Dodaj do ulubionych

Bzdurna filharmonia

18.08.01, 00:33
Moim skromnym zdaniem, pomysł budowy Filharmonii przed Bałtykiem, to jeden
bardziej bezsensownych pomysłów. A tak przy okazji, może ktoś mi wyjaśni,
dlaczego nie będzie filharmonii przy al. Piłsudskiego???
Obserwuj wątek
    • Gość: Redsss Re: Bzdurna filharmonia IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.01, 01:28
      Bzdurma jest raczej nie sama filharmonia, a raczej kontrowersyjne jest miejsce
      jej budowy. Przyczyny zmiany decyzji co do miejsca...(z Pilsudskiego na
      Narutowicza) pozostana chyba do samego konca jedynie w glowach naszych wladz
      kochanych(???), a gdzie nie wiadomo o co chodzi....
    • hubar Re: Bzdurna filharmonia 18.08.01, 15:11
      A wiecie ile kosztuje grunt na Piłsudckiego? Oj wiele! Narutowicza to też
      kiepski pomysł ale skoro już zaczeli to niech skończą!
      • Gość: emem Re: Bzdurna filharmonia IP: *.tvsat364.lodz.pl 18.08.01, 22:19
        hubar napisał(a):

> A wiecie ile kosztuje grunt na Piłsudckiego? Oj wiele! To chyba najdroższy
        grunt w Europie , bo puste place w środku milionowego miasta to ewenement na
        skalę bodaj światową ! Żadnego inwestora na nie nie stać ?!!
    • Gość: zamek Filharmonia IP: *.mnc.pl 19.08.01, 01:35
      Dlaczego nie będzie Filharmonii przy Piłsudskiego, to już koledzy skwapliwie
      wyjaśnili (hubar: dzięki, słuszna sugestia!). A dlaczego przy Narutowicza?
      Jeden z powodów - bo już w XIX wieku istniała tam sala koncertowa. Ot, po
      prostu taka nienowa świecka tradycja - i chyba nie całkiem głupia. Pozdrawiam.
      PS. Zdjąłem "bzdurną", bo mnie to słowo bardzo drażniło - jestem muzykiem.
    • Gość: YRSA Re: Bzdurna filharmonia IP: 10.0.211.* / 212.191.188.* 19.08.01, 07:38
      A dla mnie sam pomysł budowy filharmonii jest bzdurny...
      To w sumie spory koszt - a współczesne społeczeństwo jakoś do niej tłumnie nie
      wali... chyba, że jakaś sława przyjeżdża. Więc inwestycja się długo nie zwróci:)
      Nie ma wazniejszych potrzeb w mieście?
      Pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka