Dodaj do ulubionych

O wódce, Żydach i Polsce. Takiego Tuwima nie znasz

IP: *.4web.pl 11.12.12, 21:35
Wielkimi krokami idzie rok Tuwima, prezydent Zdanowska dumna jak paw huczy i trąbi o tym jak o nowo otwartym przejściu dla pieszych, a ja mam pytanie do czytelników GW Łódź:
Wiecie gdzie się Tuwim w Łodzi urodził? Nie szukajcie w googlu, już piszę: na Kilińskiego 46, obecnie takiej ruderze, że syfem i brudem aż wali po oczach. 2012 rok (Tuwim urodził się w 1894) i tablicy w tym miejscu nie ma żadnej. Zero. Nul. Fuck yeah.
Obserwuj wątek
    • Gość: zuch_z_owupe Re: O wódce, Żydach i Polsce. Takiego Tuwima nie IP: *.246.138.219.rev.vline.pl 11.12.12, 21:55
      ulicę ma. wystarczy.
      • cassius769 Re: O wódce, Żydach i Polsce. Takiego Tuwima nie 11.12.12, 23:11
        Ale domu nie ma.
        jak prostytut na ulicy ma mieszkac?
    • ksobier Re: O wódce, Żydach i Polsce. Takiego Tuwima nie 12.12.12, 01:28
      Trafnie, mądrze i lekko. Jak nie uwielbiać słów tego człowieka.
      • kapitan_marchewa Re: O wódce, Żydach i Polsce. Takiego Tuwima nie 12.12.12, 06:34
        Naprawdę ten autor Igor wziął kasę za pokaz przypadkowych slajdów i kopiuj/wklej paru wikicytatów?
        Zaprawdę ciężka to, odpowiedzialna i wymagająca talentu praca w łódzkiej GW..
    • Gość: Taaa O wódce, Żydach i Polsce. Takiego Tuwima nie znasz IP: *.204.53.43.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.12.12, 08:12
      czy wiecie, że gdyby żywego Tuwima posadzić na ławeczce i zostawić samego, umarłby ze strachu? Cierpiał na agorafobię. Proponowałem, żeby "Agora", czyli wydawca "Gazety", ufundowała Mu (temu na ławeczce) taką stajenkę, jaką buduje się co roku przed Katedrą, ale nie wyszło
    • terleo O wódce, Żydach i Polsce. Takiego Tuwima nie znasz 12.12.12, 08:26
      Rok 2013 - Rokiem Broniewskiego i Tuwima. Z braku pieniędzy i "pamięci narodowej" uczcimy tylko Jednego.
    • unna Re: O wódce, Żydach i Polsce. Takiego Tuwima nie 12.12.12, 09:51
      Ze spektaklu w Romie - Tuwim dla dorosłych www.youtube.com/watch?v=EdmZYu9Lths
      • Gość: Juzef łapiduchy z Jasnej Góry IP: *.cust.tele2.se 12.12.12, 09:58
        Item ględziarze i bajdury,
        Ciągnący z nieba grubą rętę,
        O, łapiduchy z Jasnej Góry,
        Z Góry Kalwarii parchy święte,
        I ty, księżuniu, co kutasa
        Zawiązanego masz na supeł,
        Żeby ci czasem nie pohasał,
        Całujcie mnie wszyscy w dupę. /Tuwim
        • unna Re: łapiduchy z Jasnej Góry 12.12.12, 10:01
          Bez wyjątków, cały tekst www.macierz.org.pl/artykuly/czytelnia/calujcie_mnie_wszyscy_w_dupe-wiersz_juliana_tuwima.html
    • Gość: rem O wódce, Żydach i Polsce. Takiego Tuwima nie znasz IP: *.pl.177.41.31.in-addr.arpa 13.12.12, 12:27
      Pamiętam świetny wykład o Tuwimie, który odbył się w Szafie na Rewolucji 10. Zresztą klimat tego pety łączy się z klimatem klubu muzycznego, o którym mowa. Warto tam wpadać
      • Gość: mw Re: O wódce, Żydach i Polsce. Takiego Tuwima nie IP: *.toya.net.pl 13.12.12, 14:36
        czyj wykład?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka