Dodaj do ulubionych

JUŻ ROSNĄ CENY!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.04, 17:17
Dobrodziejstwa Unii Europejskiej już odzuwamy w naszych portfelach.Ceny
wszystkich produktów od maja licząc wzrosły średnio o 2,5%,a jak mówią
analitycy ekonomiści będą rosły nadal!
Obserwuj wątek
    • Gość: Mirek gdybys rozumial to co czytasz IP: 211.184.45.* 27.06.04, 17:22
      dowiedzialbnys sie, ze wzrost cen w Polsce byl spowodowany glownie wzrostem cen
      ropy naftowej. Nie dotarlo to do ciebie bezrozumny eurofobie ?
      • camille_pissarro gdybys rozumial to co czytasz 27.06.04, 17:53
        A ja bym tobie ( świadomie z małej litery ) zadał pytanie czy nie powinien był
        zmienić wachlarz swoich czasopism i periodykw ( jezeli takowy istnieje , bo ja
        mam poważne wątpliwości ) - bo ani Trybuna ani Przeglad Tygodniowy nie dają w
        tym zakresie miarodajnych informacji. Otóż domorosły ekonomisto, zwyzka cen
        wynikajaca z podwyżek cen paliw jest tylko ułamkiem tego co nas spotkało w
        wyniku tzw. harmonizacji cen po wejściu do EU ( i to nie koniec tego procesu ,
        następnym kamieniem milowym będzie wejscie w strefe Euro ) . Wystarczy poczytać
        w kilku dziennikach GW, Rzeczpospolita , w których to znani analitycy i
        ekonomiści konstatuja , ze nie spodziewali sie az takiego wzrostu ( liczyli ,
        że wzrost w związku z naszą akcesją do EU bedzie ale na zdecydowanie nizszym
        poziomie). A teraz odrobina logiki , bo widze , że masz z nią na pieńku.
        Jeśli do nas przyjezdzaja przedisbiorcy z Niemiec, Włoch etc. i na pniu
        wykupują nasze mleko i wołowinę to ceny tych surowców u nas :

a) będą na stałym poziomie
        b) spadna drastycznie
        C0 nastapi ich niewątpliwy wzrost

Ale czego sie można spodziewac od tak "wyedukowanych" zwolenników akcesji, toz
        to jakaś aberracja....
      • Gość: mugol Re: gdybys rozumial to co czytasz IP: *.centertel.pl 28.06.04, 08:25
        No i gdzie jesteś eurofanatyku, odpowiedz merytorycznie na przedstawione
        fakty , a nie rzucaj propagandowych haseł bez pokrycia..
    • behemot.to.kot Żywot Briana jeszcze w starej cenie!!! 28.06.04, 09:29
      pogadaj z Tadkiem i przyjeżdżajcie, bo w końcu przestaną grać
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka