Dodaj do ulubionych

Hałdy śniegu na Piotrkowskiej. Zróbmy sobie Kam...

IP: *.147.53.120.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.02.12, 10:13
Wpelzac jak słynny wegorz Dany. Moze nawet śnieg dopełznie do pasażu Schillera - słynnego niemieckiego poety i filozofa. Nie mylę sie Bartusiu, ze tak na łamach GW go przedstawiales?
Obserwuj wątek
    • Gość: -/- Hałdy śniegu na Piotrkowskiej. Zróbmy sobie Kam... IP: *.tvsat364.lodz.pl 18.02.12, 10:19
      Rany,jakie to miasto jest dziadowskie...a najgorsze w tym mieście to beznadziejne władze. Ja proponuje żeby pługi też nie jeździły bo po co - samochody też mogą śmnieg rozjeździć...
    • Gość: xxx I co z tego,że hałdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.12, 10:39
      I co z tego,że hałdy,śnieg już topnieje,a kasa nie wywalona kochany i "dowcipny inaczej" Panie redaktorku!!!
      • Gość: gosc Re: I co z tego,że hałdy IP: *.toya.net.pl 18.02.12, 10:48
        Ciekawe jakby Piotrkowska była tak odśnieżona jak rynek w Krakowie:
        www.krakow.pl/multimedialny_krakow/1493,artykul,widok_na_rynek_w_krakowie.html
        Ale co wymagać od łodzkiego Faktu.
    • Gość: ldz Aleeee hałdy IP: *.toya.net.pl 18.02.12, 10:52
      Kamieńsk na Pietrynie haha haha ale się rozbawiłem, jakie to śmieszne.... Noż ku..a jak czytam te jakże celne i prześmiewcze teksty szanownego redaktora to aż mnie skręca...
      Co się takiego stało że trochę śniegu jest na Pietrynie? Jest zima to jest śnieg ("jest zima to musi być zimno") Ile te hałdy tam zalegają? Trzy miesiące czy trzy dni? Może pan redaktor zobaczy prognozy pogody na najbliższe dni? aż mi się nie chce dalej pisać...
    • Gość: ERG Hałdy śniegu na Piotrkowskiej. Zróbmy sobie Kam... IP: *.toya.net.pl 18.02.12, 10:58
      Co z najbliższą wypłatą dla Pani "Prezydent".....Może wreszcie ktoś głośno powie " że decyzja w sprawie dokonanie tej wypłaty jeszcze nie została podjęta"......Nieudolność też ma swoje granice
    • pawel-strzalka Gazeta Wyborcza Łódź - 20.02.2012 - byłoby to tak: 18.02.12, 11:13
      Bartłomiej Dana

"Łódź to bogate miasto"

Pomimo, że od kilku dni w mieście utrzymuje się dodatnia temperatura i pewnie w ciągu kilku godzin pozostałości śniegu po ostatniej zimie same znikną z łódzkich ulic, magistrat podjął decyzję o interwencyjnym wywiezieniu znajdujących się gdzieniegdzie na ulicy Piotrkowskiej pryzm śniegu. Nic to, że budżet na ten rok jest dziurawy jak łódzkie ulice. Jak dowiedzieliśmy się nieoficjalnie od anonimowego pracownika biura prasowego UMŁ podczas wczorajszej imprezy imieninowej redaktor naczelnej GW, wywożenie śniegu z Piotrkowskiej to bardzo ważna inwestycja zaplanowana na ten rok, a jeżeli śnieg stopnieje zupełnie to pieniądze zostaną przeznaczone na wycieranie ulicy Piotrkowskiej do sucha.
    • Gość: . zdanowska na taczkę! IP: *.toya.net.pl 18.02.12, 11:19
      musi odejsc z pałym tym PełO...
    • Gość: kierowniku Hałdy śniegu na Piotrkowskiej. Zróbmy sobie Kam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.12, 12:01
      A to nie ma ważniejszych potrzeb w tym mieście? Za tydzień śnieg zniknie samoistnie a dziury w jezdniach pozostaną...
    • Gość: AntyPO Hałdy śniegu na Piotrkowskiej. Zróbmy sobie Kam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.12, 12:31
      Wow, kochani a ulepmy przed urzędem Bałwanaszki, ku czci naszego wielce mądrego wiceprezydenta , tylko kiedy, jakieś proPOzycje ?
      • Gość: gość Ulepmy Zdanowskobałwana IP: *.toya.net.pl 18.02.12, 12:34
        Ona już na nic więcej nie zasługuje.
        Trampkara się kompromituje na każdym kroku.
        • Gość: sławek_53 Re: Ulepmy Zdanowskobałwana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.12, 12:45
          popieram 10/10
    • Gość: sławek_53 Referendum nie będzie zaskoczeniem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.12, 12:45
      Hałdy śniegu, dziury na ulicach ogólnie panujący syf. To wszystko skłoniło mnie do podpisaniem listy w sprawie referendum. Nasza panie prezydent dostroiła się do kierownictwa swojej partii.
    • Gość: eM. O,przeperaszam, IP: *.toya.net.pl 18.02.12, 14:19
      jak nie usuwają? Dziś rano zaparkowała pod kebabem na Piotrkowskiej/Mickiewicza wieeelka wywrotka, potem przyjechał trochę mniejszy traktor/koparka i wywozili aż furczało. Z podwórka prokuratury apelacyjnej:) No nie szkodzi, że na tym podwórku wyłącznie prokuratorzy parkują swoje autka- adres jest przy Piotrkowskiej i wywóz był.
      A co z podobno zmienioną umową na odśnieżanie miejsc parkingowych, za które płacimy w parkomatach? I z przystankami MPK? Tu też jaśnie oświecony wice wprowadził oszczędności?
    • Gość: tosiek Dana, trefniś z Szechterzeitung IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.02.12, 14:24
      Oj, dana, dana, znowu uśmiałem się od rana.
    • Gość: ag Miało być dowcpinie i śmiesznie, a wyszło żenująco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.12, 14:41
      Po pierwsze Piotrkowska jest szeroka a ruch na niej mały, więc pryzmy śniegu nie przeszkadzają, chyba że wątpliwemu poczuciu estetyki dziennikarza.
      Po drugie i przede wszystkim - szkoda pieniędzy. Za chwilę ten śnieg spłynie do kanalizacji. A może dziennikarz tego nie wie?
      • Gość: ag Dziennikarzu, do ataku! Ani chwili do stracenia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.12, 20:30
        Śnieg topnieje w oczach, a ma być jeszcze cieplej. Pogoń urzędników, bo jak będą nadal opieszali to cały śnieg stopnieje i nic nie zostanie do wywózki. Doradzam też już zawczasu, zanim nadejdzie wiosna, przygotować jakiś równie dowcipny felieton, że trawa po zimie jakaś taka brunatna, więc należy ją pomalować. Duch PRL-owskich propagandystów w GW nie ginie.
    • terleo Hałdy śniegu na Piotrkowskiej. Zróbmy sobie Kam... 18.02.12, 17:33
      *Śnieg zaczął wpełzać na chodniki*, choć nie dane mu są kończyny. Z kończynami bywa różnie. Z innymi elementami anatomii podobnie.
    • Gość: SZCZEŚLIWIEC Hałdy śniegu na Piotrkowskiej. Zróbmy sobie Kam... IP: *.mnc.pl 18.02.12, 19:29
      A ja tam jestem bardzo szczęśliwym łodzianinem. Wczoraj po tych hałdach "ZAPYCHAŁEM PIESZO" z komputerem i drukarką pod pachami, odebranymi z naprawy do al. Kościuszki bo Piotrkowska to deptak więc deptałem. Niech będą dzięki włodarzom miasta za ten pomysł. Więcej niczego nie kupię i nie oddam na Piotrkowskiej do naprawy.
    • Gość: Naj Hałdy śniegu na Piotrkowskiej. Zróbmy sobie Kam... IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.02.12, 06:03
      Jeszcze tak bzdurnego tematu nie czytalem napisz pismaku gdzie chodniki sa nie odsniezone gdzie kierowcy parkuja bezmyslnie a nie czepiasz sie ze Zdanowska.Dla jakiej opcjii piszesz te bzdury.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka