Dodaj do ulubionych

157 do Pabianic.

IP: *.prokom.pl 12.05.04, 12:44
Oto co otrzymalem:

ZDiT.RT.5556/64/04 Łódź, dn. 11.05.2004 r.

Pan Tomasz Prószyński
ProszynskiT@prokom.pl.

W związku ze skierowanym przez Pana e-mailem do MPK-Łódź Sp. z o.o. z uwagami dotyczącymi funkcjonowania komunikacji miejskiej, Zarząd Dróg i Transportu będący organizatorem lokalnego transportu zbiorowego finansowanego przez Gminę Łódź informuje, że wydłużenie linii 157 do Chocianowic jest brane pod uwagę.. Wymagałoby to jednak wycofania linii z ul. Dubois, na co niezbędna jest pozytywna opinia odpowiedniej jednostki pomocniczej samorządu. Aktualnie oczekujemy w tej sprawie na stanowisko właściwej terytorialnie rady osiedla.
Sprawy dotyczące połączeń komercyjnych do Pabianic, leżą w gestii Spółki MPK-Łódź.

Zarząd Dróg i Transportu
Obserwuj wątek
    • Gość: zbychooo Re: 157 do Pabianic. IP: *.vline.pl / *.vline.pl 12.05.04, 13:03
      no to sie przygotujmy na zmiany... ;-) tylko kiedy... ?? to sie okaze...
    • Gość: marcin_pabianice Re: 157 do Pabianic. IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.04, 14:33
      157 A jeździłoby do Chociek albo Dubois, a 157 (co 2/3 kurs do Pabianic).

Sądzę, że MZK nie podjęłoby się współpracy na tej linii, dlatego teżna odcinku
      komercyjnym propounuję bilety w cenie 4,20 zł -> normalny i 2,10 zł ulgowy.

Proponowana trasa na komercyjnym odcinku:

Chocianowice - Ksawerów Łódzka - Pabianice Partyzancka - Konstantynowska -
      Szewska - Skargi - 3 maja - 20 stycznia - Jankego - Nawrockiego - Roweckiego -
      Kilińskiego - Zamkowa - Konopnickiej - Moniuszki - Wiejska - Łaska - dworzec
      PKP.

Dworzec PKP - Łaska - Wiejska - Moniuszki - Konopnickiej - Zamkowa -
      Kilińskiego - Roweckiego - Nawrockiego - Jankego - 20 stycznia - 3 maja -
      Warszawska - Konstantynowska - Partyzancka - Ksawerów Łódzka - Chocianowice.
    • Gość: SzK Re: 157 do Pabianic. IP: *.pabianice.pl 12.05.04, 17:36
      Studi, do Pabianic tylko w dni robocze, bo w dni wolne jeździ Inter Bus,
      a mu w Pabianicach nie można szkodzić...
    • Gość: STUDI Odpowiedz jest wymijajaca IP: 80.51.247.* 12.05.04, 18:32
      Czytajac yen list odnosze wrazenie ze nie chcieli nic odpowiedziec.
      Po porstu npisali moze tak a moze nie........

A tak na powaznie.
      Linia 155, niektore kursy wjezdzja na petle Kurczaki. wiec 157 mozna by blyo
      zrobic tak:

157A - kursy jak obecnie.
      157 - od cetrum: Pabianicka - Dubois - Zatokowa - Dubois - Pabianicka -
      Ksawerow - Warszawska - 3 maja - 20 stycznia - Grota Roweckiego - Kilinskiego -
      Zamkowa - Laska - Dw. PKP.
      z Pabianic tez wjezdzalby autobus na pelte Dubois Zatokowa.
      • geograf Re: Odpowiedz jest wymijajaca 12.05.04, 21:57
        STUDI-jaka wymijająca?
        A co mieli odpowiedzieć?
        Skonsultują się z Rada Osiedla i może sami (albo z Twoją pomoca, gdy wyślesz kolejnego maila z pomysłem...) dojdą do tego,że linia 157 może robić "kółko" po Dubois podobne do tego z linii 155.

a co do wydłużenia do Pabianic..aleście się rozpędzili...może warto wpierw dowiedzieć co MPK na to, czy w ogóle uważają,że im to się opłaci?
        • Gość: STUDI Re: Odpowiedz jest wymijajaca IP: *.prokom.pl 14.05.04, 10:39
          gograf - wydaja kase na autobus pracowniczy, a PKS czesto w ogole go nie podstawia.

A co do mojej opinii ze jest wymijajaca? czy cos konkrentego napisali? Nie.

• geograf Re: Odpowiedz jest wymijajaca 14.05.04, 16:53
            Gość portalu: STUDI napisał(a):

> gograf - wydaja kase na autobus pracowniczy, a PKS czesto w ogole go nie >podstawia.

To w takim razie dla mnie jest to dziwne,że MPK płaci za coś, czego nie ma. MPK nie kontroluje podstawiania autobusu? wybacz, ale nie wierzę.

> A co do mojej opinii ze jest wymijajaca? czy cos konkrentego napisali? Nie.

a co mieli napisać? że już, puszcza, jutro i w ogóle cacy będzie?
            Przecież przedłużenie/uruchomienie linii to chyba nie jest kwestia jednego podpisu? a może ja jestem głupi i źle myślę...
            • zielak820 Re: Odpowiedz jest wymijajaca 15.05.04, 11:26
              Czas to minimum dwa miesiące. A przejazd kosztowałby najmniej 4,-, jak nawet
              nie 6,-. Numeracja linii jest mało ważna. Może być 141, 157, a nawet 500, czy
              C, albo P. Najważniejsza rzecz, to trasa i żeby nie jeździł co dwie godziny.
            • Gość: STUDI Re: Odpowiedz jest wymijajaca IP: 81.168.185.* 15.05.04, 19:19
              gograf->
              MPK placi a PKS i tak ma w dupie.
              Zarzad MPK nie interesuje sie zbytnio tym czy w ogole PKS wywiazuje sie z umowy.

Co do reszty - albo sie pisze ze na dzien dzisiejzy nie ma zadnych planow, albo
              si sie pisze ze w przeciagu bedzie uruchomiona. to sa konkrety. A to co
              napisali to jest tylko belkot, chyba ze ty taki uwazasz za wastsarczajacy, bo
              ja nie.
              • yarro Re: Odpowiedz jest wymijajaca 07.06.04, 09:29
                Studi, daj im czas - i tak dobrze że odpowiedzoeli. Naucz się cieszyć z małych
                rzeczy :P
    • Gość: barnaba Re: 157 do Pabianic. IP: *.lodz.msk.pl / 62.233.147.* 13.05.04, 16:24
      Dajcie spokój z rozbijaniem kolejnych linii na "wersję podstawową" i "wersję A".

Do Pabianic przydałaby się raczej oddzielna linia- takie dawne "141".

pozdrawiam
      • camelot Re: 157 do Pabianic. 06.06.04, 17:24
        Będę chwalipięta. jako były szef jednostki pomocniczej "odrzańska"
        doprowadziłem do wprowadzenia linii nocnej autobusowej na teren osiedla ruda.
        Praktycznie po 23.30 nie było dojazdu w rejon Pabianickiej Rudzkiej komunikacją
        miejską. Po kilkuletnich targach z MPK obiecano linie nocną. Wynknął wtedy
        problem krańcówki. Sugerowana najlepsza była na Chocianowicach ale władcy MPK
        ją odrzucili gdyż twierdzili że jest to tymczasowa i zniknie z pzrebudową
        Pabianickiej. Kombinowali różne wersje np. Zawracanie na Pabianickiej przy
        Rudzkiej. Wysoka komisja trenowała to autobusem w godzinach szczytu (nocnym) i
        okazało się że jest to niebezpieczne. wreszczie w ostateczności zgodzono się na
        Dubois. Rozwiązanie dobre gdyż był autobus nocny w ten rejon miasta. Minęło
        parę lat tymczasowa krańcówka na Chocianowicach istnieje i temat powraca.
        Pomysł jest wspaniały tylko czy nie można było tego załatwić parę lat
        wcześniej???? Krańcówka autobusu przy Dubois była jedynym wtedy możliwym
        rozwiązaniem teraz powinna być przeniesiona do Chocianowic. Ale autobus jadący
        z miasta powinien wjeżdżać na tę krańcówkę by dalej jechać do Chocianowic taka
        mała odnoga.
        • ukalo Re: 157 do Pabianic. 07.06.04, 08:56
          A nie byłoby lepszym rozwiązaniem żeby 157 skręcało w Rudzką, następnie w Przestrzenną i Starorudzką z powrotem do Pabianickej? Tamte okolice po ~22:30, kiedy jedzie ostatnia 50 to komunikacyjna pustynia...

(Żeby nie było, że mnie tak pasuje - ja mieszkam w okolicach Dubois, więc obecny przebieg dla mnie jest lepszy, tyle że mało kto tam jeździ - a wydaje mi się że na trasie przepiegu tu zaproponowanego mieszka dużo więcej ludzi, ponadto "łapie" się bardziej Odrzańska i Chocianowice)

Pozdrawiam,
          Łukasz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka