Gość: ml IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.12.11, 21:42 Miasto niewiele oferuje stąd spadek cen mieszkań, nie siejcie propagandy sukcesu. To wcale nie jest najlepsza sytuacja:)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lava71 hahaha 27.12.11, 21:54 A jaka jest dominanta bo posługiwanie się średnią to mówiąc delikatnie DEBILSTWO. I proszę podać zarobki NETTO. To ile wyjdzie? ... 1500zł? Żenada. Za rok o tej porze spadki w takiej Łodzi sięgną 50% a i tak ludzi nie będzie stać na kwadrat. Czas galopujących kredytowych lemingów jest już za nami i nigdy się nie powtórzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dg Re: hahaha IP: *.belchatow.vectranet.pl 27.12.11, 22:51 zapomnij. ceny beda szly systematycznie w dól chyba ze Łodz osiagnie poziom rozwoju warszawy........czyli zapomnij:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hohoho Re: hahaha IP: *.toya.net.pl 27.12.11, 23:27 nie twierdze że w najbliższych latach ale bańka będzie nadmuchana jeszcze nie raz w tej chwili hoduje się nowych lemingów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Czyli jeszcze jest duże pole do spadków cen mieszk IP: *.16.rev.vline.pl 27.12.11, 21:56 ań ponieważ na zachodzie długoterminowy stosunek pensji do możliwego zakupu m2 to jak 1:1. Czyli za średnią pensję można kupić ok. 1 m2. U nas dużo mniej. Zresztą potwierdza to GUS. Średni koszt wybudowania 1 m2 mieszkania to ok 2500 zł. Skoro deweloperzy żądają w Łodzi średnio 4500-5200 zł to ich narzut wynosi 70-100% ! Dużo za dużo. Mało jest biznesów gdzie narzut wynosi aż tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e i jeszcze zapomniałem dodać, że w Łodzi IP: *.16.rev.vline.pl 27.12.11, 21:57 nie będzie miał kto kupować tych mieszkań. Emigracja, starzenie się łodzian... Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: i jeszcze zapomniałem dodać, że w Łodzi 27.12.11, 22:08 Nie pocieszajcie się, że ceny mieszkań w Łodzi będą tanieć, może z wyjątkiem zarobaczywionych lokali komunalnych. Po prostu musicie więcej zarabiać, do tego czasu mieszkania będą nabywać "Warszawiacy", czyli pracujący tam łodzianie. Zwłaszcza lokale od strony wschodniej miasta, bliżej Widzewa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e ha ha ha ha IP: *.16.rev.vline.pl 27.12.11, 22:39 bzdura. Znam mnóstwo łodzian co pracują w Warszawie i 80% z nich zostało w Warszawie i tam kupiło mieszkanie bądź wyemigrowało. Ci co kupili a nie wrócili wynajmują by choć część kredytu im się spłaciła... Zakup mieszkania obecnie to strata pieniędzy. I nie oszukujmy się, że pensje nam będą rosły dynamicznie. Poza tym spójrzcie na to co pisałem wcześniej. Koszt wybudowania to ok 2500 zł cena sprzedaży to 5000 zł ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: i jeszcze zapomniałem dodać, że w Łodzi IP: *.toya.net.pl 27.12.11, 22:47 niestety nie da się - cena nie może tanieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noway Nieco ponad pół metra mieszkania za łódzką pensję IP: *.toya.net.pl 27.12.11, 22:18 naprawdę ktoś jeszcze czyta się śmieciowe analizy down broker? czy płacą za takie arty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkamnaswoim Nieco ponad pół metra mieszkania za łódzką pensję IP: *.toya.net.pl 27.12.11, 22:33 to ja zapraszam Pania Kamile do rozmowy, moge podpowiedziec gdzie sie teraz kupuje przyzwoite mieszkania w centrum Lodzi za mniej niz 0.9 sredniej pensji... accommodationinlodz(at)gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna mieszkania za łódzką pensję IP: *.icpnet.pl 27.12.11, 22:42 o parsk, najlepsze jest porównanie średniej pensji netto w Łodzi i średniej pensji netto w Katowicach. I dziwimy się, że wszyscy chcą z Łodzi uciekać :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Z tego niewiele wynika IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.11, 23:58 1. Nie przeniosę się do Katowic ze względu na 10% lepszą siłę nabywczą mieszkania. To co mnie trzyma w danym miejscu, to rodzina, znajomi, długo długo nic i praca. I KONIEC, ceny m2 w tym zestawieniu nie ma. 2. Jeżeli chcę kupić mieszkanie, to TU I TERAZ. Nie interesuje mnie cena mieszkania w Lubinie (są dużo tańsze!), ani spodziewana cena za 10 lat. Do Lubina nie pojadę, a za 10 lat będę ...no właśnie. Będę 10 lat PO CZASIE. Ludzie to nie dęby, dla nich 10 lat to spory kawał życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tm Re: Nieco ponad pół metra mieszkania za łódzką pe IP: *.zdnet.com.pl 28.12.11, 15:36 "Ceny rzeczywiście są przystępne" - Chyba dla developerów i pośredników. Na szczęście banki zakręciły kurek kredytowy, więc jest nadzieja, że ceny dalej będą spadać. Odpowiedz Link Zgłoś