Gość: Rurke IP: *.play-internet.pl 05.06.11, 08:28 1500osob wow! ale sukces imprezy... Powinno być minimum 10 razy tyle...Nie ma jak odpowiednia reklama. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: heh Wystartował maraton. Na ulicach Łodzi tłum bieg... IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.06.11, 09:44 mam nadzieję że jutro zobaczę dymisję paru urzędników za to co zrobili z organizacją ruchu w mieście. Niedługo po Łodzi będzie można będzie poruszać się tylko po "Jewropejsku" czyli: a) biegiem b) rowerem - przy czym rower ma zawsze pierwszeństwo przed pieszym. I nie pitolić o komunikacji miejskiej - dzisiejszy dzień pokazał że ona NIE FUNKCJONOWAŁA WOGÓLE Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Wystartował maraton. Na ulicach Łodzi tłum bi 05.06.11, 10:48 Organizacja ruchu żadna. Pod znakami nakazu / zakazu zero informacji. Czy tak trudno przygotować kilkadziesiąt żółtych tablic z zalecanym objazdem? Dziadostwo straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Życzliwy Re: Wystartował maraton. Na ulicach Łodzi tłum bi IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.06.11, 16:14 > I nie pitolić o komunikacji miejskiej - dzisiejszy dzień pokazał że ona NIE FUN > KCJONOWAŁA WOGÓLE Nie miała szans, skoro połowę linii skierowano na kosmiczne objazdy lub zawieszono. Na całym świecie jeśli organizuje się dużą imprezę znacząco utrudniającą ruch, to komunikację publiczną organizuje się tak, aby maksymalnie zniwelować problemy z poruszaniem się i zarazem - dowieźć ludzi na tę imprezę. Ale w Łodzi oczywiście komunikacja publiczna jest pierwszą ofiarą takiej imprezy - nieważne czy to maraton, koncert sylwestrowy, msza w katedrze czy Dzień Strażaka - pół miasta musi stanąć na głowie, a ludzie, którzy chcieliby na wydarzenie dojechać - pozbawieni dojazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wystartował maraton. Na ulicach Łodzi tłum bi IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.06.11, 22:12 > Nie miała szans, skoro połowę linii skierowano na kosmiczne objazdy lub zawieszono. Dziwię się, że ktokolwiek w ogóle podjął się próby wytyczenia tras autobusów i tramwajów przy zamknięciu całego centrum i paru osiedli na zachodzie miasta. Zadanie karkołomne. Cud, że cokolwiek jeździło, skoro organizator biegu był tak ambitny, że zablokował nawet niektóre objazdy. PGF ktoś powinien nakopać do tyłka za paraliż tylu ulic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wystartował maraton. Na ulicach Łodzi tłum bi IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.06.11, 07:17 >>i zarazem - dowieźć ludzi na tę imprezę. Ale w Łodzi oczywiście komunikacja publiczna jest pierwszą ofiarą takiej imprezy<< Z której części miasta nie mogłeś dojechać do trasy imprezy? Co jak co, ale do niej to jeździła większość linii. Gorzej z możliwością jej przekroczenia, jeśli ktoś należał do tej grupy pasażerów, która miała coś innego do załatwienia niż kibicowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: italiano makaronizmy górą IP: *.retsat1.com.pl 05.06.11, 09:46 > Ponad półtora tysiąca osób biegnie w pierwszym "Łódź Maratonie Dbam o Zdrowie" (...) kiedys bylby to "Łódzki maraton dbam o zdrowie" dziś organizacją "Łódz Maratona" zajmują się językowi analfabeci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadek Re: makaronizmy górą IP: *.wroclaw.mm.pl 05.06.11, 20:47 Jak bys wiedzial ze patronem maratonu jest Dbam o Zdrowie to bys nie gadał głupot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziony Wystartował maraton. Na ulicach Łodzi tłum bieg... IP: *.retsat1.com.pl 05.06.11, 10:45 Współczuję tym którzy wybrali się na "falę" lub do zoo z dziećmi, trzeba być naprawdę głupim żeby zamykać dojazd do takich popularnych miejsc w piękną pogodę, nie wspomnę o innych zamknietych ulicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nozycoreki Wystartował maraton. Na ulicach Łodzi tłum bieg... IP: *.toya.net.pl 05.06.11, 11:09 maraton wrócił od łodzi i trzeba się z tego cieszyć (1500 jak na początek nie jest złą liczbą) - po mieśćie da się poruszać - ale Ci co siedzą przed telewizorami albo w weekend jeżdżą do marketów zawsze będą narzekali. Polecam zamiast narzekania rozpocząć przygotowania do startu za rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miejscowy PGF opłacił się GW ??? IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.11, 11:13 Kilka dni temu awantura w GW o zamknięta Falę, a potem... - ani słowa o planowanych zamknięciach ulic !!! - entuzjastyczny artykuł o imprezie A jest gigantyczny skandal!!! Zero informacji! Zero oznakowanych objazdów! Szmatławiec z tej GW :> I oczywiście będą bronić PO i władz miasta. Władze Łodzi do dymisji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki1238 Wystartował maraton. Na ulicach Łodzi tłum bieg... IP: *.toya.net.pl 05.06.11, 11:46 A co mieli wam list polecony wysłać ? Dzielnicowy miał zapukać do drzwi? Jeszcze nie raz przyjdzie :) Informacji było dużo . Już od jakiegoś czasu na trasie maratonu widać było tabliczki " trasa maratonu", ludzie którzy czytają gazety, portale typu gazeta.pl byli informowani o zmianach. My z żoną wybraliśmy się na długi spacer z wózkiem na trasę maratonu i było bardzo fajnie. Jeżeli ulice Łodzi mają być zamknięte raz, czy dwa lub nawet pięć razy w roku dlatego że będą organizowanie imprezy takie jak ta, to jestem za. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gomes Re: Wystartował maraton. Na ulicach Łodzi tłum bi IP: *.toya.net.pl 05.06.11, 13:49 Popieram w 100%!!! Informacji było naprawdę dużo, także mieszkańcy Łodzi mogli spokojnie się z nimi zapoznać, trochę gorzej może mieli przyjezdni ale zawsze można kogoś zapytać chociażby policjanta stojącego na rogu. Ja też mógłbym narzekać bo mieszkam na Retkini i wracając do domu musiałem nadłożyć 3 kilometry (toż to naprawdę skandal kto mi odda za paliwo LOL) ale cieszę się, że są ludzie którzy chcą w takich imprezach uczestniczyć i im należy się największy podziw a dla organizatorów gratulacje, że chcą coś robić pozytywnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wystartował maraton. Na ulicach Łodzi tłum bi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.11, 13:57 Maraton został zorganizowany w niedzielę przed południem właśnie w celu zminimalizowania utrudnień w ruchu. Po godzinie 11 na skrzyżowaniu Maratońska/Wróblewskiego była niewielka kolejka samochodów przejeżdżających na wprost Wróblewskiego, ale wszystko szło sprawnie - policja przepuszczała samochody "na bieżąco". Na Waltera Janke ruch jakby większy niż zwykle, ale żadnych korków. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Wystartował maraton. Na ulicach Łodzi tłum bi 05.06.11, 13:53 Niestety nie byłem na trasie maratonu w ostatnich dniach, więc nie miałem szans trafić na tabliczki. Na informację na portalu też nie. O przejeżdżających przez miasto już nie wspomnę. Jak ktoś chciał się dostać z jednej strony Piotrkowskiej na drugą albo dojechać na Kaliski to miał problem. Bo urzędasom odpowiedzialnym za organizację _ruchu_ w mieście nie przyszło do głów, żeby rozwiesić kilkadziesiąt żółtych tabliczek z informacją o trasach objazdu na drogach przecinających trasę maratonu _przed_ zakazem wjazdu czy nakazem skrętu. Nie mam nic przeciw imprezom, które wymagają zamknięcia na parę godzin iluś ulic, ale to trzeba robić z głową. Straszne dziadostwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: be_good Re: Wystartował maraton. Na ulicach Łodzi tłum bi IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 05.06.11, 17:35 Mogłeś kupić dowolną gazetę! A jeśli nie mogłeś to do kogo masz pretensję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Wystartował maraton. Na ulicach Łodzi tłum bieg... IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.06.11, 14:25 super inicjatywa!mieszkam zaraz obok parku i dawno nie było tu tak spokojnie. Odwiedzajacy zoo nie parkowali na zakazie lub w samym parku co jest skandaliczne!!! jupiii - kto chcial to wiedzial ze beda utrudnienia i wybrał rower albo komunikacje miejska-chetnych w parku nie brakowało. Jak dla mnie taka impreza moze być organizowana co tydzien:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcguirre Wystartował maraton. Na ulicach Łodzi tłum bieg... IP: *.toya.net.pl 05.06.11, 14:29 I przy okazji zablokowano dojazd do najbardziej popularnych weekendowych miejsc w Łodzi. Organizacja tej imprezy to totalne dno. Pozamykano większość ulic dojazdowych do Fali, parku na Zdrowiu, ZOO. Czy faktycznie trzeba organizować maraton w takim miejscu ? Czy dla radochy kilkuset amatorów biegania przy 30 stopniach ciepła trzeba dezorganizować życie innym ? Paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki1238 Re: Wystartował maraton. Na ulicach Łodzi tłum bi IP: *.toya.net.pl 05.06.11, 17:03 Bardzo dobre miejsce na organizaje takiej imprezy. Zawodnicy mogli biec w cieniu drzew, meta była w miejscu gdzie w przyszłości kibice będą mogli dopingować wbiegających na mete. Ludzie to jeden dzień w roku !! BArdziej powinniście zabrać swoje dzieci na trase a nie narzekać. Gdzie mieli to zrobić? Przy GOŚ , w MAnufakturze czy GL może w Port Łodź. Prezentujecie postawe Kiepskiego i Paździocha. Dlaczego panu zawsze sie chce wtedy kiedy mi się chce. Wszyscy nagle od 9 rano na baseny w 2 koniec miasta, na zakupy, z dziećmi do ZOO. Zapiszcie sobie w swoich kalendarzach że jedna niedziela w roku na trase maratonu i już. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Wystartował maraton. Na ulicach Łodzi tłum bi IP: *.toya.net.pl 05.06.11, 21:34 Zawodnicy mogli by biegać tylko po samym największym łódzkim parku im. Piłsudskiego na Zdrowiu i jednym z największych w Europie rozciąga się na powierzchni 172 ha, i miasto mogło zamknąć sama ul. Konstantynowską, i nie wszyscy nagle rano TYLKO w tygodniu był dzień dziecka idioto i większość rodziców w taki sposób mogła zrekompensować brak czasu dla dzieci w tygodniu, a do tego Debile z Urzędu Miasta wynajęli na ten dzień największy publiczny basen miejski prywatnej firmie, już nie mam wątpliwości w Urzędzie Miasta pracują nie kompetenci i trzeba ich z tamtą wywalić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: be_good Re: Wystartował maraton. Na ulicach Łodzi tłum bi IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 05.06.11, 21:46 Wodny Raj był otwarty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Wystartował maraton. Na ulicach Łodzi tłum IP: *.toya.net.pl 05.06.11, 22:30 Wodny Raj był otwarty, i zajrzeliśmy tam, niestety nie było miejsc pod ręczniki, pomijam to że wdycha sie tam spaliny z ulicy znajdującej się 20 metrów dalej, nie ma tam nawet parkanu oddzielającego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki1238 Re: Wystartował maraton. Na ulicach Łodzi tłum IP: *.toya.net.pl 05.06.11, 22:36 A nie mogłeś idioto Macieju zabrać swojego dziecka w sobote na basen? Może idioto mogłeś zabrać je o 15 w niedziele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Wystartował maraton. Na ulicach Łodzi tłum IP: *.toya.net.pl 05.06.11, 23:03 w sobotę wielu ludzi pracuje, a fala całą niedziele jest zamknięta, widzę że boli cie że jesteś w gronie tych co zauważają że nie ma papieru dopiero kiedy ręka śliska się po klamce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin Wystartował marat i co?..... IP: *.zb.lnet.pl 05.06.11, 14:30 Zorganizowano imprezę promującą ruch i zdrowy styl życia dla łodzian, Brawo, ale organizator i władze miasta zapomniały chyba, że poza uczestnikami tej imprezy żyje w tym mieście jeszcze dużo innych obywateli tego miasta, (nota bene wyborców i podatników). Ja w ramach swojego stylu życia wybrałem się jak co niedziela na basen, z Widzewa na Teofilów (tak dziwnie może, ale na Widzewie nie ma porządnego basenu) zajęło mi to półtorej godziny, żeby w ramach dzisiejszego promowania przez nasze miasto zdrowego stylu życia, po pierwsze nie dojechać na basen, po drugie zdrowo się wkurzyć. Nie wiem, czy o to zdrowie chodziło? Natomiast widziałem jak wszyscy którzy jeździli dziś rano po naszym mieście klęli ile wlezie, jak policjanci i strażnicy nie byli w stanie udzielić żadnej informacji bo sami nic nie wiedzieli, widziałem zamknięte ulice o których nikt wcześniej nie informował, że będą zamknięte. Przeraża mnie myśl, że organizowały to, lub zezwoliły na taką organizację (czy raczej brak organizacji) władze naszego miasta, bo jak w takim razie wygląda w naszym mieście organizacja innych dużo ważniejszych spraw?? A może należy się cieszyć, bo zawsze jeszcze można było wprowadzić zakaz opuszczenia domów dla osób które nie uczestniczą w imprezie (sic!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rorrrr, boborr!!! Twoje serce przypomina: piechotą zdrowiej! IP: *.toya.net.pl 05.06.11, 17:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palop Bieganie w Arenie IP: *.toya.net.pl 05.06.11, 22:46 A jak to w Arenie biegali. Zawodowcy po nagrody, zwykli maratończycy po zdrowie (?), a Maciascyk po piwo. I zgadnijcie kto z nich biegał najszybciej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Wystartował maraton. Na ulicach Łodzi tłum bieg... IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.04.12, 12:31 Stałem w olbrzymim korku na AL.Politechniki .Był tam obowiązkowy skręt w lewo w ul. Wróblewskiego, jeden pas ruchu i ..... czekanie na zielone światło do skrętu. Wszystkie samochody na jeden pas , korek do ronda. Panowie policjanci , a owszem byli .... w samochodach ! A wystarczyło wyjść i pokierować ruchem ..... Zielone światło do skrętu w lewo pali się tak krótko ... niewiele samochodów przejechało , a już czerwone! I wszyscy stoją mimo , że skrzyżowanie praktycznie puste ! Idea biegu , jak najbardziej słuszna , ale organizacja. I tutaj wstawię kropki ................................................... Odpowiedz Link Zgłoś