Dodaj do ulubionych

Teufel musi odejsc

IP: *.lodz.mm.pl 10.07.04, 22:01
Tak sie zastanawiam, czy ktos ci placi za uprawianie sygnaturkowej propagandy
politycznej, czy to po prostu z glupoty?
Obserwuj wątek
    • Gość: niezalogowany Re: Teufel musi odejsc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 22:13
      Ale sygnaturka jest chyba prywatną sprawą każdego o ile nie obraża innych osób?
      A z tego co wiem poglądy polityczne nie są jeszcze cenzurowane... Chyba, że w
      Łodzi jakieś dewotki zatrudniono już w Wydziale Jedynie Słusznych Poglądów...
      A swoją drogą...możesz wesprzeć mniejszości seksualne i w swojej napisać: Kocham
      Kropiwnickiego. Proste :)
      • Gość: boards_of_canada Re: Teufel musi odejsc IP: *.lodz.mm.pl 10.07.04, 22:18
        Alez po co te nerwy? Zwyczajnie ciekawosc. Czy chlopakowi placa za to, czy to
        jego wlasna inicjatywa? Moze jest czlonkiem Mlodych Socjaldemokratow i ma to w
        swoich obowiazkach sluzbowych? Zadawanie pytan jeszcze nie jest zakazane?
        • Gość: niezalogowany Re: Teufel musi odejsc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 22:24
          Ależ ja tylko staram się Ci pomóc :) a swoją drogą: myslisz, że jak zapisze się
          do Młodych Socjaldemokratów to będę miał takie obowiązki?

A przy okazji-czy należąc do MSd miałbym problem z otrzymaniem pracy w obecnym
          UMŁ (przyjmując moje kwalifikacje za odpowiednie)? poproszę o odpowiedź
          nieoficjalną, ale szczerą :) dziękuję
          • Gość: boards_of_canada Re: Teufel musi odejsc IP: *.lodz.mm.pl 10.07.04, 22:35
            > myslisz, że jak zapisze się
            > do Młodych Socjaldemokratów to będę miał takie obowiązki?

Z tego co wiem mlodzi SLD-owcy musza sie bardzo starac, zeby dostac pozniej od
            szefostwa jakas intrantna propozycje pracy. Pisanie na forach internetowych
            jest jedna z pożadanych form aktywnosci. W ogole to mlodzi SLD-owcy maja
            poczucie humoru. Np. zarejestrowali sobie domene www.kropiwnicki.prv.pl ktora
            prowadzila do strony internetowej mlodziezowki SLD. Prawda, ze dowcipne?
            Niestety, zlamali regulamin prv.pl i domena zostala zablokowana. No ale maja
            chlopaki poczucie humoru.
            • Gość: Socjaldemokrata boards_of_canada musi odejść!!! IP: *.rainbownet.pl 12.07.04, 16:22
              Ha, ha, ha
              Ile czasu to wymyślałeś?
              • Gość: boards_of_canada Naga prawda o lewiznie IP: *.lodz.mm.pl 12.07.04, 19:45
                Same fakty.
        • teufel Re: Teufel musi odejsc 11.07.04, 11:37
          Nie jestem w żadnej partii politycznej!! Każdy forumowicz któr znam mnie
          osobiście wie, za co jest ta sygnaturka.
          1.Za zlikwidowanie Parady Wolności
          2.Za zatrudnienie Wąsowicza
          3. ...
          • Gość: boards_of_canada Re: Teufel musi odejsc IP: *.lodz.mm.pl 11.07.04, 16:23
            teufel napisał:
            > Nie jestem w żadnej partii politycznej!!

Ja tez!!!!

> Każdy forumowicz któr znam mnie
            > osobiście wie, za co jest ta sygnaturka.
            > 1.Za zlikwidowanie Parady Wolności

Parade Wolnosci zlikwidowali jej organizatorzy. Zyjemy w panstwie
            demokratycznym i wladza nie moze zakazac zadanej zabawy tanecznej.

> 2.Za zatrudnienie Wąsowicza

MPK w koncu wychodzi z dlugow i przestaje przynosic straty. Nie podoba ci sie
            to, ze miasto zatrudnilo fachowca z Krakowa?

Cos malo argumentow.
            • Gość: J.S. blablabla IP: *.pai.net.pl 11.07.04, 19:59
              > MPK w koncu wychodzi z dlugow

Dobrze wiadomo, ze powodem dlugow MPK bylo to, ze miasto nie zaplacilo za
              uslugi. A wiec to miasto mialo dlugi w MPK. Kazdy to wie.

> i przestaje przynosic straty.

Dziwne, ze straty zaczelo przynosic w momencie gdy Kropiwnicki zaczal rzadzic
              miastem. COZ ZA NIEWIARYGODNY ZBIEG OKOLICZNOSCI!

> Nie podoba ci sie
              > to, ze miasto zatrudnilo fachowca z Krakowa?

Mnie sie nie podoba. Rydecki byl fachowcem z Lodzi, znal od podszewki i swoja
              firme i swoje miasto tez. Poza tym wiadomo, ze jak ktos jest "na swoim terenie"
              to mu bardziej zalezy.
              • Gość: boards_of_canada Re: blablabla IP: *.lodz.mm.pl 11.07.04, 21:11
                Gość portalu: J.S. napisał(a):
                > Dobrze wiadomo, ze powodem dlugow MPK bylo to, ze miasto nie zaplacilo za
                > uslugi. A wiec to miasto mialo dlugi w MPK. Kazdy to wie.

Powodem dlugow byl zakup cityrunnerow i rozrzutna polityka prezesa Rydeckiego.
                Miasto tez nie ma pieniedzy, bo towarzysze z SLD zadluzyli Łodz na potege.

> > i przestaje przynosic straty.
                >
                > Dziwne, ze straty zaczelo przynosic w momencie gdy Kropiwnicki zaczal rzadzic
                > miastem. COZ ZA NIEWIARYGODNY ZBIEG OKOLICZNOSCI!

To co piszesz to niewiarygodna bzdura. MPK ____zawsze____ przynosilo straty. A
                za kadencji Rydeckiego zaczelo chylic sie na skraj bankructwa. Dlatego wlasnie
                pan Rydecki zostal odwolany. Mozna to sprawdzic w interpelacjach opozycjcyjnych
                radnych przed 2002, ktorzy alarmowali o katastrofie nadchodzacej w MPK.

> Mnie sie nie podoba. Rydecki byl fachowcem z Lodzi

Ktory doprowadzil spolke na skraj bankructwa.
              • boards_of_canada Re: blablabla 11.07.04, 21:12
                > Dobrze wiadomo, ze powodem dlugow MPK bylo to, ze miasto nie zaplacilo za
                > uslugi. A wiec to miasto mialo dlugi w MPK. Kazdy to wie.

Powodem dlugow byl zakup cityrunnerow i rozrzutna polityka prezesa Rydeckiego.
                Miasto tez nie ma pieniedzy, bo towarzysze z SLD zadluzyli Łodz na potege.

> > i przestaje przynosic straty.
                >
                > Dziwne, ze straty zaczelo przynosic w momencie gdy Kropiwnicki zaczal rzadzic
                > miastem. COZ ZA NIEWIARYGODNY ZBIEG OKOLICZNOSCI!

To co piszesz to niewiarygodna bzdura. MPK ____zawsze____ przynosilo straty. A
                za kadencji Rydeckiego zaczelo chylic sie na skraj bankructwa. Dlatego wlasnie
                pan Rydecki zostal odwolany. Mozna to sprawdzic w interpelacjach opozycjcyjnych
                radnych przed 2002, ktorzy alarmowali o katastrofie nadchodzacej w MPK.

> Mnie sie nie podoba. Rydecki byl fachowcem z Lodzi

Ktory doprowadzil spolke na skraj bankructwa.
                • michal.ch Re: blablabla 13.07.04, 15:37
                  > >
                  > > Dobrze wiadomo, ze powodem dlugow MPK bylo to, ze miasto nie zaplacilo za
                  > > uslugi. A wiec to miasto mialo dlugi w MPK. Kazdy to wie.

Wszyscy oprócz ludzi Kropiwnickiego. Wiadomo, że ciepłe stołeczki tylko czekały
                  na przyjęcie nowych dupsk. Dla Dziwisza o ile mi wiadomo specjalnie rozszerzono
                  zarząd MPK o jeszcze jedno miejsce... Trambusa, który dowalił firmie kolejne
                  straty finansowe też wymyślił wiadomo kto (nie będę wskazywał palcem na
                  niejakiego Jerzego K. i jego kumpli). Remont gabinetu też wiadomo kto chciał
                  zrobić, pomimo że wg Kropiwnickiego firma była straaaasznie zadłużona po
                  odejściu Rydeckiego. I wreszcie tak krytykowany zakup wozów dla zarządu przez
                  Rydeckiego - no a co zrobił koleś od Kropiwnickiego? No jakby mogło być
                  inaczej? Załatwił sobie nowy wóz (też Volvo), bo widocznie ilość pojazdów
                  reprezentacyjnych zakupionych za poprzedniej kadencji była w firmie zbyt mała...

* * *

boards_of_canada napisał:
                  >
                  > Powodem dlugow byl zakup cityrunnerow i rozrzutna polityka prezesa Rydeckiego.

Ta, jasne. Już to słyszeliśmy, że za wszystkie klęski i plagi tego świata
                  odpowiadają Cityrunnery (najlepsze co mogliśmy wybrać spośród zaoferowanych
                  tramwajów, o które pasażerowie sami się domagali twierdząc, że niby wcześniej w
                  Łodzi same złomy jeździły). Ja ci mówię: u mnie na osiedlu trawa krzywo rośnie
                  i mi to przeszkadza. Pewnie to też jest wina Cityrunnerów. Nie wspomnę już o
                  długiej tegorocznej zimie - to w końcu też wina Cityrunnerów bo źle wpłynęły w
                  jakiś magiczny sposób na pogodę.

Swoją drogą na bank stawiam, że gdyby Cityrunnery zostały zakupione przez ludzi
                  Kropiwnickiego, to zaraz nasz miłościwie nam panujący nadprezydent by piał z
                  zachwytu, a imprezom propagandowym w stylu otwierania linii do Pabianic
                  istniejącej już od 1901 r. nie byłoby końca.

> > > i przestaje przynosic straty.
                  > >
                  > > Dziwne, ze straty zaczelo przynosic w momencie gdy Kropiwnicki zaczal rzad
                  > zic
                  > > miastem. COZ ZA NIEWIARYGODNY ZBIEG OKOLICZNOSCI!
                  >
                  > To co piszesz to niewiarygodna bzdura. MPK ____zawsze____ przynosilo straty.

Ale miało na tyle dobre wyniki, że nie było zagrożenia. Natomiast zaraz po tym
                  jak Kropiwnicki doszedł do władzy i miasto przestało regulować swoje rachunki
                  wobec MPK, firma pracowała za friko. I nagle pojawiły się niebotyczne długi, bo
                  skoro podstawowy klient nie płacił, to zapasy finansowe topniały.

A
                  > za kadencji Rydeckiego zaczelo chylic sie na skraj bankructwa. Dlatego
                  wlasnie
                  > pan Rydecki zostal odwolany. Mozna to sprawdzic w interpelacjach
                  opozycjcyjnych
                  >
                  > radnych przed 2002, ktorzy alarmowali o katastrofie nadchodzacej w MPK.

Zabawne, że nigdy nie słyszałem o tej całej interpelacji. Za to słyszałem
                  nagonkę na Cityrunnery i bzdury wygadywane przez pseudospeców Kropiwnickiego,
                  jak np. ta, że - cutyję - "Cityrunner jest za szeroki na nasze tory" (a jest o
                  10 cm węższy od klasycznych 805Na i w zakręty jak np. ten przy Kaliskim wchodzi
                  lepiej niż starsze wagony).

> > Mnie sie nie podoba. Rydecki byl fachowcem z Lodzi
                  >
                  > Ktory doprowadzil spolke na skraj bankructwa.

Trudno, żeby nie być na skraju bankructwa, skoro największy klient - czyli UMŁ
                  (obecnie z jego ramienia ZDiT) - nie płacił za zamówione usługi. I to jest
                  akurat ewidentna "zasługa" władz miasta.
                  • boards_of_canada Re: blablabla 13.07.04, 15:53
                    michal.ch napisał:

> Wszyscy oprócz ludzi Kropiwnickiego. Wiadomo, że ciepłe stołeczki tylko
                    czekały

Skoro mnie niektorzy nazywaja "przydupasem Kropiwnickiego", to ja chyba moge
                    nazwac cie przydupasem Rydeckiego, prawda? Przyznaj sie, pracujesz w MPK?
                    Pracowales, zwolnili cie, bo sie nie nadawales, czy moze wujek pracuje?

Powtorze. MPK bylo zadluzone juz przed 2002 roku. Radni opozycyjni ostrzegali,
                    ze spolka stacza sie na skraj bankructwa. Miasto tez bylo zadluzone przez SLD,
                    co potwierdzila agencja ratingowa Standard & Poor's.

W tej chwili sytuacja jest taka, ze MPK ma najlepszy wynik finansowy od wielu
                    lat, ze miasto w ocenie niezaleznej agencji ratingowej poprawilo swoj budzet na
                    tyle, ze mozna zaciagac kredyt bez dodatkowej oplaty Skarbowi Panstwa, co bylo
                    wymagane przez dzialalnosc Panasow, Rydeckich i Jagiellow.

Ze Rydecki byl od wielu lat prezesem MPK? No i co z tego, skoro sie skumplowal
                    z SLD i wraz towarzyszami:Panasem i Jagiello doprowadzil Łódź na skraj ruiny.

I wiesz co ci jeszcze powiem? Wole byc przydupasem Kropiwnickiego, niz
                    Makowskiego, Rydeckiego i społki.
                    • michal.ch Re: blablabla 13.07.04, 16:22

> michal.ch napisał:
                      >
                      >
                      > > Wszyscy oprócz ludzi Kropiwnickiego. Wiadomo, że ciepłe stołeczki tylko
                      > czekały
                      >
                      > Skoro mnie niektorzy nazywaja "przydupasem Kropiwnickiego", to ja chyba moge
                      > nazwac cie przydupasem Rydeckiego, prawda? Przyznaj sie, pracujesz w MPK?
                      > Pracowales, zwolnili cie, bo sie nie nadawales, czy moze wujek pracuje?

Ależ oczywiście i jak najbardziej. Czy jestes usatysfakcjonowany odpowiedzią?

> Powtorze. MPK bylo zadluzone juz przed 2002 roku. Radni opozycyjni
                      ostrzegali,
                      > ze spolka stacza sie na skraj bankructwa. Miasto tez bylo zadluzone przez
                      SLD,
                      > co potwierdzila agencja ratingowa Standard & Poor's.

Co nie zmienia sytuacji, ze sytuacja nie była tragiczna. Co więcej, była
                      całkiem dobra.

> W tej chwili sytuacja jest taka, ze MPK ma najlepszy wynik finansowy od wielu
                      > lat,

O jakich wskaźnikach ekonomicznych mówisz? Bo to oczywiste, że dług się
                      zmniejszy skoro firma zaprzestała inwestycji, a eksploatacja taboru odbywa się
                      na zasadach rabunkowych. Obcięto fundusze na części zamienne, remonty i naprawy
                      oraz zakupy nowych pojazdów. Ciekawe jak długo firma to wytrzyma. Statystyki i
                      cyferki w nich zawarte to wytrzymają z usmiechem, ale rzeczywistość już nie.

> Ze Rydecki byl od wielu lat prezesem MPK? No i co z tego,

To z tego, że znał ta firmę od podszewki, uczestniczył w likwidacji państwowego
                      MPK w Łodzi i powstawaniu nowej spółki, wiedział co, kiedy, jak i gdzie. To za
                      Rydeckiego znacząco poprawił sie komfort podróży i wskaźniki eksploatacyjne
                      dzięki nowemu taborowi. Obecne władzą spijają śmietankę po poprzednim prezesie
                      (co więcej, niszczą jego dorobek, zajeżdżając nowe autobusy i tramwaje).

> skoro sie skumplowal
                      > z SLD i wraz towarzyszami:Panasem i Jagiello doprowadzil Łódź na skraj ruiny.

A to tylko dlatego, że - jak to nazwałeś - skumplował się z SLD został wywalony.

> I wiesz co ci jeszcze powiem? Wole byc przydupasem Kropiwnickiego, niz
                      > Makowskiego, Rydeckiego i społki.

Twój problem, że jesteś czyimś przydupasem.
                      • boards_of_canada Re: blablabla 13.07.04, 16:27
                        > Ależ oczywiście i jak najbardziej. Czy jestes usatysfakcjonowany odpowiedzią?

Nie. Pacujesz w MPK , czy moze Rydecki to twoj wujek? Ustalmy fakty.

> > Powtorze. MPK bylo zadluzone juz przed 2002 roku. Radni opozycyjni
                        > ostrzegali,
                        > > ze spolka stacza sie na skraj bankructwa. Miasto tez bylo zadluzone przez
                        > SLD,
                        > > co potwierdzila agencja ratingowa Standard & Poor's.
                        >
                        >
                        > Co nie zmienia sytuacji, ze sytuacja nie była tragiczna. Co więcej, była
                        > całkiem dobra.

Ja mowie, ze masz gowno na twarzy, a ty na to ze deszcz pada.

> O jakich wskaźnikach ekonomicznych mówisz?

