mineyko 19.12.12, 12:28 Tym panom, za pomysły zdrowe, Należy się słusznie karpiowe, Utarło się, tak to bywa, Że karp to jest zdrowa ryba. Pewien łodziak mi tak powiedział, Że raczej - ucho od śledzia! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mac Urzędnikom miejskim wypłacono "karpiowe". Ile? IP: *.zdnet.com.pl 19.12.12, 12:45 a niby za co te kolejne, 13-tki, barbórki, karpiowe itp? W prywatnych firmach premię dostaje się za wyniki lepsze od przeciętnych, nasz UMŁ płaci swoim za nieprofesjonalizm, ignorancję i nieróbstwo. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Strażnik Urzędnikom miejskim wypłacono "karpiowe". Ile? IP: *.retsat1.com.pl 19.12.12, 13:17 Ja dostałem 139 złotych na święta więc ludzie zobaczcie ile dostają ludzie na wyższym szczeblu. Bieda w Łodzi a rządzący się bawią. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-obserwator Urzędnikom miejskim wypłacono "karpiowe". Ile? 19.12.12, 14:26 Nie jestem urzędnikiem,wiem natomiast,że urzędnicy czy to się komuś podoba czy nie podoba są niezbędni w funkcjonowaniu samorządu, państwa.Czy ich jest za dużo,daleko nam do ilości urzędników w takich państwach jak Francja,Niemcu, Anglia,Włochy (w przeliczeniu na 1000 mieszkańców).Dziwię się ,że nawet GW podkręca atmosferę jak to w domyśle nic nie robiący urzędasy są premiowani.Sensacja na miarę Superekspresu lub Faktu.Przed świętami prawie wszyscy pracownicy otrzymują rodzaj premii,podejrzewam,że z Panią redaktor włącznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seba Re: Urzędnikom miejskim wypłacono "karpiowe". Ile IP: *.193.160.9.tvsat364.lodz.pl 19.12.12, 15:37 dajesz.... za to klakierstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
mrk.79 Re: Urzędnikom miejskim wypłacono "karpiowe". Ile 19.12.12, 15:52 My tylko chcemy wiedzieć za co. Ponieważ są to pieniądze publiczne po pierwsze, a po drugie dlatego, że premia kojarzy się z dodatkowym wysiłkiem i nagrodą za ten właśnie. Jakim dodatkowym wysiłkiem wykazali się łódzcy urzędnicy? Jako sponsorzy tych premii mamy chyba prawo wiedzieć na co wydawane są nasze pieniądze. Jeśli nie będzie nad tym żadnej kontroli, to gwarantuję Ci, zostaną wydane na wyrost i bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Urzędnikom miejskim wypłacono "karpiowe". Ile IP: *.toya.net.pl 19.12.12, 16:00 Ja nie mam nic przeciwko dużej ilości urzędników,ale niech oni wypelniaja swoje obowiazki. Karpiowe?Niech beda ale to dla max100 najlepszych urzędników. Niech dostana porządną premię to zachęcą innych do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as bo idioto w tym samy czasie prawcownicy instytucji IP: *.play-internet.pl 19.12.12, 22:12 miejskich od lat czekają na drobne podwyżki a o żadnych karpiowych nawet marzyć nie mogą, oni są wg. ciebie niepotrzebni? to zamknij muzea, teatry i biblioteki:) Odpowiedz Link Zgłoś
jochweta Re: Urzędnikom miejskim wypłacono "karpiowe". Ile 20.12.12, 06:54 załatwiałam sprawę w UMŁ, chodziło o wydanie zaświadczenia z rejestrów nieruchomości prowadzonych przez urząd. po 5 tygodniach od złożenia wniosku został rozpisany przetarg, powołany biegły geodeta, który przygotował pełną opinię. wykonywał ją coś ponad 5 tygodni, bo nie zdążył w wyznaczonym terminie. Potem przez 3 tygodnie urzędniczka przepisywała tę opinię na papierze UMŁ, samo złożenie podpisu przez ichniego kierownika trwało 3 dni. przez 2 miesiące dzień w dzień dzwoniłam i rozpytywałam (bez awantur, ale i bez wazeliny) a czemu, a kiedy, itd. zależało mi na czasie, i wkuwało mnie, że z byle pierdoła noszą się tak długo. nie jestem geodetą i nie mam dostępu do rejestrów i map, ale na podstawie ogólnie dostępnych informacji z geodezji i ksiąg wieczystych sama przygotowała bym tę opinię góra w tydzień, więc te 14 tygodni to trochę so much. gdy w końcu usłyszałam, że jest ok, finito: napisane, podpisane, przygotowane do wysłania usłyszałam, że PANI DYREKTOR DEPARTAMENTU chce ze mną porozmawiać. Chciała. postanowiła udzielić mi telefonicznie wykładu nt. mojej postawy i mojego zachowania, kultury osobistej i oświadczyła, że następnym razem wyda swoim pracownikom zakaz kontaktowania się ze mną. Gdy zwróciłam jej uwagę, że ja nie jestem jej pracownikiem i się trochę zagalopowała w swoim zachowaniu kobieta rzuciła słuchawką. To musi być wysoka urzędnicza kultura w UMŁ. a dzisiaj i te leserki i ta kulturalna (tfu) dyrektorka biorą karpiowe... żeby jeszcze wzorem karpia nie wydawały z siebie żadnych dźwięków i żeby normalny człowiek mógł je ja karpia.. młotkiem... z błogosławieństwem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seba defraudacja IP: *.193.160.9.tvsat364.lodz.pl 19.12.12, 16:19 Do wszystkich ŁODZIAN!!! we wczorajszym programie Sport opinie w TV Toya tancerka-galerianka przyznała w wywiadzie na żywo goszcząc w studio, że jej podwładni nad którymi ma kontrolę ZDEFRAUDOWALI PUBLICZNE PIENIĄDZE!!! szanowni Łodzianie! prezydent mówi że jest nieudolna, nie ma kontroli nad wyprowadzanymi z miejskiej kasy pieniędzmi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Urzędnikom miejskim wypłacono "karpiowe". Ile? IP: *.toya.net.pl 19.12.12, 20:02 Pani Redaktor,a Pani też dostanie karpia, proszę się pochwalić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: farciarz... Urzędnikom miejskim wypłacono "karpiowe". Ile? IP: *.play-internet.pl 19.12.12, 22:10 A ja pracuję na 3 zmiany na produkcji i dostałem na święta od "firmy" 600zł! I dzięki jej za to!!! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanko pytanko IP: *.toya.net.pl 19.12.12, 22:14 a ile zarabiają dziennikarze Wyborczej???? Nigdy o tym nie pisaliście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Urzędnik Urzędnikom miejskim wypłacono "karpiowe". Ile? IP: *.toya.net.pl 20.12.12, 17:31 Jak zwykle usuwa się niewygodne wpisy. Wczoraj pisałem, że pracownicy dostali po 300 zł. więc skąd ta średnia. Znów dyrektorzy napakują swoje brzuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swojak1000 Re: Urzędnikom miejskim wypłacono "karpiowe". Ile IP: *.play-internet.pl 20.12.12, 18:00 Też tylko swoim. Odpowiedz Link Zgłoś