Dodaj do ulubionych

Zachęcają: Wracajcie z zagranicy! W Łodzi jest ...

IP: *.swic.dialup.inetia.pl 15.11.11, 08:11
w łodzi nie ma pracy ani żadnych perspektyw. nic tu nie pomogą zaklęcia za unijną kasę.
Obserwuj wątek
    • wojcikmarcin Zachęcają: Wracajcie z zagranicy! W Łodzi jest ... 15.11.11, 08:13
      Czyli kolejne wywalanie kasy w błoto. O przepraszam,wszak jakiś pan koordynator, jakaś pani dyrektor czy jakiś kierownik projektu zarobią gruba kasiorę na wciskaniu kitu - wracaj zarabiałeś 2000 Ł a za mieszkanie płaciłeś 300 Ł a litr paliwa kosztował 1,2 Ł u nas zarobisz 1200 PLN, za mieszkanie zapłacisz 500 PLN a paliwo będzie po 6 PLN
      Żeby żyło się lepiej...
      • Gość: Antek Urzędasy i psmak łżą jak najęci IP: *.multimo.pl 15.11.11, 11:30
        Ale propaganda urzędasów. Dente kłamstwo. Jeśli to małżeństwo co to niby wróciło z Islandii w ogóle istnieje, to poprzedni pracodawca, niech zgadnę, to urząd miasta, urząd wojewódzki, czy urząd marszałkowski? Jest forsa do wydania, jest praca dla znajomych królika.
        • ranke Praca jest w urzędzie marszałkowskim 15.11.11, 13:12
          Wracajcie Polacy urzędy zatrudniają (po znajomościach).
    • Gość: Michał Kolejne nic nie wnoszące szkolenia a kasa płynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.11, 08:20
      Co za bzdury ale skoro sponsorem jest UE to niech ich szkolą namawiają do zakładania firm tylko aby założyć firmę to trzeba mieć jeszcze pomysł na tą firmę a jak się pracowało na obczyźnie w markecie czy w fabryce to jakoś nie widzę całej tej akcji.

Tak naprawdę to jak ktoś ma pomysł na biznes firmę to łatwiej jest ją prowadzić i założyć w Anglii niż w Polsce, znam wiele osób które pozakładały firmy w Anglii i działają bez jakiś szkoleń i udziwnień nie potrzebna im była proteza UE ale róbta co chceca.
      • antekguma1 Re: Kolejne nic nie wnoszące szkolenia a kasa pły 15.11.11, 11:41
        Urzędniczka tłumaczy, że oczekiwania płacowe takich osób (powracających) często są zbyt wysokie jak na polskie warunki. - Przyzwyczajeni do pensji wypłacanych w euro czy funtach rodacy liczą na podobne zarobki w kraju. To niemożliwe - ocenia Witczak.

Q..wa jakie zbyt wysokie? I dlaczego tylko tych co wracają? Pracujący w polandi mają mniejsze wymagania, bo mają inne żołądki? Co za pie...nie. To jakim cudem na tzw. zachodzie kapitalistów stać na zapłacenie pracownikom np 1500€, za kilogram cukru dostawać 65 eurocentów. Wiec, albo w Polsce płace są zaniżone czterokrotnie, albo ceny zawyżone czterokrotnie. Kto zarabia te różnicę?
        • mol_chemiczny Pomijasz wartość waluty 15.11.11, 14:46
          > Co za pie...nie. To jakim cudem
          > na tzw. zachodzie kapitalistów stać na zapłacenie pracownikom np 1500€,
          > za kilogram cukru dostawać 65 eurocentów. Wiec, albo w Polsce płace są zaniżone
          > czterokrotnie, albo ceny zawyżone czterokrotnie. Kto zarabia te różnicę?

Pomijasz wartość waluty:

forsal.pl/artykuly/522618,rybinski_skad_sie_bierze_bogactwo.html
        • Gość: roi Re: Kolejne nic nie wnoszące szkolenia a kasa pły IP: 89.204.169.* 15.11.11, 22:04
          cena 1 kg cukru -1,10 euro przynajmniej w Irlandii tak dla sprostowania
      • k1-1 Re: Kolejne nic nie wnoszące szkolenia a kasa pły 15.11.11, 16:53
        lepiej te pieniadze odrazu wrzucic do sietnika
    • lodzi Zachęcają: Wracajcie z zagranicy! W Łodzi jest ... 15.11.11, 08:26
      Gdzie jest ta praca, urząd marszałkowski znów trwoni nasze pieniądze na bzdurną kampanię - pieniądze UE, są także z naszych podatków. Można równie dobrze promować pracę na Marsie.
    • iszkariota Po przeczytaniu artykułu nabrałem pewności, 15.11.11, 08:26
      że nawet jego autor w to nie wierzy
    • Gość: max Zachęcają: Wracajcie z zagranicy! W Łodzi jest ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.11, 08:31
      I znowu skok urzędasów na unijną kasę.
    • Gość: antypo-lityk Zachęcają: Wracajcie z zagranicy! W Łodzi jest ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.11, 08:53
      Udż i okolice (szczególnie skurniewice) są w czołówce nierządu i bzdetologii III RP!!!
    • l_zaraza_l Kłamią. Nie wracajcie! 15.11.11, 09:09
      Rz: W całej Polsce szykują się grupowe zwolnienia
      Cięcia szykują się praktycznie we wszystkich branżach. W 11 województwach plany redukcji są wyższe niż w analogicznym okresie ubiegłego roku. W niektórych znacząco - na Śląsku zwolnienia wzrosły z 5,6 tys. do prawie 9,5 tys. osób, w woj. lubuskim ponad dwukrotnie, w łódzkim - blisko dwukrotnie.

A na pomoc urzędu pracy nie ma co liczyć bo ogranicza się ona do wydrukowania z listy z linkami to portali z ogłoszeniami.
      Należy pamiętać także, że w nowym budżecie znacznie przycięto fundusze na walkę z bezrobociem i zostało tylko tyle, by opłacać urzędników.
    • Gość: wszędzie tak samo W Łodzi NIE MA PRACY! IP: *.4web.pl 15.11.11, 09:12
      Ja szukałam prawie rok, z 3 językami, studiami i bardzo niskimi oczekiwaniami finansowymi, właściwie jakimikolwiek, byle przy biurku i na etat. W Łodzi nie ma pracy, bo nie ma prawie żadnych firm, wystarczy się przejechać - małe sklepiki i kamienice.
      • Gość: Gosc Re: W Łodzi nie ma pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.11, 09:42
        Z 3 językami i niskimi oczekiwaniami płacowymi nie mogłaś dostać pracy? Może coś z Tobą nie tak, może słabo wypadałaś na rozmowach i to nie ze względu na umiejętności a inne cechy miały znaczenie? Czasami na rozmowie zawalamy sprawy o których nie zdajemy sobie sprawy.
        • Gość: Gość Re: W Łodzi nie ma pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.11, 09:44
          Proponuje wpowadzić program polegający na wynajmie mieszkań ludzią do 30 roku zycia na max 5 lat w kamienicach jakie ma miasto zamiar remontować w centrum i na Janowie. Bo boje się że tylko znajomi Królika bedą dostawać wyremontowane mieszkania.
        • Gość: wszędzie tak samo Urząd Marszałkowski pogłębi bezrobocie w Łodzi. IP: *.4web.pl 15.11.11, 16:44
          nawet nie zapraszali na rozmowy. A tam, gdzie zapraszali zawsze zdobywałam 2 -3 miejsce na ok. 50 kandydatów. Po prostu w Łodzi jest dużo osób z wysokimi kwalifikacjami, a mało miejsc pracy. A Urząd Marszałkowski zamiast skupić się na pozyskiwaniu firm, które zasiedliłyby puste biurowce, jeszcze bardziej pogłębi bezrobocie.
        • Gość: TR Re: W Łodzi nie ma pracy IP: *.direct-adsl.nl 16.11.11, 10:21
          rozmowy to fikcja, tylko po to się je robi, żeby rekrutujący udowodnił panu dyrektorowi ze jego kuzyn jest najlepszy na to stanowisko. Zaproszenie na rozmowę to już wyróżnienie,mam znajomego którego zapraszają raz na około 300 wysłanych CV
    • chiton Re: Zachęcają: Wracajcie z zagranicy! W Łodzi jes 15.11.11, 09:15
      Na tych konsultacjach z doradcami się skończy,przecież doradcom trzeba dać zajęcie.W Łodzi praca jest tylko po znajomości.
    • Gość: bgfvde Jak mozna ludziom prosto w twarz takie bzdury! IP: *.toya.net.pl 15.11.11, 09:26
      Pracy nie ma, a nawet jak cos znajdziecie, to zobaczycie, że niskie zarobki nie sa jedynym problemem. Zobaczycie, jak polscy pracodawcy szanują swoich pracowników. To nie jest kraj dla młodych ludzi, którzy chcą normalnie żyć i założyć rodzinę. Jeśli koniecznie chcecie wyjechac z UK i klepac biedę to wybierzcie juz raczej Grecję lub Hiszpanię.
      • Gość: TR Re: Jak mozna ludziom prosto w twarz takie bzdury IP: *.direct-adsl.nl 16.11.11, 09:42
        Napisałeś - To nie jest kraj dla młodych ludzi - a ja uważam ze to nie jest kraj dla mądrych ludzi. W Polsce jest tylko miejsce dla marginesu społecznego, złodziei, emerytów utrzymywanych w stanie wegetacji przez ZUS oraz naiwnych pracujących na umowy zlecenia, za mniej niż pensja minimalna. Na tym wszystkim zeruje grupa cwaniaków, którzy żyją naw miarę przyzwoitym poziomie. Jeśli wam mówią, ze średnia pensja to prawie 4000, to jest to następne kłamstwo. W Polsce średnia pensja nie jest wyższa niż 1500 netto i na maksymalnie tyle wracający z zagranicy może liczyć i nikogo nie obchodzi to ze znacie język perfekcyjnie albo 2
    • Gość: fumare Zachęcają: Wracajcie z zagranicy! W Łodzi jest ... IP: *.toya.net.pl 15.11.11, 09:49
      NIE WRACAJCIE! ja wrocilem rok temu:( po nie spelna 7 miesiacach wyjechalem ponownie. i nie pracowalem w markecie na zapleczu. to jest tylko krzyk/zamieszanie urzedasow. oni musza tak "namawiac" bo inaczej gdy unia ich skontroluje beda miec problemy. wydadza pieniadze na nic. ludziom nie sa potrzebne debilne szkolenia. przeciez pan kazik co byl pracownikiem fizycznym nie otworzy firmy IT - bez obrazy. ludziom potrzebny jest inny system zakladania firm. jak juz ktos tu wczesniej zauwazyl w UK jest znacznie latwiej. i podatki dla takiej osoby sa ZNACZNIE NIZSZE!!! panstwo powinno szanowac i wspierac tych wszystkich ludzi ktorzy chca na swoje. bo to ONI napedzaja gospodarke. to dzieki nim i ich odwadze rzad nie musi tworzyc nowych "wspanialych" miejsc pracy za 1200 PLN!!! miesiecznie. ale jak masz zaplacic 600 pln ZUS-u (na poczatku jest troszke mniej, chyba 300 PLN - czyli 60 funtow) to o tyle masz mniej na godne zycie czy inwestowanie w firme. rocznie wydasz 720 funtow w polsce - w UK 120 - tylko ze tam zarobisz troszke wiecej. NIE WRACAJCIE!!!
      • Gość: George Mikael Zachecam! Uciekajcie z Lodzi!!! IP: *.29.162.244.threembb.co.uk 15.11.11, 10:08
        Brud szarzyzna, smutni pomarszczeni ludzie, parszywa woda w kranie, zanieczyszczone powietrze, dziurawe drogi, korupcja, uklady, bezrobocie. kosmiczne ceny w sklepach. I jeszcze wladze zapewniajace ze gowno to cukierek.
        Do tego wracac?

na dodatek jakiś inteligentny inaczej redaktor probuje wmowic mi że "w ciągu roku kurs waluty spadł o 70 proc"

Ktorej waluty? :)))
        bo funt ma się świetnie, euro nie gorzej.

Jeżeli ktoś się zastanawia czy wyjechac z Lodzi, to radze jak najszybciej. Szkoda waszego zycia. Wiecej odwagi! Powodzenia
        • Gość: hania akurat woda jest niezła... IP: *.swic.dialup.inetia.pl 15.11.11, 10:44
          dopóki Tomaseski nie każe jej w ramach jakiegoś "projektu" poświęcić
        • Gość: ktos_z_netu Re: Zachecam! Uciekajcie z Lodzi!!! IP: *.as13285.net 15.11.11, 16:18
          komuś się zamarzyło 7.20 i spadek chyba z rok temu do 3.80. fakt że to nie 70% ale akurat był znaczący. małe ale - nie w ciągu roku, nie 70% tylko radio erewań nadaje ("rozdają samochdy w centrum moskwy - tak, tylko że nie samochody a rowery, w centrum petersburga nie moskwy i nie rozdają a kradną)
    • Gość: xxx Zachęcają: Wracajcie z zagranicy! W Łodzi jest ... IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.11, 10:30
      NIE ma pracy, a jak jest to za marne 1200zł i najlepiej na umowę zlecenie ;/
    • Gość: Marian Koniuszko Zachęcają: Wracajcie z zagranicy! W Łodzi jest ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.11.11, 10:35
      Już sam tytuł to jakaś kpina, a dalej jest jeszcze gorzej.

Łodzianie - w Łodzi nie ma pracy!!!!

Najwyżej dla znajomych Hani i Czarusia w UMŁ i marszałkowie.
    • cumentator Praca JEST! 15.11.11, 11:07
      W Grecji, Portugalii, Islandii, Irlandii, Hiszpanii... Lista krajow stale sie rozszerza, Italia nastepna.
    • nudapoprostu Zachęcają: Wracajcie z zagranicy! W Łodzi jest ... 15.11.11, 11:10
      100 tys. euro???
      Przecież to wartość rocznej pensji dla 10 osób...
      • mr.creosote Re: Zachęcają: Wracajcie z zagranicy! W Łodzi jes 15.11.11, 11:25
        nudapoprostu napisał:
        > 100 tys. euro???
        > Przecież to wartość rocznej pensji dla 10 osób...

W Łodzi to nawet dla 20.
        • Gość: neonzamachowiec Re: Zachęcają: Wracajcie z zagranicy! W Łodzi jes IP: *.ntlworld.ie 15.11.11, 14:07
          Kolega, ktory zmienial auto 4 dni temu, poprosil mnie abym po nie z nim pojechal. Auto kosztowalo go 200 roboczogodzin (zarabia 12€/godz.). Najtansze auto tego modelu, z tego rocznika, z podobnym wyposazeniem, znalezione przeze mnie na Allegro kosztuje 1242 roboczogodziny przy zalozeniu 12 zl/godz. To wystarcza za komentarz.
          Urzednicy! Nie wydawajcie pieniedzy na zagraniczne ogloszenia prasowe. Szkoda marnowac srodki, na cos co nie przyniesie zadnych efektow.
          • Gość: mario Re: Zachęcają: Wracajcie z zagranicy! W Łodzi jes IP: *.4web.pl 15.11.11, 14:12
            ubezpieczyl juz to autko? Nasi w jukeju kupują samochody bo taniocha a jak przyjdzie ubezpiczyc to placz i zgrzytanie zebow.
            • Gość: neonzamachowiec Re: Zachęcają: Wracajcie z zagranicy! W Łodzi jes IP: *.ntlworld.ie 15.11.11, 14:21
              Coz...mieszkamy w Irlandii, wiec po Irlandii bedzie sie nim poruszal. Ubezpieczyl w 10 minut po zakupie:)
            • Gość: ROI Re: Zachęcają: Wracajcie z zagranicy! W Łodzi jes IP: 89.204.169.* 15.11.11, 22:14
              W Irlandii średnio za 10 letnie auto paroletni kierowca płaci samego ubezpieczenia ok 600 euro + 200 euro tax .Słowem roczne opłaty przekraczają wartość rynkowa samochodu !!!!!!!To komentarz do tego wpisu o stawkach i kupnie samochodu
    • Gość: super!!! Syf z gilem IP: *.toya.net.pl 15.11.11, 11:27
      Mieszkam w UK od ponad 6 lat. Zarabiam srednio 1,8t tys funtow na miesiac. Przez 4 miesiace bylem na zasilku. Nie mam co prawda mieszkania ale wynajmujac domek 5 pokojowy mam wspanialy komfort zycia za oklo 500 funtow. Wracac do czego? Kolega tyra w fabryce skladajacej kompy i zarabia 1,5 tys zl. Ma trojke dzieci i wynajmuje mieszkanie w dziurze na Kilinskiego.... Moja rodzina dostaje wiekszy zasilek tygodniowo niz moj przyjaciel zarabia w dwa miesiace. Co to za kraj i miasto co namawia ludzi do powrotu a nie da pracy za godziwe pieniadze. Moge wrocic do Polski ale musze zarobic min. 15 tys na miesiac aby zyc w miare godnie.
      • Gość: z Mediolanu Re: Syf z gilem IP: *.dynamic.chello.pl 15.11.11, 13:04
        Też bym wrócił. Za 12 tys. zł.
        • Gość: bandulu Re: Syf z gilem IP: *.tkmaxx.com 15.11.11, 13:59
          Ja nie wroce nawet za 25 tys bo i tak nie kupie za to przyzwoitych drog, porzadnej architektury, przestrzeni niezasmieconej reklamami i billboardami oraz kulturalnych, szanujacych sie nawzajem ludzi wokol.
          • Gość: edi Re: Syf z gilem IP: *.nycmny.fios.verizon.net 15.11.11, 14:23
            Szanujacych sie ,tolerancyjnych i kulturalnych ludzi wokol to zabraknie w Polsce na 100%.
    • Gość: Romano Zachęcają: Wracajcie z zagranicy! W Łodzi jest ... IP: 170.252.72.* 15.11.11, 11:29
      Boze Swiety, widzisz i nie grzmisz...... . Przeciez to jest rozboj w bialy dzien. Dlaczego Unia jest tak glupia i daje tym pojebom jakiekolwiek pieniadze. A jak juz daje to niech stawia takie warunki zeby Ci inteligentni ludzie z UM byli zmuszeni do wynikow. Jezeli chca kampanii, nie ma problemu, tylko niech napisza biznes plan a potem niech pokaza wyniku po ustalonym czasie (w tym przypadku ilu ludzi udalo im sie sciagnac z zagranicy- potwierdzeniem ze z zagranicy neicgh bedzie ostatni payslip). I w przypadku niepowodzenia kampanii niech odpowiadaja swoim wlasnym majatkiem i niech oddaja kase do Unii. I to jest ku... "KURS ZAKLADANIA WLASNEJ DZIALALNOSCI" za free dla wszystkich urzedasow debili do szescianu z lodzkiego UM.
      Przestancie byc chociaz beszczelni i nie udwajcie kogos kim nie jestescie.
      Zycze spokojnego spania wszystkim urzednikom z UM, mam nadzieje ze kiedys sumienie nie da Wam spokoju i bedzie prosic tych wszystkich ktorzy pracuja za granica zeby bylo lepiej wszystkim w Polsce.
      Romano
    • Gość: k Zachęcają: Wracajcie z zagranicy! W Łodzi jest ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.11, 11:40
      NIE WRACAJCIE !!! Nie ma pracy w Polsce ! Ja dałem się nabrać na te bzdury i kłamstwa ! Teraz jestem w całkowitym G !
    • Gość: M Propaganda sukcesu ! IP: *.net 15.11.11, 11:55
      Kłamstwo powtórzone X razy staje się prawdą...
      • 1zorro-bis Wracac?! 15.11.11, 12:04
        chyba prosto na cmentarz.....
        • Gość: niedowiarek Re: Wracac?! IP: *.ip.netia.com.pl 15.11.11, 21:46
          Aby na pewno?
          Zasiłek pogrzebowy też został zminiejszony o 1/3.......
    • penthomide Zachęcają: Wracajcie z zagranicy! W Łodzi jest ... 15.11.11, 12:06
      100 tys EURO na walke z bezrobociem w urzedzie marszalkowskim i posredniaku. starczy wam roboty na dwa miechy. Gratulacje darmozjady.
    • Gość: PiotrekCork Zachęcają: Wracajcie z zagranicy! W Łodzi jest ... IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 15.11.11, 12:13
      Pracuje od 6 lat w firmach komputerowych zagranica (EMC ,APPLE Computers) , w zwiazku z checia powrotu do Łodzi , pytałem się o pracę w Dell-u , zarobek jaki mi powiedziano był poprostu na tyle smieszny ze raczej zrezygnuje z powrotu. Mam 6 lat doswiadczenia w tej branży , nie wymagam kokosów ,myślałem o kwocie okolo 3 tys na rękę , może troszkę więcej , a tutaj dupa , ten artykuł to wielka autoreklama urzedu miasta , nie majaca wiele wspolnego z rzeczywistoscia , ludzie nie chca wracac bo nie ma do czego.
      Pozdrawiam
      • Gość: Ezekiel 25 : 17 Re: Zachęcają: Wracajcie z zagranicy! W Łodzi jes IP: *.washdc.fios.verizon.net 15.11.11, 12:33
        Chetnie bym popracowal w Polsce , moze rok lub dwa , ale wszystkie prace powyzej 20 000 miesiecznie sa rozdawane wylacznie po znajomosci. Kiedys , dla experymentu spruboje przezyc 3 dni tak ,jak bym zarabial srednia krajowa...
    • Gość: emigrant bez kasy z Unii - nie ma powrotu:-))))))))))))) IP: *.opera-mini.net 15.11.11, 12:30
      100 000 euro daje Unia, na samo haslo -return ??? bo jak rozumie prcownicy nie maja pojecia jak sciagac emigrantow i co im zaproponowac:-)))))))))))))))) to sa akies zarty ? ile miejsc pracy gwarantuje, gdzie, za ile - tego w tym radosnym artukule trudno znalezc. Kasa sie rozejdzie, komorke zamkna, eksport bezrobocia krajowego na zachod kwitnie.
    • jazzman1979 Zachęcają: Wracajcie z zagranicy! W Łodzi jest ... 15.11.11, 12:39
      A moi znajomi chcieli wracać i firmę założyć, mieli pomysł na firmę i fundusze na nią. Niestety przeczytali artykuły o zapisywaniu dzieci do przedszkoli i im przeszło.
    • Gość: reemigrant Zacheta do powrotu do PL?To chyba zart!!!!!!!!!!!! IP: *.sgyl.cable.virginmedia.com 15.11.11, 12:48
      Znowu zachecaja-ale to juz bylo!!!!!!!!!!!!Praca jest tylko dla znajomych.Povrotnik.gov juz raz mnie zachecila-efekt-kilka miesiecy upokorzen,strata zarobionych pieniedzy-efekt-ponowny wyjazd.POLACY!!!!gdziekolwiek jestescie nie wierzcie w te bzdury,to tylko drenaz Waszych ciezko zarobionych pienedzy.TU NIE MA PRACY!!!!!PRACA W PL-TYLKO DLA ZNAJOMKOW I RODZINY.
      Trudno uwierzyc,ze nadal stosuje sie prymitywne techniki,ktore nikomu niczego nie ulatwia,a tylko napedzaja kase pewnej uprzywilejowanej grupie przy zlobie.Polska to chory kraj i uposledzeni politycy.NIE WROCE TU NIGDY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: TR 100% Poparcia IP: *.direct-adsl.nl 16.11.11, 09:28
        Mam podobne doświadczenia, tylko utopiłem pieniądze w powrót do tego nadwiślańskiego eldorado, wszędzie oszuści i złodzieje w urzędach, w pracy, na policji w bankach. Polska dalej jest krajem 3 świata, to wielki błąd ze przyjęto ten kraj do UE. Moja przygoda z Polska skończyła się podobnie jak dla tych co tez się nabrali i wrócili - 80% z nich znalazło się z powrotem za granica.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka