Dodaj do ulubionych

Nieco ponad pół metra mieszkania za łódzką pensję

IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.12.11, 21:42
Miasto niewiele oferuje stąd spadek cen mieszkań, nie siejcie propagandy sukcesu. To wcale nie jest najlepsza sytuacja:))
Obserwuj wątek
    • lava71 hahaha 27.12.11, 21:54
      A jaka jest dominanta bo posługiwanie się średnią to mówiąc delikatnie DEBILSTWO.
      I proszę podać zarobki NETTO. To ile wyjdzie? ... 1500zł?
      Żenada.
      Za rok o tej porze spadki w takiej Łodzi sięgną 50% a i tak ludzi nie będzie stać na kwadrat. Czas galopujących kredytowych lemingów jest już za nami i nigdy się nie powtórzy.
      • Gość: hohoho Re: hahaha IP: *.toya.net.pl 27.12.11, 22:12
        powtórzy
        • Gość: dg Re: hahaha IP: *.belchatow.vectranet.pl 27.12.11, 22:51
          zapomnij. ceny beda szly systematycznie w dól chyba ze Łodz osiagnie poziom rozwoju warszawy........czyli zapomnij:)
          • Gość: hohoho Re: hahaha IP: *.toya.net.pl 27.12.11, 23:27
            nie twierdze że w najbliższych latach ale bańka będzie nadmuchana jeszcze nie raz
            w tej chwili hoduje się nowych lemingów
    • Gość: e Czyli jeszcze jest duże pole do spadków cen mieszk IP: *.16.rev.vline.pl 27.12.11, 21:56
      ań ponieważ na zachodzie długoterminowy stosunek pensji do możliwego zakupu m2 to jak 1:1. Czyli za średnią pensję można kupić ok. 1 m2. U nas dużo mniej. Zresztą potwierdza to GUS. Średni koszt wybudowania 1 m2 mieszkania to ok 2500 zł. Skoro deweloperzy żądają w Łodzi średnio 4500-5200 zł to ich narzut wynosi 70-100% ! Dużo za dużo. Mało jest biznesów gdzie narzut wynosi aż tyle.
      • Gość: e i jeszcze zapomniałem dodać, że w Łodzi IP: *.16.rev.vline.pl 27.12.11, 21:57
        nie będzie miał kto kupować tych mieszkań. Emigracja, starzenie się łodzian...
        • iszkariota Re: i jeszcze zapomniałem dodać, że w Łodzi 27.12.11, 22:08
          Nie pocieszajcie się, że ceny mieszkań w Łodzi będą tanieć, może z wyjątkiem zarobaczywionych lokali komunalnych.
          Po prostu musicie więcej zarabiać, do tego czasu mieszkania będą nabywać "Warszawiacy", czyli pracujący tam łodzianie. Zwłaszcza lokale od strony wschodniej miasta, bliżej Widzewa.
          • Gość: e ha ha ha ha IP: *.16.rev.vline.pl 27.12.11, 22:39
            bzdura. Znam mnóstwo łodzian co pracują w Warszawie i 80% z nich zostało w Warszawie i tam kupiło mieszkanie bądź wyemigrowało.
            Ci co kupili a nie wrócili wynajmują by choć część kredytu im się spłaciła...

Zakup mieszkania obecnie to strata pieniędzy. I nie oszukujmy się, że pensje nam będą rosły dynamicznie. Poza tym spójrzcie na to co pisałem wcześniej. Koszt wybudowania to ok 2500 zł cena sprzedaży to 5000 zł !
          • Gość: hehe Re: i jeszcze zapomniałem dodać, że w Łodzi IP: *.toya.net.pl 27.12.11, 22:47
            niestety nie da się - cena nie może tanieć
    • Gość: noway Nieco ponad pół metra mieszkania za łódzką pensję IP: *.toya.net.pl 27.12.11, 22:18
      naprawdę ktoś jeszcze czyta się śmieciowe analizy down broker?
      czy płacą za takie arty?
    • Gość: mieszkamnaswoim Nieco ponad pół metra mieszkania za łódzką pensję IP: *.toya.net.pl 27.12.11, 22:33
      to ja zapraszam Pania Kamile do rozmowy, moge podpowiedziec gdzie sie teraz kupuje przyzwoite mieszkania w centrum Lodzi za mniej niz 0.9 sredniej pensji...
      accommodationinlodz(at)gmail.com
    • Gość: Anna mieszkania za łódzką pensję IP: *.icpnet.pl 27.12.11, 22:42
      o parsk, najlepsze jest porównanie średniej pensji netto w Łodzi i średniej pensji netto w Katowicach. I dziwimy się, że wszyscy chcą z Łodzi uciekać :(
    • Gość: ? Z tego niewiele wynika IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.11, 23:58
      1. Nie przeniosę się do Katowic ze względu na 10% lepszą siłę nabywczą mieszkania. To co mnie trzyma w danym miejscu, to rodzina, znajomi, długo długo nic i praca. I KONIEC, ceny m2 w tym zestawieniu nie ma.
      2. Jeżeli chcę kupić mieszkanie, to TU I TERAZ. Nie interesuje mnie cena mieszkania w Lubinie (są dużo tańsze!), ani spodziewana cena za 10 lat. Do Lubina nie pojadę, a za 10 lat będę ...no właśnie. Będę 10 lat PO CZASIE. Ludzie to nie dęby, dla nich 10 lat to spory kawał życia.
    • Gość: tm Re: Nieco ponad pół metra mieszkania za łódzką pe IP: *.zdnet.com.pl 28.12.11, 15:36
      "Ceny rzeczywiście są przystępne" - Chyba dla developerów i pośredników. Na szczęście banki zakręciły kurek kredytowy, więc jest nadzieja, że ceny dalej będą spadać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka