Dodaj do ulubionych

Niesprawny tabor MKT

IP: *.prokom.pl 17.08.04, 10:38
Wczoraj to MKT mialo problem z utrzymaniem przez caly dzien obsady taborowej.
Wagony na kanalach nadal neisprawne, zjazdy awaryjne, kawalki kardana zbierane z torowiska....

Sami pracownicy MKT mowia ze juz jest stan taki ze grozi im wystawienie zaledzie 50% wymaganej obsady na linie 46 we wrzesniu.

A wycieczka do Niemiec by ponoc obejrzec tramwaje nie dala nic.
Obserwuj wątek
    • Gość: STUDI P.S. stan torow na Zgierskiej... IP: *.prokom.pl 17.08.04, 10:40
      Jesli nie wyremontuja tego torowiska to przeguby MKT po prostu sie rozpadna ....
    • Gość: Gofer Re: Niesprawny tabor MKT IP: *.wsinf.edu.pl / *.wsinf.edu.pl 19.08.04, 16:33
      W lipcu i sierpniu linię obsługuje 7 pociągów, w pozostałych miesiącach jest
      ich 14. Co to będzie za kikanaście dni?
      • Gość: SzK Re: Niesprawny tabor MKT IP: *.pabianice.pl / *.pabianice.pl 19.08.04, 19:19
        Spokojnie, zdaje się że sprawnych jest jeszcze kilka niezmodernizowanych
        przegubowców.
        • Gość: Dziki Re: Niesprawny tabor MKT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 21:12
          Ale jest jeden problem - wagon nr. 2 bez pantografu, 28(tak, nasz klubowy)
          rozmontowany - sorki ale nie wiem ile tam jeszcze wagonów stoi bo od jakiegoś
          czasu nie ma mnie w Łodzi a jak nawet jestem to nie mam czasu zajrzeć na
          Helenówek
          • Gość: luki Re: Niesprawny tabor MKT IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 19.08.04, 23:07
            Gość portalu: Dziki napisał(a):

> Ale jest jeden problem - wagon nr. 2 bez pantografu,

I co z tego? Bo to jeden wagon 2 na Helenówku?

> 28(tak, nasz klubowy)
            > rozmontowany

Nie rozmontowany, tylko ma wyjętą przetwornicę i silniki - podstawowe części
            zamienne w MKT.

P.S. Czemu raz jesteś "Dziki", a raz "kmst120"?
            • Gość: STUDI Re: Niesprawny tabor MKT IP: *.prokom.pl 31.08.04, 15:21
              Akumulatory tez zapewne, ponadto zapadajace sie plyty sufitowe ....
              Jak nie bedzie pod dachem to niedlugo nie bedzie co w razie czego remontowac.
              Bedzie kilka powazniejszych awarii i zdemontuja inne czesci. Chociazby bardzo cenne wozki.
              • Gość: STUDI Re: Niesprawny tabor MKT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.04, 18:11
                To nie jest zlosliwosc z ich strony. Po prostu maja taka a nie inna sytuacje
                jesli chodzi o tabor. Proste. Nawet jakby na glowie stwali to cudow nie
                zdzialaja. Jak to mowil moj znajomy z rubina soneyki nie zrobisz.

• Gość: STUDI Re: Niesprawny tabor MKT IP: *.prokom.pl 31.08.04, 15:23
      pracownicy - zeby bylo jasniej niektorzy motorowi w rozmowach bardzo daleko od zajedzni Helenowek.

Czas zycie puedel wagonow, wozkow,prztwornic, silnikow powli sie konczy. Latanie, spawanie itd to nie jest na dluzsza mete.

Konieczne potrzebne sa nowe wagony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka