Gość: piżmak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 23:31 pomysł dziwny wyobrażam sobie jak czterech osiłków przeniesie lektykę z osobą o wadze 70-90 kilo z placu pod central.I jeszcze jedno ryksza kosztuje 2,50 to ile musi kosztować lektyka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Makary Re: Lektyki na Piotrkowskiej IP: *.toya.net.pl 06.08.04, 00:16 Lektyka o wzorze rzymskim, niesiona przez czterech pretorianów (jeden nazywa się Kajus Agrypa) a na lektyce rozparty cesarz Kropus. Jak bym to widział... Piękny widok... O, już nie mogę się doczekać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Makary Re: Lektyki na Piotrkowskiej IP: *.toya.net.pl 06.08.04, 00:21 PS. To dopiero będzie Circus Maximus! Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Surrealiści, przyznać się... 06.08.04, 00:49 ...który maczał w tym palce ;] Odpowiedz Link Zgłoś
tuti Re: Surrealiści, przyznać się... 06.08.04, 01:19 błagam tylko nie to chyba że osiłkowie wykurzą nieestetyczne riksze ? Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Jestem mocno poturbowany tym podejrzeniem 06.08.04, 11:35 Dziady nie zaproponowalyby takiego prostego rozwiazania dla poprawy atrakcyjnosci Pietryny jak lektyki. Dziady sklaniaja sie raczej ku rozwiazaniom bardziej smialym, ambitnym i z przytupem. Takim mirmiwalowym rozwiazaniom. Dzierżbór mirmiwalowa koncepcja pietryności!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oyey Ekologia IP: *.1.14.vie.surfer.at 06.08.04, 01:19 To naprawdę frapujące jak miłościwie nam panujący Wiceprezydent z takim wyczuciem i zaangażowaniem bezbłednie rozpoznał słuszne działania proekologiczne dla miasta.Gdyby jeszcze lekko przymusić notorycznie wymigujących się od pracy pacjentów ZUSu do noszenia w tych lektykach członków Zarządu Miasta, to mielibyśmy działania prokoniunkturalne o podwójnej sile rażenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiero Re: Lektyki na Piotrkowskiej IP: *.tpnets.com 06.08.04, 01:41 fajny pomysl, chetnie sie 'przejade' (o ile bedzie mnie stac. ps. waze 130 kg ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marmiwal Re: Lektyki na Piotrkowskiej 06.08.04, 08:09 Mam pomysła!! Zmiast chodników na Pietrynie zrobić należy dość głębokie rzeczki. Sprowadzi się z Wenecji gondole i prawdziwych gonolierów. Rzeczka będzie zasilana wodą z fontann przy Białej Fabryce i na Pl. Wolności w obiegu zamkniętym (będzie ekologicznie). Gondola będzie płynąć na tyle powoli, żeby można było wyskoczyć do sklepu bez zatrzymywania się. Będą oczywiście gondole pospieszne (typu Citygondorunner - zamówimy u Bombardiera - tylko poprosimy o takie z zamkniętą budą,bo pęd powietrza mógłby urwać głowę, ale oczywiście z klimatyzacją tylko dla gondoliera). Dla gondoli pospiesznej zrobi się zieloną falę (fala będzie zielona ze względu na zakwit wody). W nocy rzeczkę zarezerwuje się dla wędkarzy (ale tylko z ubogich rodzin) i do mycia dla zapachowców z Fabrycznego). Nocna gondola dla powracających z dyskotek nie będzie potrzebna bo oni i tak są rozbujani... Kontrolą ruchu gondolowego zajmie się straż miejska na rowerach (wodnych, oczywiście), a sprawdzaniem biletów firma Debilex z np. Poznania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAPTor Re: Lektyki na Piotrkowskiej IP: 213.76.132.* 10.08.04, 01:37 Ty nie wypisuj takich rzeczy, bo znając naszą elitę, to ma duże szanse przejść. Ale w Łodzi jest wesoło :D szkoda tylko, że za nasze podatki... Kropiwnicki musi odejść... Odpowiedz Link Zgłoś
marmiwal Re: Lektyki na Piotrkowskiej 10.08.04, 07:22 Gość portalu: RAPTor napisał(a): > Ty nie wypisuj takich rzeczy, bo znając naszą elitę, to ma duże szanse przejść. No ładnego bigosu narobiłem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Po bokach dwie hostessy topless IP: *.client.comcast.net 06.08.04, 08:15 z wachlarzami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianka Re: Lektyki na Piotrkowskiej IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.04, 08:33 Błagam nie róbcie tego naszemu miastu. Jeszcze by wypadało zmienić nazwę Łódź na Pekin i zamontować spluwaczki. To jest denny pomysł.Niech ten Ziembiński swoje szoł robi w Gdańsku. Ryksze niech pozostaną ale lektyki won !!! Mam nadzieję , że nasz prezydent choć w tym względzie podejmie mądrą decyzję. Lektyki na Piotrkowskiej to ośmieszenie miasta.A co na to PIP ? W dobie XXI wieku taki rodzaj pracy to niewolnictwo. Ja się nie zgadzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Re: Lektyki na Piotrkowskiej IP: *.staszic.waw.pl / *.staszic.waw.pl 06.08.04, 09:52 Jak napisano w artykule: "Na pewno jest mniej szkodliwy niż wpuszczenie na Pietrynę traktora jako kolejki turystycznej". Jeśli pojawią się lektyki a zniknie Kropabus, to może trzeba się zastanowić :-) A najlepiej zostawić to prawom rynku. Kilka lat temu mogło się wydawać, że riksze to zły pomysł. Jak się okazało - przyjął się. Jeśli będą chętni, to i tak osiłkowie będą ich nosić. Jeśli nie w lektyce to na barana :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: Lektyki na Piotrkowskiej IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.04, 08:35 Panie Janiak, a może żeby tak zwiększyć atrakcyjność Piotrkowskiej może by puścić karawany . Co Pan na to ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Lektyki na Piotrkowskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.04, 09:20 a mnie sie podoba ten pomysl. taca winogron, butla wina, hostessy topless - jedna spiewa, druga wachluje. prosze do Centralu i z powrotem. taka podroz do roboty bylaby o wiele przyjemniejsza niz zatloczona 11-tka wsros spoconych baluckorynkowych seniorek. ciekawe czy i za ile beda migawki. Odpowiedz Link Zgłoś
maclorcan Tonący brzytwy się chwyta? 06.08.04, 09:50 "Może przyciągnęłoby to do nas turystów. Z punktu widzenia promocji to nie jest taki zły pomysł." No pewnie! Już widzę te tłumy turystów walących do Łodzi tylko po to żeby przejechać się (przejść się?!?) w lektyce :-) Jeśli władze Łodzi mają taki pomysł na to miasto to ja dziękuję. Jeżeli pomysł zostanie wprowadzony w 3-mieście to będzie można jakoś ocenić jego przydatność i trafność, ale sądzę, że raczej się nie przyjmie ;-)) Na koniec jeszcze taka uwaga ogólna: na krótkim odcinku ul.Piotrkowskiej mamy riksze i autobus, który udaje tramwaj. Autobus zazwyczaj jeździ pusty, rikszą jechałem tylko raz, bo po prostu nie mam potrzeby, wolę się przejść. Po co ładować tam jeszcze jeden "pojazd"?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat28 Kiedy osiołek? IP: 195.136.33.* 06.08.04, 09:54 Czy to prima aprilis dzisiaj? A kiedy będzie można przejechać Piotrkowską na osiołku albo na wielbłądzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Re: Lektyki na Piotrkowskiej IP: *.knt.vslib.cz 06.08.04, 10:23 chyba sie wyprowadze z tego miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wenecjanin Re: Lektyki na Piotrkowskiej IP: *.optimus.lodz.pl 06.08.04, 10:29 ja proponuję GONDOLE. Bardzo ciekawa przygoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat28 Re: Lektyki na Piotrkowskiej IP: 195.136.33.* 06.08.04, 10:54 Najpierw na srodku ulicy trzeba bedzie ustawic dmuchane koryto rzeczne :) Odpowiedz Link Zgłoś
jago moze polaczyc z usluga transportu do Izby Wytrzezw 06.08.04, 11:22 ien (dla autora) Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Żadnych półśrodków!!! 06.08.04, 12:37 Lektyki na 11!! Cityrunnery na 43!! Osinobusy na 10!! W zaoszczędzonych 803-kach montujemy po 14 agregatów sprężarkowych z lodówek Polar TS 180 i sprzedajemy do Aten!! Na Piotrkowskiej przed Pałacem Heinzla postój taczek!! Odpowiedz Link Zgłoś
aard Właśnie!! 06.08.04, 12:56 zamek napisał: > W zaoszczędzonych 803-kach montujemy po 14 agregatów sprężarkowych z lodówek > Polar TS 180 i sprzedajemy do Aten!! Freon your mind! Podpisano: Antygona Odpowiedz Link Zgłoś
szprota O, to, to, to! 06.08.04, 13:23 A potem z desek po ogrodkach zbudujemy samolot i fru na Madagaskar, okrutny czarodzieju. Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Proszę mnie powiadomić... 06.08.04, 13:33 ...kiedy będzie na sprzedaż ta Ziemia z Księżyca, to ja wtedy w ramach barteru zaproponuję Mars z Ceres(u) ;) PS. mega rotfl... Odpowiedz Link Zgłoś
szprota A ja Wenus zza siedmio wzgorkow 06.08.04, 13:52 Ziemi z Ksiezyca nie rozprowadzamy, ale zdaje sie, ze dyponujemy duza iloscia kisielu. Polac? Ale wracajac: powinny byc jeszcze wyznaczone japoskie mostki jako sciezki dla pieszego, oczywiscie celujace w wystawy jak najdrozszych sklepow. Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Uprzedzając - jednak nie, chociaż tak 06.08.04, 13:59 szprota napisała: > Ziemi z Ksiezyca nie rozprowadzamy, ale zdaje sie, ze dyponujemy duza iloscia > kisielu. Polac? Za kisiel dziękuję, przynajmniej dopóki jestem na trzynastodniówce (a propos - czwarty dzień i jak dotąd jest rerwelacyjnie!). > Ale wracajac: powinny byc jeszcze wyznaczone japoskie mostki jako sciezki dla > pieszego, oczywiscie celujace w wystawy jak najdrozszych sklepow. Aha... takie w sam raz na rozmiar Toyoty Yaris? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cysorz ot, czepialscy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.04, 13:34 byly kajaki, czemu nie moga byc lektyki? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
szprota nie, no, moga 06.08.04, 13:55 moze byc nawet wypozyczalna deskorolek specjalnie przystosowanych do tego, by sie nimi poruszac lezac na brzuchu ;D Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy To by było pyszne!!! 06.08.04, 14:02 Dziecieciem bedac jezdzilem na czyms takim. Robilo sie toto samemu z desek, lozysk i roznych innych niezwyklych elementow i nazywalo sie toto karadaja. Karadaja to byl czad!!!! Jechalo sie z jakiejs pieknej gorki, glowa przy samej ziemii i ten rozkoszny halas lozysk toczonych po asfalcie. Maxymalne przezycie!!! Dzierżbór karrradaje!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mutos Re: Lektyki na Piotrkowskiej IP: *.adsl-surfen.hetnet.nl 06.08.04, 14:25 NIech mnie przeniosa, waze ponad 100 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAPTor Re: Lektyki na Piotrkowskiej IP: 213.76.132.* 07.08.04, 00:06 Nie zdziwię się jak nasz świętojebliwy Kropek Roztropek zasiądzie w takiej lektyce i niesiony przez cztery osoby ucharakteryzowane na oddanych mu niewolników, dumnie będzie przemierzał Pietrynę. Kropa musi odejść... Odpowiedz Link Zgłoś
kuubaa Re: Lektyki na Piotrkowskiej 07.08.04, 23:05 Jakikolwiek transport z napędem ludzkim (zwierzęcym zresztą też) wbrew pzorom jest bardzo nieekologiczny. Pozyskiwanie energii z białka jest wyjątkowo nieefektywne, a ponadto "silnik" wydziela dużo szkodliwego dla atmosfery metanu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płoczczanin Re: Lektyki na Piotrkowskiej IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.04, 21:35 No nie, tego nie ma nawet w największym zadupiu w Indiach. Chyba że w Afryce. Jasne aspirujmy do Trzeciego Świata i nosmy inwestorów z Phillipsa, Gilette, Ikea lektykami miast dowieść ich samolotami. Jak byście zapłacili pracobiorcom z takiego miasta???? Odpowiedz Link Zgłoś
nauzykaa50 Re: Lektyki na Piotrkowskiej 09.08.04, 14:25 Wyrażam moje i moich znajomych najwyższe oburzenie w związku z "pomysłem " na lektyki.To hańba dla miasta i wstyd dla kraju, który mieni się być cywilizowanym. Moi liczni zagraniczni goście nie chcą korzystać z ryksz, uważając, że są uwłaczające. Wyobrażam sobie reakcję turystów i dziennikarzy zagranicznych gdy zobaczą ludzi w lektykach wnoszonych do restauracji..... Zastanowić się też chyba należy komu w naszym magistracie powierza się prawo decydowania o wprowadzaniu takich haniebnych "innowacji". Odpowiedz Link Zgłoś