rogaty 18.08.01, 00:33 Moim skromnym zdaniem, pomysł budowy Filharmonii przed Bałtykiem, to jeden bardziej bezsensownych pomysłów. A tak przy okazji, może ktoś mi wyjaśni, dlaczego nie będzie filharmonii przy al. Piłsudskiego??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Redsss Re: Bzdurna filharmonia IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.01, 01:28 Bzdurma jest raczej nie sama filharmonia, a raczej kontrowersyjne jest miejsce jej budowy. Przyczyny zmiany decyzji co do miejsca...(z Pilsudskiego na Narutowicza) pozostana chyba do samego konca jedynie w glowach naszych wladz kochanych(???), a gdzie nie wiadomo o co chodzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Bzdurna filharmonia 18.08.01, 15:11 A wiecie ile kosztuje grunt na Piłsudckiego? Oj wiele! Narutowicza to też kiepski pomysł ale skoro już zaczeli to niech skończą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emem Re: Bzdurna filharmonia IP: *.tvsat364.lodz.pl 18.08.01, 22:19 hubar napisał(a): > A wiecie ile kosztuje grunt na Piłsudckiego? Oj wiele! To chyba najdroższy grunt w Europie , bo puste place w środku milionowego miasta to ewenement na skalę bodaj światową ! Żadnego inwestora na nie nie stać ?!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zamek Filharmonia IP: *.mnc.pl 19.08.01, 01:35 Dlaczego nie będzie Filharmonii przy Piłsudskiego, to już koledzy skwapliwie wyjaśnili (hubar: dzięki, słuszna sugestia!). A dlaczego przy Narutowicza? Jeden z powodów - bo już w XIX wieku istniała tam sala koncertowa. Ot, po prostu taka nienowa świecka tradycja - i chyba nie całkiem głupia. Pozdrawiam. PS. Zdjąłem "bzdurną", bo mnie to słowo bardzo drażniło - jestem muzykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YRSA Re: Bzdurna filharmonia IP: 10.0.211.* / 212.191.188.* 19.08.01, 07:38 A dla mnie sam pomysł budowy filharmonii jest bzdurny... To w sumie spory koszt - a współczesne społeczeństwo jakoś do niej tłumnie nie wali... chyba, że jakaś sława przyjeżdża. Więc inwestycja się długo nie zwróci:) Nie ma wazniejszych potrzeb w mieście? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś