yavorius 15.08.04, 13:37 Jadę sobie grzecznie wczoraj (sobota), koło 14:00 przez Rogów, a tu jak nie rzuci się na mnie kolejka wąskotorowa (lokomotywa z dwoma wagonami). Niech zgadnę, macie coś z tym wspólnego ;-p Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trishika Re: Kolejka Rogów - pytanko 15.08.04, 16:24 Otóż reaktywacją tej kolejki zajmuje się FUNDACJA POLSKICH KOLEI WĄSKOTOROWYCH. Ja nie mam z tą fundacją nic wspólnego ale kilka tygodni temu jechałam tą kolejką i wycieczka była super! www.fpkw.pl Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Kolejka Rogów - pytanko 15.08.04, 19:17 Cosik mamy wspólnego. Najwięcej z foruli mają: -Mch -Krzyskup -Ventlan -SzK - i troszeczkę ja:) Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Kolejka Rogów - pytanko 16.08.04, 00:07 Haha, to wiem, tylko pytałem czy akurat w sobotę ktoś z Was akurat tamtędy jechał :D Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Kolejka Rogów - pytanko 16.08.04, 15:58 Z pewnością nie byłem to ja, bo co prawda wracałem z kolejki, ale w... Bieszczadach. To wcale nie tak daleko jak się ma odpowiednią motywację. :) Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Kolejka Rogów - pytanko 15.08.04, 23:57 Właśnie wróciłem z dalekich wojaży, a tu widzę, że jakiś topic o naszej kolejce. Nie wiem, co tam wykombinowali, ale stawiam, że to jeden z komercyjnych pociągów wynajętych przez jakąś grupę osób. Nic nadzwyczajnego, więc nie dziwcie się na widok pociągu na Rogowskiej wąskotorówce nawet w dzień powszedni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziki Re: Kolejka Rogów - pytanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 10:43 Ja z tą kolejką mam BAAAARDZO mało wspólnego, ale w Niedzielę jak jechałem do rodzinki do Białej Rawskiej (Tak, tak: mch i Ventlan; do tych od obiadku przy torach ) to widziałem, że szyny były używane Odpowiedz Link Zgłoś