02.03.02, 21:54
Jest godzina 21:56.
Obserwuj wątek
    • michal.ch Re: jest 02.03.02, 21:58
      Żegna się z Wami mch. Do zobaczenie jutro. A teraz czas na wieczorny serwis
      informacyjny.
      • kropka. Re: jest 02.03.02, 22:27
        Rozpoczynamy od informacji z ostatniej chwili.
        Nie jest źle!
        Wprawdzie na dworze zimno i ciemno, ale w domu atmosfera ciepła i rodzinna.
        Czego wszystkim Państwu życzymy. :)
        • Gość: Ixtlilto Re: jest IP: *.tvsat364.lodz.pl 02.03.02, 22:57
          prognoza na jutro:
          od samego rana poziom dobrego humor będzie utrzymywał się na wyjątkowo wysokim
          poziomie, radzimy przez cały dzień uwalniać pokłady uśmiechów: od radosnych,
          przez szczere do szaleńczo-rozbrajających.
          • Gość: Do. Re: jest IP: *.bluewin.ch 02.03.02, 23:03
            Jest godzina 23:03. Na razie pogoda bez zmian - dla bogaczy.
            • grover Re: jest 03.03.02, 00:58
              Jest 00:57 Grover wrócił z nocnych podbojów naszego miasta, zanosi się na
              spanko..., jutro przewidywany czas porannej pobudki 12:00. DOBRANOC
              • Gość: yavorius Re: jest IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.03.02, 01:00
                Jest 1:00. Yavorius mówi dobranoc
    • Gość: Ixtlilto Re: jest IP: *.tvsat364.lodz.pl 03.03.02, 09:26
      Jest niedziela, 3 marca 2oo2r.
      Słońce wstało o 6:18, a zajdzie o 17:19
      Imienimy Kunegundy, Martyny

Miłej niedzieli!
      • michal.ch Re: jest 03.03.02, 16:11
        I rozpoczynamy nasz cotygodniowy niedzielny koncert życzeń. :-)
        • grover Re: jest 03.03.02, 16:22
          Dzień dobry, ja piszem z pod Łodzi, z Bałtyku:)
          I chciałem najserdeczniej pozdrowić: mamę, tatę i wszystkich znajomych, i tamtą
          panią w tym kostiumie, i ...:)))
          • por_borewicz Re: jest 03.03.02, 18:45
            I teraz dla Pani w kostiumie, pisenka a po pisence serwis informacyjny.....

pam, pam, parararam pam pam pararam pam pam loj di rydy uuuu HA!

Rozpoczynamy wiadomosci....
            • grover Re: jest 03.03.02, 18:53
              Minęła godzina 18:52, słońce dawno zaszło (za horyzont), stan dróg niezły,
              jutro zapowiada się piękny dzień. Mówił Grover, oddaję głos do studia...
              • por_borewicz Re: jest 03.03.02, 18:59
                Dziekujemy za doniesienia z miasta, prosimy teraz nasza redakcje "pod chmurka"
                o szczegolowa prognoze pogody na jutro. Po prognozie, wiadomosci sportowe.

Bip, bip, bip, bip, bip, biiiip , minela godzina 19.00 ......
                • grover Re: jest 03.03.02, 19:06
                  Jutro, temp. w Łodzi od 2-5 stopni, ciśnienie 996 hPa, wiatr 17km/h, niestety
                  możemy spodziewać opadów, słonko wyjrzy dopiero we wtorek:(
                  A teraz czas na wiadomości sportowe...
                  • por_borewicz Re: jest 03.03.02, 19:15
                    .... oj biegnie, biegnie!!!... rzuca sie do stolu!!!.... publicznosc
                    szaleje!!! prosze Panstwa , coz to bylo za zagranie!! ... i tym sposobem
                    druzynowa reprezentacja Brzeźna Łyńskiego w grze sztafetowej w szachy rolkowe
                    ponownie zdobyla pierwsze miejsce w okregowych mistrzostwach... ciag powodzen
                    tej druzyny prowadzonej przez trenera Ryszarda Strzałę trwa juz niezmiennie od
                    6 lat.... BRAWO!! BRAWO!! BRAWO!! tak trzymac chlopaki!!! Oddajemy głos do
                    studia w Łodzi.....

Por. B.
                    • saper_ Re: jest 03.03.02, 19:22
                      A w studiu gość specjalny - Homik. Nasi słuchacze pragną się dowiedzieć, czy
                      trąba nie przeszkadza Homikowi podczas jazdy na rolkach? Nie wplątuje się w
                      kółeczka?
                      • por_borewicz Re: jest 03.03.02, 19:26
                        Tlumaczeniem z jezyka Homiczego zajmie sie wprawiony w pracy wywiadowczej Por.
                        B. vel 07... bla blu ble ble tuu li ti ti , tlum: Traba musiala zostac poddana
                        lekkiemu liftingowi gdzyz powodowala zbyt duze opory powietrza co zanizalo
                        zdolnosci trakcyjne Homika na zakretach. Po tej drobnej acz bolesnej naprawie,
                        Homik jest zadowolony... ostatnio zmienil detki z zimowych na letnie..., ani
                        chybi znak to pewny, ze wiosna idzie.... homiki dętki zmieniaja.... Homik czeka
                        na dalsze pytania....
                        • saper_ Re: jest 03.03.02, 19:35
                          Mamy na linii kolejnego słuchacza, prosimy o pytanie.
                          - przede wszystkim chciałem serdecznie podrowić Homika. Jestem faunem
                          wszystkich Homików i bardzo je wszystkie kocham. Chciałem zapytać, czy to
                          prawda, że ulubionym daniem Homika jest kasza w sprayu? I jeszcze raz
                          pozdrawiam Homika. To mówiłem ja, Stanisław Kręciołek.
                          • por_borewicz Re: jest 03.03.02, 19:42
                            (...) tlum: oczywiscie kasza w sprayu jest jednym z ulubionych przysmakow
                            homiczego rodu, ale niemalze na rowni zajadamy sie kalmarami w proszku,
                            paczkami w zelu, coca-cola w granulkach, marchewka w blokach i lodami w
                            Ciechocinku. Mysle, ze wyczerpujaco odpowiedzialem na to pytanie. Pozdrawiam
                            sluchacze. To ja mowilem (on mowil) Pan Homik. Slucham nastepnych pytan......
                            Panie redaktorze, czy mamy jeszcze czas antenowy??
                            • grover Re: jest 03.03.02, 19:50
                              Pseplasam, ja w sprawie pana homika, mam do niego malutkie pytanko, mogę
                              prawda?? Mama wykręciła mi telefon:) do pana homika i ja mam do niego takie
                              pytanko: " Kochany homiczku,jak sobie radzisz z tą oszałamiającą popularnością,
                              czy ludzie błągający Cię na kolanach o autograf nie męczą Cię?" Z gily
                              dziemkujem za odpowieć... Mówiłam to ja Kasia z IIIc
                              • por_borewicz Re: jest 03.03.02, 19:59
                                tlum: Droooga Kasiu! Dziekuje Ci za to pytanie, bo juz myslalem, ze nie bede
                                mial okazji pochwalic sie swoja popularnoscia na antenie tej rozglosni, ale jak
                                widze, dzieki Tobie, pochwale sie. Otoz jestem OBRZYDLIWIE popularny, homikowe
                                dziewuchy stoja u mnie pod oknem dzien i noc i piszcza, az uszy wiedna... na
                                ulicy nie moge sie dobrze rozpedzic na tych swoich kolach, bo co chwile ktos
                                mnie zatrzymuje i prosi o autograf...Bez przerwy odbieram paczki od swoich
                                wielbicieli, ktorzy sla mi nieograniczone ilosci kaszy w sprayu i innych
                                przysmakow. Z tego wszystkiego boje sie, ze sie roztyje... Nielatwe jest zycie
                                gwiazdy takiego formatu jak ja.... Jeli chcesz, mam wolny termin w 2006 roku 31
                                lutego ;-), moge odwiedzic wasza szkole i opowiedziec o swojej popularnosci,
                                sukcesie i koniecznej dozie skromnosci w zyciu gwiazdy mojego formatu...
                                Pozdrawiam. Panie redaktorze, prosze jeszcze tylko jedno pytanie, bo nie zdaze
                                na sesje zdjeciowa w Miami jutro o 9.00 AM, a nie moge zaczac pozniej, bo nie
                                chcialbym, zeby George zbyt dlugo na mnie czekal... (George W. Bush - przyp.
                                tłum.) Takze jeszcze tylko jedno pytanko....
                                • Gość: Ixtlilto Re: jest IP: *.tvsat364.lodz.pl 03.03.02, 20:06
                                  A teraz przerwa na relkamę.
                                  • Gość: Kasia _______________________________REKLAMA IP: 62.233.181.* 03.03.02, 22:37
                                    Gość portalu: Ixtlilto napisał(a): <A teraz przerwa na relkamę.<

Czy masz juz dość homikow zwyklych ?
                                    Czy masz juz dosc homikow uskrzydlonych ?
                                    Czy masz juz dosc homikow plywajacych ?
                                    Jesli tak, to twoje problemy rozwiaze jedynie HOMIKOLEP.
                                    Jedyny srodek dostepny na naszym rynku, ktory dziala we wszystkich warunkach-na
                                    ziemi , w wodzie i w powietrzu.Po raz drugi*/ na polskim rynku potrójny preparat
                                    Trzy w Jednym.Nie stój -nie czekaj-biegnij i kupuj!

*/Pierwszym był Szampon , Odżywka i Depilator(przypisek tłumacza)

• saper_ Re: jest 03.03.02, 20:06
                                  A zatem już ostatnie pytanie, a po odpowiedzi następne wiadomości i prognoza
                                  pogody ducha. A pytania jest następujące: opinia publiczna chciałaby
                                  dowiedzieć się, czy to prawda, że Homik zamierza po raz 1289 przekłuć sobie
                                  trąbę i założyć sobie kolejny kolczyk?
                                  • gabi1 Re: jest 03.03.02, 20:10
                                    Panie Red. Proszę nie przerywać tak interesującego wywiadu.
                                    Czyżby to była autocenzura!
                                    wierny słuchacz i sympatyk Pana Homika!
                                  • por_borewicz Re: jest - Pan Homik znow z Wami... 03.03.02, 21:41
                                    tlum.: "UWAGA! uwaga! Pan Homik znow jest z Wami. Otorz z tym przekluwaniem
                                    traby to troche inaczej... to juz 1347 raz....i moja traba wyglada teraz jak
                                    kolczuga, to pomaga prrzy poruszaniu sie w zwartym drogowym ruchu
                                    miejskim...Szczegolnie, jesli szanowni Sluchacze uswiadomia sobie, ze traba
                                    zadarta rozciaga sie od nasady traby wlasciwej az do ogona. Jestescie tak mili,
                                    ze odwolalem spotkanie z Georgem, umowilismy sie, ze on do mnie wpadnie w
                                    weekend. W zwiazku z tym moge zostac z Wami dluzej, moi mili... Czy sa jeszcze
                                    jakies pytania, jesli tak to chetnie odpowiem, jesli nie, tu pytanie do Pana
                                    redaktora, chyba bedzie kontynuowany program zgodnie z ramowka..."
                                    • saper_ Re: jest - Pan Homik znow z Wami... 03.03.02, 21:47
                                      W tej chwili nie mamy chyba żadnego słuchacza na linii, jeszcze sprawdzamy -
                                      nikt się w tej chwili nie zgłasza, więc chwila muzyki i zaraz potem wiadomości.
                                      Gra dla państwa zespół "Różowe kontrabasy"
                                      • grover Re: jest - Pan Homik znow z Wami... 03.03.02, 21:58
                                        Homicku kofany, to ja Kasia, właśnie mama mnie obudziła i powiedziała, że pan
                                        znowu jest na antenie mam kolejne pytanie, mogę??
                                        "Ile pan zarabia?"
                                        "Lubi pan małe dzieci?"
                                        "Mama mówi, że pan zażywa narkoty? (jak te koty wyglądają) i czy to prawda?"
                                        Wielna sluchacka KASIA
                                        • por_borewicz Re: jest - Pan Homik znow z Wami... 03.03.02, 22:05
                                          odpowiedzi tlumaczone bezposrednio z homiczego jezyka przez rozglosnianego
                                          tlumacza, Por. B.... za zgodnosc z oryginalem podpisano: Naczelny redakcji
                                          radioForum

Kasia Grover napisał(a):

> "Ile pan zarabia?"
                                          tlum: "Tyle ile mi zaplaca..., zalezy od sponsora."

> "Lubi pan małe dzieci?"
                                          tlum: "Tak, najbardziej lubie male grzeczne dzieci :-* "(taki chwyt pod publiczke)

> "Mama mówi, że pan zażywa narkoty? (jak te koty wyglądają) i czy to prawda?"
                                          tlum: "Te narkoty to sa ploty... z uzywek tylko pyffko w granulacie, ale tego
                                          uzywa z pewnoscia takze Twoj tata, Kasiu Grover."

> Wielna sluchacka KASIA
                                          tlum: "Pozdrawiam Cię Kasiu i wszystkich radioForum sluchaczy. "
                                      • kropka. Re: jest - Pan Homik znow z Wami - juz nie! 03.03.02, 22:02
                                        Mamy dla państwa smutną informację. Do studia dostał się niezapowiedziany gość -
                                        kot Julek i zeżarł homika. Udało się uratować jedynie trąbę i kółka.
                                        • grover Re: jest - Pan Homik znow z Wami - juz nie!!!! 03.03.02, 22:05
                                          błeeeeeeeeeeeeeeee, błeeeeeeeeeeeeeeeee, błeeeeeeeeeeeeeeeeee [płacz Kasi]
                                          ... no i kto teraz to dziecko uspokoi, no kto???
                                        • Gość: Kasia Re: jest - Pan Homik znow z Wami - juz nie! IP: 62.233.181.* 03.03.02, 22:40
                                          kropka. napisał(a): > Mamy dla państwa smutną informację. Do studia dostał się
                                          niezapowiedziany gość -kot Julek i zeżarł homika. Udało się uratować jedynie
                                          trąbę i kółka.

OJCZE !
                                          -krzykneła Groverowi w głośnik Kasia

• grover Re: jest - Pan Homik znow z Wami - juz nie! 03.03.02, 23:06
                                            Gość portalu: Kasia napisała:

> OJCZE !
                                            > -krzykneła Groverowi w głośnik Kasia

Nareszcie poznałaś prawdę moja córko, tyle lat ( 3? ) minęło, to wszystko przez
                                            mój styl pracy...:)))
                                            Grover

• p8 Re: jest - Pan Homik znow z Wami... 03.03.02, 22:08
                                      Dobra, to kto jest ojcem tego żelazka???

panBozia
                                      • Gość: Kasia Re: jest - Pan Homik znow z Wami... IP: *.devs.futuro.pl 03.03.02, 23:57
                                        p8 napisał(a): > Dobra, to kto jest ojcem tego żelazka??? panBozia

Jaaaaaa? ŻELAZKA???!!!
                                        OCIEC(znaczy sie Grover) PRAĆ!!!!

• grover Re: jest - Pan Homik znow z Wami... 04.03.02, 00:00
                                          PRAĆ!!!!!!!!!!!!!!:)
                                          • Gość: p8 Re: jest - Pan Homik znow z Wami... IP: *.pai.net.pl 04.03.02, 00:04
                                            grover napisał(a):

> PRAĆ!!!!!!!!!!!!!!:)

Shit, dzięki za przypomnienie - miałem wyjąć pranie z Wiatki!!!!

btw - czy ta wiertarka ma coś wspólnego z krewnym a łyżka na to niemożliwe???

panBozia
                                            • grover Re: jest - Pan Homik znow z Wami... 04.03.02, 00:10
                                              Chyba nawet bardzo dużo...:)
                                              Grover
    • saper_ Z ostatniej chwili! 03.03.02, 22:11
      George na wiadomość o straszliwym nieszczęściu, jakie dotknęło naszych wiernych
      słuchaczy zareagował błyskawicznie. Zmobilizował wszystkich naukowców, którzy
      po błyskawicznej naradzie orzekli: jest nadzieja! Można Homika sklonować. Już
      za miesiąc będzie gotowy Homik Bis.
      Wracamy do programu.
      • por_borewicz c.d. programu.... 03.03.02, 22:30
        Minęła 22.30, rozpoczynamy teraz program "Muzyka nocą, przed północą" w którym
        redaktor Zdzisław Nutka opowie nam o zblizającym sie recitalu wybitnego
        altowiolisty światowej sławy.... Panie redaktorze, prosimy....
        • nutka1 ___________________________Redaktor Nutka 03.03.02, 22:51
          por_borewicz napisał(a): > Minęła 22.30, rozpoczynamy teraz program "Muzyka
          nocą, przed północą" w którym redaktor Zdzisław Nutka opowie nam o zblizającym
          sie recitalu wybitnego altowiolisty światowej sławy.... Panie redaktorze,
          prosimy....

Jako Wybitny Nutka stwierdzam autorytatywnie i wogóle, że użył Pan w zapowiedzi
          programu samych sprzecznosci .
          Jesli juz bowiem mowimy o altowiolistach- to wybitni i swiatowej slawy sa jedyni
          ci, ktorzy zarazem graja na skrzypcach - traktujac altowke jako produkt uboczny,-
          taki na przyklad honorowy CZŁONEK Stowarzyszenia Dawnych Łodzian, niejaki Pinkas
          Zukerman... Innych zreszta nie znam a poniewaz Pinki dzis nie dojechal- to ja se
          tez ide. W pieriod!!! U haha! (u Nutek "w pieriod" oznacza glissando-przypisek
          tłumacza)

• por_borewicz Re: ___________________________Redaktor Nutka 03.03.02, 23:09
            I w ten oto sposob zawsze dowiadujecie sie drodzy Sluchacze czegos nowego z
            naszego radia. Dziekujemy goraco Red. Nutce za wyczerpujacy wyklad i
            wyjasnienie tajnikow altowiolizmu wybitnego. Pozdrawiamy serdecznie jeszcze raz
            i wracamy do naszego programu....łączymy sie z naszym mobilnym centrum
            terenowym z ktorego redaktor Saper przyglada sie przygotowaniom do wystepu,
            znanego (szerokiemu gronu przyjaciol i nie tylko) altowiolisty.... Halo
            wóz!!....
    • bartuch Re: jest 03.03.02, 22:41
      Jest 22.30. Skonczylem juz robote, ale musze jeszcze
      czekac do polnocy w kwestii technicznej. O dziwo jakos
      sie trzymam, choc czekam nna chlodny prysznic...Plus
      jakies piwko, bez watpienia...
      • por_borewicz Re: jest 03.03.02, 22:45
        Posluchaj naszego forumRadia, z pewnoscia Ci sie nastroj i samopoczucie
        poprawi. Sklad redakcyjny prezentuje taaaki poziom, ze.... ehhh...

Pozdrawiam ;-)

Por. B.
        • grover Re: jest 03.03.02, 22:54
          Panowie cicho, przecież to w eter idzie...
          • por_borewicz Re: jest 03.03.02, 23:00
            Uuupsss!!! Ale wsypa na fonii... ;-)
            • grover Re: jest 03.03.02, 23:03
              Macie szczęście, że jak się zorientowałem, że to w eter idzie puściłęm dżingiel
              naszej stacji i słuchacze usłyszeli tylko pierwsze dwa słowa. [tekst mówiony do
              Porucznika poza anteną]
              Grover
              • nutka1 __________________ORGANY (męskie) I INNE DMUCHAŃCE 03.03.02, 23:10
                grover napisał(a): > Macie szczęście, że jak się zorientowałem, że to w eter
                idzie puściłęm dżingiel naszej stacji i słuchacze usłyszeli tylko pierwsze dwa
                słowa. [tekst mówiony do Porucznika poza anteną] Grover<

Jesli masz na mysli ten kawałek, w ktorym nazwałes Porucznika Organem Męskim Nie
                Całkiem Prostym- to Cię rozczaruję. Słuchacze słyszeli.
                Ja zas , jako Nutka , protestję przeciwko demolowaniu Organów i innych
                Dmuchanców...

• por_borewicz Re: __________________ORGANY (męskie) I INNE DMUCHAŃCE 03.03.02, 23:15
                  [poza antena]... mam wrazenie, ze Panu redaktorowi Nutce cos sie odbiornik
                  rozregulowal... od dawna koledzy redakcyjni doradzali wymiane starego,
                  lampowego urzadzenia na tranzystorowe... coz, teraz to juz z pewnoscia trzeba
                  bedzie wymienic...
                  • nutka1 Re: __________________ORGANY (męskie) I INNE DMUCHAŃCE 03.03.02, 23:23
                    por_borewicz napisał(a): > [poza antena]... mam wrazenie, ze Panu redaktorowi
                    Nutce cos sie odbiornik rozregulowal... od dawna koledzy redakcyjni doradzali
                    wymiane starego, lampowego urzadzenia na tranzystorowe... coz, teraz to juz z
                    pewnoscia trzeba bedzie wymienic...

Takie Wybitne Redaktory, jak Nutki - wszystkie Organy mają Akuratne - w tym
                    Lampy, Ucha i Amortyzatory i nic nie dadzą se wyrżnąć!U haha! ( "U haha" w jezyku
                    redaktora Nutki oznacza, ze se nie da wyrżnąć ani poza anteną ani na niej -
                    przypisek tłumacza)

• grover Re: __________________ORGANY (męskie) I INNE DMUCHAŃCE 03.03.02, 23:19
                  nutka1 napisał(a):

>
                  > Jesli masz na mysli ten kawałek, w ktorym nazwałes Porucznika Organem Męskim Ni
                  > e Całkiem Prostym- to Cię rozczaruję. Słuchacze słyszeli.
                  > Ja zas , jako Nutka , protestję przeciwko demolowaniu Organów i innych
                  > Dmuchanców...

Poruczniku, to jakieś pomówienia, przed chwilą dzwonili z centrali i
                  potwierdzili, że kompromitacji nie było [poza anteną] Grover
                  >

• por_borewicz Re: __________________ORGANY (męskie) I INNE DMUCHAŃCE 03.03.02, 23:22
                    [poza fonią] Oczywiscie, ufam swoim kolegom redakcyjnym, a klopoty mistrza
                    nutki1 wyjasnia moj wczesniejszy post. Pozdrawiam pion techniczny ;-)
    • saper_ Wiadomości muzyczne na żywo! 03.03.02, 23:12
      Witam Państwa sprzed budynku, w którym, jak twierdzą dobrze poinformowane
      źródła nastąpi niebawem wydarzenie światowej rangi. Wizytę zapowiedział
      kosmicznej sławy muzyk, altowiolista Zamek, który wystąpi z recitalem na
      Politechnice. Już 5 marca o 19.00 odbędzie się to niesamowite spotkanie z
      Mistrzem, tak nie wahajmy się użyć tego słowa - właśnie z Mistrzem. W prywatnej
      rozmowie Mistrz obiecał, że znajdzie chwilę czasu na spotkanie z gronem
      wielbicielek. Być może rozda nawet kilka autografów! Wszystkie fanki proszone
      są o umiar w zachowaniu. Mistrz nie toleruje zrywania z niego ubrań i rzucania
      pluszowych maskotek. Serdecznie zapraszamy wszystkich faunów Mistrza!
      Mówił dla państwa wasz specjalny wysłannik. Halo studio, halo studio, oddaję
      wam głos...
      • por_borewicz Re: Wiadomości muzyczne na żywo! 03.03.02, 23:20
        Dziekujemy za te wyczerpujaca relacje z przygotowan do , kosmicznego, jak sie
        okazalo, koncertu. Zapraszamy na chwile muzyki. Zaspiewa dla Was po raz
        pierwszy i ostatni Shazza (nie moglismy sie opedzic, uparla sie, ze zaspiewa i
        koniec) Obiecujemy, ze to sie wiecej nie powtorzy. Po piosence, dedykowanej
        jednemu z naszych kolegow redakcyjnych, nadamy kacik czytelnika pt. MOL. A
        teraz juz piosenka pod tytulem " Dziewczyny, nie zalujcie wojsku..." Odwagi!
        • nutka1 Re: Wiadomości muzyczne na żywo! 03.03.02, 23:36
          por_borewicz napisał(a): > Zaspiewa dla Was po raz pierwszy i ostatni Shazza
          (nie moglismy sie opedzic, uparla sie, ze zaspiewa i koniec) Obiecujemy, ze to
          sie wiecej nie powtorzy. Po piosence, dedykowanej jednemu z naszych kolegow
          redakcyjnych, nadamy kacik czytelnika pt. MOL. A teraz juz piosenka pod tytulem "
          Dziewczyny, nie zalujcie wojsku..." Odwagi!

(Nutka nuci na stronie, gdzie sie oddalił)-"JóZek, nie daruję ci tej nocy..."

No i co czytacie, no i co? Przecie wyraznie nuce : Józek a nie Julek !!! Wam sie
          wszystko kojarzy...

• grover Re: Wiadomości muzyczne na żywo! 03.03.02, 23:39
            Zz po[..]w techni[..] [..]imy przerw[..]ć [..]dycję prze[..]szamy.
            [...]er
            • nutka1 _______________________________U HAHA !!! 03.03.02, 23:45
              grover napisał(a): > Zz po[..]w techni[..] [..]imy przerw[..]ć [..]dycję prze[..]
              szamy. [...]er

U HAHA!!!
              I co Ty , Grover, wiesz o zakłócaniu???

• grover Re: _______________________________U HAHA !!! 03.03.02, 23:51
                Ja wiem tyle ile powinienem, ale o tym w kolejnej audycji pod tytułem "Drogie
                dzieci jak ten czas leci - czyli, zakłócanie porządku i zakłócenia na antenie":)
                Grover
                Ps. A co nutka1 wie DUŻO więcej ode mnie??
                • nutka1 Re: _______________________________U HAHA !!! 03.03.02, 23:55
                  grover napisał(a): grover napisał(a): >A co nutka1 wie DUŻO więcej ode mnie??<

A jaha!
                  U haha!
      • por_borewicz Re: Wiadomości muzyczne na żywo! 03.03.02, 23:39
        Niestety z uwagi na klopoty techniczne musimy zrobic przerwe techniczna w
        emisji programu dla Lodzi i okolic. Kacik czytelniczy MOL zostanie wyemitowany
        w innym terminie, za co Sluchaczy serdecznie przepraszamy. Zyczac dobrej nocy,
        zegnamy sie piosenka "Wonderful world" w wykonaniu Louisa Armstronga. Dobranoc
        Państwu.
    • grover Dochodzi 16:30 04.03.02, 16:22
      ...halo...halo...studio.
      To ja wasz krajowy korespondent, donoszę, iż nasz kolega redakcyjny do wczoraj
      do godziny 23:39 zgromadził 92 posty i brakuje mu już tylko 8 do zostania
      kafelkiem!!!!!!!!!
      Na Jego cześć zagramy, jedną z jego ulubionych piosenek...
      • por_borewicz Re: Dochodzi 16:30 04.03.02, 16:48
        Poczuwam sie jakos do minionej pisenki, dziekuje calemu skladowi redakcyjnemu i
        pozdrawiam. 8-). Za chwile nadamy zapowiadana wczoraj audycje czytelnicza MOL.
        Ale zanim rozpoczniemy z MOL'em, chwila muzyki. Swoja najnowasza piosenke
        pt. "Bring me back my Homik baby" zaspiewa dla Was Shakira....
        • Gość: Shakira Re: Dochodzi 16:30 IP: 62.233.181.* 04.03.02, 16:57
          por_borewicz napisał(a): > Swoja najnowasza piosenke pt. "Bring me back my Homik
          baby" zaspiewa dla Was Shakira....

"Hom(e)ik, Sweet Hom(e)ik...la, la, la..

• michal.ch Re: jest 04.03.02, 18:11
      /poza anteną/

Ktoś nam chyba chce odebrać koncesję. To nie jest dobry znak. Trzeba by tak
      obsmarować szefa KRRiTV co by go usunęli a na to miejsce wsadzimy swojego
      człowieka.

Pozdrowienia od prezesa stacji :-)
      • por_borewicz Re: jest 04.03.02, 18:17
        /poza anteną/

michal.ch napisał(a):
        > Ktoś nam chyba chce odebrać koncesję. To nie jest dobry znak. Trzeba by tak
        > obsmarować szefa KRRiTV co by go usunęli a na to miejsce wsadzimy swojego
        > człowieka.
        >
        > Pozdrowienia od prezesa stacji :-)

Dziekujemy Prezesowi za cenna rade i slowa otuchy, juz zaczynamy
        obsmarowywywac ;-) Ma ktos moze paste do butow??!!

A temczasem, moze koledzy z technicznego znajda w koncu tasme z nagraniem audycji
        MOL... trza by ja w koncu dac w eter...

/koniec: poza antena/

Drodzy Sluchacze, z powodu drobnych klopotow technicznych /znow!!/ prosimy o
        chwile cierpliwosci. Za pare minut wyemitujemy tak bardzo spozniony odcinek cyklu
        czytelniczego MOL....
        • grover MOL - KORDIAN:)) 04.03.02, 18:33
          SCENA I

KORDIAN,młody 15-stoletni chłopiec, leży pod wielką lipą na wiejskim
          dziedzińcu, GRZEGORZ, stary sługa, nieco opodal czyści broń
          myśliwską. Z jednej strony widać dóm wiejski, z drugiej ogród... za ogrodzeniem
          dziedzińca staw, pola - i lasy sosnowe

KORDIAN
          zadumany

Zabił się - młody... Zrazu jakaś trwoga
          Kładła mi w usta potępienie czynu,
          Była to dla mnie posępna przestroga,
          Abym wnet gasił myśli zapalone;
          Dziś gardzę głupią ostrożnością gminu,
          Gardzę przestrogą, zapalam się, płonę,
          Jak kwiat liściami w niebo otwartemi
          Chwytam powietrze, pożeram wrażenia.
          Myśl Boga z tworów wyczytuję ziemi
          I głazy pytam o iskrę płomienia.
          Ten staw odbite niebo w sobie czuje
          I myśli nieba błękitem.
          Ta cicha jesień, co drzew trzęsie szczytem,
          Co na drzewach liście truje
          I różom rozwiewa czoła
          Podobna do śmierci anioła,
          Ciche wyrzekła słowa do drzew: “Gińcie drzewa !”
          Zwiędły - opadły.
          Myśl śmierci z przyrodzenia w duszę się przelewa;
          Posępny, tęskny, pobladły
          Patrzę na kwiatów skonanie
          I zdaje mi się, że mię wiatr rozwiewa.
          Cicho. Słyszę po łąkach trzód błędnych wołanie.
          Idą trzody po trawie chrzęszczącej od szronu
          I obracają głowy na niebo pobladłe
          [...] zaraz zaraz nie mamy czasu na czytanie książek!
          Dajcie tu jakąś muzyczkę:))

• por_borewicz Re: jest 04.03.02, 18:41
        I to by bylo tyle na dzis w kaciku czytelniczym MOL. Zapraszamy Sluchaczy do
        nadsylania propozycji tematow nastepnych spotkan w magazynie MOL. Za chwile
        wiadomosci lokalne, ale przedtem chwila muzyki, Spiewa Mark Knopfler - Sailing
        to Philadelphia.....

/poza antena/ ale wsypa z tym MOL'em, nastepny odcinek musimy zrobic bardziej
        fascynujacy.... moze spotlanie ze znanym pisarzem albo co... ;-)
        • grover Re: jest 04.03.02, 18:57
          ... a po piosence sonda: "Co was w tej chwili denerwuje??!"
          - Red. z miasta: "Witam pana, co pana obecnie denerwuje?"
          - osoba1 "pan":(
          - Red. z miasta: "Witam pana, co pana obecnie denerwuje?"
          - osoba2 "Że mi cholera mi właśnie teraz coś w ważnym sprawozdaniu nie
          wychodzi, grrrrrrrrr"
          ...
    • Gość: Prawy Re: jest... fajne forumRadio IP: 212.191.130.* 06.03.02, 02:36
      hehehehe... ale su ubawiłem czytając ten wątek
      niezle niezle... zaczynam sie bac o swoja posade :-)

pozdro
      Prawy
      • grover Re: jest... fajne forumRadio 06.03.02, 08:21
        ...jeżeli teraz właśnie włączyliście odbiorniki, przypominam, dziś mamy 6 marca
        2002 roku. Za oknem świeci słoneczko- czyżby już na dobre skończyła się tyrania
        zimy? Temperatura dzisiaj będzie znośna, ciśnienie różne:)
        Pamiętajcie, że najświeższe wiadomości możecie przeczytać na
        www.gazeta.pl/
        A teraz chwila muzyki, zagramy specjalnie dla państwa Sonatę a-moll op.36
        E.Griega w wykonaniu Zamka i Piotra Morawicza, którą udało nam się zdobyć
        (dzięki znajomościom) po wczorajszym koncercie. A teraz czas na MUZYKĘ ...
        • Gość: NUTKA A gdzie, Qurde, recenzja z Koncertu na Zamku? IP: *.pai.net.pl 06.03.02, 08:45
          grover napisał(a):

> ...jeżeli teraz właśnie włączyliście odbiorniki, przypominam, dziś mamy 6 marca
          >
          > 2002 roku. Za oknem świeci słoneczko- czyżby już na dobre skończyła się tyrania
          >
          > zimy? Temperatura dzisiaj będzie znośna, ciśnienie różne:)
          > Pamiętajcie, że najświeższe wiadomości możecie przeczytać na
          > www.gazeta.pl/
          > A teraz chwila muzyki, zagramy specjalnie dla państwa Sonatę a-moll op.36
          > E.Griega w wykonaniu Zamka i Piotra Morawicza, którą udało nam się zdobyć
          > (dzięki znajomościom) po wczorajszym koncercie. A teraz czas na MUZYKĘ ...

• por_borewicz Re: jest... fajne forumRadio 06.03.02, 09:06
          Po wysluchaniu muzyki, kolega sprawozdawca, zda sprawe z wczorajszego koncertu.
          Tu pragne nadmienic, ze znana wiernym sluchaczom, sprawa podszywania sie pod
          pesonalia naszego kolegi z redakcji muzycznej przez niejakiego Pana. X ps.
          nuta1, jest badana przez stosowne organa policji. O rozwoju sledztwa bedziemy
          informowac. Jak dotychczas ustalono, naocznie i nausznie, ze Zamek jest
          wieeelki i wszelkie proby podwazenia jego zdolnosci i talentu byly niczym nie
          popartymi oszczerstwami za co serdecznie przepraszamy. Dziekujemy Ci Zamku.
          Zapraszamy na dalszy ciag programu.......

/poza antena/ Vladip gdzie jestes ze swoim sprawozdaniem z koncertu i spotkania
          po koncercie??!! Hop hoooop! /koniec: poza antena/
          • michal.ch Re: jest... fajne forumRadio 06.03.02, 09:13
            Czekamy z niecierpliwością :)
    • michal.ch Re: jest 06.03.02, 09:18
      Jest godzina 9:15. Chyba czas już wstawać śpiochy. Do szkoły i pracy rodacy! :)

A teraz coś pobudzającego! Wielki hit minionego lata (tak tak, czas sobie
      przypomnieć lato)! Koncert skrzypcowy formacji DJ_ZAMEK!
      • por_borewicz Re: jest 06.03.02, 09:34
        Ja Red. Por. Borewicz, musze sie tymczasowo oddalic,bede po poludniu.
        Pozdr.
        Por.B.
        • Gość: NUTKA A ja ciągle,Qurde,o recenzji z Koncertu na Zamku? IP: *.pai.net.pl 06.03.02, 09:45
          A ja sie ciągle, Qurde , pytam, gdzie jest recenzja z koncertu słynnego duetu
          Grieg-Morawicz na Zamku?
    • grover Nasze GWradio znowu nadaje:))) 08.03.02, 23:06
      Dostaliśmy wiele listów dotyczących naszego radia. Piszecie w nich, że brakuje
      go wam. Dla tych wszystkich państwa nadajemy dzisiaj krótką audycję pt: "Tak to
      było" - gdzie przybliżymy historię naszego radia, ale to dopiero po piosence.
      Specjalnie dla was zaśpiewa Elton John...
      • por_borewicz Re: Nasze GWradio znowu nadaje:))) 10.03.02, 23:59
        Witamy ponownie szanownych Sluchaczy-czytaczy naszego radiaForum. Specjalnie
        dla milosnikow naszej KaFeLkowej rozglosni w tym szczegolnie dla naszego kolego
        Zamka ,Kaprys wloski zagra teraz Radio Symphony Orchestra Ljubljana pod batuta
        Anton'a Nanut'a..... po chwili muzyki zapraszamy na koncert zyczen , czekamy na
        zyczenia. Dzis wydanie specjalne. Mozecie, Drodzy Sluchacze i Sluchawki podawac
        tytuly piosenek , ktre dedykujecie zyczenio-odbiorcom..... Zapraszamy....
    • Gość: kasiaprim Odkurzam dla Wielb. Homika-pierwsza aud.Radia KFL IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 22.06.02, 22:42
    • pardwa Re: jest 22.06.02, 22:54
      Niezle sie bawiliscie - dlaczego mnie z Wami wtedy nie było?
    • yavorius Jest 3:15 /onlysygnatura 19.09.02, 03:15

• ixtlilto jest 19.09.02, 20:53
      Jest czwartek, 19 września 2oo2, jutro o tej porze będzie trwał
      Mecz FC KFŁ : FC ŁGW.

Teraz zapaszamy do wysłuchania piosenki z dedykacją: "dla Baśki" ;-)

<nutki>

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka