Dodaj do ulubionych

Lektyki na Piotrkowskiej

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 23:31
pomysł dziwny wyobrażam sobie jak czterech osiłków przeniesie lektykę z osobą
o wadze 70-90 kilo z placu pod central.I jeszcze jedno ryksza kosztuje 2,50
to ile musi kosztować lektyka
Obserwuj wątek
    • Gość: Makary Re: Lektyki na Piotrkowskiej IP: *.toya.net.pl 06.08.04, 00:16
      Lektyka o wzorze rzymskim, niesiona przez czterech pretorianów (jeden nazywa
      się Kajus Agrypa) a na lektyce rozparty cesarz Kropus. Jak bym to widział...
      Piękny widok... O, już nie mogę się doczekać!
      • Gość: Makary Re: Lektyki na Piotrkowskiej IP: *.toya.net.pl 06.08.04, 00:21
        PS. To dopiero będzie Circus Maximus!
    • yarro Surrealiści, przyznać się... 06.08.04, 00:49
      ...który maczał w tym palce ;]
      • tuti Re: Surrealiści, przyznać się... 06.08.04, 01:19
        błagam tylko nie to
        chyba że osiłkowie wykurzą nieestetyczne riksze ?
      • yavorius Moim zdaniem to Dziad Borowy /no! 06.08.04, 01:24

• dziad_borowy Jestem mocno poturbowany tym podejrzeniem 06.08.04, 11:35
          Dziady nie zaproponowalyby takiego prostego rozwiazania dla poprawy
          atrakcyjnosci Pietryny jak lektyki. Dziady sklaniaja sie raczej ku rozwiazaniom
          bardziej smialym, ambitnym i z przytupem. Takim mirmiwalowym rozwiazaniom.
          Dzierżbór mirmiwalowa koncepcja pietryności!!!!
    • Gość: Oyey Ekologia IP: *.1.14.vie.surfer.at 06.08.04, 01:19
      To naprawdę frapujące jak miłościwie nam panujący Wiceprezydent z takim
      wyczuciem i zaangażowaniem bezbłednie rozpoznał słuszne działania
      proekologiczne dla miasta.Gdyby jeszcze lekko przymusić notorycznie
      wymigujących się od pracy pacjentów ZUSu do noszenia w tych lektykach członków
      Zarządu Miasta, to mielibyśmy działania prokoniunkturalne o podwójnej sile
      rażenia!
    • Gość: Kiero Re: Lektyki na Piotrkowskiej IP: *.tpnets.com 06.08.04, 01:41
      fajny pomysl, chetnie sie 'przejade' (o ile bedzie mnie stac.

ps. waze 130 kg ;)
    • marmiwal Re: Lektyki na Piotrkowskiej 06.08.04, 08:09
      Mam pomysła!!
      Zmiast chodników na Pietrynie zrobić należy dość głębokie rzeczki. Sprowadzi się z Wenecji gondole i prawdziwych gonolierów. Rzeczka będzie zasilana wodą z fontann przy Białej Fabryce i na Pl. Wolności w obiegu zamkniętym (będzie ekologicznie). Gondola będzie płynąć na tyle powoli, żeby można było wyskoczyć do sklepu bez zatrzymywania się. Będą oczywiście gondole pospieszne (typu Citygondorunner - zamówimy u Bombardiera - tylko poprosimy o takie z zamkniętą budą,bo pęd powietrza mógłby urwać głowę, ale oczywiście z klimatyzacją tylko dla gondoliera). Dla gondoli pospiesznej zrobi się zieloną falę (fala będzie zielona ze względu na zakwit wody). W nocy rzeczkę zarezerwuje się dla wędkarzy (ale tylko z ubogich rodzin) i do mycia dla zapachowców z Fabrycznego). Nocna gondola dla powracających z dyskotek nie będzie potrzebna bo oni i tak są rozbujani... Kontrolą ruchu gondolowego zajmie się straż miejska na rowerach (wodnych, oczywiście), a sprawdzaniem biletów firma Debilex z np. Poznania.
      • aard Mocna kandydatura :-)))) /bezpokrycia 06.08.04, 10:50

• zamek Ale to już... 06.08.04, 14:07
        ...było... ;)
      • Gość: RAPTor Re: Lektyki na Piotrkowskiej IP: 213.76.132.* 10.08.04, 01:37
        Ty nie wypisuj takich rzeczy, bo znając naszą elitę, to ma duże szanse przejść.
        Ale w Łodzi jest wesoło :D szkoda tylko, że za nasze podatki...

Kropiwnicki musi odejść...
        • marmiwal Re: Lektyki na Piotrkowskiej 10.08.04, 07:22
          Gość portalu: RAPTor napisał(a):

> Ty nie wypisuj takich rzeczy, bo znając naszą elitę, to ma duże szanse przejść.

No ładnego bigosu narobiłem!
    • Gość: :) Po bokach dwie hostessy topless IP: *.client.comcast.net 06.08.04, 08:15
      z wachlarzami.
    • Gość: Łodzianka Re: Lektyki na Piotrkowskiej IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.04, 08:33
      Błagam nie róbcie tego naszemu miastu. Jeszcze by wypadało zmienić nazwę Łódź
      na Pekin i zamontować spluwaczki. To jest denny pomysł.Niech ten Ziembiński
      swoje szoł robi w Gdańsku. Ryksze niech pozostaną ale lektyki won !!! Mam
      nadzieję , że nasz prezydent choć w tym względzie podejmie mądrą decyzję.
      Lektyki na Piotrkowskiej to ośmieszenie miasta.A co na to PIP ? W dobie XXI
      wieku taki rodzaj pracy to niewolnictwo. Ja się nie zgadzam
      • Gość: Michał M. Re: Lektyki na Piotrkowskiej IP: *.staszic.waw.pl / *.staszic.waw.pl 06.08.04, 09:52
        Jak napisano w artykule: "Na pewno jest mniej szkodliwy niż wpuszczenie na
        Pietrynę traktora jako kolejki turystycznej". Jeśli pojawią się lektyki a
        zniknie Kropabus, to może trzeba się zastanowić :-)

A najlepiej zostawić to prawom rynku. Kilka lat temu mogło się wydawać, że
        riksze to zły pomysł. Jak się okazało - przyjął się. Jeśli będą chętni, to i
        tak osiłkowie będą ich nosić. Jeśli nie w lektyce to na barana :-)
    • Gość: Zenek Re: Lektyki na Piotrkowskiej IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.04, 08:35
      Panie Janiak, a może żeby tak zwiększyć atrakcyjność Piotrkowskiej może by
      puścić karawany . Co Pan na to ???
    • Gość: :) Re: Lektyki na Piotrkowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.04, 09:20
      a mnie sie podoba ten pomysl. taca winogron, butla wina, hostessy topless -
      jedna spiewa, druga wachluje. prosze do Centralu i z powrotem. taka podroz do
      roboty bylaby o wiele przyjemniejsza niz zatloczona 11-tka wsros spoconych
      baluckorynkowych seniorek. ciekawe czy i za ile beda migawki.
    • maclorcan Tonący brzytwy się chwyta? 06.08.04, 09:50
      "Może przyciągnęłoby to do nas turystów. Z punktu widzenia promocji to nie jest taki zły pomysł."
      No pewnie! Już widzę te tłumy turystów walących do Łodzi tylko po to żeby przejechać się (przejść się?!?) w lektyce :-) Jeśli władze Łodzi mają taki pomysł na to miasto to ja dziękuję.
      Jeżeli pomysł zostanie wprowadzony w 3-mieście to będzie można jakoś ocenić jego przydatność i trafność, ale sądzę, że raczej się nie przyjmie ;-))

Na koniec jeszcze taka uwaga ogólna: na krótkim odcinku ul.Piotrkowskiej mamy riksze i autobus, który udaje tramwaj. Autobus zazwyczaj jeździ pusty, rikszą jechałem tylko raz, bo po prostu nie mam potrzeby, wolę się przejść. Po co ładować tam jeszcze jeden "pojazd"??
    • Gość: mat28 Kiedy osiołek? IP: 195.136.33.* 06.08.04, 09:54
      Czy to prima aprilis dzisiaj?
      A kiedy będzie można przejechać Piotrkowską na osiołku albo na wielbłądzie?
    • Gość: asdf Re: Lektyki na Piotrkowskiej IP: *.knt.vslib.cz 06.08.04, 10:23
      chyba sie wyprowadze z tego miasta
    • Gość: wenecjanin Re: Lektyki na Piotrkowskiej IP: *.optimus.lodz.pl 06.08.04, 10:29
      ja proponuję GONDOLE. Bardzo ciekawa przygoda
      • Gość: mat28 Re: Lektyki na Piotrkowskiej IP: 195.136.33.* 06.08.04, 10:54
        Najpierw na srodku ulicy trzeba bedzie ustawic dmuchane koryto rzeczne :)
    • geograf Re: Lektyki na Piotrkowskiej 06.08.04, 10:57
      o'qrde...
      • jago moze polaczyc z usluga transportu do Izby Wytrzezw 06.08.04, 11:22
        ien (dla autora)
    • zamek Żadnych półśrodków!!! 06.08.04, 12:37
      Lektyki na 11!!
      Cityrunnery na 43!!
      Osinobusy na 10!!
      W zaoszczędzonych 803-kach montujemy po 14 agregatów sprężarkowych z lodówek
      Polar TS 180 i sprzedajemy do Aten!!
      Na Piotrkowskiej przed Pałacem Heinzla postój taczek!!
      • aard Właśnie!! 06.08.04, 12:56
        zamek napisał:

> W zaoszczędzonych 803-kach montujemy po 14 agregatów sprężarkowych z lodówek
        > Polar TS 180 i sprzedajemy do Aten!!

Freon your mind!
        Podpisano: Antygona
      • szprota O, to, to, to! 06.08.04, 13:23
        A potem z desek po ogrodkach zbudujemy samolot i fru na
        Madagaskar, okrutny czarodzieju.
        • zamek Proszę mnie powiadomić... 06.08.04, 13:33
          ...kiedy będzie na sprzedaż ta Ziemia z Księżyca, to ja wtedy w ramach barteru
          zaproponuję Mars z Ceres(u) ;)
          PS. mega rotfl...
          • szprota A ja Wenus zza siedmio wzgorkow 06.08.04, 13:52
            Ziemi z Ksiezyca nie rozprowadzamy, ale zdaje sie, ze dyponujemy duza iloscia
            kisielu. Polac?
            Ale wracajac: powinny byc jeszcze wyznaczone japoskie mostki jako sciezki dla
            pieszego, oczywiscie celujace w wystawy jak najdrozszych sklepow.
            • zamek Uprzedzając - jednak nie, chociaż tak 06.08.04, 13:59
              szprota napisała:

> Ziemi z Ksiezyca nie rozprowadzamy, ale zdaje sie, ze dyponujemy duza iloscia
              > kisielu. Polac?
              Za kisiel dziękuję, przynajmniej dopóki jestem na trzynastodniówce (a propos -
              czwarty dzień i jak dotąd jest rerwelacyjnie!).
              > Ale wracajac: powinny byc jeszcze wyznaczone japoskie mostki jako sciezki dla
              > pieszego, oczywiscie celujace w wystawy jak najdrozszych sklepow.
              Aha... takie w sam raz na rozmiar Toyoty Yaris?
    • Gość: Cysorz ot, czepialscy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.04, 13:34
      byly kajaki, czemu nie moga byc lektyki? ;)
      • szprota nie, no, moga 06.08.04, 13:55
        moze byc nawet wypozyczalna deskorolek specjalnie przystosowanych do tego, by
        sie nimi poruszac lezac na brzuchu ;D
        • dziad_borowy To by było pyszne!!! 06.08.04, 14:02
          Dziecieciem bedac jezdzilem na czyms takim. Robilo sie toto samemu z desek,
          lozysk i roznych innych niezwyklych elementow i nazywalo sie toto karadaja.
          Karadaja to byl czad!!!! Jechalo sie z jakiejs pieknej gorki, glowa przy samej
          ziemii i ten rozkoszny halas lozysk toczonych po asfalcie. Maxymalne
          przezycie!!!
          Dzierżbór karrradaje!!!!!!!
    • Gość: Mutos Re: Lektyki na Piotrkowskiej IP: *.adsl-surfen.hetnet.nl 06.08.04, 14:25
      NIech mnie przeniosa, waze ponad 100 ;)
    • Gość: RAPTor Re: Lektyki na Piotrkowskiej IP: 213.76.132.* 07.08.04, 00:06
      Nie zdziwię się jak nasz świętojebliwy Kropek Roztropek zasiądzie w takiej
      lektyce i niesiony przez cztery osoby ucharakteryzowane na oddanych mu
      niewolników, dumnie będzie przemierzał Pietrynę.

Kropa musi odejść...
    • kuubaa Re: Lektyki na Piotrkowskiej 07.08.04, 23:05
      Jakikolwiek transport z napędem ludzkim (zwierzęcym zresztą też) wbrew pzorom
      jest bardzo nieekologiczny. Pozyskiwanie energii z białka jest wyjątkowo
      nieefektywne, a ponadto "silnik" wydziela dużo szkodliwego dla atmosfery metanu.
      • Gość: płoczczanin Re: Lektyki na Piotrkowskiej IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.04, 21:35
        No nie, tego nie ma nawet w największym zadupiu w Indiach. Chyba że w Afryce.
        Jasne aspirujmy do Trzeciego Świata i nosmy inwestorów z Phillipsa, Gilette,
        Ikea lektykami miast dowieść ich samolotami. Jak byście zapłacili pracobiorcom
        z takiego miasta????
    • nauzykaa50 Re: Lektyki na Piotrkowskiej 09.08.04, 14:25
      Wyrażam moje i moich znajomych najwyższe oburzenie w związku z "pomysłem " na
      lektyki.To hańba dla miasta i wstyd dla kraju, który mieni się być
      cywilizowanym. Moi liczni zagraniczni goście nie chcą korzystać z ryksz,
      uważając, że są uwłaczające. Wyobrażam sobie reakcję turystów i dziennikarzy
      zagranicznych gdy zobaczą ludzi w lektykach wnoszonych do restauracji.....
      Zastanowić się też chyba należy komu w naszym magistracie powierza się prawo
      decydowania o wprowadzaniu takich haniebnych "innowacji".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka