Dodaj do ulubionych

Sprawdzają się przewidywania

IP: *.lodz.msk.pl 03.04.12, 13:29
Na "46" już w dzień jeżdżą solówki.
Ponadto M6S i GT8 z wstawką niskopodłogową. Oznacza to, że jeden skład jedzie względnie pusty, za to w drugim tłok jak w tokijskim metrze.
Obserwuj wątek
    • Gość: bbb Re: Sprawdzają się przewidywania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.12, 13:33
      >Oznacza to, że jeden skład

No to w końcu solówka czy skład? M6S pospinali po dwa?
      • Gość: barnaba Racja, powinno być "jeden tramwaj". (nt) IP: *.lodz.msk.pl 03.04.12, 13:57
      • slavekk Re: Sprawdzają się przewidywania 03.04.12, 14:14
        Gość portalu: bbb napisał(a):

> >Oznacza to, że jeden skład
        >
        > No to w końcu solówka czy skład? M6S pospinali po dwa?

Skład n-wagonowy

n=1
        • Gość: sas Re: Sprawdzają się przewidywania IP: *.zdnet.com.pl 03.04.12, 15:44
          nie widziałem jeszcze składu jedno-wagonowego...

do szkoły niektórzy mieli wyraźnie pod górkę :)
          • Gość: gość Re: Sprawdzają się przewidywania IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.04.12, 16:00
            Inni zaś właśnie odkryli, że istnieje internet i tak ich to rajcuje, że po każdym zdaniu ze szczęścia stawiają stosowny emotikon.
          • Gość: y Re: Sprawdzają się przewidywania IP: *.teleatlas.com 03.04.12, 16:45
            Gość portalu: sas napisał(a):

> nie widziałem jeszcze składu jedno-wagonowego...

No i co z tego?
          • slavekk Re: Sprawdzają się przewidywania 04.04.12, 16:06
            Gość portalu: sas napisał(a):

> nie widziałem jeszcze składu jedno-wagonowego...

masz szansę zobaczyć

> do szkoły niektórzy mieli wyraźnie pod górkę :)

Zależy do której.
            W mojej uczyli o zbiorach jednoelementowych.
    • Gość: . Re: Sprawdzają się przewidywania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.12, 09:02
      Tak będzie funkcjonowała komunikacja tramwajowa po zmianach:
      1. Wydłużona linia tramwajowa nr 9 zastąpiła dotychczas funkcjonującą 43 bis -, obsługiwana będzie przez podwójny skład typu 805N - przebieg trasy: KONSTANTYNÓW ŁÓDZKI/PARK MIEJSKI: Jana Pawła II - Łódzka - Łódź: Konstantynowska - Legionów- Zielona - Narutowicza - Kopcińskiego - Piłsudskiego - Rokicińska - AUGUSTÓW
      2. Linia tramwajowa 43, obsługiwana przez pojedynczy skład typu 805N lub tramwaj typu GT - przebieg trasy: LUTOMIERSK - Mirosławice - Ignacew - Żabiczki - Konstantynów Łódzki: Lutomierska - Jana Pawła II - Łódzka - Łódź: Konstantynowska - Legionów - pl. Wolności - Pomorska - działki - TELEFONICZNA
      3. Linia autobusowa 97, obsługiwana będzie przez autobusy krótkie - przebieg trasy: DWORZEC ŁÓDŹ - KALISKA - Włókniarzy - Konstantynowska - Unii Lubelskiej - Srebrzyńska - Biegunowa - Spadochroniarzy - Fizylierów - Podchorążych - Szczecińska - Niesięcin - Rąbień - Aleksandrów Łódzki - Aleksandrowska - Rydzowa - Rojna –ROJNA
      Linia tramwajowa 16, obsługiwana będzie przez podwójny skład typu 805N - przebieg trasy: PLAC KILIŃSKIEGO (ZGIERZ) - 1-go Maja - Łódzka - Łódź: Zgierska - Zachodnia - Kościuszki - Żwirki - Piotrkowska - Pabianicka - Paderewskiego - Rzgowska- KURCZAKI
      5. Linia tramwajowa 46, obsługiwana będzie przez pojedynczy skład typu 805N lub tramwaj typu GT - przebieg trasy: ZDROWIE - Konstantynowska - Legionów - pl. Wolności - Zgierska - Zgierz: Łódzka - Łęczycka - Ozorkowska - Proboszewice - Lućmierz - Rosanów - Emilia - Słowik - Aleksandria - Ozorków: Zgierska - Wyszyńskiego - Starzyńskiego –CEGIELNIANA

całość:
      infotram.pl/text.php?from=mail&id=46807
      • Gość: kpc21 Re: Sprawdzają się przewidywania IP: *.xdsl.centertel.pl 04.04.12, 21:44
        Wszyscy to już wiedzą.
    • Gość: barnaba Ciekawostka IP: *.lodz.msk.pl 05.04.12, 17:40
      Jeden z M6S jeździ od 2 dni "tyłem do przodu". Przygotowanie do użycia tych wagonów jako dwukierunkowych czy może coś się komuś spieprzyło (pulpit sterowniczy? mechanizm drzwi?) i nie chciało się fachurom z MPK tego naprawić?
      • Gość: Gość Re: Ciekawostka IP: *.skomur.pl 07.04.12, 14:33
        Szybkę po natłuczoną na "przodzie" i zdemontowane wycieraczki tyle zauważyłem jak mnie mijał
        • Gość: sk Re: Ciekawostka IP: *.toya.net.pl 07.04.12, 15:09
          ehehehe SKOMUR
      • Gość: barnaba Re: Ciekawostka IP: *.lodz.msk.pl 04.05.12, 19:17
        Już dwa jeżdżą "tyłem do przodu". Same sukcesy.
        • Gość: Ciekawy Ale co z tego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.12, 15:34
          Po pierwsze - skoro te wagony mogą jeździć w obie strony, to skąd wiadomo gdzie jest przód, a gdzie tył? Bo do tej pory jeździł odwrotnie? To chyba za mikry argument, dokładnie takiej samej wagi, jak ten, że teraz jeździ tak. Przecież chyba wszystko jest tak ustawione, żeby mógł jechać...
          Po drugie - nawet jeżeli czyimś zdaniem ten wagon jeździ tyłem do przodu, to co z tego? Przecież jeździ, ludzi wozi, rozkładów się trzyma. W czym problem?
          • pralat_na_wrotkach Re: Ale co z tego? 05.05.12, 15:37
            > Po pierwsze - skoro te wagony mogą jeździć w obie strony, to skąd wiadomo gdzie
            > jest przód, a gdzie tył?

Tam gdzie pantograf tam jest "przód"

A co z tego? Ano to z tego, że ewidetnie MPK zdążyło popsuć jedną kabinę. Czekać tylko, aż się popsuje druga.
            • Gość: Ciekawy Re: Ale co z tego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.12, 16:39
              > Tam gdzie pantograf tam jest "przód"

OK, ale jakie to ma znaczenie dla pasażerów? Jadą chyba dokładnie tak samo, prawda?

> A co z tego? Ano to z tego, że ewidetnie MPK zdążyło popsuć jedną kabinę. Czekać tylko, aż się popsuje druga.

Ale to w takim razie chyba dobrze, że można prowadzić ten wagon z drugiej kabiny, no tak? Czy nie? Jeździć tyłem do przodu nie ma prawa, bo ludzie, dla których tramwaj jest po to, by patrzeć z której strony ma pantograf - zaraz napiszą o tym na forum...
              • pralat_na_wrotkach Re: Ale co z tego? 05.05.12, 17:55
                > Ale to w takim razie chyba dobrze, że można prowadzić ten wagon z drugiej kabin
                > y, no tak? Czy nie?

MKT przez te wszystkie lata nie musiało. MPK wystarczył miesiąc.

> zaraz napiszą o tym na forum...

Trudno. Nie ma obowiązku czytania.
              • Gość: barnaba Re: Ale co z tego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.12, 18:50
                > Ale to w takim razie chyba dobrze, że można prowadzić ten wagon z drugiej kabin
                > y, no tak?

Wypadało by raczej naprawić pierwszą.
                Trochę przypomina to postępowanie chłopa, któremu zepsuł się zamek w furtce. Zamiast naprawić, przywiązał furtkę łańcuchem i powiesił kłódkę. Działało...
                • pralat_na_wrotkach Re: Ale co z tego? 05.05.12, 18:52
                  Spokojnie. Jak sie zepsuje druga kabina w tym pierwszym, to się poprzekłada części z pierwszego do drugiego i naprawi.
                • Gość: bbb Re: Ale co z tego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.12, 11:56
                  A skąd barnaba wie, że faktycznie druga kabina jest popsuta, a nie że tramwaje jeżdżą "odwrotnie" tak po prostu?
                  • Gość: barnaba Re: Ale co z tego? IP: *.lodz.msk.pl 08.05.12, 17:44
                    Rozumiem. W dni parzyste jeżdżą normalnie. W nieparzyste "tyłem do przodu".
                    Że też sam na to nie wpadłem.
    • Gość: Łodzianin Druga kabina też popsuta! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.12, 16:23
      Dziś ten nieszczęsny wagon jechał z pantografem z przodu. Zgodnie z prezentowaną tu logiką należy zatem rozumieć, że MPK popsuło także drugą (i ostatnią!) kabinę...
      • Gość: Szczeciniarz Re: Druga kabina też popsuta! IP: *.toya.net.pl 08.05.12, 16:52
        > Dziś ten nieszczęsny wagon jechał z pantografem z przodu. Zgodnie z prezentowan
        > ą tu logiką należy zatem rozumieć, że MPK popsuło także drugą (i ostatnią!) kab
        > inę...

Ani to "zgodne" ani tym bardziej z "logiką". Idź odrobić lekcje.
      • Gość: barnaba Re: Druga kabina też popsuta! IP: *.lodz.msk.pl 08.05.12, 17:45
        Może naprawili?

Znaczy wojna będzie. Przed wojną też naprawiali.
        • Gość: Łodzianin Re: Druga kabina też popsuta! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.12, 19:23
          Ja bym mimo wszystko nie rezygnował z prób dotarcia do prawdy. Nie poddawajcie się tak łatwo! Przecież jak ten wagon by nie jeździł (przodem do tyłu czy tyłem do przodu, wszystko jedno) - zawsze można wysnuć podejrzenie, że ta druga kabina jest zepsuta. No bo skoro jeździ tak, a nie inaczej...
          • Gość: z Mińska Re: Druga kabina też popsuta! IP: *.toya.net.pl 08.05.12, 19:48
            > Ja bym mimo wszystko nie rezygnował z prób dotarcia do prawdy.

To nie rezygnuj.

> zawsze można wysnuć podejrzenie, że ta druga kabina jest zepsuta

Dzięki za informacje.
            • Gość: Ciekawy Tak przy okazji... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.12, 20:10
              Do Mińska to na tych swoich wrotkach dymałeś?
              • Gość: z Mińska Re: Tak przy okazji... IP: *.toya.net.pl 08.05.12, 22:48
                Gość portalu: Ciekawy napisał(a):

> Do Mińska to na tych swoich wrotkach dymałeś?

Z Mińska.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka