będą trzepać z niebezpiecznych przedmiotów. Nie będzie też dresowej sceny techno a i mecze łódzkich drużyn są na wyjazdach jest więc szansa na spokój. Bardzo mi smutno. Na wyremontowanym budynku TP SA na rogu Zachodniej i Zielonej jakiś debil napisał "łysy panem". Wierzę jednak, że tak nie jest i nigdy nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm` Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach IP: *.retwilan.pl / 217.153.156.* 09.05.04, 10:04 Heh, ponoc scena Techno, to wlasnie PŁ byla... pozdr. hm` Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g. Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach IP: 212.191.78.* 09.05.04, 10:41 Ludzie czy Wy wiecie co wy wypisujecie... Najwiekszy glos w tej dyskusji zabieraja osoby, ktore wogole nie byly na miejscu i nie widzialy jak to wygladalo ... To chyba troche bez sensu ... Liczba poszkodowanych byla by napewno mniejsza gdyby nie grupa ogladaczy, ktorym spodobalo sie cale widowisko. Z jednej strony szpaler policji w szyku bojowym z palkami tarczami i bronia na gumowe kule a z drugiej strony pijane dresy ... Ludze zamiast odddalic sie widzac co sie szykuje zrobili sobie z tego jakies widowisko do ogladania ... Na przyszlosc troche wyobrazni zycze ogladaczom a policjantom wiekszej skutecznosci i profesjonalizmu (tego naprawde zabrakło)... pzdr g. Odpowiedz Link Zgłoś
maxxman Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach 09.05.04, 10:01 Najlepiej by było gdyby cały teren Lumumbowa był na czas Juwenaliów odgrodzony a żeby wejśc na Juwenalia należałoby przejśc przez bramki (myślę że wystarczyłoby 20 bramek). Poza tym każdy powinien mieć jakiś identyfikator. Wtedy by było bezpieczniej bo bandy niedorozwojów nie strzelałyby wtedy do studentów bo po prostu by ich tam nie było. Powiecie oczywiście że przecież czegoś takiego po prostu zrobić się nie da... Otóż moi drodzy da się bo jak bylem na FIFA World Cup w Paryżu w 1998 niektóre ulice były oddzielone od siebie check-in pointami tak aby przejśc dalej trzeba się było poddać kontroli. Tak więc możliwe jest wszystko jeśli tylko tego się chce. A Juwenalia powinny być tylko i wyłącznie dla studentów. maxxman Odpowiedz Link Zgłoś
vladip Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach 09.05.04, 10:08 maxxman napisał: > wystarczyłoby 20 bramek). Poza tym każdy powinien mieć jakiś identyfikator. > maxxman może po prostu legitymacja studencka Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach 09.05.04, 10:32 A skad wiesz, że chuligani nie byli studentami?? Odpowiedz Link Zgłoś
vladip Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach 09.05.04, 10:38 teufel napisał: > A skad wiesz, że chuligani nie byli studentami?? Tak przypuszczam, zresztą co masz przeciw temu żeby juwenalia były imprezą stricte studencką? przynajmniej część odbywająca się na terenie osiedla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator7 Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach IP: *.lodz.mm.pl 09.05.04, 10:45 ale te rozróby nic nie zmienią. Widzew i tak spadnie!! Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach 09.05.04, 10:57 Człowieku, pomyśl co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łażej Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach IP: *.retsat1.com.pl 09.05.04, 10:47 vladip napisał: > teufel napisał: > > > A skad wiesz, że chuligani nie byli studentami?? > Tak przypuszczam, zresztą co masz przeciw temu żeby juwenalia były imprezą > stricte studencką? > przynajmniej część odbywająca się na terenie osiedla Popieram w 100%. Juwenalia to święto kultury studenckiej więc powinni się tam bawić studenci i absolwenci studiów. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
keridwen ........... 09.05.04, 10:59 tojfel i alki, czy wy w ogole wiecie co wypisujecie? zapewne mama was nie puscila na juwenalia, wiec teraz macie okazje podokuczac reszcie. co do 'bojowkarzy', to bez bycia tam jestem pewna, ze to widzew. to co ostatnio sie dzieje przekracza wszelkie granice rozsadku. setki wlepek po tramwajach, 'e, lala za kim jestes?', burdy, bijatyki itp. juz dawno powinni zamknac stadion, ba - oba stadiony. ja rozumiem, ze byloby to kara dla innych kibicow [ tych kulturalnych ], ale chyba tak trzeba. nakladac masakryczne kary na organizatorow meczy, zamykac stadiony na kilka miesiecy, wprowadzic bramki przy wejsciu na mecze. przy kazdym podejrzeniu o 'ustawki' jechac i zamykac towarzystwo. sluchajcie, ja pamietam czasy, kiedy ojciec zabieral mnie na stadion, gdy widzew gral.... teraz byloby to niemalze samobojstwem. przeciez to co sie dzieje, przekracza wszelkie pojecie! tyle razy bylam na juwenaliach i innych imprezach studenckich i nigdy czegos takiego nie spotkalam. zreszta nawet w piatek, mnostwo studentow siedzacych na trawnikach przy grillu, bawiacych sie na karuzeli, pod scena... naprawde nie zauwazylam nikogo choc ciut agresywnego! dochodze do wniosku, ze jestesmy swiadkami narodzin nowych 'super ludzi', albo 'podludzi'.... jaka kategorie nadamy tym osobnikom, to juz zalezy w tym momencie od naszych dzialan. moim zdaniem powinno sie wypowiedziec huliganstwu zdecydowana wojne. Odpowiedz Link Zgłoś
hm` Re: ........... 09.05.04, 11:05 No i zgadzam sie z Toba Keri w 100%. W piatek bylo swietnie. Co do chuliganstwa, w Anglii zaczeto walke drastycznie, ale sie w koncu udalo. pozdr. hm` Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: ........... 09.05.04, 13:04 To rzygaj!! Odświeżysz sobie zawartość żołądka, może wyjdzie z Ciebie to co Ci na nim leży i zaczniesz używać normalnego słownictwa na forum. Zapamiętaj sobie, że nie tylko my czytamy posty na tym forum... Odpowiedz Link Zgłoś
al-ki Re: ........... 09.05.04, 13:40 keridwen napisała: ) tojfel i alki, czy wy w ogole wiecie co wypisujecie? zapewne mama was nie ) puscila na juwenalia, wiec teraz macie okazje podokuczac reszcie. -- Zobacz. Siejesz nienawiścią, ale to mnie przede wszystkim o nią oskarżasz. Przekęcasz nicki - zupełnie świadomie. I to jest fair? To Ty mi wytykasz chamstwo, nie ja Tobie. Z kazdym następnym Twoim postem co raz bardziej utrwalam się w przekonaniu, że nie powinienem mieć dla Ciebie szacunku. Tyle co mam do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: ........... 09.05.04, 14:07 Nicki są napisane tak jak się je wymawia. Jak ktoś napisze barakuda to się nie obrażam... Odpowiedz Link Zgłoś
al-ki Re: ........... 09.05.04, 15:39 No to dzisiaj jesteś dla mnie barakuda siedemdziesiąt jeden dziesięć. Zobaczymy jak długo będziesz to znosił. Zapiszę sobie w pliku, żebym nie musiał za każdym razem wpisywać i będę tylko tak pisał. Albo czarny kurczak... Klawo jak cholera nie? W sumie to się nie dziwię, że jej bronisz. Nie dziwię nie znaczy rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: ........... 09.05.04, 17:32 Hmm próbujesz mi na złość zrobić? :D Tylko jak będziesz używał mojego drugiego nicka to nie wszyscy mogą się zorientować o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
keridwen Re: ........... 09.05.04, 14:20 poczytaj swoje poprzednie posty, zarowno jeden jak i drugi szanowny pan. ja tylko zwracam uwage. a uczucia 'ziania nienawiscia' niestety nie znam. regularnie zazywam manti ;). Odpowiedz Link Zgłoś
al-ki Re: ........... 09.05.04, 15:33 Nie zwracasz uwagi tylko plujesz jadem. Jesteś złośliwa, bezczelna i bez przerwy prowokujesz. Ale ja to mam gdzieś. Przyrzekłem sobie, że nie będę darł mordy, bo to nic nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
maxxman Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach 10.05.04, 10:23 teufel napisał: > A skad wiesz, że chuligani nie byli studentami?? Chuligani nie byli studentami. Wększośc studentów bawiła się wtedy pod sceną główną - koło 9DS. Tam było bezpiecznie, miło, przyjemnie. natomiast dresy zaczęły się już w piątek kręcić koło sceny z techno - zajrzałem tam na chwilę w piątek ale zobaczywszy że wiekszość dookoła ma trzy paski z bosku uciekłem do braci studenckiej koło sceny głównej. Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach 09.05.04, 10:49 maxxman napisał: >Najlepiej by było gdyby cały teren Lumumbowa był na czas Juwenaliów odgrodzony >a żeby wejśc na Juwenalia należałoby przejśc przez bramki (myślę że >wystarczyłoby 20 bramek). Niezła propozycja. Do rozważenia w przyszłym roku... Odpowiedz Link Zgłoś
tommek007 Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach 09.05.04, 12:28 Co dałoby zamknięcie stadionu? Czy wtedy dresiarze,łysi czy jak jeszcze można nazwać "bydło", jakie przyszło na Lumumbowo z bronią, zaprzestanie swoich praktyk.Tak jak piszesz, Keridwen, to byłaby też,a raczej przede wszystkim kara dla prawdziwych kibiców, którzy chodzą na stadion po to, by kibicowac swojej ulubionej druzynie.Nie tędy droga.Pewnie teraz napiszę to, o czym mówi się u nas od dawna, ale nic nie robi - trzeba zmienić prawo i takich bandytów karać od razu i najsurowiej jak się da! Często jest przywoływany przykład Anglii jako kraju ,który uporał się z chuligaństwem na stadionach i to jest jak najbardziej słuszny przykład. Karać!i to karać surowo! Ciekawy jestem jak szybko wyjdzie tych 19 osób, które wczoraj zatrzymała policja i którym postawiono zarzuty napaści na policjantów.Coś mi się wydaje,że szybko.Obym się mylił... A decyzje o zamknięciu stadionu należy podejmować przemyślanie i bez emocji. Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach 09.05.04, 19:36 tommek007 napisał: > A decyzje o zamknięciu stadionu należy podejmować przemyślanie i bez > emocji. No to "bez emocji" czekajmy dalej... niech zginie 20 osób... albo jeszcze lepiej 200. Człowieku, myśl trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
tommek007 Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach 09.05.04, 22:09 Właśnie myślę...i dochodzę do wniosku, że możemy zamknąć stadion Widzewa, nie raz był już zamykany, ale czy naprawdę uważasz, że to coś zmieni w myśleniu i zachowaniu tych zwyrodnialców.Czy myślisz, że nie dostaniesz Ty czy ja jutro po gębie z byle powodu od idioty z szalikiem mieniącym się kibicem? Stracą na tym prawdziwi kibice(ludzie, którzy przychodzą patrzeć jak się kopie piłkę a nie człowieka!) a my możemy zyskać tylko złudne i naiwne poczucie bezpieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach 10.05.04, 17:56 tommek007 napisał: > Właśnie myślę...i dochodzę do wniosku, że możemy zamknąć stadion Widzewa, nie > raz był już zamykany, ale czy naprawdę uważasz, że to coś zmieni w myśleniu i > zachowaniu tych zwyrodnialców... [ciach] Masz rację i jednocześnie nie masz - podobnie jak ja sugerując coś takiego. Tak samo nie da się usunąć blokersów zabierając im ławki, na których siedzą. W przypadku odwołania juwenaliów ucierpią studenci (a ci potrafią się bawić spokojnie - traf chciał że przy znienawidzonym przez zusmana alkoholu) lub wszyscy ci, którzy studentami już/jeszcze nie są, a na imprezy zostali zaproszeni. W przypadku zamknięcia stadionów ucierpią kibice, dla których te są drugim domem - miejscem, gdzie można się wybrać z rodziną. Ci ludzie również nie powinni cierpieć z powodu "reklamy", jaką robią im pseudokibice. Co zatem robić? Odpowiedz Link Zgłoś
tommek007 Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach 12.05.04, 00:31 No właśnie.Co robić? Może rację ma socjolog z naszego uniwerku,który w artykule Gazety mówi: "-Policja powinna rozbudować specjalne formacje do tłumienia bojówkarzy.Wiele lat temu taki problem mieli Francuzi.Tam kibice Olympique sterroryzowali Marsylię.Wykorzystano więc CRS(elitarne jednostki do walki z agresywnym tłumem),odbyły się dwie wielkie bitwy.Policja wygrała.Terror się skończył. Samorządy powinny wesprzeć policję finansowo.Ale to długotrwały proces. Musimy czekać". Czy to pozwoli zlikwidować agersję i przemoc? Blue Cafe ma trafny tekst piosenki w której śpiewają: CUDOWNE HASŁA CO KROK WSZYSCY KOCHAJMY SIĘ I BEZ PRZEMOCY BEZ ŁEZ PRZEŻYJMY CHOĆ JEDEN DZIEŃ JAK PIĘKNIE MOGŁO BY BYĆ GDYBY NIKT NIE BAŁ JUŻ SIĘ NIE ŁATWIEJ POWIEDZIEĆ WPROST? AGRESJA BYŁA I JEST WIADOMO ŻE JEST I NAGLE NIE ZGINIE TU NIC SIĘ NIE ZMIENI TY NA TO NIE WPŁYNIESZ WIADOMO ŻE GŁUPIA DONIKĄD PROWADZI WYSTARCZY BRAK KASY I JAD SIĘ GROMADZI Odpowiedz Link Zgłoś
conveyor Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach 09.05.04, 21:44 tommek007 napisał: >"bydło", jakie przyszło na Lumumbowo z bronią...< W kwestii formalnej, ostrymi pociskami strzelala policja, nie chuligani... ------------------ Forum bez cenzury Prawdziwy Mężczyzna Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach 09.05.04, 21:55 No, ale jak ona pisał ten post to mówiono, że chuligani strzelali - o tym, że policja dowiedzieliliśmy się ok. 16 Odpowiedz Link Zgłoś
conveyor Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach 09.05.04, 23:37 Faktycznie, tak czy inaczej strach sie bac... Pozdrawiam ------------------ Forum bez cenzury Prawdziwy Mężczyzna Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach 09.05.04, 19:34 ixtlilto napisała: > Niezła propozycja. Do rozważenia w przyszłym roku... IMHO bzdura. Bywałem na Juwenaliach tu i ówdzie - bez bramek i bez agresji. Ale też bez dresów/kibiców/jak im tam... Odpowiedz Link Zgłoś
maxxman Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach 10.05.04, 10:25 ixtlilto napisała: > maxxman napisał: > > >Najlepiej by było gdyby cały teren Lumumbowa był na czas Juwenaliów odgrodz > ony > >a żeby wejśc na Juwenalia należałoby przejśc przez bramki (myślę że > >wystarczyłoby 20 bramek). > Niezła propozycja. Do rozważenia w przyszłym roku... Dzięki :) Szkoda tylko że nie mam tego komu powiedzieć z organizatorów bo akurat nie znam nikogo z samorządu studenckiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łysi won Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach IP: *.tpnets.com 09.05.04, 11:18 fact, jakie bramki? po co? przeciez wystarczy ze jeden z drugim ulamie sobie wieksza galaz, rozbroi ogrodzenie z metalowych rurek, pokruszy kostke chodnikowa itp. jak ktos chce przyjsc zrobic roz*****l to mu sie to uda, chyab ze sie go zawczasu odstrzeli. Odpowiedz Link Zgłoś
epigon Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach 09.05.04, 11:51 zamek dało sie zdobyc a jedna było warto go budować. już jak by zaczynali próbować sie przebic policja mogła by zareagowac. a tak to wpadli stadem na lumombowo jak konnica w podgrodzie. Chodzi o czas na reakcję policji + ewakuowanie się! czaisz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uncle Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.04, 12:16 bramki czyli tzw "Checkpointy" to podstawa. Sprawdzily sie juz na kilku Juwenaliach na ktorych bylem ale w Łodzi nie mysla ani wladze uczelni ani policja... Odpowiedz Link Zgłoś
ab84 Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach 09.05.04, 12:27 czemu na tvn 24 mowia tylko o jednej osobie ktora nie zyje???? Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach 09.05.04, 12:40 Cały czas mówią o dwóch. Czytaj tez pasek na dole. Odpowiedz Link Zgłoś
ab84 Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach 09.05.04, 13:04 wlasnie mowia ze ta dziewczyna zyje... ale podobno jej stan jest cholernie krytyczny :( Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach 09.05.04, 13:17 Masz rację. Mózg jej przestrzelili i tylko sece pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ab84 Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach 09.05.04, 13:23 a ktos wie kim sa te osoby... ta zabita i te 3 ranne najbardziej... chociaz jaki wydzial... Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach 09.05.04, 13:24 Ta dziewczyna/kobieta pracowała jako sprzedawca. Odpowiedz Link Zgłoś
ab84 Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach 09.05.04, 13:44 wiem ze to egoistyczne... ale na szczescie najlepsi znajomi co tam byli sa cali, uff Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach 10.05.04, 07:45 jest to troche egoistyczne, ale to typowa reakcja(ale rozbawiło mnie: najlepsi znajomi - jeśli zwykli znajomi juz sie ne liczyli) Odpowiedz Link Zgłoś
ab84 Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach 10.05.04, 20:11 najlepsi... czyli ludzie ktorych poznalam w trakcie parumiesiecznego studiowania... innych tam nie mam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał_k Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach IP: *.toya.net.pl 09.05.04, 13:04 Przed chwilą Radio Łódź podało, że zmarła jedna a nie dwie osoby. Łączznie w stanie krytycznym są 3 osoby, w tym dziewczyna postrzelona w głowę - podłączona do aparatury podtrzymujacej zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klarysa Re: 2osoby zmarły, a 10 rannych na Juvenaliach IP: 62.233.181.* 09.05.04, 13:36 No,to dobrze jej życzę,ale wiecie ,jak jest z ranami głowy...Jak się uda przeżyć cudem,to często człowiek staje się warzywem....Problem Juwenaliów od paru lat jest identyczny -sciągają na nie lumpy z miasta i zawsze coś się dzieje...Rok temu jechałam tramwajem z goścmi,którzy jechali ,jak to sami nazywali "trzepać z kasiory i komórek najebanych w brylach"...Bez komentarza... Odpowiedz Link Zgłoś