srootootoo 22.02.03, 13:04 No to jakie znacie panie, które dorównują lub przewyższają facetów na swych instrumentach??? Hę? Tylko bez seksizmu i patetycznego feminizmu! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
munky Re: Ale... Grająca kobieta!!! ufff ! 22.02.03, 13:07 tak od razu do głowy mi wpadły: Paz Lenchantine - kiedys A perfect circle, teraz Zwan - gra na basie Tori Amos Maryla Rodowicz - na gitarze)) Odpowiedz Link Zgłoś
surfik Re: Ale... Grająca kobieta!!! ufff ! 22.02.03, 13:40 Barbara Dennerlein - organy hammonda i syntezatory. Nie wiem, czy robi to lepiej niż facet ale mnie się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
n_eska71 Re: Ale... Grająca kobieta!!! ufff ! 22.02.03, 14:47 srootootoo napisał: > Tylko bez seksizmu i patetycznego feminizmu! To ja się nie wypowiadam ! Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 Re: Ale... Grająca kobieta!!! ufff ! 22.02.03, 15:20 Bilinda Butcher z My Bloody Valentine (gitara) - jej patenty z początku lat 90- tych do tej pory uchodzą za oryginalne. Jej koleżanka Debbie (basistka) też grała nieźle. Michelle Meldrum (Phantom Blue) - amerykański heavy-metal w wykonaniu kobiecym. Wspomniana koleżanka wymiatała straszliwie. Jennifer Batten - znakomita gitarzystka studyjna, wykładowca w szkołach dla heavy-metalowych gitarzystów, gra m.in . na trasach Michaela Jacksona. Tracey Wormworth - basistka Stinga z okresu "Fragile". Zero pytań. Me'shell Ndegeocello - nie tylko fajne rzeczy komponuje ale też i zdrowo wymiata na basie. Sheila E. - perkusistka Prince'a. Kobieta-rytm. Odpowiedz Link Zgłoś
h8red Re: Ale... Grająca kobieta!!! ufff ! 22.02.03, 15:46 A ja bym postawil na kolezanki z Kittie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: Ale... Grająca kobieta!!! ufff ! IP: *.stansat.pl / *.gazeta.pl 22.02.03, 16:49 Lisa Gerrard z Dead Can Dance - nie słyszałem by ktoś lepiej grał na Yang T'chin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arghie Re: Ale... Grająca kobieta!!! ufff ! IP: *.acn.pl / 10.70.6.* 23.02.03, 16:01 D'Arcy Wretzky - kiedyś Smashing Pumpkins i Paz Lechantin - kiedyś A Perfect Circle,obecnie Zwan.Ewentualnie jeszcze Mellisa Auf Der Maur - kiedyś Hole i Smashing Pumpkins.No i mamy same basistki!A więc Tori Amos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esde Re: Ale... Grająca kobieta!!! ufff ! IP: *.lubin.dialog.net.pl 23.02.03, 17:05 terri lynn carrington - perkusistka, gra jazz ale również grała z kravitzem lennym, me'shell ndegeocello - wymiata na basie, marylin mazur - perkusjonistka, grała z m.davisem, leni stern - gitara jazzowa, elian elias - piano, wydaje solowe albumy "latino-jazz";ostatnio u k.wojewódzkiego widziałem band pt"matka" gdzie 3 laski grały "highway to hell" Odpowiedz Link Zgłoś
paiha Sex 23.02.03, 17:30 Sorry, literowka, naturalnie saxofon w najlepszych rekach CANDY DURFER Pai Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esde Re: Sex IP: *.lubin.dialog.net.pl 23.02.03, 17:35 paiha napisała: > Sorry, literowka, naturalnie saxofon w najlepszych rekach > > CANDY DURFER > > Pai Dulfer nie Durfer ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paiha Mea Culpa:) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.02.03, 20:45 > > Sorry, literowka, naturalnie saxofon w najlepszych rekach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basstard Re: Ale... Grająca kobieta!!! ufff ! IP: *.MAN.atcom.net.pl 23.02.03, 17:41 Michele N'degeocello i Ronda Smith - obie rewelacyjne basistki (ta druga z resztą przy okazji nieziemska laska! >->)... Do tego, rzecz jasna Tori Amos. No i ta panienka od "A 1000 miles" - strasznie milutki kawałek, który dość intensywnie buł puszczany ostatniego lata. Świetna partia fortepianu. Ogólnie niezwykle cieplutka piosenka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gallileon Re: Ale... Grająca kobieta!!! ufff ! IP: *.no / 192.168.0.* 23.02.03, 20:42 IMHO Kobiete majaca "instrument trudno nazwac kobieta --- Fusiek Odpowiedz Link Zgłoś