O takich, ktore ocenila Agencja Standard & Poor's. Ocenila ona finansne mista
                        negatywnie. I trzeba bylo cos z tym zrobic. Dociera? Czy moze myslisz, ze
                        pieniadze z nieba spadaja?

• michal.ch Re: blablabla 13.07.04, 16:39

> > Ależ oczywiście i jak najbardziej. Czy jestes usatysfakcjonowany odpowied
                          > zią?
                          >
                          > Nie. Pacujesz w MPK

Jak chcesz, to mogę cię wypacować packą na muchy. :>

> czy moze Rydecki to twoj wujek? Ustalmy fakty.

Zła odpowiedź. Zgaduj dalej, a ja się trochę pośmieję.

> > O jakich wskaźnikach ekonomicznych mówisz?
                          >
                          >
                          > O takich, ktore ocenila Agencja Standard & Poor's. Ocenila ona finansne
                          mista
                          > negatywnie. I trzeba bylo cos z tym zrobic. Dociera? Czy moze myslisz, ze
                          > pieniadze z nieba spadaja?

Fajnie, że zmieniasz temat. Może jednak wrócimy do kwestii MPK, a nie miasta?
                          • boards_of_canada Re: blablabla 13.07.04, 16:42
                            > Może jednak wrócimy do kwestii MPK, a nie miasta?

Naprawde nie rozumiesz, ze to jest od siebie zalezne?
                            • michal.ch Re: blablabla 13.07.04, 16:52
                              Ja to dobrze rozumiem, za to ty nie zaskoczyłeś, że rabunkowa eksploatacja
                              taboru i brak inwestycji koniecznych do jego dalszej eksploatacji może
                              przyprawić twojemu szefowi więcej kłopotów niż sądzisz...
                  • boards_of_canada Re: blablabla 13.07.04, 16:02
                    W sprawie MPK polecam fragment wywiadu sprzed roku:
                    www.uml.lodz.pl/img/104/06_5.pdf
                    Jesli piszesz, ze miasto nie zaplacilo za uslugi MPK to byla to swiadoma
                    polityka SLD, ktora przed wyborami 2002 nie placila zobowiazan. Te za 2002 roku
                    zostawiono nastepcom, ktorzy musieli sie w 2003 roku borykac z tym co
                    odziedziczyli po postkomunistach.
                    • michal.ch Re: blablabla 13.07.04, 16:10

> W sprawie MPK polecam fragment wywiadu sprzed roku:
                      > www.uml.lodz.pl/img/104/06_5.pdf
                      > Jesli piszesz, ze miasto nie zaplacilo za uslugi MPK to byla to swiadoma
                      > polityka SLD, ktora przed wyborami 2002 nie placila zobowiazan. Te za 2002
                      roku
                      >
                      > zostawiono nastepcom, ktorzy musieli sie w 2003 roku borykac z tym co
                      > odziedziczyli po postkomunistach.

Niezaleznie od tego kto przestał płacić pojeździliście sobie po Rydeckim tylko
                      dlatego, że był z lewej strony. Wiadomo, że co nie nasze, to jest be. Tylko
                      nasze jest słuszne i najlepsze. To zasada działania władz.
                      • boards_of_canada Re: blablabla 13.07.04, 16:28
                        michal.ch napisał:

> Niezaleznie od tego kto przestał płacić pojeździliście sobie po Rydeckim
                        tylko
                        > dlatego, że był z lewej strony.

To jest jak najbardziej od siebie zalezne. SLD nie placilo zobowiazan i Rydecki
                        wylecial na zbity pysk razem ze swoimi kolegami, jasne?
                        • zamek Re: blablabla 13.07.04, 17:22
                          Czyli tym samym tow. Korasiewicz potwierdził, iż p. Rydecki został zwolniony z
                          powodów politycznych, a nie merytorycznych. Perfekcyjna kompromitacja.
                          Może na urodziny kupić Ci jakieś myśli Talleyranda? Przydadzą Ci się w dalszej
                          karierze.
                          • Gość: boards_of_canada Re: blablabla IP: *.lodz.mm.pl 13.07.04, 20:17
                            Naucz sie czytac ze zrozumieniem.
    • michal.ch Re: Teufel musi odejsc 11.07.04, 11:49
      Gość portalu: boards_of_canada napisał(a):

> Tak sie zastanawiam, czy ktos ci placi za uprawianie sygnaturkowej propagandy
      > politycznej, czy to po prostu z glupoty?

Jak to było? Przyganiał kocioł garnkowi bodajże. Ty wychodzisz poza ramy
      syganturek.

A teufel w rzeczywistości uwielbia Kropiwnickiego. W pokoju ma nawet jego
      plakat. Że służy on jako tarcza przemilczę... ;)
      • Gość: boards_of_canada Re: Teufel musi odejsc IP: *.lodz.mm.pl 11.07.04, 17:04
        Uwazam, ze zachowanie Teufla jest szczeniackie i bez wyobrazni. Zeby w kazdym
        poscie dolaczac do sygnaturki zdanie "Kropiwnicki musi odejsc" musialyby zajsc
        naprawde nadzwyczajne okolicznosci. I tak ten wpis moze byc odbierany przez
        osobe postronna. Ktos kto przypadkowo odwiedzi to forum moze sobie
        pomyslec "Prezydent Łodzi musi byc rzeczywiscie bardzo zly, robi straszne
        rzeczy. Nie warto przyjezdzac do tego miasta, skoro maja takiego prezydenta,
        nie warto tu inwestowac i zaczynac dzialalnosc. Łódź to miasto skor i
        prezydenta Kropiwnickiego."

Tak sobie moze ktos pomyslec czytajac sygnaturke Teufla. Tylko czy to jest
        prawda?? Moim zdaniem Kropa jest najlepszym prezydentem Łodzi od wielu lat.
        Mozna sie z tym nie zgadzac, ale traktowanie go w ten sposob jak robi Teufel
        jest zwyczajnie zachowaniem gowniarskim i szkodliwym dla naszego miasta.

Nawet jesli nie lubi sie prezydenta to powinno szanowac sie to, ze dzieki niemu
        w koncu cos drgnelo w Łodzi. W koncu zaczyna sie cos dziac dobrego. Wiele
        jeszcze brakuje do tego, zeby mozna bylo napisac, ze wszystko zaczyna isc w
        dobra strona. Potrzeba jeszcze wielu zmian, rowniez kadrowych. Ale niewatpliwe
        ten rok jest bardzo udany dla miasta. I powtarzam, to jest w duzym stopniu
        zasluga Kropiwnickiego.

Bardzo latwo wylac dziecko z kapiela. Tylko, czy warto?
        • Gość: WUJEK Kropiwnicki IP: *.rainbownet.pl 12.07.04, 16:30
          To wymień 5 "dobrych rzeczy", których zrobił dla Łodzi pan Kropiwnicki.
          • Gość: boards_of_canada Re: Kropiwnicki IP: *.lodz.mm.pl 12.07.04, 19:41
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=13382867&a=13382867
            5. Odsunal SLD od koryta.
    • gray Re: Teufel musi odejsc 11.07.04, 11:54

> Tak sie zastanawiam, czy ktos ci placi za uprawianie sygnaturkowej propagandy
      > politycznej, czy to po prostu z glupoty?

skoro tobie za to płacą to nie znaczy, że każdemu.
      • Gość: boards_of_canada Re: Teufel musi odejsc IP: *.lodz.mm.pl 11.07.04, 16:26
        Za co mi placa? Za udzielanie sie na forum GW? Bo ja nie zwalczam nikogo, nawet
        jesli nie lubie Skwarki, przewodniczacego klubu SLD, to nie wypisuje jak
        oblakany w kazdym poscie "Skwarka musi odejsc". A chyba on bardziej zasluguje
        na to, niz Kropiwnicki.
        • gray Re: Teufel musi odejsc 11.07.04, 21:03

> Za co mi placa?

nie wiem. tak samo ty nie wiesz czy ktoś płaci teufelowi i, jeżeli tak, to za co
          więc wątek ten jest jedynie miernym paszkwilem albo powstał z nudów (i pewnych
          cech charakteru).

> Za udzielanie sie na forum GW? Bo ja nie zwalczam nikogo, nawet
          > jesli nie lubie Skwarki, przewodniczacego klubu SLD, to nie wypisuje jak
          > oblakany w kazdym poscie "Skwarka musi odejsc".

frontalny atak nie jest jedyną strategią walki.

> A chyba on bardziej zasluguje na to, niz Kropiwnicki.

to twoje zdanie. byłoby bardzo super gdybyś pozwolił teufelowi mieć własne -
          równie dobrze można w ten sposób zbombardowac każdą wypowiedź i każda sygnaturkę
          tylko o czym to świadczy?
          • boards_of_canada Re: Teufel musi odejsc 11.07.04, 21:13
            > to twoje zdanie. byłoby bardzo super gdybyś pozwolił teufelowi mieć własne -
            > równie dobrze można w ten sposób zbombardowac każdą wypowiedź i każda
            sygnaturkę
            > tylko o czym to świadczy?

Uwazam, ze sygnaturka Teufla szkodzi Łodzi.
            • gray Re: Teufel musi odejsc 11.07.04, 23:09

> Uwazam, ze sygnaturka Teufla szkodzi Łodzi.

i pięknie! masz swoje zdanie i udało ci się je wypowiedzieć. czy były do tego
              potrzebne insynuacje jakoby teufel pobierał od kogoś pieniądze za treść własnej
              sygnaturki?

co więcej - ja również uważam, że pan kropiwnicki nie powinien być prezydentem
              naszego miasta. dlaczego? nie odbieram mu zasług - faktycznie - zrobił dla
              miasta pożyteczne rzeczy ale również przeprowadził kilka głupich batalii o
              rzeczy mało istotne z punktu widzenia biednej, brudnej i zaniedbanej metropolii,
              na które zwyczajnie szkoda było marnować czas, pieniądze i powagę urzędu
              prezydenckiego. prezydent miasta powinien reprezentować miasto a nie swoje
              widzimisię (zwłaszcza mocno skrajnościowe i lekko furiackie). moim zdaniem
              miastem powinni rządzić ludzie po drugie uczciwi ale po pierwsze mądrzy i mówię
              tu o unii wolności.
              • Gość: boards_of_canada Re: Teufel musi odejsc IP: *.lodz.mm.pl 11.07.04, 23:13
                No jak to. Przeciez Unia Wolnosci rzadzi miastem. Witold Rosset, przewodniczacy
                tej partii w Łodzi, jest dyrektorem jednego z wydzialow UMŁ. I zostal nim
                mianowany wlasnie przez Kropiwnickiego.
                • gray Re: Teufel musi odejsc 11.07.04, 23:23

nie męcz mnie, proszę, takimi żarcikami. jedna jaskółka etc. etc. nie pisałem o
                  'jednym z wydziałów UMŁ' ale o stanowisku prezydenta miasta. dodajmy do tego
                  radę miasta która z prezydentem współpracuje a nie, w zależności od humoru, albo
                  wykłóca się z nim albo we własnym gronie. żeby móc podejmować mądre i wyważone
                  decyzje trzeba najpierw nie być fanatykiem strony lewej, prawej lub wiejskiej.
                  • Gość: boards_of_canada Re: Teufel musi odejsc IP: *.lodz.mm.pl 11.07.04, 23:38
                    > nie męcz mnie, proszę, takimi żarcikami.

Zarcikami? Uwazasz, ze bycie dyrektorem wydzialu, ktory gospodaruje miejskim
                    mieniem to zarcik? Rosset jest osobiscie odpowiedzialny za budowe kompleksu na
                    Fali. Zobaczymy jak sie z tego wywiaze.

jedna jaskółka etc. etc. nie pisałem o
                    > 'jednym z wydziałów UMŁ' ale o stanowisku prezydenta miasta.

Rosset kandydowal na to stanowisko i jakos łodzianie go na nim nie chcieli.
                    Moze na poczatek starczy fotel dyrektora?
                    • gray Re: Teufel musi odejsc 11.07.04, 23:54

> Zarcikami? Uwazasz, ze bycie dyrektorem wydzialu, ktory gospodaruje miejskim
                      > mieniem to zarcik?

za żarcik uważam twoje zabawne argumeny - ja mówię o prezydencie a ty
                      wyskakujesz mi z dyrektorem - ważne, że zgadza się hasło 'unia wolności'

> Rosset jest osobiscie odpowiedzialny za budowe kompleksu na
                      > Fali. Zobaczymy jak sie z tego wywiaze.

zasada jest taka - łatwiej jest się dobrze wywiązać kiedy nikt nie pomaga ci
                      wywiązać się źle.

> Rosset kandydowal na to stanowisko i jakos łodzianie go na nim nie chcieli.
                      > Moze na poczatek starczy fotel dyrektora?

a to akurat niekoniecznie świadczy o tym, że rosset był nieodpowiedni.
                      kto powiedział, że wszyscy łodzianie to mądrzy ludzie? kto powiedział, że
                      wszyscy polacy to mądrzy ludzie skoro UW ledwo co się dostało do parlamentu UE a
                      LPR prawie wygrał?
                      • Gość: boards_of_canada Re: Teufel musi odejsc IP: *.lodz.mm.pl 12.07.04, 00:32
                        > > Zarcikami? Uwazasz, ze bycie dyrektorem wydzialu, ktory gospodaruje miejsk
                        > im
                        > > mieniem to zarcik?
                        >
                        > za żarcik uważam twoje zabawne argumeny - ja mówię o prezydencie a ty
                        > wyskakujesz mi z dyrektorem - ważne, że zgadza się hasło 'unia wolności'

Nie mozna byc troche w ciazy. Dyrektor wydziału UMŁ to w duzym stopniu funkcja
                        polityczna. Zwlaszcza, ze pan Rosset jest z wyksztalcenia lekarzem i trudno go
                        nazwac specjalista od gospodarowania miejskim majatkiem. Skoro przyjal
                        propozycje Kropiwnickiego, to znaczy, ze identyfikuje sie z nim. Jeszcze raz
                        przypomne, ze jest osobiscie odpowiedzialny za inwestycje na bylej Fali.
                        Trzymam za niego kciuki, zeby mu sie udalo. To jest w interesie miasta.

> > Rosset kandydowal na to stanowisko i jakos łodzianie go na nim nie chcieli
                        > .
                        > > Moze na poczatek starczy fotel dyrektora?
                        >
                        > a to akurat niekoniecznie świadczy o tym, że rosset był nieodpowiedni.
                        > kto powiedział, że wszyscy łodzianie to mądrzy ludzie? kto powiedział, że
                        > wszyscy polacy to mądrzy ludzie skoro UW ledwo co się dostało do parlamentu
                        UE
                        > a

Chcesz powiedziec, ze "madrzy ludzie", to ci ktorzy glosuja na Unie
                        Wolnosci? ;))))
                        • gray Re: Teufel musi odejsc 12.07.04, 08:23

> Nie mozna byc troche w ciazy.

ale trochę upierdliwym można, z tego co widzę.

> Dyrektor wydziału UMŁ to w duzym stopniu funkcja polityczna.

niezwykle mnie to cieszy ale nie pisałem o dyrektorze (nawet z funkcją polityczną).

> Zwlaszcza, ze pan Rosset jest z wyksztalcenia lekarzem i trudno go
                          > nazwac specjalista od gospodarowania miejskim majatkiem.

zwłaszcza, że pan kropiwnicki jest z wykształcenia ekonomistą i trudno go nazwać
                          specjalistą socjologii, muzykologii, policjantem (do tego z wydziału
                          narkotykowego) itp. itd.

> Skoro przyjal propozycje Kropiwnickiego, to znaczy, ze identyfikuje sie z nim.

w zakresie swojego resortu najprawdopodobniej tak.

> Jeszcze raz
                          > przypomne, ze jest osobiscie odpowiedzialny za inwestycje na bylej Fali.
                          > Trzymam za niego kciuki, zeby mu sie udalo. To jest w interesie miasta.

super. zapamiętałem za pierwszym razem.

> Chcesz powiedziec, ze "madrzy ludzie", to ci ktorzy glosuja na Unie
                          > Wolnosci? ;))))

chcę powiedzieć, że ludzie mądrzy sami by takich wybrali - przykro mi, że się
                          nie łapiesz.
                          • boards_of_canada Re: Teufel musi odejsc 12.07.04, 08:41
                            > > Chcesz powiedziec, ze "madrzy ludzie", to ci ktorzy glosuja na Unie
                            > > Wolnosci? ;))))
                            >
                            > chcę powiedzieć, że ludzie mądrzy sami by takich wybrali - przykro mi, że się
                            > nie łapiesz.

Nie no. Ta radosc wynikala z faktu, ze raz w swoim zyciu glosowalem na Unie
                            Wolnosci. Bylo to w 1997 roku, kiedy mialem wybor miedzy UW a AWS. Ciesze sie,
                            ze zalapalem sie ;]
                            • gray Re: Teufel musi odejsc 12.07.04, 09:03

to fajnie, że mogłeś się dowartościować ale zaczynasz odpowiadać na fragmenty,
                              które ci pasują mimo, że sam zacząłeś nikomu niepotrzebna dyskuję o rossecie.

EOT.
                              • boards_of_canada Re: Teufel musi odejsc 12.07.04, 09:32
                                Wiesz, jakos to mnie specjalnie nie dowartosciowuje. Raczej chodzilo mi o
                                zasugerowanie ci, ze musisz troche dorosnac, zanim zaczniesz mnie pouczac. Bo
                                zdaje sie, ze w 1997 roku skakales z dywanu na podloge i o polityce miales
                                nikle pojecia. Zreszta do dzisiaj niewiele sie zmienilo.

A dyskusja o Rossecie jest bardzo potrzebna, poniewaz Unia Wolnosci jest jednym
                                z tych ugrupowan, ktorego politycy wspoldecuduja o Łodzi. I warto, zebys sobie
                                to uswiadomil.
                                • zamek Człowieczkowata argumentacja, Korasiewicz... 13.07.04, 11:11
                                  Wypominanie komuś wieku i idącego za tym domniemanego braku doświadczeń jest
                                  świadectwem własnej małości, mój Ty Matuzalemie i oceanie mądrości dziejowej,
                                  starszy ode mnie 3 miesiące i 21 dni... *)
                                  *) Tak, wiem, to były te 3 kluczowe miesiące, gdy hartowało się ChRS ;P
                    • zamek czytając boardsa o Rossecie 12.07.04, 00:07
                      Ładnie się Andrzeju K. wyrażasz o koledze z pracy, no całkiem ładnie...
                      PS. Faktycznie, Tobie nie można zarzucić, że Ci za posty gloryfikujące Twojego
                      przełożonego płacą, gdyż popełniasz je po godzinach pracy. Nie ma jak dobre alibi ;)
            • Gość: Odyn Re: Teufel musi odejsc IP: *.smrw.lodz.pl 12.07.04, 14:58
              Łodzi szkodzi Kropiwnicki.

Teuefel wybacz ten jeden raz zapożyczę sobie:

KROPIWNICKI MUSI ODEJŚĆ najlepiej do Pcimia Dolnego tam byłby świetnym
              sołtysem.
              • Gość: boards_of_canada Re: Teufel musi odejsc IP: *.lodz.mm.pl 12.07.04, 19:43
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=13382867&a=13382867
              • teufel Re: Teufel musi odejsc 13.07.04, 19:32
                Wybaczę i daje pozwolenie na częstsze używanie tych słów.
    • teufel Re: Teufel musi odejsc 11.07.04, 18:16
      czy ktos ci placi za uprawianie sygnaturkowej propagandy
      > politycznej,

Koledzy robią zrzutę, a co??
    • Gość: Michał M. Re: Teufel musi odejsc IP: *.staszic.waw.pl / *.staszic.waw.pl 11.07.04, 22:15
      Nie wiem czy wiesz, że:
      1. Każdy może mieć taką sygnaturkę jaką chce. Jego sprawa
      2. Ludzie robią pewne rzeczy mimo, że nie mają za to płacone.
      To to Teufel ma w podpisie to jego sprawa i nic ci do tego.

Poza tym... chyba na temat komunikacji miejskiej w Łodzi masz pojęcie bledsze
      niż moje. A to naprawdę niedobrze :P

--
      Kropiwinicki musi odejść
      • Gość: boards_of_canada Re: Teufel musi odejsc IP: *.lodz.mm.pl 11.07.04, 22:28
        > To to Teufel ma w podpisie to jego sprawa i nic ci do tego.

Teufel wyraza w ten sposob swoje poglady. A ja mam prawo napisac co o tym
        mysle, bo robi to na foru publicznym. Mysle, ze jego sygnaturka szkodzi Łodzi.
        Sugeruje, ze Łodzia rzadzi nieodpowiedzialny wariat, co moze odstraszac
        potencjalnych inwestorow i tych, ktorzy chcieliby nasze miasto odwiedzic. M

> Poza tym... chyba na temat komunikacji miejskiej w Łodzi masz pojęcie bledsze
        > niż moje.

Zastanawiam sie co o lodzkiej komunikacji moze wiedziec gosc piszacy z Warszawy?
        • yavorius <jeb> 11.07.04, 23:31

> Sugeruje, ze Łodzia rzadzi nieodpowiedzialny wariat, co moze odstraszac
          > potencjalnych inwestorow i tych, ktorzy chcieliby nasze miasto odwiedzic.

Myślisz że inwestorzy i turyści będą przejmować sygnaturą Tojfla?
          • szprota Re: <jeb> 11.07.04, 23:34
            Yavor, nie doceniasz roli pi-ar, jaka pelnia nasze sygnatury. Jestem
            najzupelniej przekonana, ze kazdy inwestor, zanim podejmie jakakolwiek wiazaca
            decyzje, najpierw zaglada na regionalne forum dyskusyjne i bacznie czyta
            wszystkie sygnaturki.
            W tym miejscu chcialabym oswiadczyc, ze sygnaturka "takie czasy, nawet stringi
            w dupe wlaza" nie ma nic wspolnego z moimi pogladami politycznymi tudziez
            opinia nt. wladz Lodzi.
          • Gość: boards_of_canada Re: <jeb> IP: *.lodz.mm.pl 11.07.04, 23:34
            Mysle, ze sygnaturka Teufla jest drobiazgiem, ale jednak wzmacniajacym
            negatywny wizerunek miasta, zwlaszcza negatywny wizerunek Łodzi w internecie.
            • szprota Re: <jeb> 11.07.04, 23:52
              Nie tyle Lodzi, co jej prezydenta.
              • Gość: boards_of_canada Re: <jeb> IP: *.lodz.mm.pl 12.07.04, 00:35
                Prezydent reprezentuje nasze miasto. Robi to dobrze. Kazdy kto widzial go w
                akcji musi to przyznac. Posluguje sie perfekt kilkoma jezykami. Umie sie
                zachowac w kazdej sytuacji. Rzadko zdarzaja mu sie wpadki, a jesli zdarzaja to
                dotycza wydarzen ze sfery "kultury mlodziezowej". Rozumiem, ze dla wiekszosci
                uczestnikow tego foru to sa wpadki szczegolnie przezywane, ale zapewniam, ze
                dla miasta ma to trzeciorzedne znaczenie.
                • sloggi Boards 12.07.04, 11:15
                  Ty coś za bardzo kochasz Kropka, może jesteś pracownikiem UM lub należysz do
                  ZChN-u?
                  Napisz prawdę, to grzech kłamać.
            • zamek Re: <jeb> 12.07.04, 00:09
              Myślę, że dużo bardziej negatywny obreaz miasta wzmacnia stała obecność na
              internetowym forum GW dyżurnego gloryfikanta p. Kropiwnickiego, który to
              gloryfikant w godzinach pracy jest p. Kropiwnickiego podwładnym. To, że
              prezydent miasta nie może sobie poradzić bez klakierów, jest jak najgorszą
              reklamą zarówno urzędu, któemu szefuje, jak i miasta, w którego służbie działa.
        • Gość: Michał M. Wiesz co to jest proxy? IP: *.staszic.waw.pl / *.staszic.waw.pl 12.07.04, 11:07

> Mysle, ze jego sygnaturka szkodzi Łodzi.

Łodzi szkodzi prezydent tego miasta. Teufel tak uważa, ja też.

> Sugeruje, ze Łodzia rzadzi nieodpowiedzialny wariat, co moze odstraszac
          > potencjalnych inwestorow i tych, ktorzy chcieliby nasze miasto odwiedzic.

Sam Kropiwnicki odstrasza inwestorów i uczciwych ludzi. Obsadzaniem stanowisk
          kolesiami (MPK, Teatr Nowy), wypędzaniem z Łodzi imprez (Technoparada),
          wydawaniem kroci na podróże zagraniczne. Ale się powtarzam :)

> Zastanawiam sie co o lodzkiej komunikacji moze wiedziec gosc piszacy z
          > Warszawy

To tylko PROXY. To zabrzmi jak spiskowa teoria dziejów, ale winne temu
          ustawieniu mojego kompa jest... NASA :) Nie mogłem wejść na pewne strony dopóki
          nie ustawiłem proxy w Warszawie ;-)

A mieszkam na Teofilowie.

pozdrawiam
    • Gość: Ingo Re: Teufel musi odejsc IP: 213.17.170.* 12.07.04, 14:23
      W tej dyskusji popieram Borads of Canada z prostej przyczyny a mianowicie jak
      miastem rządzili nieudacznicy i cwaniacy z SLD, którzy ani nie przyciągali
      inwestorów, ani tak naprawdę nie interesowali się miastem, którzy zadłuzyli
      miasto biorąc kredyty na rzeczy, które nie przyniosły miastu korzyści to nikt z
      was nie pisał, że oni muszą odejść. Tymczasem Kropiwnicki, który stara się
      zrobić coś dla miasta tylko dlatego, że miał parę głupawych wpadek jest przez
      was napiętnowany. Sprawiedliwi to zbytnio nie jesteście.
      • Gość: al-ki Re: Teufel musi odejsc IP: *.toya.net.pl 12.07.04, 15:37
        Moim zdaniem te jego wpadki były znacznie bardziej spektakularne niż jego pozytywne dokonania.
        Zawsze jest tak, że nad poprawą wizerunku trzeba dłużej popracować. POPRACOWAĆ.
        • Gość: byłylogowany Re: Teufel musi odejsc IP: *.radogoszcz.arise.pl 12.07.04, 15:57
          "Wpadki" Kropiwnickiego, jak raczyłeś to określić, to nic innego jak tylko to,
          że w żaden sposób nie mozna Go kojarzyć z SLD, UW i PO. A przecież sympatycy
          tych ugrupowań stanowią przeważającą większość udzielających się na FŁ. Czyż nie?!
          • Gość: Odyn Re: Teufel musi odejsc IP: *.smrw.lodz.pl 12.07.04, 17:33
            Jasne SLD nie daje pieniędzy z wodociągów na organizacje kościelne. To tylko
            jedna z wpadek pana K. Pewnie zaraz ktoś dopisze, że SLD bierze dla siebie i
            się nie dzieli i będzie mia rację, to też niezłe cwaniczki. Nieusprawiedliwia
            to jednak ogromnych wpadek pana K, który kiedyś reprezentowł kobiety polskie na
            światowych spotkaniach kobiet. Fakt wtedy był jeszcze ministrem.
            • Gość: boards_of_canada Re: Teufel musi odejsc IP: *.lodz.mm.pl 12.07.04, 19:39
              > Jasne SLD nie daje pieniędzy z wodociągów na organizacje kościelne.

SLD tez dawalo na organizacje koscielne. Nie dlatego, ze je lubi, tylko
              dlatego, ze dzieki temu mozna odpisac czesc zysku od podatku.

> jedna z wpadek pana K. Pewnie zaraz ktoś dopisze, że SLD bierze dla siebie i
              > się nie dzieli i będzie mia rację, to też niezłe cwaniczki. Nieusprawiedliwia
              > to jednak ogromnych wpadek pana K, który kiedyś reprezentowł kobiety polskie
              na
              >
              > światowych spotkaniach kobiet.

No i?
          • Gość: Ingo Re: Teufel musi odejsc IP: 213.17.170.* 13.07.04, 07:58
            Tak się składa, że ja równiez sympatyzuję z UW. Ale jestem gotowy wspierać
            każdego kto stara się zrobic coś pozytywnego dla miasta.
    • Gość: niezalogowany hmmm..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 16:26
      Rada Nadzorcza Lotniska Łódź-Lublinek:
      Kajus Augustyniak - członek

Czy mogę wiedzieć, tak zupełnie "przy okazji" sporu o dobre i złe decyzje
      Prezydenta, jakie pojęcie o lataniu ma p. Augustyniak, że zasłużył sobie na
      miejsce w Radzie Nadzorczej?
      Bo z tego co udało mi sie znaleźc to ten pan uzyskał absolutorium na Wydziale
      Polonistyki Uniwersytetu Łódzkiego, więc latanie może traktować jedynie jako hobby.

Zrozumiałbym na tym stanowisku ekonomiste, marketingowca... no tak, ale przecież
      jeden stołek to za mało :) widocznie mało płacili :)
      • neochuan a kolejną sygnaturką Teufla będzie 13.07.04, 17:13
        koniec Kropka.
        :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka