Dodaj do ulubionych

Czy łodzianie znów odwołają prezydenta w refere...

IP: *.toya.net.pl 04.02.12, 07:34
Mam nadzieję, że nie wplącze się w to referendum SLD czy inna partia np.Ruch Palikota.Tylko ruch społeczny ma szanse na odwołanie, bowiem Pani prezydent rzeczywiście w opinii np.forumowiczów wypada fatalnie - no i nie jest medialna..Ale w obecnym układzie politycznym ta cała akcja może stanowić zamianę "siekierki na kijek". W każdym bądź razie (niezależnie od kosztów) ta cała inicjatywa może okazać się też zwykła hucpą.I tyle.
Obserwuj wątek
    • Gość: Sceptyk Czy łodzianie znów odwołają prezydenta w refere... IP: *.toya.net.pl 04.02.12, 07:40
      Odwolanie Kropiwnickiego bylo hucpa komuchow za nasze pieniadze, po to zeby pan Jonski mogl sobie porzadzic. Moze troche mniej entuzjazmu na temat mozliwosci kolejnego marnotrawstwa?
      • Gość: kj Kropiwnicki=Zdanowska IP: *.183.233.200.dsl.dynamic.t-mobile.pl 04.02.12, 09:37
        Nie jestem komuchem i jeszcze raz głosowałbym za odwołaniem aroganta i bufona J, Kropiwnickiego. Jakie piękne mauzoleum wybudował sobie koło Teatru Wielkiego. Proponuję nazwać jego imieniem! To samo, czyli odwołanie należy się nieudanej pani Zdanowskiej.
        • Gość: gm Re: Kropiwnicki=Zdanowska IP: *.xdsl.centertel.pl 04.02.12, 12:08
          Najwazniejsze to odpowiedx na pytanie : Kto w Łodzi rządzi? Bo przecież nie Zdanowska. nawet na sesjach Rady Miejskiej widać ,że większości tematów nie ogarnia.Czyzby wiceprezydenci? A moze urzednicy nizszego szczebla , którzy manipulują jak chcą.A moze jakaś szara eminencja nie ujawniona z imienia i nazwiska.Bo przecież nie Radni , którzy głosuja zgodnie z dyscyplina partyjną , często niezgodnie ze swoim przekonaniem.I po co taka ilośc Radnych jeżeli urzednicy przygotowuja projekty uchwał a radni głosuja zgodnie z instrukcjami? Zreszta jak maja głosowac przytomnie jezeli pytania zadaje tylko kilkoro , nie zawsze z sensem a pozostali nawet nie wiedzą o co pytać , a jak nie maja wątpliwosci znaczy nie wiedzą o co chodzi. Mam nieodparte wrazenie ,że to nie kabarety parodiuja władze tylko władza wzoruje sie na kabarecie.
    • kapitan_marchewa Czy łodzianie znów odwołają prezydenta w refere... 04.02.12, 07:44
      Pani Wioletto, bardzo proszę o informację czy w internecie jest możliwość wpisania się za odwołaniem naszej kochanej Pani Prezydent.
      Ale czy wtedy pozostanie ten gruby Pan B. z Grotnik? I może rządzić dalej?
      Bo on wtedy wyłączy latarnie w ogóle w nocy, ograniczy dostawy prądu i gazu, tramwaje będą tylko jednowagonowe, częstotliwość kursowania raz na godzinę, a bilety po 20 zł za 10 minut jazdy.
      Bo jeśli ten pan ma zostać, to ja wolę Panią Prezydent.
      A JAK MOŻNA ODWOŁAĆ TEGO PANA?
      • Gość: Wlkp Problemem nie jest Zdanowska tylko vice prezydenci IP: *.play-internet.pl 04.02.12, 08:06
        Odwołanie samej prezydent nic nie da. To nie ona jest problemem.
        • Gość: rrrrr Re: Problemem nie jest Zdanowska tylko vice prezy IP: *.toya.net.pl 04.02.12, 10:01
          Co za głupoty gadasz! Kto mianował wice prezydentów i kto może ich usunąć? Zdanowska. Oni mają wykonywać czarną robotę a ona ma być Bohaterką. Kiedy ich na przykład usunie. Ale to jest ekipa, oni rządzą miastem i podział ról jest jasny. Ostatecznie to Ona odpowiada za swoich podwładnych!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: . Re: Czy łodzianie znów odwołają prezydenta w refe IP: *.play-internet.pl 04.02.12, 12:02
        W internecie można pobrać karty do zbierania podpisów, a także są namiary kontaktowe na organizatorów w celu przekazywania kart wypełnionych.

Pan wiceprezydent Banaszek automatycznie wylatuje po odwołaniu Prezydent Hanny Zdanowskiej wraz z pozostałymi wiceprezydentami, np. Panem Cieślakiem, który specjalizuje się w sprowadzaniu Chińczyków do Łodzi, żeby w chinach bezrobocie malało na koszt podatnika łódzkiego.
      • Gość: . Formularze IP: *.play-internet.pl 04.02.12, 12:04
        Można pobrać na stronie www.stoplikwidacjilodzi.pl
    • Gość: vnvnnvnvnv Czy łodzianie znów odwołają prezydenta w refere... IP: *.toya.net.pl 04.02.12, 08:08
      Referendum to nienajlepszy pomysł. Pani prezydent rządzi źle, ale paradoksalnie nie gorzej od swoich poprzedników. Myślicie, że następca będzie lepszy? Czy warto wyrzucić znów wielkie pieniądze, żeby sie o tym przekonać, czy można zaczekać do końca kadencji?
      • Gość: matri należy odwołać Zdanowska IP: *.retsat1.com.pl 04.02.12, 14:27
        Bzdury wypisujesz to nie są żadne koszty w porównaniu z tym ile traci Łódź brakiem dobrego gospodarza.
        W tym roku nie zostały wykonane żadne remonty dróg bo Zdanowska poprzyjmowała osoby które nie potrafiły rozpisać przetargu. Miliony leżą w kasie miasta a my mamy dziurawe drogi.
        Projekt spalarni za pieniądze miasta wstrzymany będzie wykowany z udziałem firmy prywatnej.
        Wodociągi w planie do sprywatyzowania
        Szkoły likwidowane
        MPK do sprywatyzowania
        linie regionalne tramwajowe w likwidacji.
        rewitalizacji kamienic to czysta fikcja
        plany przenoszenia dłużników do kontenerów i budowa slamsów.
        kasowanie oddziałów szpitalnych np. położnictwa w szpitalu Kopernika przetarg wygrala firma Salve która nie ma nawet sali operacyjnej.
        Kiedy za to weżnie się prokuratura ?????????
        Hala na ŁKSie do kosz budowana na 3tyś osób stadion na 15 tyś.

To się w pale nie mieści co się w tym mieście dzieje. Skandal !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Oczywiście podpisze się pod referendum
        • Gość: sky2010 Re: należy odwołać Zdanowska IP: *.zarzew.net 05.02.12, 13:32
          Poprę , dlatego że nie widzę nic dobrego w stylu zarządzania miastem . Jakieś śmieszne plany przesunięcia pomnika Kościuszki . Ogólnie miasto nie rozwija się w dobrym kierunku .
    • Gość: Gosc Czy łodzianie znów odwołają prezydenta w refere... IP: *.toya.net.pl 04.02.12, 08:09
      O tym czy ten wniosek jest sensowny i ma racjonalne uzasadnienie świadczy to jakie przyczyny podają ci panowie: zadłużenie Lodzi ( należy się domyślać że zbyt duże ), brak efektów rewitalizacji, podwyższenie czynszow. Rozumiem że Panowie mają, w swoim mniemaniu, pomysł jak zmniejszyć zadłuzenie, obniżyć czynsze i wytypować, przeprowadzić przetargi i pracę budowlane w ciągu 14 mc ( XII.2010 - I.2012). Pewnie nie dostali stanowisk i to jest prawdziwa przyczyna. Nie róbmy szopki. Kropiewnickiego odwołaliśy w 2 kadencji i nasze miasto nigdy nie pójdzie do przodu jeżeli będziemy robili co 1,5 wybory.
      • Gość: ja Oczywiście - obaj liczyli na profity IP: *.lodz.mm.pl 04.02.12, 08:29
        Ale jakoś nie dostali stołków i teraz chcą zebrać podpisy pod odwołaniem prezydenta. Na ich tle Zdanowska prezentuje się korzystnie. A to już wiele mówi.
        • Gość: . Re: Oczywiście - obaj liczyli na profity IP: *.play-internet.pl 04.02.12, 12:09
          Ja Ci nie wierzę, bo piszesz jako anonim. Podpisz się nazwiskiem pod swoim zarzutem, żeby te osoby mogły się bronić. Jeśli kłamiesz, przegrasz w sądzie za pomówienie, szczególnie, że jedna z tych osób pełni funkcję publiczną i pomówienie jej jest surowo karane. Jeśli mówisz prawdę, nie musisz się ukrywać pod anonimowym wpisem.
          • Gość: ja Re: Oczywiście - obaj liczyli na profity IP: *.lodz.mm.pl 04.02.12, 12:12
            To nie wierz mi. Ja tobie nie wierzę. I wszystko gra. Zobaczymy komu uwierzą łodzianie. Przypominam, że musicie przekonać 60 tys. łodzian do swoich racji. Z takim podejściem jakie ma do ludzi psychol, którym w mojej opinii, jest Polewski nie zdobędziecie nawet 6 tysięcy podpisów.
            • Gość: . Oczywiście, że anonimowo oczerniasz. IP: *.play-internet.pl 05.02.12, 00:59
              Mnie od wczoraj już podpisało 712 osób i w poniedziałek z tym co zbiorę jutro wysyłam do organizatorów, więc nie sądzę, żeby nie zebrali 6000.

Czyli nie podpisałeś się nazwiskiem, czyli zwyczajnie ich oczerniasz. Sprawa jasna. A swoją drogą, na kartach do zbierania podpisów nie widzę żadnego Bednarka, więc ktoś tu chyba pisze bzdury.
              • Gość: ja Re: Oczywiście, że anonimowo oczerniasz. IP: *.lodz.mm.pl 05.02.12, 14:02
                Kolego. Nie 6000, ale 60 000. To robi wielką różnicę, zwłaszcza jeśli wziąć pod uwagę, że należy to zrobić w ciągu 2 miesięcy.

ty za to podpisales sie swoim nazwiskiem ;)
                • Gość: kotek Re: Oczywiście, że anonimowo oczerniasz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.12, 14:13
                  On odpowiedział na wpis poprzednika, że mieszkańcy nie zbiorą 6000, więc czytaj uważnie. On nie musi się podpisać swoim nazwiskiem, bo nie on pomawia i nie on oczernia.
      • Gość: wiś Rewitalizacja IP: *.4web.pl 04.02.12, 09:35
        Jak twierdzą spece od rewitalizacji, jej efekty widać po 20 latach. Rusza program dla Księżego Młyna bez masowych wywalań ludzi, a w pierwszym roku kadencji nie czekano rok na dokumentacje remontów kamienic, tylko dokończono choć ciągnące się latami już rozpoczęte. Rusza program odpracowywania długów, a czynsze muszą pozwolić chociaż na utrzymanie budynku - porównajcie sobie z innymi miastami.
        • Gość: . Re: Rewitalizacja IP: *.play-internet.pl 04.02.12, 12:07
          Na Księżym Młynie nie będzie żadnych remontów, sam UMŁ to przyznał do prasy nie tak dawno. Rynek lokalowy nadal zamrożony, mieszkańcy nie mogą kupować ani sprzedawać lokali, nie ma możliwości samorządnego zarządzania osiedlem.

Długi? Chodzi Ci o to, że Banaszek za 2% sprzedał dług firmom windykacyjnym, następnie firmy wywalą ludzi na bruk, a Gmina zostanie obciążona zapewnianiem im lokali socjalnych lub tymczasowych przez co wyda więcej niż wynosi te 2%? A może piszesz o kontenerach, których koszt jest taki sam, jak koszt remontu zabytkowej kamienicy? A przecież kamienic Zdanowska nie remontuje, choć obiecała.
          • Gość: goska Re: Rewitalizacja IP: *.toya.net.pl 05.02.12, 12:11
            Przepraszam, a jaki masz sposób na pozbycie się zadłużenia i zmuszenie dłużników do płacenia? Łatwo się krytykuje.
            • Gość: kotek Re: Rewitalizacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.12, 14:09
              Czyli przyznajesz, że Hanna Zdanowska i jej administracja nie wiedzą, jak zrobić to dobrze? Cieszę się, że się zgadzamy wszyscy.
        • wirusx Re: Rewitalizacja 04.02.12, 15:15
          wiś napisał(a):

Rusza program dla Księżego Młyna
          -----------------------
          Robisz sobie jaja, prawda? Rusz głową, bo jesteś niedoinformowany.
      • Gość: . Re: Czy łodzianie znów odwołają prezydenta w refe IP: *.play-internet.pl 04.02.12, 12:11
        Pewnie kłamiesz, i dlatego piszesz jako anonim. Gdybyś pisał pod nazwiskiem, przegrałbyś w sądzie, w jednym przypadku, w sądzie karnym.
      • Gość: nickt Re: Czy łodzianie znów odwołają prezydenta w refe IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.12, 15:11
        Gosc napisał(a):

nasze miasto nigdy nie pójdzie do przodu jeżeli będziemy robili co 1,5 wybory.
        ---------
      • Gość: . Re: Czy łodzianie znów odwołają prezydenta w refe IP: *.play-internet.pl 05.02.12, 01:01
        Łódź nie pełznie, Łódź jest w likwidacji!
    • terleo Czy łodzianie znów odwołają prezydenta w refere... 04.02.12, 08:12
      Niech ta GPO się ujawni i wyłoży argu-menty.
      V. Dynger von Chaos.
    • adamowski1 Czy łodzianie znów odwołają prezydenta w refere... 04.02.12, 08:18
      Ja i moja rodzinka się podpiszemy,wielu znajomych również,w sumie rzeczy jaki był burdel za Kropka taki jest za Zdanowskiej.Najwyższy czas aby tym miastem rządził ktoś normalny,nie uwikłany w kolesiowe powiązania partyjne.Niech za zarządzanie miejskimi spółkami wezmą się ludzie do tego przygotowani,a nie "kolesie z partii".
      • Gość: andy Re: Czy łodzianie znów odwołają prezydenta w refe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.12, 08:56
        Ja też podpiszę. Mam natomiast wątpliwość czy Łodzią będzie rządził ktoś normalny. Przy takim partyjniactwie?
      • Gość: sky2010 Re: Czy łodzianie znów odwołają prezydenta w refe IP: *.zarzew.net 04.02.12, 09:48
        Zgadzam się z tą opinią .
      • Gość: nokto Re: Czy łodzianie znów odwołają prezydenta w refe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.12, 10:01
        tylko kto?
        znowu bedzie wybor miedzy Waszczykowskim, Jońskim/Makowskim/Bergerem. pewnie Grabarczyk stanie w szranki. moze Jan Tomaszewski?
      • Gość: sky2010 Re: Czy łodzianie znów odwołają prezydenta w refe IP: *.zarzew.net 05.02.12, 13:25
        Popieram wniosek
    • Gość: ja Ci zbieracze podpisów są gorsi od Zdanowskiej IP: *.lodz.mm.pl 04.02.12, 08:27
      To chyba taka równia pochyła. Najpierw odwołaliśmy Kropiwnickiego, by przyszła jeszcze gorsza Zdanowska. Teraz ludzie pokroju Bednarka i Polewskiego chcą odwołania Zdanowskiej. A co w zamian? Bo jeśli ma rządzić ktoś pokroju Polewskiego czy Bednarka to ja dziękuję. Wolę Zdanowską.
      • Gość: kotek Re: Ci zbieracze podpisów są gorsi od Zdanowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.12, 15:19
        Skoro ludzie pokroju Bednarka i Polewskiego chcą odwołania Zdanowskiej to możemy jako mieszkańcy to wykorzystać i ją właśnie odwołać, skoro sam przyznajesz, że jest gorsza nawet od Kropiwnickiego. A potem wybierzemy takiego, który będzie zajmował się naszym miastem tak, jak powinien. A kto będzie niby głosował na tych dwóch?! Gdzie jest napisane, że będą kandydować?
    • Gość: Łodzianin Co za bezsensowny pomysł IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.02.12, 08:35
      Ludzie zastanówcie się co to da ??. Zdanowska odchodząc dostanie olbrzymią odprawę dokładnie takie same dostaną Jej ludzie . Do następnyhch wyborów a mieście będzie marazm jak po odwołaniu Kropy. Przyjdzie ktoś kolejny zacznie od podniesienia sobie pensji i zatrudnienia gdzie się da swoich ludzi . Z uwagi na fakt że wiele inwestycji jest już rozpoczętych będzie musiał znaleźć na nie pieniądze (Fabryczny , Górna stadion miejski) więc na odnowienie miasta nie będzie miał więcej kasy niż ma obecna prezydent . A Wy za rok odwołacie go w kolejnym refernedum !!. Tylko w miastach gdzie jeden prezydent jest przez kilka kadencji widać rozwój. Bo nie wyrzuca się tyle kasy w błoto na odprawy i zmiany priorytetów inwestycyjnych ctak jak w Łodzi !!!
    • Gość: Taaa Czy łodzianie znów odwołają prezydenta w refere... IP: *.180.150.80.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.02.12, 08:35
      wystarczy dobry prawnik, który dowiedzie, że na kogoś innego głosowaliśmy, a kto inny jest prezydentem Łodzi
      • slo.n.ko Re: Czy łodzianie znów odwołają prezydenta w refe 04.02.12, 11:14
        Genialne ;)))) Oplułam monitor ;)
    • Gość: mmm Juz grabarczyka lodzianie odwolali i mamy IP: *.toya.net.pl 04.02.12, 08:37
      niedlugo nawet pge przeniosi centrum interesow do gdanska.

Z tego miasta naprawde zostanie kiedys jedna wielka dziura. Po co wogole prezydent i tak go odwolamy !
      • Gość: Bałuciarz Re: Juz grabarczyka lodzianie odwolali i mamy IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.02.12, 09:00
        Chyba troche za krotko rzadzi by ja odwolywac.Jakies inwestycje chce robic i powoli moze cos bedzie szko w lepszym kierumku.Panowie robiacy ta zbiorke malo wiarygodni a i po co teraz kase na to wydawac.Kropiwnicki slusznie odwolany bo to hamulcowy byl straszny.
        • Gość: sky2010 Re: Juz grabarczyka lodzianie odwolali i mamy IP: *.zarzew.net 05.02.12, 13:38
          Kropiwnicki przy pani Zdanowskiej jest wielki , ona tylko likwiduje to co on rozpoczął . Wystarczy przykład tramwaju regionalnego
    • Gość: r. Czy łodzianie znów odwołają prezydenta w refere... IP: *.4web.pl 04.02.12, 09:14
      Cieszy mię ten rym: Polak mądr po szkodzie:
      lecz jeśli prawda i z tego nas zbodzie,
      nową przypowieść Polak sobie kupi,
      że i przed szkodą, i po szkodzie głupi.
    • Gość: sql Czy łodzianie znów odwołają prezydenta w refere... IP: *.toya.net.pl 04.02.12, 09:16
      Jestem za podajcie tylko gdzie i kiedy...
    • Gość: bbb Re: Czy łodzianie znów odwołają prezydenta w refe IP: *.4web.pl 04.02.12, 09:30
      Polewski jest społecznym asystentem radnej Niziołek-Janiak z PO, rozumiem, że radna utożsamia się z poglądami asystenta i w związku z tym zrezygnuje z mandatu, bo przecież nie można być w PO i popierać referendum za jej odwołaniem
      • Gość: bezradny Re: Czy łodzianie znów odwołają prezydenta w refe IP: *.toya.net.pl 04.02.12, 12:07
        No właśnie! Niziołkowa jest skompromitowana! Oddaj babo mandat!
    • Gość: piotrkowianin Czy łodzianie znów odwołają prezydenta w refere... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.12, 09:42
      Jestem ZA! Łódź naprawdę zasługuje na dobrego gospodarza. Myślałem, że po nieporozumieniu, któremu na imię KROPIWNICKI, wreszcie będzie normalnie. Ala Pani Prezydent jest tak jak całe PO, zależy jej tylko na trwaniu. To za mało!!!
    • Gość: Wojciech Bednarek Czy łodzianie znów odwołają prezydenta w refere... IP: *.torun.mm.pl 04.02.12, 09:47
      Prosimy Was Łodzianie o wyrażenie swojego zdania, czy jesteście za odwołaniem p. Zdanowskiej, której działania prowadzą do:
      - ignorancji władzy samorządowej względem łodzian
      - na likwidacji łódzkich szkół
      - na likwidacji łódzkich spółek miejskich
      - na degradacji łódzkiej służby zdrowia
      - notorycznych podwyżek czynszów i innych opłat
      - na likwidacji łódzkiej komunikacji miejskiej
      - bezgranicznego zadłużania Łodzi
      - doprowadzanie do niszczenia łódzkich zabytków
      - łamanie prawa przez administrację samorządową
      - robienie farsy z konsultacji społecznych
      - odstraszanie inwestorów i blokowanie inwestycji

nasza strona i kontakt oraz wzory list do podpisów: stoplikwidacjilodzi.pl/
      ps. Oświadczam, że nie brałem łapówek, nie miałem żadnych posadek i zawsze kierowałem się swoimi ideałami. Przez ok 6 mies byłem członkiem PO i słynnego koła aktywności, z którego dobrowolnie wyszedłem nie zgadzając się na wyprawiane tam "cuda". Wiem również że w tej partii jest wielu fajnych i rzeczowych ludzi, ale na 100% nie należy do niej p. Zdanowska i jej przyboczna straż - aktualnie 2 radnych i p.dyrektor. To ja oficjalnie pisałem do p. Donalda Tuska i zarządu łódzkiego i krajowego, co dzieje się w tej partii - sprawę kompletnie olano i schowano pod dywan, choć prezentowany wówczas przeze mnie scenariusz ich planowanych działań ziścił się co do joty. Z dniem 6 grudnia 2010, kiedy Donald Tusk przyjechał namaścić p. Zdanowską na kandydatkę na prezydenta Łodzi, wysłałem oficjalne pismo o rezygnacji z udziału w czymś takim, bo moje ideały się nie zmieniły i mam honor i zawsze pozostanę sobą. Zawsze walczyłem o Łódź, jej kulturę, edukację, zabytki i rzetelność zarządzania publicznymi finansami. Nikt mnie nigdy nie kupił i nie kupi. Zarówno ludzie za czasów Kropiwnickiego, Sadzyńskiego/Jońskiego a tym bardziej Zdanowskiej. Jakby co dysponuję odpowiednią dokumentacją moich decyzji, pism i działań, na potwierdzenie moich tez i działań. Z poważaniem
      Wojciech Bednarek - obywatel Łodzi.
      Ps proszę też tych, którzy piszą jakieś paszkwile na mój temat, żeby się odważnie podpisywali. Będzie łatwiej ustalić fakty w sądzie.
      • Gość: ja Re: Czy łodzianie znów odwołają prezydenta w refe IP: *.lodz.mm.pl 04.02.12, 09:53
        Nawet gdybym był za odwołaniem to osoby, które dążą do odwołania - Polewski i Bednarek, skutecznie mnie do tego zniechęcają.

Przy was prezydent Zdanowska jest wzorem cnót wszelkich i geniuszem samorządu.
        • Gość: Zim Re: Czy łodzianie znów odwołają prezydenta w refe IP: *.toya.net.pl 04.02.12, 10:30
          Darka J. też niewielu akceptowało, ale do referendum ludzi przyciągnął. Może i tym Panom się to uda.
          • Gość: ja Re: Czy łodzianie znów odwołają prezydenta w refe IP: *.lodz.mm.pl 04.02.12, 10:34
            Po pierwsze Joński na tle tych panów to prawdziwy orzeł. Po drugie za Jońskim stała duża struktura organizacyjna w postaci aparatu partyjnego. Czyli miał kto zbierać podpisy. Ta akcja skończy się tak jak pierwsza, nieudana próba odwołania Kropiwnickiego.
      • Gość: Wojciech Bednarek Re: Czy łodzianie znów odwołają prezydenta w refe IP: *.torun.mm.pl 04.02.12, 10:48
        Ludzie, to jest inicjatywa obywatelska, z nami chcą iść tysiące Łodzian, którzy czują się ignorowani, olewani i gnębieni. To nie jest nasza prywatna wojenka, chęć zemsty, etc. Z nami chcą zbierać podpisy tysiące zwykłych Łodzian, którym jest po prostu źle, mają swoje problemy, a władze Łodzi mają ich w nosie. Chcemy tą obywatelską inicjatywą udowodnić Łodzianom, że to oni są siłą, i to w ich rękach powinno być zarządzanie Łodzią, a nie w rękach partyjnych kolesi. Przypomnę, że wystarczyło niecałe 600 głosów, aby kogoś "wstawić" na radnego. Pytam więc, dlaczego różne grupy społeczne, zakłady pracy, organizacje etc nie mogą mieć w przyszłości swoich niepartyjnych radnych - np. z bloku, zakładu pracy, ulicy, etc. Miejcie odwagę mówić stop likwidacji, miejsce odwagę mówić o swoich problemach i swoim zdaniu. Tak powinna wyglądać władza samorządowa - w Łodzi tak nie wygląda, a miasto tonie.
        Z poważaniem
        Wojciech Bednarek
        stoplikwidacjilodzi.pl/
        • Gość: ja Re: Czy łodzianie znów odwołają prezydenta w refe IP: *.lodz.mm.pl 04.02.12, 12:05
          Jesteś facet żenujący.
          • Gość: obserwator Re: Czy łodzianie znów odwołają prezydenta w refe IP: *.toya.net.pl 04.02.12, 18:25
            On wcale nie jest żenujący. On zwyczajnie robi to co umie najlepiej - krzyczy, protestuje, podburza i urządza teatrzyki.
        • Gość: www Re: Czy łodzianie znów odwołają prezydenta w refe IP: *.toya.net.pl 04.02.12, 12:46
          Wszedłem na podawaną prze p. Bednarka stronę. Jak to referendum, a później rządzenie ma wyglądać jak ta strona (stoplikwidacjilodzi.pl/) - to ja dziękuje. Brak profesjonalizmu i bałaganiarstwo. A przecież można to zrobić dużo lepiej i to darmo.
          • Gość: kubus Re: Czy łodzianie znów odwołają prezydenta w refe IP: *.toya.net.pl 04.02.12, 16:26
            to zrob a nie gadasz. zrob cos w koncu kolego... masz okazje pokazac ze jednak cos umiesz
        • Gość: gość Re: Czy łodzianie znów odwołają prezydenta w refe IP: *.zdnet.com.pl 04.02.12, 13:25
          Gdzie byłeś ze swoimi pro samorządowymi akcjami przed wyborami.
          Jak pracowałeś na rzecz powstania tego samorządu . Czemu nie zebrałeś tych marnych 600 głosów, a teraz próbujesz robić dym i nagle cię olśniło
        • nandik Re: Czy łodzianie znów odwołają prezydenta w refe 05.02.12, 06:12
          Gość portalu: Wojciech Bednarek napisał(a):

> Ludzie, to jest inicjatywa obywatelska, z nami chcą iść tysiące Łodzian, którzy
          > czują się ignorowani, olewani i gnębieni. To nie jest nasza prywatna wojenka,
          > chęć zemsty, etc. Z nami chcą zbierać podpisy tysiące zwykłych Łodzian, którym
          > jest po prostu źle, mają swoje problemy, a władze Łodzi mają ich w nosie. Chcem
          > y tą obywatelską inicjatywą udowodnić Łodzianom, że to oni są siłą, i to w ich
          > rękach powinno być zarządzanie Łodzią, a nie w rękach partyjnych kolesi. Przypo
          > mnę, że wystarczyło niecałe 600 głosów, aby kogoś "wstawić" na radnego. Pytam w
          > ięc, dlaczego różne grupy społeczne, zakłady pracy, organizacje etc nie mogą mi
          > eć w przyszłości swoich niepartyjnych radnych - np. z bloku, zakładu pracy, uli
          > cy, etc. Miejcie odwagę mówić stop likwidacji, miejsce odwagę mówić o swoich pr
          > oblemach i swoim zdaniu. Tak powinna wyglądać władza samorządowa - w Łodzi tak
          > nie wygląda, a miasto tonie.
          > Z poważaniem
          > Wojciech Bednarek
          > stoplikwidacjilodzi.pl/

Co tu komentować .... POPIERAM ...!!!
        • Gość: sky2010 Re: Czy łodzianie znów odwołają prezydenta w refe IP: *.zarzew.net 05.02.12, 13:56
          Popieram pana Bednarka
      • slo.n.ko Re: Czy łodzianie znów odwołają prezydenta w refe 04.02.12, 11:20
        "ignorancji władzy samorządowej względem łodzian" w jakim to jest języku????????? Proponuję sprawdzić najpierw znaczenie słowa "ignorancja" bo NIE POCHODZI ono od czasownika "ignorować" i świadczy tylko o ignorancji osoby, która go w takim kontekście używa. Wstyd.
      • Gość: łodziak od zawsze Re: Czy łodzianie znów odwołają prezydenta w refe IP: *.toya.net.pl 04.02.12, 12:28
        Panie Bednarek, czemu Panie nie dopisał w swoim "życiorysie", że miał Pan przyjemność nagrywać z ukrycia swoich rozmówców (dyrektor Biura Promocji Urzędu), że Pana działania są przez niektórych oceniane jako przaśne np. Święto Łodzi 2008 (wiadomosci.gazeta.pl/kraj/1,34309,5220999.html). Poza tym sam Pan o sobie mówi, że jest Pan dziwnym człowiekiem? Jak wszystko to wszystko.
    • janushevich Czy łodzianie znów odwołają prezydenta w refere... 04.02.12, 09:51
      Nie sztuką jest zamienić siekierkę na kijek, odwołamy prezydent Zdanowską i co potem? Tusk mianuje komisarza, kogoś w rodzaju Sadzyńskiego, żeby kolesie dalej mogli zostać u sterów, a wyborach znów nie będzie na kogo głosować, znacie chociaż jedno, niezwiązane z żadną partią nazwisko?
      Nie podpiszę się pod wnioskiem, jeśli nie zaproponuje się mi dobrej alternatywy.
      • Gość: plotek Re: Czy łodzianie znów odwołają prezydenta w refe IP: *.toya.net.pl 04.02.12, 16:32
        To może Ty? Zaprezentuj się ... poczytamy. A propos: co masz do Sadzyńskiego? Ja ze wstydem lub żenadą nie wspominam. Coś mi się wydajeże Łódź należy zaorać i zcząć od nowa - nikt się tu nie spodoba. Taka gmina. Ćwierćinteligentów, eh
    • Gość: Michał A czy jest jakiś inny kandydat ??? IP: *.toya.net.pl 04.02.12, 09:51
      Nie przepadam za tą Panią i jej zastępcami ignorancja wobec mieszkańców Łodzi jest tak wielka że powinno się ich odwołać a jak ich słucham to odnoszę wrażenie że zarządzają metropolią gdzie ludzie zarabiają średnią krajową a miasto dysponuje kopalnią złota. Tylko czy jest jakaś alternatywa ???? Kto po nich ???? Niestety w Łodzi nie ma elit ludzi z misją w UM siedzą karierowicze i stołkowi co nowa władza to nowy cyrk, a miasto tkwi w martwym punkcie.

Czy są jacyś kandydaci z zapleczem w postaci konkretnych osób które chcą zostać menadżerem miasta i mają Know-How ???? Czy kolejny kandydat też będzie taki nijaki ???
      • slo.n.ko Re: A czy jest jakiś inny kandydat ??? 04.02.12, 11:22
        I jeszcze raz: proponuję sprawdzić znaczenie słowa "ignorancja" bo NIE POCHODZI ono od czasownika "ignorować" i świadczy tylko o ignorancji osoby, która go w takim kontekście używa.
    • Gość: aa Obaj ci panowie mocno liczyli na stołeczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.12, 10:04
      Obaj ci panowie mocno liczyli na stołeczki i nie dostali,to teraz kopią niewdzięczną koleżankę
      • Gość: ja To jest własnie sens tej inicjatywy IP: *.lodz.mm.pl 04.02.12, 10:10
        W dodatku p. Polewski jest w mojej ocenie osobnikiem niezrównoważonym psychicznie, co nie raz udowodnił wypowiadając się na tym forum.
        • Gość: Józef Lew Re: To jest własnie sens tej inicjatywy IP: *.play-internet.pl 07.02.12, 02:14
          A Ty co, psychologiem jesteś? Znawca się znalazł ludzkiej psychiki! A może tak przejrzyj się w lustrze i oceń stopień swojego intelektu? Co samemu zrobiłeś poza ubliżaniem innym i zwykłym pyskowaniem? Nie jest ważne, czy Bednarek i Polewski wysadzą Panią Prezydent ze stanowiska - ważne, że wyzwolą społeczną aktywność, która w naszym mieście jest wyjątkowo niska. Problemem jest nie tylko Pani Zdanowska - problemów mamy ogromną ilość, a ponieważ leniwa i egoistyczna władza ma w nosie swoich wyborców i ich problemy, należy pokazać tym psujom u władzy, że ludzie potrafią się skrzyknąć i ustawić władzę do pionu jeżeli działa przeciwko obywatelom. I o to właśnie chodzi Bednarkowi i Polewskiemu. A jeżeli ciebie zazdrość zżera i zwykła polska bezinteresowna zawiść to weź sobie ziółka na wątrobę i na swoją rzeczywiście chorą z nienawiści psychikę. Sprzeciw przeciwko ACTA i teraz referendum przeciwko Pani Prezydent pokazują, że ludzie przestali być bierni i nie godzą się żeby jakakolwiek władza traktowała ludzi jak bydło albo niewolników. I tyle.
    • Gość: xxx Jak chcecie płacić za innych czynsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.12, 10:11
      Jak chcecie płacić za innych czynsze,jak chcecie płacić na puste szkoły,jak chcecie płacić za Zgierz i Ozorków na ich tramwaj,jak chcecie bezkarnie wjeżdżać na Piotrkowską to róbcie referendum.
    • Gość: pp Referendum to jedyna broń jaką mamy IP: *.toya.net.pl 04.02.12, 10:12
      Politycy ,jak już ich wybiorą, mają w doopie wyborców. Robią co chcą, podejmują głupie , kosztowne decyzje bo wiedzą że nic im nie grozi. Co 4 lata mamy ' wybór" miedzy jednymi oszustami i kłamcami a drugimi. A potem zaczyna się lansowanie za naszą kasę.
      Jedyną naszą bronia jest referndum. Przynajmniej najedzą się wstydu, bo oczywiście o żadnej karze za błędy nie ma mowy ( czego najlepszym przykładem jest Tomaszewski i Kropa).
    • Gość: michał Czy łodzianie znów odwołają prezydenta w refere... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.12, 11:14
      Odwoływać to sobie można. Trzeba jeszcze zaproponować coś w zamian. Samymi odwołaniami jescze nikomu się nie polepszyło. RAczej pogorszyło. KAżde odwołąnia to pół roku w zawieszeniu - nierealizowane plan to prosta droga do likwidacji miasta a nie do jego sanacji. Proponuję jednak trochę bardziej konstruktywnego działania a nie ulicznego pieniactwa bez propozycji co dalej. Nie dajcie się na takie populistyczne i bezproduktywne działania bo to tylko będzie nas pogrążać.
    • Gość: Ryszard Czy łodzianie znów odwołają prezydenta w refere... IP: *.play-internet.pl 04.02.12, 11:23
      Z jednej strony należałoby się tej Pani i jej poplecznikom odwołanie ale patrząc na to z drugiej strony, kto poniesie odpowiedzialność za nieudolne przygotowanie przetargów, stracone pieniądze na remonty dróg (ZDiT straciło ponad 20 mln w zeszłym roku) z powodu źle opracowanych lub nieprzygotowanych w porę przetargów. Co z inwestycją Dworzec Fabryczny - nieudolnie przygotowany przetarg doprowadził do jego unieważnienia przed KIO - błędne zapisy - prace są prowadzone przez nieprzygotowane merytorycznie firmy (bardzo obrażalskie jeżeli trzeba coś wykonać zgodnie z polskim prawem) bez nadzoru (którego nie potrzeba, gdyż nawet nie ma na dzień dzisiejszy pozwolenia na rozbiórkę). Co z innymi trefnymi inwestycjami miasta - skończy się na tym, że dotacje zostaną cofnięte i zostanie ten szary krajobraz w spadku. Co z innymi kierunkami rozwoju - wszystko leży, a liczą się tylko stołki i mocne ręce do trzymania posmarowane klejem aby nie oderwać za łatwo.
      Co Ci Panowie zyskają poza medialnym szumem - bez merytorycznego zaplecza nic nie zmienią. Na wymianę 60-70% pracowników nie stać nas jako mieszkańców Łodzi, tyle szacuję nieudaczników zatrudnionych na miejskich posadach. Wcale nie oznacza to, że zmiana "Władcy" zmieni ich podejście do pracy.
      • Gość: urzednik Re: Czy łodzianie znów odwołają prezydenta w refe IP: *.toya.net.pl 04.02.12, 13:24
        Dziwisz sie że tak sa przeprowadzane przetargi? W Wydziale Zamówień Publicznych rzadzi KUCHARZ bez magisterium. Nie dość że mobbinguje ludzi to na niczym się nie zna. Taka kadra jest na wyzszych stołkach.
    • Gość: bb Re: Czy łodzianie znów odwołają prezydenta w refe IP: *.toya.net.pl 04.02.12, 12:08
      > Mam nadzieję, że nie wplącze się w to referendum SLD czy inna partia np.Ruch Pa
      > likota.

Wystarczy, że się Polewski wplątał. Mnie już się odechciało partycypacji.
      • Gość: hm Re: Czy łodzianie znów odwołają prezydenta w refe IP: *.lodz.mm.pl 04.02.12, 12:16
        Mam dokładnie takie same odczucia.
        • Gość: bb Re: Czy łodzianie znów odwołają prezydenta w refe IP: *.toya.net.pl 04.02.12, 12:31
          Jak widać te łódzkie referenda mają to do siebie, że są

1. organizowane przez człowieka, który (przynajmniej mnie) skutecznie zniechęca do partycypacji w nich
          2. organizowane w zupełnie nietrafionym okresie

A tak na marginesie to z tego co widzę to łódzką tradycją stało się, że kolejne władze są coraz gorsze, i ciężko mi sobie wyobrazić co tu będzie po Zdanowskiej :>
          • Gość: ja Re: Czy łodzianie znów odwołają prezydenta w refe IP: *.lodz.mm.pl 04.02.12, 12:53
            Też tego się obawiam. Po odwołaniu może być jeszcze gorzej. W dodatku jest tak, że organizatorzy referendum po skutecznym odwołaniu zyskują politycznie na tej imprezie (jak Joński) a wolałbym nie przykładać ręki do wzrostu znaczenia w sferze publicznej ludzi takich jak organizatorzy tego referendum.
    • Gość: Łodzianin Czy łodzianie znów odwołają prezydenta w refere... IP: *.toya.net.pl 04.02.12, 12:39
      Jestem za odwołaniem ja oraz moje najbliższe otoczenie.Podpisy macie gwarantowane.Dosyć mam tej farsy i tak już nie wierze że coś się zmieni niemniej jednak tej Pani pragnę już podziękować.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka