Gość: OSZOŁOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.04, 17:17 Dobrodziejstwa Unii Europejskiej już odzuwamy w naszych portfelach.Ceny wszystkich produktów od maja licząc wzrosły średnio o 2,5%,a jak mówią analitycy ekonomiści będą rosły nadal! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mirek gdybys rozumial to co czytasz IP: 211.184.45.* 27.06.04, 17:22 dowiedzialbnys sie, ze wzrost cen w Polsce byl spowodowany glownie wzrostem cen ropy naftowej. Nie dotarlo to do ciebie bezrozumny eurofobie ? Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro gdybys rozumial to co czytasz 27.06.04, 17:53 A ja bym tobie ( świadomie z małej litery ) zadał pytanie czy nie powinien był zmienić wachlarz swoich czasopism i periodykw ( jezeli takowy istnieje , bo ja mam poważne wątpliwości ) - bo ani Trybuna ani Przeglad Tygodniowy nie dają w tym zakresie miarodajnych informacji. Otóż domorosły ekonomisto, zwyzka cen wynikajaca z podwyżek cen paliw jest tylko ułamkiem tego co nas spotkało w wyniku tzw. harmonizacji cen po wejściu do EU ( i to nie koniec tego procesu , następnym kamieniem milowym będzie wejscie w strefe Euro ) . Wystarczy poczytać w kilku dziennikach GW, Rzeczpospolita , w których to znani analitycy i ekonomiści konstatuja , ze nie spodziewali sie az takiego wzrostu ( liczyli , że wzrost w związku z naszą akcesją do EU bedzie ale na zdecydowanie nizszym poziomie). A teraz odrobina logiki , bo widze , że masz z nią na pieńku. Jeśli do nas przyjezdzaja przedisbiorcy z Niemiec, Włoch etc. i na pniu wykupują nasze mleko i wołowinę to ceny tych surowców u nas : a) będą na stałym poziomie b) spadna drastycznie C0 nastapi ich niewątpliwy wzrost Ale czego sie można spodziewac od tak "wyedukowanych" zwolenników akcesji, toz to jakaś aberracja.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mugol Re: gdybys rozumial to co czytasz IP: *.centertel.pl 28.06.04, 08:25 No i gdzie jesteś eurofanatyku, odpowiedz merytorycznie na przedstawione fakty , a nie rzucaj propagandowych haseł bez pokrycia.. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot.to.kot Żywot Briana jeszcze w starej cenie!!! 28.06.04, 09:29 pogadaj z Tadkiem i przyjeżdżajcie, bo w końcu przestaną grać Odpowiedz Link Zgłoś