Dodaj do ulubionych

Starbucks, Bubble Tea... Jakich lokali brakuje?...

18.09.12, 09:56
Trzeba się zastanowić dlaczego najsłynniejsza, międzynarodowa sieć kawiarni nie chce mieć swojego lokalu w Łodzi.

No i dlaczego Pani tego nie robi? Jeśli się podejmuje tak palący temat, to wypadałoby dojść do jakiejś konkluzji. Albo lepiej i nie. W Pani przypadku to byłoby coś równie gimnazjalnego jak reszta Pani wywodów.

Gazeto, zmieńcie redaktora od tematyki łódzkiej gastronomii, ta obecna nie umie tego robić.
Obserwuj wątek
    • Gość: k Starbucks, Bubble Tea... Jakich lokali brakuje?... IP: *.vicszpl.com 18.09.12, 10:32
      mi brakuje Dunkin Donuts :(
    • pandzl Starbucks, Bubble Tea... Jakich lokali brakuje?... 18.09.12, 13:04
      Ostatnio czytałem o myjni, gdzie do 10 mysia była panienek gratis.....
      • pandzl Re: Starbucks, Bubble Tea... Jakich lokali brakuj 18.09.12, 13:09
        miało być "do 10 mycia była panienka gratis" ale się źle wstukało. przepraszam.
        • mnemonique Re: Starbucks, Bubble Tea... Jakich lokali brakuj 18.09.12, 13:58
          ;) właśnie się zastanawiałam, co z tą mysią gratis ;)
      • Gość: gość Re: Starbucks, Bubble Tea... Jakich lokali brakuj IP: *.4web.pl 18.09.12, 14:22
        He he ja też to czytałem :)

Sukces takiej myjni gwarantowany :D
    • bnew Re: Starbucks, Bubble Tea... Jakich lokali brakuj 18.09.12, 13:13
      ww_lodz napisał:

> Trzeba się zastanowić dlaczego najsłynniejsza, międzynarodowa sieć kawiarni
      > nie chce mieć swojego lokalu w Łodzi.

za mało u nas w Łodzi hipsterów z makbukami i kreatywnych baristów, na razie się nie przyjmie grande-moka-half-skinny-half-soya-nutmeg-latte. Całe szczęście, że można wypić przyzwoite espresso dajmy na to w Affogato (aż się nie czuje jak się rymuje).
      • mnemonique Re: Starbucks, Bubble Tea... Jakich lokali brakuj 18.09.12, 13:57
        Mnie z kolei ogromnie smakuje kawa w Piazza Cafe!
      • Gość: Piotr Re: Starbucks, Bubble Tea... Jakich lokali brakuj IP: 85.219.170.* 18.09.12, 14:26
        AmRest chciał wrogo przejąć Sphinxa (łódzki holding, który posiada wiele marek - sieciówek).
        Ale nie udało mu się.
        Może pozostał im uraz ;)
    • Gość: Tomek Starbucks, Bubble Tea... Jakich lokali brakuje?... IP: *.pai.net.pl 18.09.12, 13:30
      brak jest odbiorców.
    • mnemonique Starbucks, Bubble Tea... Jakich lokali brakuje?... 18.09.12, 13:57
      Mnie się gdzieś obił o oczy plakat o Bubble Tea - wisiał na drzwiach byłej herbaciarni Dwa Księżyce. Aż normalnie się dziś przy nim zatrzymam i doniosę Wam uprzejmie. :)
      • 08antek Re: Starbucks, Bubble Tea... Jakich lokali brakuj 18.09.12, 14:15
        oj to daj znać.. chętnie odwiedzimy lódzką wersję i powiemy jak ją widzimy ... www.gotujzrodzinka.pl
        • mnemonique Re: Starbucks, Bubble Tea... Jakich lokali brakuj 19.09.12, 08:10
          sprawdziłam plakat, widnieje na nim: WKRÓTCE OTWARCIE BUBBLE TEA 2KSIĘŻYCE PASAŻ SCHILLERA!
          Ja się cieszę, bo nie próbowałam bubble tea i chcę spróbować.
          • Gość: a Jakaś bzdura IP: *.toya.net.pl 19.09.12, 15:01
            Jak to się ma do

"Prowadzimy rozmowy z właścicielką punktu gastronomicznego w Manufakturze, ale nie mamy jeszcze daty otwarcia - tłumaczy Karolina Nguyen Canh, dyrektor handlowy sieci BOBOone, posiadającej cztery bary z bubble tea"
            • 08antek Re: Jakaś bzdura 20.09.12, 08:01
              Choćby tak się ma, że barów z bubble tea jest kilka sieci.. i właściciel sieci z manufaktury nie musi być tym samym człowiekiem co otworzy bar w Pasażu...

bentopopolsku... ja jestem na etapie domowych produkcji bubble tea :) jak osiągnę zadowalający efekt to napiszę u siebie

www.gotujzrodzinka.pl
    • Gość: deaf or dumb? Starbucks, Bubble Tea... Jakich lokali brakuje?... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.12, 14:47
      za to mamy najwięcej nocnych z alko...
    • pb-66 Starbucks, Bubble Tea... Jakich lokali brakuje?... 18.09.12, 15:41
      Starbucks, Bubble Tea? Ile lat ma autorka? Sądząc po guście i języku jakim się posługuje w swoich artykułach "kulinarnych" nie wyszła poza liceum. Chrońmy Piotrkowską przed odmóżdżonymi lokalami w stylu Bubble Tea. "Celebryci sobie robią zdjęcia pod tym lokalem w Warszawie" - no to rzeczywiście rekomendacja. Autorka pewnie najchętniej widziałaby Piotrkowską z samymi sieciówkami przeplatanymi kebabami. Piotrkowskiej potrzebne są oryginalne pomysły uwzględniające przyzwoitą cenę - taka jest Łódź (biedna). Autorka krytykuje lokale w stylu "Meta, seta...." a to najtrafniejsze ostatnie przedsięwzięcia, uwzględniające łódzką- robotnicza specyfikę i w tym tkwi sukces. Musimy przyciągnąć klientów/turystów oryginalnością i ceną a nie papugowaniem innych miast.
      • Gość: uups Re: Starbucks, Bubble Tea... Jakich lokali brakuj IP: 91.218.156.* 18.09.12, 16:20
        nie mozna sie odcinac od tego co lubia ludzie wszedzie na swiecie. nie ma znaczenia, ze sie to kojarzy komercyjnie. miasto powinno oferowac i swiatowy standardzik i swoje wlasne oryginalnosci. Lodz niestety nie ma do zaoferowania ani jednego ani drugiego. i dlatego zarasta trawa.
      • Gość: łódzka specyfika Re: Starbucks, Bubble Tea... Jakich lokali brakuj IP: *.toya.net.pl 18.09.12, 19:54
        > Autorka krytykuje lokale w stylu "Meta, seta
        > ...." a to najtrafniejsze ostatnie przedsięwzięcia, uwzględniające łódzką- robo
        > tnicza specyfikę i w tym tkwi sukces

Tak, jest to niewątpliwy sukces, że promuje się picie taniej wódy a nie np. kawy, a pod lokalami zbiera się wieczorami zwykła żulernia. Dziękuję uprzejmie za taką specyfikę. Dziwić się potem, że ludzie stąd uciekają.

> Musimy przyciągnąć klientów/turystów oryg
        > inalnością i ceną a nie papugowaniem innych miast.

No to wyobraź sobie, że lokale z tanią wódą to papugowanie Warszawy, a część z nich to również te straszliwe sieciówki. No i rzeczywiście - niebywała oryginalność - takich lokali jest teraz na pęczki.

Tyle, że w Warszawie znikną jak się skończy moda, a tu będą trwać na wieki wieków zgodnie z "łódzką-robotniczą specyfiką".

Tfu.
    • Gość: kofjemiołka Taaa jest McShit jeszcze brakuje Starbucks... IP: *.iwacom.net.pl 18.09.12, 15:46
      Tak jakby to było "niewieadomoco". Lepiej żeby powstawały kawiarnie jak we Włoszech, z wyśmienitą kawą a nie kolejne sieciówy.
      • Gość: pan jełop "McShit", ojejej jakie zabawne IP: *.toya.net.pl 19.09.12, 15:02
        A żryj sobie śmierdzące prażoki w karczmach i żłop piwo, na pewno to zdrowsze od tego "McShita", jełopie.
    • Gość: leon amator W Łodzi brakuje wysokiej kultury a nie kawki ... IP: *.wroclaw.mm.pl 18.09.12, 15:52
      Większość ludzi nawet nie wie, że oprócz kolorowych wystaw w manufakturze i wypindrowanych sprzedawczyń w galerii istnieje jeszcze kultura wyższa która spłycone światopoglądy może podnieść na wyższy poziom a to s kolei przełoży się na postrzeganie naszego zaścianka kojarzonego z psem alexem.
    • Gość: mcguirre Re: Starbucks, Bubble Tea... Jakich lokali brakuj IP: 62.134.246.* 18.09.12, 16:20
      "Palący temat". To serio, czy sobie jaja robisz ?
    • trishika Starbucks, Bubble Tea... Jakich lokali brakuje?... 18.09.12, 17:00
      Mnie Starbucks nie brakuje, ceny z kosmosu, kawa mocno średnia. Czy tylko po to ma być w Łodzi Starbucks, bo to międzynarodowa rozpoznawalna sieciówka?? To ja już wolę małe, lokalne kawiarnie z wyśmienitą kawą i klimatem, którego amerykańskiemu gigantowi brakuje.
    • info0 Re: Starbucks, Bubble Tea... Jakich lokali brakuj 18.09.12, 19:03
      ROFL. Starbucks? Bubble Tea? Gdzie ceny są z kosmosu? Gdzie jakość produktu nie jest adekwatna do ceny?

Byłem w tym Starbucksie w Wawie i sorki, ale kawa to zwykła lura a wiecie, za 20zł można jednak wymagać trochę więcej.

To ja już wolę sobie samemu tą kawę zrobić, w domu... Wyjdzie taniej i... Smaczniej ;) No i ciacho będzie gratis <lol>.
      • Gość: enjoy Re: Starbucks, Bubble Tea... Jakich lokali brakuj IP: *.retsat1.com.pl 18.09.12, 20:03
        Starbucks to zwykła kawiarnia, tylko u nas mająca miano "lanserskiej". W USA kawa kosztuje tam 2-3 $, czyli 10 minut pracy, kawe kupuje sie w biegu i nikt nie zwraca uwagi na markę. No ale my musimy być tacy światowi i zachodni, a słoma nam z butów wystaje i potrafimy tylko na siebie szczekać.
        Bardzo mi brakuje Cup Cake Corner Bakery, takiej jak w Krakowie. Jedna z lepszych kawiarni w jakiej byłam. Przyjemnie, normalne ceny, pyszne kapkejki i kawa. A nie żadne starbaksy czy inne wymysły.
        • Gość: s Re: Starbucks, Bubble Tea... Jakich lokali brakuj IP: *.toya.net.pl 19.09.12, 14:57
          > pyszne kapkejki

Idź na leczenie.
    • Gość: re Starbucks, Bubble Tea... Jakich lokali brakuje?... IP: *.toya.net.pl 18.09.12, 19:59
      Ludzie, co wy gadacie?! Rozumiem, ze w tym miescie są tylko 2 grupy ludzi: hipsterów-lanserów którzy chcieliby godzinami przesiadywać w Starbucksie oraz błogosławioną alternatywę, która gardzi korporacyjnym shitem i wszystkim przed czym można postawić słowo "modny".
      Pierwsza grupa to podręcznikowe lemingi, druga - obrońcy jedynej w swoim rodzaju oryginalnej tkanki miejskiej (jak z horroru).
      Czy rzeczywiście są tylko takie skrajności?
      Ja chciałabym poczuć się w tej smutnej Łodzi (którą jednak kocham miłością pierwotną) jak w normalnym, dużym europejskim mieście. Usiąść w czystym zadbanym ogródku, zjeść dobry lunch, popatrzeć na ładne kamienice, wypić kawę, nawet w Starbucksie.
      Nie uważam, że otwarcie Starbucksa zmieniło by sytuację "małych lokalnych kawiarni". Te dobre - jak Affogato, Fresco czy Kofeina - bronią się dobrą kawą, fajną atmosferą i przemiłą obsługą. I nie muszą się obawiać konkurencji potężnych sieciówek. A to nie mój problem, że są i tacy, którzy chcą pić kwaśny, przepalony syf z pseudokawiarenek, gdzie ktoś pozbierał stare graty ze strychu i upchnął w kawiarni, żeby było klimatycznie, a zapomniał o kupnie dobrego ekspresu i kursie baristycznym.
    • Gość: ceasar Do roboty lemingii a nie... !!!! IP: *.mnc.pl 18.09.12, 21:14
      :P
    • Gość: olo Re: Starbucks, Bubble Tea... Jakich lokali brakuj IP: *.4web.pl 18.09.12, 21:46
      Najlepiej jak ww_lodz zostanie redaktorem od gastronomii, wszyscy znamy jego tandetne recenzje i "wyszukany" gust, które prezentuje w internecie.
    • Gość: css Starbucks, Bubble Tea... Jakich lokali brakuje?... IP: *.toya.net.pl 18.09.12, 23:48
      Nie samą kawą człowiek żyję więc jeśli już miałbym braku jakiegoś lokalu wybitnie żałować, to z pewnością dobrej piekarnio-śniadaniodajni, w stylu tych z warszawskiego Powiśla. Nie trzeba tu znowu wielkiego szaleństwa i nakładu sił czy środków, wystarczy pieczywo wypiekane na miejscu + konfitura i dobre kawa, a już byłoby fajnie.
      Generalnie coś tam w segmencie śniadań dziać się zaczyna, ale Le fot i podobne inicjatywy to wciąż mało. Nie pogardziłbym również punktem gastronomicznym, mającym w swej ofercie robione z sercem hamburgery. Mamy już niezłe frytki i zapiekanki, czas zatem na nowe rozdanie i w tej materii.
    • Gość: REdneck Starbucks już jest IP: *.toya.net.pl 19.09.12, 13:07
      Wczoraj było otwarcie kawiarni. Na FB jest oficjalny profil.
      Gazeto - jesteście niedoinformowani
      • Gość: k. Re: Starbucks już jest IP: *.ip.netia.com.pl 27.09.12, 10:29
        starbucks to kawiarniany mcdonalds. w usa jesli ktos tam idzie, to raczej osoby z niewyszukanym gustem i ktorym nie zalezy na dobrym smaku kawy
        • Gość: Zuza Re: Starbucks już jest IP: *.pools.spcsdns.net 25.03.15, 17:40
          Zaracam sie do osoby ktora pisze ze starback w usa to miejce gdzie nie maja dobrej kawy hehe zarty jestem w usa u mieskzam i dla mnie to najlepsza kawa i super atmosfera tam panuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka