Gość: M IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.01, 13:28 Kto uważa,że Łódż jest wyjątkowym miejscem ( bez względu na przyczynę) niech się wpisze na listę. pozrowienia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: geograf Re: WYJĄTKOWA ŁÓDŻ IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.01, 18:31 ja tak uwazam i nikt mi tego nigdy nie wyperswaduje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: WYJĄTKOWA ŁÓDŻ IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 17.08.01, 18:38 ja tez MK Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: WYJĄTKOWA ŁÓDŻ 18.08.01, 15:28 Gość portalu: geograf napisał(a): > ja tak uwazam i nikt mi tego nigdy nie wyperswaduje... co raz bardziej mi się podobasz!!! oprócz tych wrzutów na Stol(n)icę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emem Re: WYJĄTKOWA ŁÓDŻ IP: *.tvsat364.lodz.pl 17.08.01, 20:39 Dopisuję się do listy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: WYJĄTKOWA ŁÓDŻ 17.08.01, 22:59 Gość portalu: emem napisał(a): > Dopisuję się do listy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
zonk19 Re: WYJĄTKOWA ŁÓDŻ 18.08.01, 00:08 Zgadzam sie w 100%!!!Lodz to wyjatkowe miasto,szkoda tylko ze promocja wyglada bardzo mizernie:(( Wedlug mnie nocne zycie jest tu niezastapione,imprezy i puby przebijaja te w innych miastach o glowe!!! No i nasza Piotrkowska!!!! Ktore inne miasto moze pochwalic sie tak klimatyczna uliczka? Ten kto mowi ze Lodz jest brzydka ,poprostu jej nie zna :)) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawa Re: WYJĄTKOWA ŁÓDŻ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.01, 20:50 Łódż is O.K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vladip Re: WYJĄTKOWA ŁÓDŻ IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.01, 23:20 zgadzam sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slobo D. ZAWSZE WYJĄTKOWA ŁÓDŻ IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.01, 11:26 Jest wyjatkowa bo tu sie urodzilem i tu jest moj dom i zawsze bedzie. Nieraz nasi krajanie smieja sie ze mnie, ze tak kocham to miasto. Wkurwia mnie to juak ktos z jego mieszkancow pluje na nie i sie z niego wysmiewa. Niech ruszy dupe i zrobi cos co to zmieni! Zawsze bede mowil, ze jestem z Lodzi gdziekolwiek bym mieszkal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vik Re: ZAWSZE WYJĄTKOWA ŁÓDŻ IP: *.lgpetro.pl 22.08.01, 09:29 Gość portalu: Slobo D. napisał(a): > Jest wyjatkowa bo tu sie urodzilem i tu jest moj dom i zawsze bedzie. Nieraz > nasi krajanie smieja sie ze mnie, ze tak kocham to miasto. Wkurwia mnie to juak > > ktos z jego mieszkancow pluje na nie i sie z niego wysmiewa. Niech ruszy dupe i > > zrobi cos co to zmieni! Zawsze bede mowil, ze jestem z Lodzi gdziekolwiek bym Jest, była i będzie. Zdarzało mi się i zdarza przebywać dłuższy czas poza krajem, po powrocie zaraz po spotkaniach z rodziną idę w miasto by pooddychać jego atmosferą, kocham to miasto moje rodzianne Pozdrawiam Vik > mieszkal. Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: ZAWSZE WYJĄTKOWA ŁÓDŻ 22.08.01, 09:41 Gość portalu: Slobo D. napisał(a): >Wkurwia mnie to jak ktos z jego mieszkancow pluje na nie i sie z niego wysmiewa. >Niech ruszy dupe i zrobi cos co to zmieni! No właśnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balbina Re: WYJĄTKOWA ŁÓDŻ IP: *.telia.com 18.08.01, 12:26 Lodz jest wyjatkowa i piekna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: WYJĄTKOWA ŁÓDŻ IP: *.nv.iinet.net.au 18.08.01, 12:34 lodz ma po prostu swoj styl:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: WYJĄTKOWA ŁÓDŻ IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 18.08.01, 20:04 Jedyne niepowtarzalne miejsce na Ziemi.Taka prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: WYJĄTKOWA ŁÓDŻ 19.08.01, 22:14 Zawsze podkreślam że jestem "z miasta łodzi" pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek#jw Re: WYJĄTKOWA ŁÓDŻ 22.08.01, 09:56 Wygląda na to, że Łódź jest wyjątkowa, bo jej mieszkańcy nie potrafią powiedzieć co w niej takiego wyjątkowego. Na kilkanaście postów w tym wątku chyba tylko jeden coś o tym mówi. A Łódź jest wyjątkowa. Przede wszystkim mieszkają tu wyjątkowi ludzie. Widać to wszędzie tam, gdzie zbierze się kilku jej mieszkańców, na wczasach, obozowiskach, polach namiotowych. Nikt nie potrafi się bawić jak oni, nikt nie jest tak pozbawiony uprzedzeń jak oni, poza jednym, poza swoim miastem. Wyjątkowe są np puby na Piotrkowskiej. Próbują odzwierciedlić jakiś styl (irlandzki itp) tworząc coś niepowtarzalnego w skali kraju. Goszcząc ludzi z zagranicy zaprowadziłem ich na obiad do Chochoła. To coś czym również możemy się poszczycić (pozazdrościł mi tego kolega z Krakowa!). Jest wiele takich miejsc i myślę, że nie tylko zabytki tworzą atmosferę miasta, choć są one równie ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cutton Re: WYJĄTKOWA ŁÓDŻ IP: *.toya.net.pl 22.08.01, 12:26 Lodz jest wyjakowa, moze jeden maly fakt, linia tramwajowa ze polnocnej do ozorkowa jest najdluzsza w Europie(nie pamietam czy na swiecie rowniez) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: WYJĄTKOWA ŁÓDŻ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.01, 23:28 No i Łagiewniki- największy w Europie kompleks leśny w granicach administracyjnych miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIVEN Re: WYJĄTKOWA ŁÓDŻ IP: 213.134.137.* 23.08.01, 12:34 Zgadzam się żę nasze miasto jest fajne...ale jeśli ktoś mówi mi że krakus zazdrości nam Chochoła to wybucham wielkim gromkim śmiechem:))))))) bo znam akurat dokładnie genezę powstania tej restauracji i znam w krakowie rewelacyjne Chłopskie Jadło!!!!!! to właśnie na tej restauracji mój przyjaciel oparł swój pomysł Chochoła, ale niestety nie umywa się do orygnału...Serdecznie Wam polecam, jeśli kiedykolwiek będziecie w Krakowie koniecznie na obiad do Chłopskiego jadła...:)))nie będę Wam zdradzał co tam zastaniecie, ale zapewniam żę maxymalny odjazd:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jacek#jw Re: WYJĄTKOWA ŁÓDŻ 23.08.01, 12:57 Gość portalu: NIVEN napisał(a): > Zgadzam się żę nasze miasto jest fajne...ale jeśli ktoś mówi mi że krakus > zazdrości nam Chochoła to wybucham wielkim gromkim śmiechem:))))))) bo znam > akurat dokładnie genezę powstania tej restauracji i znam w krakowie rewelacyjne > > Chłopskie Jadło!!!!!! to właśnie na tej restauracji mój przyjaciel oparł swój > pomysł Chochoła, ale niestety nie umywa się do orygnału...Serdecznie Wam > polecam, jeśli kiedykolwiek będziecie w Krakowie koniecznie na obiad do > Chłopskiego jadła...:)))nie będę Wam zdradzał co tam zastaniecie, ale zapewniam > > żę maxymalny odjazd:))))))) Cześć! Zaprowadziłem i podobało się! Widać mój Krakus nie bardzo znał swój Kraków. Jeśli znasz genezę to po prosto ją opisz, ja jej nie znam. Pozdr. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: WYJĄTKOWA ŁÓDŻ IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 23.08.01, 06:46 Codziennie odkrywam to na nowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: WYJĄTKOWA ŁÓDŻ IP: 213.25.90.* 23.08.01, 16:48 oczywiście, że Łódź jest wyjątkowa i ma niepowtarzalny industrialny charakter. Super! pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Graphite Re: WYJĄTKOWA ŁÓDŻ IP: 10.0.207.* / 212.191.188.* 23.08.01, 18:17 Jestem dumny że jestem łodzianinem To miasto ma jedyny w swoim rodzaju niepowtarzalny charakter Pozdr dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś