IP: 217.153.156.* 06.07.04, 16:26
a gdyby tak puścić ten tramwaj od Ronda lotników Lwowskich poprzez
Pabianicką, Piotrkowską i Czerwoną Wólczańską i Wróblewskiego??? Ominie tylko
2 przystanki ze starej trasy a uratuje się super odcinek tramwajowy. chyba
jeden z ładniejszych i taki charakterystyczny dla naszego miasta.
Obserwuj wątek
    • yarro Re: trasa 46 06.07.04, 16:29
      Kotku, to już było wałkowane...

Może jeszcze Cityrunnery na to puścić, co?!
      • Gość: paweł Re: trasa 46 IP: 217.153.156.* 06.07.04, 16:34
        Lepiej wycofać tramwaje z całej Łodzi no nie???
      • Gość: paweł Re: trasa 46 IP: 217.153.156.* 06.07.04, 16:35
        a tak w ogóle to "nienormalny" zamieniłeś na "kotek" miło mi
    • Gość: magik Re: trasa 46 IP: *.pl 06.07.04, 16:31
      Problem byłby z czasem przejazdu. Już teraz tramwaje jeżdżą co 16/32min. a nie
      jak na innych trasach co 15/30min. No chyba że "dorzucą" jeszcze jedną brygadę.
      • Gość: paweł Re: trasa 46 IP: 217.153.156.* 06.07.04, 16:36
        niebyłoby głupie!!!
      • Gość: Gofer Re: trasa 46 IP: *.wsinf.edu.pl / *.wsinf.edu.pl 07.07.04, 16:16
        Częstotliwość co 16/32 minuty nie wynika ze zbyt małej ilości pociągów, lecz z
        budowy linii: na odcinku podmiejskim mijanki są w odległości pokonywanej
        rozkładowo przez 8 minut (jadąc w jedną stronę). Tak więc gdy mijanie jest na
        każdej mijance, pociągi jeżdżą co 16 minut.
    • ukalo Re: trasa 46 06.07.04, 16:39
      Gość portalu: paweł napisał(a):

> a gdyby tak puścić ten tramwaj od Ronda lotników Lwowskich poprzez
      > Pabianicką, Piotrkowską i Czerwoną Wólczańską i Wróblewskiego??? Ominie tylko
      > 2 przystanki ze starej trasy a uratuje się super odcinek tramwajowy. chyba
      > jeden z ładniejszych i taki charakterystyczny dla naszego miasta.

Rozumiem że dążymy do tego żeby tramwaje do reszty straciły swoją funkcję użytkową, a zrobimy sobie fajny skansen...

Moim zdaniem byłoby to bezsensowne kółko i na dodatek jeszcze większe dublowanie trasy linii 50. No chyba, że 50 dla odmiany puścić prosto z Ronda w al. Politechniki. Tylko po co takie kręcenie?

Pozdrawiam,
      Łukasz
      • Gość: paweł Re: trasa 46 IP: 217.153.156.* 06.07.04, 16:42
        i to również nie jest głupie 50 prosto politechniki.

A po co??? Troszke romantyzmu i uratowania bardzo seksi odcinka tramwajowego.

Pozdrawiam
        • Gość: luki Re: trasa 46 IP: *.toya.net.pl 06.07.04, 16:45
          > A po co??? Troszke romantyzmu i uratowania bardzo seksi odcinka tramwajowego.
          >

Argument powalający. Później się dziwisz wypowiedziom yarro...
          • Gość: paweł Re: trasa 46 IP: 217.153.156.* 06.07.04, 16:52
            uważasz że należy obrażać za poglądy??? jak zauważyłem sensownie na prawde dużo
            ludzi się wypowiada i mniej też (może i tu ja jestem) ale jest to na temat
            komunikacji a Yarro generalnie patrzy gdzie być na Nie ewentualnie powiedzieć
            komuś coś przykrego.

Do tramwajów podchodzę bardzo romantycznie stąd mało u mnie wypowiedzi pod
            względem ekonomicznym czy racji danego tramwaju tu czy tam a częściej
            niekonwencjonalne określenia tego co czuje np. do odcinka Wróbla, Wólczańska,
            czerwona

Pozdrawiam
            • hubar OT 06.07.04, 16:56
              Wiesz co, nie wiem jak długo tu zaglądasz, ale najwyraźniej jesteś swieżynka.
              Najpierw zobacz o czym i kto mówi, kto ma jakie poglady itp, a dopiero potem
              komentuj. Yarro odpisał ci, bo ten temat był juz nie raz poruszany na tym
              forum, a ty deczko wyskakujesz jak Filim z konopii.
              • Gość: paweł Re: OT IP: 217.153.156.* 06.07.04, 17:00
                zgadza sie jestem woiutki ale nie chodzi o tę wypowieź Yarro ale o kilka
                wcześniejszych i generalnie temat Yarro chciałbym zakończyć a wałkowania 46
                Czerwoną nie dostrzegłem wcześniej dlatego napisałem.
            • yarro Re: trasa 46 06.07.04, 16:58

> uważasz że należy obrażać za poglądy??? jak zauważyłem sensownie na prawde
              > dużo ludzi się wypowiada i mniej też (może i tu ja jestem) ale jest to na
              > temat komunikacji a Yarro generalnie patrzy gdzie być na Nie ewentualnie
              > powiedzieć komuś coś przykrego.
              ==
              I tu się chłopcze mylisz. Po prostu piętnuję bezsensowne pomysły typu "Citek na
              Stoki", alebo 46 na Czerwoną. Krytykuję też malkontenctwo - vide Studi, albo
              anty ludzkie rozwiązania komunikacyjne - vide Mr. X.

Zdziwiłbyś się, że naprawdę mam do powiedzenia wqiele dobrego na temat
              komunikacji, tramwajów etc. Wystarczyło choć raz przyjść na 'spotkanie
              czwartkowe'...

> Do tramwajów podchodzę bardzo romantycznie stąd mało u mnie wypowiedzi pod
              > względem ekonomicznym czy racji danego tramwaju tu czy tam a częściej
              > niekonwencjonalne określenia tego co czuje np. do odcinka Wróbla, Wólczańska,
              > czerwona
              ==
              Romantycznie można podchodzić do linii zabytkowych i zabytkowych tras. Tę
              funkcję spełnia na w/w odcinku linia '0' i chwała KMST i MPK za to.

Niestety, ekonomia czasem jest bolesna.

> Pozdrawiam
              ==
              Ja również.
              • Gość: paweł Re: trasa 46 IP: 217.153.156.* 06.07.04, 17:13
                a nieuważasz że moża piętnować mówiąc niezgadzam sie z Tobą albo pomysł masz do
                d..., a nie za jeden pogląd oceniać całego człowieka.
                generalnie jestem bardzo nowy komunikacja to nawrót mojego zainteresowania z
                przeszłości jak miałem już 13 lat uzanałem że jeżdzenie na Krańcówki specjalnie
                jest troszke dzicinne i przestałem, wbrew sobie, po 9 latach odkryłem (mam
                cienki dostep do neta) że swira ma takż ewielu ludzi Luki, Studi, Geo czy Ty i
                wielu Tobie podobnym. Zacząłem odkrywać strony m. in. Lukiegi i Szklemby
                pojechałem korzystając z urlopu na kilka Krańcówek zwłaszcza dawnych i odkrywam
                komunikacje na nowo. Pierwszy raz słysze o spotkaniach czwartkowych ale jak się
                dowiem więcej i będe mile widziany na pewno na nie przyjde. Jestem wdzięczny za
                wszelkie uwagi i Yarro generalnie proponuje rozejm między nami. Co Ty na to???
            • Gość: luki Re: trasa 46 IP: *.toya.net.pl 06.07.04, 16:59

> uważasz że należy obrażać za poglądy???

Nic z tych rzeczy, ale niepoważne poglądy jak widzisz powodują u niektórych
              szyderczość. Sam go prowokujesz.

pzdr,
              luki
              • Gość: paweł Re: trasa 46 IP: 217.153.156.* 06.07.04, 17:06
                to nie był pomysł do końca poważny ale nuta przeszłości i generalnie można
                powiedzieć fajnie albo niezgadzam się z Toba itp. albo Twój pomysł jest
                beznadziejny ale chyba Citek na Stoki czy 46 na czerwoną nie denerwuje az tak
                bardzo
        • geograf Re: trasa 46 06.07.04, 16:49

>Troszke romantyzmu

o trasach decydują pieniądze. romantyzm ma się nijak z opłacalnością i kosztami.

>i uratowania bardzo seksi odcinka tramwajowego.

podniecają Ciebie tory? a na mnie mówili "onanista komunikacyjny"...heh
          • Gość: paweł Re: trasa 46 IP: 217.153.156.* 06.07.04, 16:55
            podniecają za duże słowo ale przechodzą mnie ciary na niektórych odcinkach
            np. Stoki-krańcówka
            Wróblewskiego i wiele wiele innych coś w nich jest!

Pozdrawiam
          • hubar Re: trasa 46 06.07.04, 16:57
            Geo! Jak mozesz!! To o Tobie było... hehehehehehehe
        • yarro Re: trasa 46 06.07.04, 16:50

> i to również nie jest głupie 50 prosto politechniki.
          ==
          Hm. A wiesz, że 50 zastępuje niejako linie 20 (na Rudę 26), więc siłą rzeczy
          musi jechac trasą dawnej 20.

==
          Wiesz co? Kup sobie Citka, uruchom prywatną linię po "seksi" odcinkach i jeździj
          sobie nią do orgazmu...
          • Gość: paweł Re: trasa 46 IP: 217.153.156.* 06.07.04, 16:57
            to jest bardziej marzenie romantyczne niz pomysł racjonalny a więc sam wiesz że
            to jest mało możliwe ale....

Pozdrawiam

• ukalo Re: trasa 46 06.07.04, 16:56
          Gość portalu: paweł napisał:

Fajnie. Chciałbym tylko zwrócić uwagę, że komunikacja miejska ma być szybko, wygodna, itd.. a nie "seksi"...

Ja też mam różne życzenia jako miłośnik - np. nowy tabor na linię 11. Ale trzeba myśleć rozsądnie i realnie.

Pozdrawiam,
          Łukasz
          • Gość: paweł Re: trasa 46 IP: 217.153.156.* 06.07.04, 17:02
            niestety takie są realia
            Ale pomażyć każdy może
            Wiesz co tak poza tym to na nowym taborze średnio mi zależy
            Chyba jestem tradycjonalistą
            • ukalo Re: trasa 46 06.07.04, 17:06

> Wiesz co tak poza tym to na nowym taborze średnio mi zależy
              > Chyba jestem tradycjonalistą

Tak, wiem... w szczególności nie zależy Ci na wytłukiwaniu Cityrunnerów na Stokach i Narutowicza... :-/

Pozdrawiam,
              Łukasz
            • yarro Re: trasa 46 06.07.04, 17:13

> Wiesz co tak poza tym to na nowym taborze średnio mi zależy
              ==
              Doprawdy? A haslo 'Citek na STOKI' ;P?
              • Gość: paweł Re: trasa 46 IP: 217.153.156.* 06.07.04, 17:17
                tj. nie zależy mi aż tak bardzo zwłaszcza na kupnie na Citkach, ale jak już są
                to niech jeżdzą na Stoki :-)
                • ukalo Re: trasa 46 06.07.04, 17:21

> tj. nie zależy mi aż tak bardzo zwłaszcza na kupnie na Citkach, ale jak już są
                  > to niech jeżdzą na Stoki :-)

A mnie zależy żeby na 11 lub 46. Albo, jak już ma być klimatycznie to na 43... Oj tak, "Citek" na moście w Kazimierzu, to by było piękne!

Pozdrawiam,
                  Łukasz
                  • Gość: paweł Re: trasa 46 IP: 217.153.156.* 06.07.04, 17:24
                    to by też było seksi ;-)
                    • ukalo Re: trasa 46 06.07.04, 17:28

> to by też było seksi ;-)

No byłoby... tylko że jest nierealne, przynajmniej póki co...

Pozdrawiam,
                      Łukasz
                      • Gość: paweł Re: trasa 46 IP: 217.153.156.* 06.07.04, 17:33
                        chyba niestety nigdy nie będzie
                  • Gość: xk Re: trasa 46 IP: *.toya.net.pl 06.07.04, 17:27
                    ukalo napisał:

> A mnie zależy żeby na 11 lub 46. Albo, jak już ma być klimatycznie to na
                    43...
                    > Oj tak, "Citek" na moście w Kazimierzu, to by było piękne!

a moim zdaniem to na moście nie citek, tylko helmut wygląda pięknie i
                    romantycznie......
                    • ukalo Re: trasa 46 06.07.04, 17:29
                      Gość portalu: xk napisał:

> a moim zdaniem to na moście nie citek, tylko helmut wygląda pięknie i
                      > romantycznie......

No ma się rozumieć, to przede wszytkim :-)

Pozdrawiam,
                      Łukasz
                  • Gość: xk Re: trasa 46 IP: *.toya.net.pl 06.07.04, 17:29
                    na Czerwonej zerówka wystarcza
                    trzeba tylko dopilnować, aby torom się nic nie stało!

pzdr
    • Gość: luki Re: trasa 46 IP: *.toya.net.pl 06.07.04, 16:42
      Uważam to za mało sensowne. Na al. Politechniki zostaną pominięte przystanki,
      na których zatrzymuje się tylko piętnastka. A ile jest linii na Piotrkowskiej -
      wiadomo. Poza tym przejazd 46 zostałby niepotrzebnie spowolniony.
      Nie wspominam już kwestii remontu łuków na Wólczańskiej, na co miasto pieniędzy
      dać nie chce. A bez tego nikt tam nie puści regularnej linii.
      • Gość: paweł Re: trasa 46 IP: 217.153.156.* 06.07.04, 16:47
        to moje tylko takie marzenia. Oczywiście ze wszystkim masz racje na
        Pitrkowskiej tramwajów pod dostatkiem i byłby to dubel z 11. Troszke dzisiaj
        zrobiło mi się smutno kiedy zobaczyłe znowu te martwe tory na Wróbla i stą d
        ten pomysł. Szkoda ż ejeździ tam tylko 0 i ewentualnie objazdy.

orientujesz się jakie są plany na ten odcinek???
    • Gość: Ja Re: trasa 46 IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.04, 18:31
      Aha. Czyli z tego, co zrozumiałem chcesz trasy 50 i 46 na pewnym odcinku
      zamienić ze sobą, ot tak, żeby było śmieszniej. Dobrze załapałem?
      Ale jeśli koniecznie chcesz wiedzieć, to różne ploteczki głosiły, iż
      zastanawiano się nad proponowaną przez Ciebie trasą, ale z pewnych względów ją
      odrzucono. Czy to technicznych (liczba brygad), czy to logicznych (po co 46 ma
      się bardziej pokrywać z 11 i w dodatku jechać dłużej?) - w tej chwili nie jest
      to aż tak istotne.
    • Gość: STUDI Re: trasa 46 IP: *.prokom.pl 07.07.04, 11:14
      Tak, bylo to planowane. Ale zapewne zapuszczenie torowiska plus fatalny stan lukow przy Wolczanskiej przekreslil te plany. Dla tejze linii byloby to super. Dla mieszkancow Rudy dodatkowy dojazd do Pl. Niepodleglosci, al mieszkancow AL. Politechniki wygodne polaczenie z Pl. Niepodleglosci czyli dogodnym mijescem przesiadek.

No ale te tory .....
      • Gość: Ja Re: trasa 46 IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.04, 19:07
        Studi? Czy Ty przypadkiem nie byłeś wyznawcą teorii, że im więcej różnych linii
        jeżdżących RÓŻNYMI trasami, tym lepiej? Bo tyle zyskujemy dzięki takiemu a nie
        innemu puszczeniu 46. Dojazd dla mieszkańców Rudy i spod polibudy na Pl.
        Niepodległości, i to bezpośredni zapewnia 50. 46 zaś zapewnia dojazd w inne
        rejony. Czy to tak bardzo przeszkadza?
      • Gość: paweł Re: trasa 46 IP: 217.153.156.* 08.07.04, 10:13
        niestety. szkoda bo juz pewnie nic przy nich nie będą robić

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka