Dodaj do ulubionych

Ceny minimalne za taxi

IP: *.zdnet.com.pl 18.05.04, 21:08
Zabierają się pajace za to, co mogłoby spokojnie pozostać bez zmian, a sprawy
pierwszorzędne przenoszą na później... Barany!

Poza tym... w Warszawie ceny za taksówkę są niższe niż u nas???
Przepraszam... chyba warto zostać w Łodzi taksówkarzem, bo w Wawie zarobki są
wyższe niż u nas, a opłaty za usługi taksówkarskie - niższe... Paranoja... do
czego to dochodzi...? Do czego dojdzie...???

Pogrzany kraj, pogrzane społeczeństwo... :/ Jestem zniesmaczony :/
Obserwuj wątek
    • Gość: aa Re: Ceny minimalne za taxi IP: *.toya.net.pl 18.05.04, 21:27
      Nie korzystam z taxi,nawet gdy nie moge jechac swoim samochodem.Po prostu nie
      cierpie cwaniaczkow z Taxi-wole MPK.Tak wiec mi ta podwyzka nie zaszkofdzi,ale
      panu prezydentowi proponuje,skoro jest tak litosciwy,aby kazdemu taksowkarzowi
      doplacal z kasy miasta,a najlepiej ze swojej,aby ci biedacy nie pomarli.Dopoki
      taksowkarze nie zmienia sie nie bede korzystal z uslug.Chca byc swietymi
      krowami,aby spoleczenstwo bylo im ofiarne,ze im tylki woza.A ich wyglupy z
      kasami fiskalnymi to byl szczyt bezczelnosci z ich strony.Marza im sie czasy z
      okresu komuny,kiedy to pasazerowie im sie przymilali.Ale Panowie taksowkarze to
      juz nie wroci,nawet ceny minimalne wam nie pomoga,ale pomoze wam wieksza
      kultura na jezdni i mniej nachalnosci w kontaktach z pasazerami.
      • Gość: darek Re: Ceny minimalne za taxi IP: *.toya.net.pl 19.05.04, 21:50
        Człowieku to dobrze że wolisz MPK wkońcu dostali 388mln.zł między innymi z
        twoich podatków(jeżeli wiesz co to podatek)i należy to wykorzystać.Przymusu
        kożystania z taxi nie ma i nie było.
    • al-ki Re: Ceny minimalne za taxi 18.05.04, 21:33

Wku***wia mnie to towarzystwo. Po prostu wku***rwia.
    • Gość: asi Re: Ceny minimalne za taxi IP: *.pai.net.pl 18.05.04, 21:51
      Jak to? Mamy najdroższe taxi, a będą jeszcze droższe!! Chyba się nudzi panom w
      urzędzie albo jakiś lewy układzik z korporacją?
    • Gość: MarcinK W Warszawie po 1.20zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 21:58
      Witam

W zeszłym tygodniu jechałem w Warszawie taxi Plus za 1.20zł za kilometr!!!

W Łodzi ktoś chce żerować na biednym społeczeństwie!!!

MK
      • Gość: darek Re: W Warszawie po 1.20zł IP: *.toya.net.pl 19.05.04, 21:44
        W Warszawie kierowcy jeżdżący za te pieniądze bankrutują i w poniedzialek
        wszyscy warszawscy taksowkarze spotkali się celem uzgodnienia jednej realnej
        ceny.A tak na marginesie przymusu jazdy taksowką niema tak samo jak nie ma
        krzyku kiedy MPK podnosi ceny a miasto daje 388mln.zł dotacji.
    • Gość: Maryan Poprawa komfortu jazdy? IP: 80.51.47.* 18.05.04, 22:07
      Bardzo mnie zastanawia jak pan taksowkarz poprawi komfort i bezpieczenstwo
      swojego aut. Poza tym podnoszac ceny straca klienci ale oczywiscie o tym sie
      nie mysli bo po co?
    • Gość: angelo błagam, zmieńmy tych baranów IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.04, 22:14
    • Gość: łażej Re: Ceny minimalne za taxi IP: *.retsat1.com.pl 18.05.04, 22:15
      Wygląda na to, że w Łodzi po prostu zbyt wiele osób pracuje w zawodzie
      taksówkarza. Receptą na poprawienie opłacalności byłoby po prostu ograniczenie
      liczby taksówek. Ale na to z kolei nie chcieliby się godzić sami taksówkarze,
      którzy chętnie koszty przerostu zatrudnienia przerzucą na klientów.
    • Gość: były Re: Ceny minimalne za taxi IP: *.toya.net.pl 18.05.04, 23:44
      Już kiedyś o tym starałem się powiedzieć. Naprawdę w WAWCE jeżdżę kilkoma
      korporacjami za 1,20. Oraz; bilet miesięczny jest o 22 złote tańszy tam na MPK
      niz tu (u nas 88, a tam 66). proponuję wprowadzic zapomniane peronówki po 12
      zet od łba.
    • Gość: Prawy Taxi - mafia IP: *.Astral.Lodz.PL 19.05.04, 01:34
      Dość dużo podróżuję po Polsce i muszę powiedzieć, że w Łodzi są najdroższe i
      najbardziej zaniedbane i brudne taksówki w Polsce.
      Niejednokrotnie zamawiając taksówkę zastanawiam się czy jej nie odesłać bo w
      środku jest po prostu brudno a kierowca pachnie jakby wody przez tydzień nie
      miał w domu.
      Wiem o czym piszę, bo często zamawiam taxi po skończonym nocnym dyżurze w radiu.

Bardzo często niestety zdarza się też fakt kompletnej nieznajomości topografii
      miasta.
      Ponadto zdarzają się próby naciągania klientów i jechania inną trasą.
      Akurat w moim przypadku tacy naciągacze mają pecha bo doskonale znam miasto ale
      kilkukrotnie zdarzyło mi się już że z Radia na Olechów pan taksówkarz chciał
      mnie wieźć przez Kopcińskiego.
      Kiedyś na moją uwagę, że na Olechów to chyba w przeciwnym kierunku stwierdził
      beztrosko, że nie chce mu się zawracać a to przecież nie jest tak daleko.

Inny przykład.
      Wracając do Łodzi z pociągu zamówiłem taxi na Łódź Widzew.
      Miałem dość sporą torbę. Taksówkarz gdy mnie zobaczył na dzień dobry przywitał
      mnie tekstem:
      - Trzeba było powiedzieć dyspozytorce, że będzie pan potrzebował bagażnik,
      gdzie ja teraz panu tę torbę wsadzę.
      Ręce opadają.

Żeby była jasność - zawsze korzystam z taksówek korporacyjnych !!!
      A dokładnie to tylko z jednej firmy - przez grzeczność nie wspomną z której.

Marzy mi się dzien w którym do Łodzi wejdzie porządna korporacja z nowymi
      autami (tak jak w Wawie Fiaty Multipla) i sprzątnie ten cały klan chałupniczych
      taksówkarzy.
    • michael00 Politycy na smyczy taksówkowej mafii 19.05.04, 07:28
      Zdaje się, że miało być tak, że to teraz rynek będzie ustalał ceny ... czy Otake Polske walczono?
    • Gość: mat28 Re: Ceny minimalne za taxi IP: 195.136.33.* 19.05.04, 08:39
      Taksówkarze przejadą się na znanych od dawna zasdach ekonomii. Wzrost opłat
      (podatków) ponad pewną granicę prowadzi do spadków wpływów. Tej samej zasady
      nie może zrozumieć polski rząd. A przecież obniżenie stawki podatku CIT z 27 do
      19% spowodowało wzrost wpływów o 56%! Z kolei podwyższanie akcyzy na alkohol
      powodowało stały spadek wpływów do budżetu. Mam nadzieję, że kiedy podobny
      mechanizm zadziała w taksówkach to taksówkarze zrozumieją, dlaczego tak się
      stało.
    • Gość: kierowca po imprez ciekawe czy im wzrosnie :-D IP: *.bremultibank.com.pl 19.05.04, 11:15
      sadze ze im spadnie, bo ludziska nie lykna takiej podwyzki i beda mniej jezdzic
      w kazdym razie ja juz nie pojade
    • Gość: Mr x Od roku w imie zasad nie jezdze taxi! IP: *.p.lodz.pl 19.05.04, 13:10
      jak widac Lodz jest jednym z najdrozszych miast w polsce jesli chodzi o ceny
      taxi a zlotowy chca jeszcze wyzszych cen! Paranoja! jak nie chca stac na
      postojach to niech te ceny obniza! Ja i moi znajomi po ostatniej ich akcji z
      przelomu roku powiedzielismy sobie ze nie jezdzimy taksowkami. Na razie nam sie
      udaje i zachecam innych do powielania tego przykladu...
      • Gość: XxXxX Re: Od roku w imie zasad nie jezdze taxi! IP: *.pl.tesco / *.pl.tesco-europe.com 19.05.04, 15:19
        Mieszkam w Krakowie od dwoch lat i przyznam sie, ze taksowki sa tutaj tansze
        niz w Lodzi. Dziwi mnie zachowanie lodzkich taksowkarzy. Przeciez to oczywiste,
        ze przy takich cenach wiekszosc z nich straci jakiekolwiek dochody.
      • barracuda7110 Re: Od roku w imie zasad nie jezdze taxi! 19.05.04, 22:01
        Jeżdżę taryfami tylko wtedy gdy jestem "w stanie nieważkości" i/lub zmęczony,
        chcę wrócić do domu a nie mam ochoty paradować parę kilometrów do przystanku
        gdzie zatrzymuje się nocny.
    • Gość: Michał M. Refleksja taksówkowa IP: *.staszic.waw.pl / *.staszic.waw.pl 19.05.04, 18:29
      Zanim zgodzicie się na jazdę taksówką w niedzielę lub w nocy, pomyślcie:

Czy w hipermarketach w niedzielę jest drożej niż w tygodniu? Nie!
      Czy w sklepach całodobowych w nocy jest drożej niż w dzień? Nie!
      Czy sprzedawca w sklepie dolicza 5 złotych do każdej transakcji? Nie!

To dlaczego taksówki są wtedy droższe? Czym taryfiarze są lepsi od właścicieli
      sklepów? Chyba tylko tym, że udało się stworzyć międzykorporacyjną zmowę.
      • Gość: były Re: Refleksja taksówkowa - ciekawa IP: *.toya.net.pl 19.05.04, 20:28
        O tyle jest to ciekawe, że własnie wtedy trudniej się poruszac komunikacją, bo
        jeździ rzadziej. Dlatego oni podnieśli ceny. Jeździłem taryfami prawie półtora
        roku, czasem nawet 3 razy dziennie. Teraz zainwestowałem w autko i przejeżdżam
        100 km za cene jednego kursu. mam ich gdzieś.
    • Gość: nodeh co na to UOKIK? IP: *.euron.pl 19.05.04, 21:35
      co na to urząd ochrony konkurencji i konsumenta? czy ceny nie powinny być
      swobodnie kształtowane przez rynek? przypomina mi się sytuacja, gdy izba
      architektów chciała wprowadzić minimalne ceny za dokumentację projektową. od
      razu zainterweniował uokik i do wprowadzenia tego cennika nie doszło.
    • Gość: darek Re: Ceny minimalne za taxi IP: *.toya.net.pl 19.05.04, 21:47
      Pogrzany to ty jesteś.Przecież nie ma przymusu jeżdżenia taksówką.Masz
      trmwaje,autobusy i buty.Wybor należy do ciebie.
    • Gość: darek Re: Ceny minimalne za taxi IP: *.toya.net.pl 19.05.04, 21:58
      Brak cen minimalnych to tworzenie podwalin monopolu na łódzkim rynku
      taksowkarskim.Rynek zdominowany przez firme 400-400 i jej szefów handlujących
      zleceniami za rownowartość jednego kilometra.Dziwi tylko przychylność Łódzkiej
      prasy dla tej firmy i jej szefów.Co do opini klijentów to nikt nie lubi łacić
      więcej ale taksowkarze nie mowią o podwyszkach tylko pewnym mnimum,to oni dla
      dobra klijentow i wyeliminowania cwaniactwa zaproponowali jako pierwsi w Polsce
      ceny maksymalne i tym sposobem usuneli cwaniaków oszukujących na dużą kase
      klijentów.A jak wiadomo nikt sobie z tym poradzić nie potrafił.
    • Gość: bary Re: Ceny minimalne za taxi IP: *.toya.net.pl 19.05.04, 22:04
      samochód na zdjęciu to prywatny samochód szefow firmy 400-400 postawiony na
      taksowke z zatrudnionym kierowcą.Tak robią ludzie ktorzy niedawno nawoływali do
      protestow przeciwko powstaniu nowej firmy która podobno miała wprowadzić swoie
      samochody na miasto chodzi o tzw Multitaxi.Ceny minimalne mają zabespieczać
      przed takimi wlaśnie ruchami i wykorzystywaniem swojej pozycji na rynku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka