porzeczka1 23.08.11, 09:47 musze wymienić okna w domu - koszt spory ;) na razie się rozglądam, pare wycen mam, teraz czas na wybór... możecie kogoś polecić, tudzież odradzić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: isana Re: Wymiana okien - jaka firma? IP: *.tvsat364.lodz.pl 23.08.11, 11:45 Okna kupujesz na lata, a z własnego doświadczenia wiem, że nie warto na tym oszczędzać. Tanie okna szybko się rozsypią, najczęściej zaraz po wygaśnięciu gwarancji. Polecam Peteckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Betonmix Re: Wymiana okien - jaka firma? IP: *.45.rev.vline.pl 24.08.11, 21:14 Same okna Peteckiego nie sa zle, ale ile sie trzeba nadenerwowac. Jesli czas Cie nie goni to OK, bo musisz sie liczyc z tym, ze termin wykonania zawarty w umowie bedzie przekroczony. Realny termin oczekiwania na montaz od podpisania umowy to ok. 5 tygodni. I od razu popros o jakas sprawdzona ekipe, bo wiekszosc montuja podwykonawcy-partacze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mazur Re: Wymiana okien - jaka firma? IP: *.toya.net.pl 30.09.11, 08:38 Szkoda, ze nie przeczytalam wczesniej o firmie Petecki. Rowniez zamowilam okna na Broniewskiego. 40% zaliczki, w przedzien montazu trzeba wplacic reszte pieniedzy. Mieli byc w poniedziale. Nie ma. Beda w srode miedzy 12-13:00 Godzina 14:15 mie ma nikogo. Telefonuje do biura, juz jada. Telefonuje do montazu. Mowia, ze sa opoznieni beda na 15:00 Przyjezdzaja na 15:30. Balagan caly dzien. Chora staruszka w domu. Trzeba wszystko pozmieniac. Padam ze zmeczenia i zdenerwowania. Nastepnego dnia okazuje sie ze nie moga zamontowac partapetow. Beda w piatek rano. Koszmar. Balagan. Jestem rzeczywiscie pod silnym wrazeniem..... cudo.... zebym juz nigdy wiecej nie musiala trafc na cos takiego. Okropnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
findmistejk Re: Wymiana okien - jaka firma? 09.09.15, 22:11 Wszystko się zgadza. Tylko, że ja poprosiłem o dobrą ekipę. w Łasku macie swoje centrum marketingowe? IP wszystko Ci powie jakmawiała stara wróżka. Heh stara szkoła googlowa marktingowa "montażyści firmy Petecki spisali się dobrze" niech się to zdanko pozycjonuje... :))) Polecam okna - są dobre i jestem zadowolony, ale ekipę monterską bierzcie swoją i sprawdzoną, ja ich wziąłem ze względu na 5 letnia gwarancję, ale następnego dnia po ich pracach przyszedł do mnie znajomy spec od budownictwa i załamał ręce - drugie tyle czasu co oni montowali - on po nich poprawiał. Po moich doświadczeniach mogę powiedzieć - lepszy własny fachowy montaż bez gwarancji i bez wizyt monterów w kolejnych latach niż 5 letnie korzystanie z gwarancji i dodatkowe łóżko dla montera z tej firmy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nett1980 Re: Wymiana okien - jaka firma? IP: *.toya.net.pl 24.08.11, 21:55 Ja moge polecic mala firme. Kiedys wymienili nam jedno okno, bylismy zadowoleni. Potem juz poszlo, wymienilismy reszte. Teraz wymieniaja wszystkim naszym krewnym i znajomym, nikt nigdy nam potem glowy nie suszyl. Wpisz w google frankiewicz+okna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAN Re: Wymiana okien - jaka firma? IP: *.toya.net.pl 25.08.11, 15:24 pOLECAM FIRMĘ mLEKOWITA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mazur Re: Wymiana okien - jaka firma? IP: *.toya.net.pl 30.09.11, 09:03 prosze uwazac na firme Petecki z Lodzi. nie polecam. Lekcewazenie klienta, nieterminowosc. a czy okna i montaz jest dobry, prosze zapytac mnie za jakis czas. Odpowiedz Link Zgłoś
tubaabut2 Re: Wymiana okien - jaka firma? 05.10.11, 23:49 Mnie polecili firmę Petecki znajomi i jesteśmy bardzo zadowoleni. Już minęły dwa lata jak wymieniliśmy okna w całym domu. Było terminowo i bez zastrzeżeń jeżeli chodzi o montaż. Kupowaliśmy na Rudzkiej, obsługa fachowa i bardzo miła. Okna jak do tej pory ok. i polecamy dalej. Z naszego polecenia skorzystała nasza rodzina i sasiedzi - nie narzekali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Wymiana okien - jaka firma? IP: *.play-internet.pl 06.10.11, 12:13 Unikaj produktów OKNA RĄBIEŃ! Szkoda nerwów i pieniędzy. Budvar był znany z dobrych okien. Porównaj ceny i parametry. Ważny jest współczynnik przenikania ciepła dla zespołu szyb jak i dla profili z których wykonana jest rama! Zwróć uwagę na sztywność konstrukcji (grubość stalowego profilu wzmacniającego wsuwanego w profil PCV). Jak możesz to podpisuj jedną umowę na zakup okien z montażem. Unikniesz wędrowania od wytwórcy okien do właściciela firmy montującej. POWODZENIA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Wymiana okien - jaka firma? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.12, 12:08 Mi się okna rąbień zupełnie nie podobają od razu widać ,że to taniocha . i opinie o nich też nieciekawe na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Wymiana okien - jaka firma? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.12, 21:56 W moim mieđcie tez te okna Rabien maja licha opinie Odpowiedz Link Zgłoś
patronka.slonka Re: Wymiana okien - jaka firma? 06.10.11, 13:54 Polecam okna montowane przez firmę Mróz. Kiedyś byli na Broniewskiego, nie wiem czy nadal są. Okna miałam montowane ok 6 lat temu, nic się nie dzieje, cichutko się domykają/otwierają, nic sie nie wypacza, rozszczelnienia kilkustopniowe działają. A i ekipa bardzo sprawna, czyściutka, ja byłam bardzo zadowolona. Aczkolwiek nie wiem jak to wygląda cenowo, jak ja zakladałam byli średni - nie najtańsi, ale i nie najdrożsi, w każdym razie warci ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Wymiana okien - jaka firma? 22.02.12, 21:40 Zamów okna w firmie dużej i stabilnej. Gwarancja na okna opiewa na od 5 do 10 lat (zależy na jaką część), więc chodzi o to by firma nie zniknęła z rynku. Słyszałam dobre opinie o firmie Budvar, dobre ceny i wykonanie. Natomiast ja mam okna z firmy bracia Ulińscy, byłam bardzo zadowolona z wykonania, choć terminy potrafiły im się omsknąc, ale nie tyle, żeby mnie bardzo wpienić. Nie doradzam zamawianie najtańszych okien, bo będziesz miała kłopoty wentylacją w mieszkaniu, wilgocią itp. zamów koniecznie potrójny uchył, czyli możliwość regulowania lufcika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tony Re: Wymiana okien - jaka firma? IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.13, 22:49 Wymieniałem niedawno okna w starym domu, wiadomo jakie są czasy i każdy szuka ceny, byłem w izoplascie i budwarze na broniewskiego w kilku punktach i zdecydowalem sie na firme euro-okna z pogonowskiego, cene mieli super (trzeba negocjowac ale warto;), podejście do klienta bardzo profesjonalne i ogólnie po montażu jestem zadowolony. Polecam ta firme. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wymiana okien - jaka firma? IP: *.astral.lodz.pl 17.11.13, 10:48 Polecam firmę Komalux z Retkini. Okna bardzo dobrej jakości, a obsługa i montaż na najwyższym poziomie, panowie po montażu nawet po sobie sprzątają co jest miłym zaskoczeniem. Firma istnieje już ponad 20 lat więc można być pewnym że za rok nie zbankrutują i gwarancją zniknie razem z nimi:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikus Re: Wymiana okien - jaka firma? IP: *.adsl.inetia.pl 26.12.13, 20:51 Podobnie jak kolega tony polecam euro-okna z pogonowskiego 17 cena bardzo atrakcyjna, wymiana szybka i bezproblemowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wymiana okien - jaka firma? IP: *.toya.net.pl 27.12.13, 11:25 Odradzam firmę IZOPLAST. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxim Re: Wymiana okien - jaka firma? IP: *.net-serwis.pl 26.01.15, 16:26 @ja - A dlaczego nie Izoplast? Jakieś argumenty czy tylko bezmyślny hejt? Mam te okna i nie widzę powodów do narzekań. Jakbym brał jeszcze raz to znowu pewnie tą samą markę. Bardzo dobre okna tylko pewnie montował Ci jakiś domorosły specjalista i teraz narzekasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena mogę polecić kto dobrze je naprawia IP: *.toya.net.pl 04.01.14, 14:55 Kto dobrze okna wymienia to nie wiem ale wiem kto je dobrze naprawia. To jest link do ogłoszenia na jakie trafiłam. www.favore.pl/368364_serwis-naprawa-okien-pcv-lodz-lodzkie.html Jestem zadowolona, a opinie też ma facet dobre, tym też się kierowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
piopower Re: mogę polecić kto dobrze je naprawia 31.08.15, 16:19 Najlepsze są moim zdaniem prywatne firmy. U mnie robiła firma z broniewskiego 69 dab-bud-instal-okna.firmy.net/ można tam zadzwonić i się zapytać o ceny. Jak dla mnie były najmniejsze w okolicy i porządnie zrobione, okna zabrane i jeszcze dają potwierdzenie że okna zostały zabrane przez firmę. U mnie się o to czepiali w bloku. Odpowiedz Link Zgłoś
bozenka2072 ART-BUD 01.09.15, 10:53 Polecam wszystkim firmę Art-Bud z Beskidzkiej 59. Mała firma najlepiej zadba o klienta :) wszystko na czas, ceny bardzo przyzwoite i na jakość nie można narzekać. Odpowiedz Link Zgłoś
saczek1 Re: Wymiana okien - jaka firma? 06.09.15, 18:38 Z tego co kojarzę to petecki robi niezłe okna. Odpowiedz Link Zgłoś
porzeczka1 Re: Wymiana okien - jaka firma? 06.09.15, 21:35 uprzejmie informuję, że okna dawno założone... Odpowiedz Link Zgłoś
findmistejk Re: Wymiana okien - jaka firma? 09.09.15, 22:13 jakie, jeśli można zapytać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lania Re: Wymiana okien - jaka firma? IP: *.dynamic.mm.pl 19.04.16, 14:06 Pozwolę sobie podbić temat bo chciałabym wstawić nowe okna. Jkai rodzaj wybrac i jaką firme? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta43 Re: Wymiana okien - jaka firma? IP: *.play-internet.pl 21.04.16, 13:38 Pytasz się czy zdecydować się na okna drewniane czy plastikowe? My jak się remontowaliśmy na początku zastanawialiśmy się nad drewnianymi ale potem zorientowaliśmy się jakie są to koszta i zdecydowaliśmy się ostatecznie na okna plastikowe. Wstawiała nam je firma Budvar ( w Łodzi mają swój salon na Kopcińskiego).Okna naprawdę dobrze wykonane, prezentuja się lepiej niż sądziłam bo dopiero z bliska widać,ze nie są to okna drewniane. Dodatkowo zainwestowaliśmy w okna energooszczędne i było to czuć tej zimy bo mieszkanie lepiej trzymało ciepełko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz09 Re: Wymiana okien - jaka firma? IP: *.kkibci.pl 10.11.16, 11:50 Polecam sprawdzoną przeze mnie firmę Velset -> www.velset.pl/ Współpracowałem z nią podczas wstawiania okien do mojego domu. Pełen profesjonalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anetta Re: Wymiana okien - jaka firma? IP: *.iwacom.net.pl 04.04.17, 18:46 Unikaj Izoplast , są fatalni olewają klienta , montaż partacki!!! , jakość produkcji wiele do poprawy. Poczytajcie na innym wątku o Izoplaście to wszystko będzie jasne. NIE POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Wymiana okien - jaka firma? IP: *.play-internet.pl 17.06.17, 21:27 Ja nikogo nie odradzę, bo na szczęście dobrze trafiłem. Polecam okna-mroz.pl/ - po kilku latach stan okien nadal jest dobry, kontakt z firmą też z tego co pamiętam był dobry, montaż też bezproblemowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz Re: Wymiana okien - jaka firma? IP: *.play-internet.pl 28.06.17, 22:24 Oj odradzać mógłbym bez końca, pracuję przy remontach i różne cuda widzę po montażach okien... Z tego co zauważyłem dość solidnie wyglądają okna-mroz.pl i to na nie polecałbym zwrócić uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowymarcel Re: Wymiana okien - jaka firma? IP: *.play-internet.pl 08.07.17, 23:35 U mnie właśnie montują okna, mam nadzieję, że okna-mroz.pl faktycznie okażą się dobrą firmą - póki co chwalę ich za doradzenie i dobry kontakt, po montażu podzielę się całościową opinią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: Wymiana okien - jaka firma? IP: *.play-internet.pl 28.07.17, 19:03 Ja aż takiego doświadczenia nie mam, ale tak jak pisali powyżej okna-mroz.pl/ zdecydowanie są znane z wysokiej jakości. Problemów z pomiarem i kontaktem z nimi nie miałem, więc wszystko oceniam naprawdę dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: błażej Re: Wymiana okien - jaka firma? IP: *.play-internet.pl 20.07.17, 21:20 Ja polecam okna-mroz.pl/ - robiłem u nich duże zamówienie, nie było żadnych pomyłek (a okna miały różne wymiary), jakość okien też godna pochwały, zdecydowanie jedyna firma w Łodzi, którą mogę polecić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel Re: Wymiana okien - jaka firma? IP: *.play-internet.pl 29.07.17, 22:49 okna-mroz.pl bez dwóch zdań. Wysoka jakość, dobre podejście do klienta - całość zdecydowanie na plus Odpowiedz Link Zgłoś
patrykkrzysztofowicz Re: Wymiana okien - jaka firma? 30.07.17, 12:29 osobiście gorąco polecam firmę: okna-mroz.pl/ solidna firma, dobre jakościowo okna, moim zdanie po długich poszukiwaniach z całą pewnością mogę powiedzieć że najlepsze okna w klasie S. Dodatkowo ekipa montująca okna pełne profesjonalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
badghost1985 Re: Wymiana okien - jaka firma? 11.05.18, 22:52 A ja polecam firmę Euro-Okna z 1 maja 40, konkretni ludzie tam pracują przy montażach, czysto i sprawnie wszystko poszło przy baaaardzo fajnej cenie. Ustalony termin 2 tygodnie co do dnia ekipa była z okienkami, bez żadnych opóźnień. Odpowiedz Link Zgłoś
ms27 Re: Wymiana okien - jaka firma? 04.03.20, 23:42 Obadaj tutaj - twoje-okna.com/lodzkie/okna-lodz Odpowiedz Link Zgłoś
budomatkonin Re: Wymiana okien - jaka firma? 10.08.21, 09:32 Temat dość stary i jego twórca zapewne okna już wymienił. Jednakże dla mieszkańców Konina i okolic, którzy są zainteresowani wymianą, lub wstawieniem okien do nowobudowanego domu zapraszam do zapoznania się z ofertą okien w Koninie na ul. Kolskiej 34a Nasza oferta znajduje się na stronie: Tekst linku Odpowiedz Link Zgłoś