Dodaj do ulubionych

Prasówka Georga Costanzy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.04, 15:12
Miłego czytania, to tylko kilka wycinków. Lektura archiwów Waszego forum jest
zaiscie arcyciekawa i czesto smieszna. Tak w ogole to widziałem jakies posty
na temat szczekania. Czy mamy juz faworytów?

Miłej lektury:

*Czerwiec*

'W sierpniu mają ruszyć regularne połączenia lotnicze Kijów – Łódź Lublinek –
Kijów. Antoni Ptak, właściciel Centrum Targowego w Rzgowie, chce w ten sposób
ożywić stosunki gospodarcze między regionem łódzkim i krajami WNP.

Do końca sierpnia linię będą obsługiwać samoloty ATR 42, które zabierają na
podkład 46 osób.' - prasa

'W ciągu miesiąca dowiecie się o dwóch nowych połączeniach, cały czas
Kopenhaga
jest bardzo prawdopodobna. W wakacje ma być informacja o następnym
połączeniu,
jednak to jest na razie całkowitą tajemnicą.' - Ander

'Nie ma obaw, że LOT zlikwiduje połączenie do Łodzi, wciąż załatwiają
mniejsze
samoloty. ' - Ander

'Rozumiem, że uwierzycie dopiero
wtedy, gdy na lotnisku rozpoczną się prace budowlane, ale przecież jesteśmy
praktycznie pewni wydłużenia pasa, drogi kołowania, płyty postojowej i budowy
nowej stacji benzynowej. Jest zwycięzca przetargu, wszystkie pozwolenia,
jeszcze kilka podpisow przez urzędników i na lotnisko wjadą machiny. Uważam,
że
w tym momencie już nic nam nie przeszkodzi żeby w sierpniu mieć pas 2100m.' -
Ander

'Problem powinien zniknąć jeszcze tego lata, gdy zakończy się przewidywana
modernizacja lotniska obejmująca – poza wydłużeniem pasa startowego – również
rozbudowę płyty postojowej i dróg kołowania.' - Express

'Tuż po wakacjach między Łodzią a Moskwą mogłyby latać boeingi 737, które
zabierają na pokład do 150 pasażerów.Michał Marzec, dyrektor Portu Lotniczego
Lublinek, potwierdza, że wydłużenie
pasa z dotychczasowych 1443 do 2100 metrów jest możliwe do końca lata.' -
Express

Kwiecień

'Naprawdę przestańcie panikować: nie ma w tej chwili zagrożenia likwidacją
połączenia do Warszawy. Informacje potwierdzone z 2 niezależnych źródeł.' -
Albert

'Jak wiadomo pas na Lublinku oraz płyta i droga kołowania ma być przygotowana
dla samolotów rządowych i czarterowych, którymi przylecą goście z całej
Europy. Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to pas 2100 oddany zostanie w
sierpniu Miasto szacuje, że na obchody likwidacji getta przybędzie z całego
świata kilka tysięcy ludzi, więc na pewno kilka Boeingów czy Airbusów może do
nas zawitać. Mam nadzieję, że Lublinek poinformuje odpowiednich ludzi czy
linie lotnicze.' - Ander

'Władze Lublinka w expresowym
tempie przygotowały plan rozbudowy lotniska. Już od sierpnia b. r. z
łodzkiego lotniska będą mogły operować najczęściej użytkowane na trasach
europejskich typy Boeingów i Airbusów. ' - Albert

A na koniec najlepsze, prawdziwy hicior:

'Odnośnie rychłego (za 2 tygodnie - trzymamy za słowo!) rozpoczęcia
wydłużania
pasa startowego(...). Dziękuję Panom za prężne działania, pozostaje mieć
wiarę, że do końca 2005 r. pozostałe projekty zostaną zrealizowane, a nam
pozostanie jedynie utworzenie w podziękowaniu Społecznego Komitetu Budowy
Pomników: Prezesa Krawczyka i Wiceprezesa Błasiaka. Jeszcze za życia i
jeszcze
w trakcie dalszej dynamicznej pracy na naszym lotnisku.

Na pominki to pieniądze na pewno sie znajdą.

Wasz kontrowersyjny, lecz rzetelny

--
George Costanza (czyt: dżordż kostanza)
Obserwuj wątek
    • Gość: Mik Re: Prasówka Georga Costanzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.04, 15:31
      Zaprazam więc do Super Expresu lub na forum "Humor"
      :|
      • Gość: spottt, Re: Prasówka Georga Costanzy IP: 217.153.156.* 24.08.04, 15:41
      • Gość: spott Re: Prasówka Georga Costanzy IP: 217.153.156.* 24.08.04, 15:41
        Super skladanka dzieki GEORGE.
        • Gość: spott Re: Prasówka Georga Costanzy IP: 217.153.156.* 24.08.04, 15:43
          No wlasnie a co do szczekania, to sa chyba juz faworyci.
        • krzykowal Jestem przerażony... 24.08.04, 16:09
          :(((((( jak to czytam
          przecież niektórzy tak się podniecają tym co kto ma odszczekać, że przykro to
          forum już czytać :(

Ja rozumiem MERYTORYKĘ tych postów - tylko mi George wytłumacz - SERIO - PO CO
          ta składanka? Czemu ona ma służyć? Waszym wojnom z Albertem/Anderem/whoevere? Co
          nas to resztę k... obchodzi? Nie możecie sobie na priva popisać albo umówić się
          na walenie po ryju w jakiejś bramie?

Ci co śledzą tu wątki wiedzą co i jak. Rzeczywiście były nadoptymistyczne
          informacje, że "już, już" budują - ale chyba każdy średnio inteligentny i
          uczęszcający tu forumowicz szybko rozpoznaje kto co pisze i czy wypowiedzi
          należy traktować dosłownie czy może mnożyć razy 5, albo też dzielić przez 7.

Ale prowadzenie tu jakiejś wojny? Policzcie sobie ile ostatnich postów dotyczy
          lotniska a ile zwykłym "najazdom" na siebie nawzajem. Czyżby znowu potwierdzała
          się obiegowa opinia o mentalności Łodzian? Że wolą się pokłócić i nic nie mieć
          niż walczyć we wspólnej sprawie?

A wracając do merytoryki. Zgadzam się, że ktoś nas tu grubo orżnął i zrobił w
          cepa. I ja bym bardzo chciał usłyszeć wyjaśnienia - CO się stało, że pasa nie
          ma. Bo to mi wygląda na coś bardzo dziwnego a nie zwykłe problemy z czekaniem na
          pozwolenia. Coś tu zwyczajnie nie pasuje.

Ale nie zmienia to wszystko faktu, że nadal mam zamiar trzymać kciuki za te (i
          inne łódzkie) inwestycję i nigdy nie zmienię zdania, że jest tu wystarczający
          potencjał na kilka połączeń dziennie w kilku kierunkach.

pzdr
          Krzysiek
          • Gość: Albert Malkontenci z Lublinka IP: *.toya.net.pl 24.08.04, 17:10
            Poziom wpisów na tym forum osiąga dno i nie wiem, czy wpisując się od czasu do
            czasu tutaj nie firmuję w jakiś sposób tego, co się tutaj dzieje. Bardzo łatwo
            stawiać komuś zarzuty, nie mając żadnej wiedzy, co się naprawdę dzieje. Nie
            można zarzucić żadnego zaniedbania w procesie przygotowania inwestycji obecnemu
            Zarządowi Lublinka. Bo przyczyną opóźnień są: PROTESTY, PROTESTY i jeszcze raz
            PROTESTY. I w związku z tym to URZĄD MIASTA nadal nie wydał decyzji
            lokalizacyjnej, a wojewoda pozwolenia na budowę. A Prezes Lotniska uprzedzał
            już w listopadzie ubiegłego roku, że jeżeli znajdą uporczywie protestujący może
            zajść sytuacja, kiedy nie będzie można przeprowadzić inwestycji w terminie.
            Kiedy jeszcze kilka tygodni temu, wydawało się, że prace budowlane rozpoczną
            się w połowie sierpnia, a skończą z końcem września, nikt nie spodziewał się,
            że jeden z protestów wyląduje w Samorządowym Kolegium Odwoławczym. A to
            znacząco opóźnia sprawę. Kiedy będzie można budować? Najwcześniej w połowie
            września. Prace zaczną się nawet, jeżeli nie będzie szansy na wykonanie całych
            prac tj. betonowo-bitumicznych, do których niezbędna jest temperatura +5'C,
            wtedy zostaną wykonane w tym roku roboty ziemne, a reszta w roku przyszłym.
            Taka jest prawda, ale procedur nie da się wyprzedzić ani ominąć. Bo takie jest
            prawo.
            Odnośnie grona niedocenionych frustratów pracujących na Lublinku i
            udzielających się na tym forum, a nie w pracy: nie rozgrywajcie problemów w
            relacjach z własnymi szefami za pomocą forów internetowych! Miejcie odwagę iść
            do nich i powiedzieć wprost, co Wam się nie podoba, a oczernianie ich bez
            żadnych podstaw w internecie to dowód tchórzostwa. Jakoś nigdy nie mieliście
            odwagi pokazać swoich buzi na spotkaniach forumowiczów z Zarządem Portu i
            wypowiedzieć tam swoje zdanie. Tam mogliście zabłysnąć elokwencją!
            • kriku Optymisci spoza Lublinka 24.08.04, 18:34
              Gość portalu: Albert napisał(a):
              > Poziom wpisów na tym forum osiąga dno i nie wiem, czy wpisując się od czasu
              > do czasu tutaj nie firmuję w jakiś sposób tego, co się tutaj dzieje.
              Prosimy o wybaczenie Wielmoznego Pana....

> [...] nikt nie spodziewał się,
              > że jeden z protestów wyląduje w Samorządowym Kolegium Odwoławczym.
              Skoro wiesz tyle na ten temat dlaczego tak pozno o tym informujesz. Oficjalnie
              rozbudowa wisi z powodu braku podpisu wojewody...

> Odnośnie grona niedocenionych frustratów pracujących na Lublinku [...]
              Frustrat to zle slowo, my po prostu widizmy co tu sie (nie) dzieje.

> Miejcie odwagę iść
              > do nich i powiedzieć wprost, co Wam się nie podoba, a oczernianie ich bez
              > żadnych podstaw w internecie to dowód tchórzostwa. Jakoś nigdy nie mieliście
              > odwagi pokazać swoich buzi na spotkaniach forumowiczów z Zarządem Portu i
              > wypowiedzieć tam swoje zdanie. Tam mogliście zabłysnąć elokwencją!
              Teraz Ty blyszczysz.
              "Oczernianie" jak rozumiem tu oznacza "pomowienia" - tego nie robimy!
              Stwierdzamy fakty - a ze nie sa one latwoprzyswajalne, to trudno.

Drogi Albercie, zawsze beda przeciwne strony, a wszyscy zapewne mamy wspolne
              zyczenie, z tym ze niektorzy popadaja w skrajnosci po obu stronach.
              • Gość: erni George... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 23:19
                Tak się składa że jestem zpoza lublinka, a nawet (tu uwaga) zpoza Łodzi.
                Otóż jestem wrocławiakiem.
                A teraz cos do Georga. - Czy ty zawsze musisz być taki poważny?? Zamknij swe
                oczy i spojrz w niebo... czy ty nie widzisz tych stalowych ptaków podchodzących
                jeden za drugim nad łodzią??? Na prawde chyba musisz pogadać z El Matadorem.
                • kriku Re: George... 25.08.04, 09:21
                  Gość portalu: erni napisał(a):

> Tak się składa że jestem zpoza lublinka, a nawet (tu uwaga) zpoza Łodzi.
                  > Otóż jestem wrocławiakiem.
                  > A teraz cos do Georga. - Czy ty zawsze musisz być taki poważny?? Zamknij swe
                  > oczy i spojrz w niebo... czy ty nie widzisz tych stalowych ptaków
                  > podchodzących jeden za drugim nad łodzią???

Erni, czy musisz bujac w oblokach?
                  Otworz oczy!
                • Gość: George Costanza Re: George... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.04, 10:55
                  > Otóż jestem wrocławiakiem.

Zazdroszcze.

> A teraz cos do Georga. - Czy ty zawsze musisz być taki poważny??

Cholera, już Matka - nieboszczka, która woziłem po szosie, zeby ich tylko
                  wrobić, mówiła mi często: Dżordż, synu mój, wez sie usmiechnij i nie bądz taki
                  poważny, bo po trzydziestce zostaniesz zrzędzącym, masturbującym sie chłopem
                  bez baby. I nie posłuchałem.

Teraz posłucham Cie, erni. Dzieki.

Zmieniający swe życie na lepsze, samodoskonalacy sie,

George Costanza

• Gość: spottt Re: Malkontenci z Lublinka IP: 195.69.83.* 25.08.04, 10:59
              "Odnośnie grona niedocenionych frustratów pracujących na Lublinku i
              udzielających się na tym forum, a nie w pracy: nie rozgrywajcie problemów w
              relacjach z własnymi szefami za pomocą forów internetowych!"

Zapewniam Cie ze pracuja wiecej niz mozesz sobie wyobrazic.
          • Gość: George Costanza Re: Jestem przerażony... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.04, 11:03
            > :(((((( jak to czytam

Usmiechnij sie. Nie jestes mna, a to już powod do zadowolenia!

> ta składanka? Czemu ona ma służyć? Waszym wojnom z Albertem/Anderem/whoevere?

nudy i chęc wywyołania intelektualnie pobudzajacej dyskusji.

> na walenie po ryju w jakiejś bramie?

Jesli przeciwnicy sa slabsi fizycznie, ide na to! Jakem George Costanza!

> się obiegowa opinia o mentalności Łodzian? Że wolą się pokłócić i nic nie mieć
            > niż walczyć we wspólnej sprawie?

Mało możemy wywalczyc, już wojewoda nawet powtarza obiegowe opinie o bliskosci
            lotniska do miasta, lotnisku hiperkontynentalnym wedle projektów el matadora i
            podobne bzdury.ble ble ble. mamy wojewode łosia warszawko zależnego.

> ma. Bo to mi wygląda na coś bardzo dziwnego a nie zwykłe problemy z czekaniem
            > pozwolenia. Coś tu zwyczajnie nie pasuje.

Olej, piekny dzien dzisiaj mamy. Mozna isc do lasu, wąchac kwiatki i ogladac
            nieskazone benzyna lotnicza srodowisko.

> inne łódzkie) inwestycję i nigdy nie zmienię zdania, że jest tu wystarczający
            > potencjał na kilka połączeń dziennie w kilku kierunkach.

Znajomi, znajomi znajomych , ich rodziny... wszyscy coraz wiecej lataja tanimi
            liniami, bo jest fajnie i tanio. To tak jak z tanim winem, co jest dobre, bo
            dobre i tanie. Coraz wiecej lodzian lata tez na wakacje... Ale nie lataja z
            łodzi, bo i jak.

A ja kurwa juz nie wiem: czemu w tym miescie nic nie potrafi wyjsc?

Czy bedzie lepiej? Lepiej pójde po wiadro.

Wyjatkowo dzis depresyjno, melancholijny

George Costanza- piwosz, diabeł wcielony.
    • Gość: HH Re: Prasówka Georga Costanzy IP: *.arcor-ip.net 25.08.04, 00:40
      Bardzo ciekawa lektura. Tylko , ze to jest gwozdz do trumny dla optymistow.
      I to jest smutne.
      • Gość: MarcinK Re: Prasówka Georga Costanzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 07:18
        Spoko, spoko. Dokładnie pamiętam co się działo jak pierwszy ILS przeznaczony
        dla Łodzi dotarł do innego miasta. I ZTCP to chyba jakiś ILS mamy ;-)

MK
        • kriku Re: Prasówka Georga Costanzy 25.08.04, 09:14
          Gość portalu: MarcinK napisał(a):
          > Spoko, spoko. Dokładnie pamiętam co się działo jak pierwszy ILS przeznaczony
          > dla Łodzi dotarł do innego miasta. I ZTCP to chyba jakiś ILS mamy ;-)

Aeroklub do swoich celow nie potrzebuje ILSa bo lata VFRem. Jezeli nie bedzie
          lotow na I rozkladowych i w koncu wybiora premiera spoza wojewodztwa lodzkiego
          to moze nam zabiora ILSa i przeniosa na nowe lotnisko - gdziekolwiek ono
          powstanie.

Pesymista = realista (?)
          • Gość: ander Re: Prasówka Georga Costanzy IP: *.toya.net.pl 25.08.04, 09:27
            > Aeroklub do swoich celow nie potrzebuje ILSa bo lata VFRem. Jezeli nie bedzie
            > lotow na I rozkladowych i w koncu wybiora premiera spoza wojewodztwa lodzkiego
            > to moze nam zabiora ILSa i przeniosa na nowe lotnisko - gdziekolwiek ono
            > powstanie.

Na pewno ukradną nam ILSa razem z całym pasem startowym
            • Gość: kriku Re: Prasówka Georga Costanzy IP: 217.153.156.* 25.08.04, 14:49
              Gość portalu: ander napisał(a):

> Na pewno ukradną nam ILSa razem z całym pasem startowym

Nie zabiora tylko ILSa, pas zostawia dla Was, bo czym byscie zyli.
              • Gość: ander Re: Prasówka Georga Costanzy IP: *.toya.net.pl 25.08.04, 14:54
                > Nie zabiora tylko ILSa, pas zostawia dla Was, bo czym byscie zyli.

No ja bym się jeszcze obawiał o wieżę albo terminal, ot może ktoś sobie chce w
                ogródku postawić i zrobić tam restaurację?
                • Gość: spottt Re: Prasówka Georga Costanzy IP: 195.69.80.* 25.08.04, 16:19
                  Przestancie wreszcie pisac brednie. PROSZEEEEEEEEEEEEEEE WAS
                • Gość: Protz Re: Prasówka Georga Costanzy IP: 217.153.156.* 26.08.04, 08:10
                  > No ja bym się jeszcze obawiał o wieżę

I tutaj masz racje. Watpie, czy bedzie wieza jesli nie bedzie zadnego ruchu. I
                  nie chodzi mi tu o budynek.

Protz
                  • Gość: MarcinK Re: Prasówka Georga Costanzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 10:14
                    Wieża była zanim były rejsy pasażerskie. A tych nierejsowych zdaje się ładnie
                    przybyło.

MK

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka