Dodaj do ulubionych

Supernowoczesny urząd pracy

IP: *.toya.net.pl 28.06.04, 23:40
Nie znam powodow dlaczego "pan"Dudziński kłamie,mogę sie tylko domyślać
widząc jak chorendalne sumy pochłoneła budowa nowego U.P.nr.2.Czynszu nie
tylko nie podnosiłem ale go obnizyłem dając do dyspozycji Urzedu wyremontowane
przezemnie 180mkw powierzchni biurowej nie biorąc za to dodatkowego
czynszu.Czynsz pobierany przezemnie był i tak o 45% niższy niż określił to
dla tej strefy Zarząd Miasta.Dziwię się "redaktorfowi"który zresztą nie
pierwszy raz pisze bzdety nie zapoznając się dokładnie z tematem.Pytam o to
Pana redaktora Michnika czy o tym wie i to akceptuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: prawnik Re: Supernowoczesny urząd pracy IP: 195.13.38.* 29.06.04, 00:02
      Proszę Pana Właściciela kamienicy przy 1 Maja! Otóż ze smutkiem stwierdzam, że
      kamienicznikami w Polsce są ludzie, którzy nie znają ortografii języka
      polskiego. Co do Urzędu zaś i Pańskiego z nim sporu, to wybaczy Pan - jakoś
      wierzę urzędnikom. I to pomimo całej sympatii dla prywatnych właścicieli,
      którzy dużymi środkami, wbrew bzdurnym przepisom o ochronie praw lokatorów
      etc., remontują kamienice naszego miasta i czynią Łódź piękniejszą. Co do Pana
      natomiast, to zastanawiam się, czy przypadkiem nie robi Pan tzw. PR
      przeznaczonego dla kolejnych najemców..? Nie jest to w żadnym razie zarzut, bo
      nie mam żadnych podstaw, by Panu cokolwiek zarzucać, ale moją niechęć wzbudziła
      Pańska... ortografia.
      • Gość: tomga teee prawnik IP: *.limes.com.pl 29.06.04, 08:13
        tee panie prawnik skoro tak bardzo przeszkadza Ci ortohrafia to czemu sam
        robisz błędy??????? ja kiepsko mature zdałem ale wiem ze znaku ".." - tzn
        dwukropka nie ma w jężyku polskim.......

"dla kolejnych najemców..? Nie jest "
        • Gość: Ktoś mądrzejszy Re: teee prawnik IP: 62.233.181.* 29.06.04, 10:27
          A pan, panie mądry, nawet nie zna podstawowych pojęć z teorii języka polskiego.
          Osoba o loginie Prawnik bardzo dobrze pisze w przeciwieństwie do pana. Sam pan
          robi błędy ortograficzne. Po pierwsze, w języku polskim zdania zaczyna się od
          wielkiej litery i kończy kropką lub innym znakiem przestankowym. Po za tym
          literówki, jak: "ortohrafia" czy "jężyku" to takie same błędy ortograficzne jak
          np. "rzeka" pisana przez ż. Poza tym to, co nazywa pan dwukropkiem, jest tak
          naprawdę wielokropkiem. Wielokropek to trzy kropki w poziomie: "...". Dwukropek
          to dwie kropki w pionie: ":". Poza tym to nie błąd ortograficzny, a znacznie
          lżejszy w znaczeniu błąd interpunkcyjny. Widzę, że nie odróżnia pan jednego od
          drugiego. Wymądrzać się można, jak się ma do tego podstawy i nie popełnia się
          samemu błędów, które się krytykuje.
    • Gość: kfas No to zaczeliśmy stawiać pomniki bezrobociu!! IP: *.pai.net.pl 29.06.04, 06:42
      do czego to doszło...zamiast inwestowac pieniążki w rozwiazanie problemu
      bezrobocia...np. akcje marketingowe regionu itp. my budujemy szkalny
      dom...pomnik bezrobocia??!!skandal!!jeszcze jedną wylęgarnie urzędników którzy
      będą udawać wszechmogących...
    • lennon1 Re: Supernowoczesny urząd pracy 29.06.04, 10:01
      Widać szykują się na długotrwały rozwój bezrobocia.
    • Gość: Rzadko bezrobotny Re: Supernowoczesny urząd pracy IP: 62.233.181.* 29.06.04, 10:13
      Dobrze, że wreszcie otwarto ten budynek. Dyskutowałbym, jeśli chodzi o jego
      architekturę. Na warunki łódzkie to "szklany pałac", ale w innym europejskim
      mieście byłoby to tandetne szklane pudło, źle usytuowane na działce z racji
      cofnięcia względem zabudowy pierzei ulicy Kilińskiego. Dobrze, że zainwestowano
      te pieniądze w budynek, a nie dano bezrobotnym, bo byłyby to następne
      przejedzone pieniądze. Kto chce pracować, ten zawsze znajdzie pracę, a kto nie
      chce, temu nawet najładniejszy urząd nie pomoże. Koniec dawania pieniędzy
      darmozjadom. Obciąć zasiłki. Jak chce się jeść, trzeba pracować.
      • Gość: byłylogowany Re: Supernowoczesny urząd pracy IP: *.arise.pl / *.radogoszcz.arise.pl 29.06.04, 10:46
        Panie "rzadko bezrobotny", a moze raczej "ktoś mądrzejszy", a jak tak, co nie
        daj Bóg, powinie się Panu noga i będzie Pan musiał korzystać z zasiłku, to
        równie ochoczo będzie namawiał do obcięcia tegoż? Czy zdaniem łaskawego Pana
        wszyscy bezrobotni oraz np. przedemeryci to, cyt: "darmozjady"? Pozdrawiam.
    • Gość: adi z Bałut Re: Supernowoczesny urząd pracy IP: *.pai.net.pl 29.06.04, 13:25
      Oczywiście! Lepiej dac każdemu bezrobotnemu po 15 złotych niz wybudować taki
      budynek! Przecież za te 15 PLN można kupić w Leder Price przeszło 10 piw!
      • jago Re: Supernowoczesny urząd pracy 29.06.04, 14:04
        Budynek przy 1-go Maja to byla totalna katastrofa poglebiajace jedynie
        upokorzenie, jakiego goscie owego budynku doznawali. Bezrobotnosc jest
        sytuacja trudna. Miejsce 'obslugi' bzrobotnych poglebialo traumatycznosc calego
        kontekstu i poczucie glebokiej beznadziejnosci (wiem bo tam bywalem). Podobnie
        jak i stosunek niektorych biurokratow (niektorych - podkreslam). Dobrze sie
        stalo ale powinno sie zmienic system - traktowac ludzi tam przychodzacych ze
        zrozumieniem i empatia.
    • Gość: gnuś "...a mogli dać je ludziom" IP: *.lodz-wschod.sdi.tpnet.pl 29.06.04, 14:04
      Mnie nikt nic nie daje. Ludzim można czasami pomóc przez pokazanie dobrych
      rozwiązań, niskie podatki, czasowe zwolnienie ze składek emerytalnych, ale
      niech sobie wybiją z głowy to rozdawnictwo. Mnie trafia jak słyszę o tym, żeby
      komuś coś dać, bo wiem, że najpierw muszą mi zabrać.
      • jago daje, daje... 29.06.04, 14:11
        tylko moze nie zauwazasz. Kazda wspolnota opiera sie na ludzkiej solidarnosci,
        poczuciu wspolodpowiedzialnosci za najslabszych (jutro my mozemy sie znalezc w
        tej sytuacji). Spoleczenstwo nie moze opierac sie wylacznie na chciwosci jako
        zasadzie organizacyjnej. Rozpadnie sie.
    • Gość: Architekt Lustereczko powiedz przecie... IP: *.407.14.vie.surfer.at 29.06.04, 19:14
      Nie wiem na czym ma polegać "elegancja" tego budynku, ale domyślam się na czym
      polega "supernowoczesność" rozwiązania: bezrobotny zrobi wszystko, żeby go
      więcej nie oglądać.
    • Gość: emeryt Re: Supernowoczesny urząd pracy IP: *.retsat1.com.pl 30.06.04, 10:54
      Kilka lat temu, gdy byłem na rencie chorobowej, postanowiłem znaleść pracę w
      Urzędzie Pracy na Wólczańskiej. Po znalezieniu odpowiedniej oferty w wykazie,
      usłyszłem od urzędującego babola "pocieszającą" opinię, że mnie nie przyjmą bo
      jestem za stary. Jedak wbrew tej opinii, udałem się do pracodawcy, który z
      kilku kandydatów wybrał właśnie mnie. Przepracowałem tam do emerytury, zostałem
      serdecznie pożegnany. Gdy bym posłuchał rady urzędniczki z Wólczanskiej ...
    • Gość: gm Re: Supernowoczesny urząd pracy IP: *.butch.mm.com.pl 02.07.04, 07:46
      Inwestycja utrwalająca bezrobocie . Urzędnicy w sprawie bezrobocia zrobią
      wszystko , aby pracy było więcej ale dla nich . Te pieniądze można było
      zainwestować w infrastrukturę miasta zamiast zaciągać kolejne kredyty. Żyjemy
      w "matrksie" (polski Matrix). I ten urzedniczy bełkot uzasadniający kolejne
      bzdury i przekrety.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka