IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 24.08.01, 21:13
Pozdrawiam mieszkańców tej łódzkiej sypialni.Może ktoś z forumowiczów tam
mieszka?
Obserwuj wątek
    • vladip Re: RETKINIA 24.08.01, 21:15
      jejku rodak na forum ;))
      pozdrowienia
      vladip
      • Gość: Cezar Re: RETKINIA IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 24.08.01, 21:16
        Ściskam i całuję.
        • Gość: mac Re: RETKINIA IP: *.toya.net.pl 24.08.01, 21:20
          Widzę, że sami swoi. Ja też z Retkini

pozdr. to @ll
          • Gość: anusienka1 Re: RETKINIA IP: *.retsat1.com.pl 14.07.02, 15:33
            to jedno z najmilszych osiedli ,,nie wyprowadzilabym sie z niego gdzie
            indziej, zapraszam tu wszystkoch:)))
          • anusienka1 Re: RETKINIA 14.07.02, 15:35
            ja tez mieszkam na Retkinii , to jedno z najmilszych osiedli , nie
            wyprowadzilabym sie z tego osiedla , moza sie tu czuc zupelnie bezpiecznie ,
            cisza ,spokoj jedyny minus to malo miejs zeby gdzies sobie pojsc:)))
        • zonk19 Re: RETKINIA 24.08.01, 21:22
          Mieszkam na Chojnach,ale do szkolki chodzilem kolo Piaskow :) Mam wiekszy
          sentyment do Retkini niz Chojen. :) Pozdrow.!
      • Gość: Misza Re: RETKINIA IP: 157.25.164.* 12.02.02, 09:30
        Ja pamiętam jak kładli tory tramwajowe, mama do pracy jeździła w torebkach
        foliowych na nogach:-)))), dopiero jak wsiadła do tramwaju to zdejmowała, inni
        ponoć też! A wzdłuż Maratońskiej to jeszcze z 10 lat temu krowy się pasły!!
        A chodziliscie na tę górę koło botanika, ja na to do dziś mówię: wysypisko
        śmieci, co dla ludzi nie z Retki jest dziwne, ze jako dziecko, biegałam się
        bawić na wysypisko!
        A chodziliście się kapać na Glinianki??
        • aksa Re: RETKINIA 12.02.02, 09:43
          Góra śmieciowa. Co do zabaw to nie ale chodziłam tam na spacery. A glinianki
          były na terenie obecnego Smulska prawda? w podstawówce jeździliśmy tam całą
          klasą. Jak dzisiaj pomyślę, że mogłam kąpać się w czymś takim...Ale to były
          fajne czasy.
    • Gość: YRSA Re: RETKINIA IP: 10.0.211.* / *.toya.net.pl 24.08.01, 21:37
      Ja też z Retkini... okolice MacDonaldsa...
      Chętnie pogadam z rodakami... mój nr GG 133228:)
      PA!
    • Gość: mag Re: RETKINIA IP: *.nv.iinet.net.au 25.08.01, 09:00
      okolice bocianow sie melduja:)))))))
      pozdrowka mag
    • Gość: u79 Re: RETKINIA IP: *.retsat1.com.pl 25.08.01, 11:15
      Gość portalu: Cezar napisał(a):

> Pozdrawiam mieszkańców tej łódzkiej sypialni.
      > Może ktoś z forumowiczów tam mieszka?

Ano, mieszka, mieszka i bardzo jest z tego zadowolony.
      Bo Retkinia, jak mawia ''stare retkinskie przyslowie'', jest miejscem, gdzie nigdy
      deszcz nie pada, a ludzie chodza usmiechnieci w kolorowych t-shirt''ach :-)

pozdr.

Underhill ''79

• saper_ Re: RETKINIA 11.02.02, 22:34
        Przeglądam ja sobie pokryte kurzem wątki i co widzę? Tylu sąsiadów na forum! Ja
        też z Retkini! Może jeszcze jakiś sąsiad czy sąsiadka znajdzie?
        • aksa Re: RETKINIA 12.02.02, 08:51
          A tak! Ja też z Retkini. Jeszcze okolice macdonalda ale już w trakcie
          przeprowadzki w okolice pizzeri Duet.
          Pozdrawiam wszystkich krajan z Retkini
    • Gość: Misza Re: RETKINIA IP: 157.25.164.* 12.02.02, 08:56
      Hej, pozdrowienia dla wszystkich z Retki, a szczególnie dla tych z okolic Duetu!
      Czyli dla Retkini-Północ, czy ktos pamięta jak było na Retkini jakies 20 lat
      temu?
      • aksa Re: RETKINIA 12.02.02, 09:13
        Pole pole łyse pole a gdzieniegdzie bloki. Do mojego bloku szło się przez
        błotniste pole. A moja mama opowiadała jak rosło tam zboże. A teraz ? Bloki,
        bloki, bloki. Troszkę szkoda...
    • Gość: ELVIZ Re: RETKINIA IP: *.mipro.pl 12.02.02, 09:48
      Ja mieszkam na Kusocińskiego. Retkinia jest najlepszym osiedlem. Pozdrawiam.
    • blee Re: RETKINIA 12.02.02, 19:48
      Witam:))
      Kolejna mieszkanka Retkinii....a pamietam troszke czasy jak przed moim blokiem
      pasly sie krowki...a teraz stoja same bloki:((
      pozdrowienia
    • kaha_org Re: RETKINIA 12.02.02, 21:52
      Ja też, ja też!!! skrzyżowanie Dzierżyńskiego i Marchlewskiego, górę śmieci
      znam jak własną kieszeń, lublinek przejechany na rowerku wzdłuż i wszerz,
      glinianki jak wyżej...Nigdziej nie jest tak pięknie, jak u nas...
      • saper_ Re: RETKINIA 12.02.02, 22:00
        Eh, glinianki - tyle wspomnień :) widzę, że kręcimy się po tej samej okolicy.
        Moje "tereny" to krańcówka tramwajowa.
        • gabi1 Re: RETKINIA 13.02.02, 01:06
          saper_ napisał(a):

widzę, że kręcimy się po tej samej okolicy.
          > Moje "tereny" to krańcówka tramwajowa.

Małe pytanko. Która krańcówka ?
          Dawnej dwunastki, czy może ta przy remizie strażackiej.
          I przyznam się, że ja z Karolewa
          • saper_ Re: RETKINIA 13.02.02, 17:03
            Moja krańcówka jest na samiuśkim końcu Retkini.
    • Gość: Misza Re: RETKINIA IP: 157.25.164.* 13.02.02, 09:13
      No dobra!
      A na budowach się bawiliście?
      Ja bawiłam się:
      - na budowie szkoły 44: madre dzieci domki z pustaków budowały, dach z wielkiej
      blachy, cud, ze nam na mózgi to nie zleciało,
      - na budowie pawilonu "Tęcza", robotnicy dawali nam sie bawić z małymi
      szczeniaczkami,
      - na budowie bloku w którym jest poczta, apteka, był Pewex,
      - a, jeszcze jak lezały płyty blokowe, jedne na drugich, to między nimi były
      szczeliny, to w tych szczelinach... zabawa we Fraglesy!
      No i jeszcze na wszytkich możliwych "dołach", górkach i dziurach!
      Place zabwa były pod psem, wiec sie mówiło: "Ej, idziemy na doły"? i na tych
      dołach, w ganianego, albo w inne gupoty!
      Dopóki nas matki nie zaciągnęły do domów i szlabanu nie zrobiły!
      • aksa Re: RETKINIA 13.02.02, 09:37
        Hmm...ja na budowie przedszkola przy Batalionów, nie wiem jaki to numer.
        Pamiętam jak jeden chłopiec wpadł do wykopu i musieli go wyciągać rodzice. To
        było zaraz po tym jak zamieszkaliśmy na Retkini i na budowach poznawałam
        pierwsze dzieciaki.
    • Gość: Misza Re: RETKINIA IP: 157.25.164.* 13.02.02, 10:52
      Czy ktoś pamięta jaka karierę robiły pozostałości sadków owocowych, koło mnie
      był i jest koło SP 6. Gałęziami potzasały i dzieciaki i dorośli, z tymże
      dzieciarnia zjadała te owoce jeszcze zielone i diablo kwasne, ból brzucha
      zapewniony, natomiast dorośli ciagnęli całymi grupami z wiadrami w garściach w
      momencie gdy owoc byl już dojrzały!
      A, jeszcze jedno! czy ktos pamięta kapele, które grały pod blokami a ludzie
      rzucali pieniadze przez balkony, dobrze było się później przelecieć i pogrzebac
      w trawie, nigdy wszystkiego nie znaleźli!
      • aksa Re: RETKINIA 13.02.02, 10:55
        Ja do tej pory jem mirabelki z sadku koło mnie. Może to niezdrowe ale jakie
        przyjemne.
        Pozdrawiam
    • Gość: mag Re: RETKINIA IP: 212.191.74.* 13.02.02, 14:01
      ja jeszcze do zeszlego roku mialam pod blokiem mirabelki ale administracja
      wyciela wszystkie w pien, ech gdzie te czsy az sie lza w oku kreci
      • saper_ Re: RETKINIA 13.02.02, 17:04
        Hmm, pod moim blokiem też wycięli wszystkie mirabelki, a oprócz nich także dwa
        orzechy i parę innych drzew. Ale z tymi mirabelkami - czy to nie jest
        przypadek? Może chodzi o ten sam blok? :)
        • vladip Re: RETKINIA 13.02.02, 23:39
          te same miejsca te same wspomnienia
          my jeszcze mieliśmy zabawę że jak robotnicy kopali na jakiejś budowie dziury to
          potem szliśmy całą bandą i je zasypywaliśmy
          pzdr
          vladip
          • Gość: rafgeo Re: RETKINIA IP: *.retsat1.com.pl 03.05.02, 22:35
            Ho Ho. Ale się retkińczyków znalazło. I ja nim jestem :o) I chociaż czasami
            wolałbym mieszkać za miastem, w wielkim domu z olbrzymim ogrodem, to Retkinię
            darzę i tak sympatią. Ostatecznie tu się wychowałem i tu nadal mieszkam
            (Dokładniej tuż obok kościoła, w pobliżu M'c Donalda). Chętnie bym pogadał z
            jakimś retkińczykiem. Jak coś to mój gg nr - 528557.
            Pozdrawiam
            • Gość: PLANY KO Re: RETKINIA IP: *.toya.net.pl / 10.0.214.* 07.05.02, 16:37
              witam wszystkich retkiniaków , a moze tak utworzyć specialne forum w łódzkim
              tak jak w warszawie ma to np gocławek ( praga dla nie wtajemniczonych )
              i jeszcze inne dzielnice, co o tym sadzicie tyle na retkini się dzieje ze nie
              zabrakłoby tematów ?
              • saper_ Re: RETKINIA 07.05.02, 17:01
                Nie przesadzajmy, to chyba nie jest dobry pomysł na podforum. Te które są
                wystarczą w zupełności.
                Pozdrawiam 8-?
    • Gość: Ilona Re: RETKINIA IP: *.retsat1.com.pl 07.05.02, 20:51
      Ojej, jak miło. Chodziłam do "szóstki", potem do XXVI.
      Pamiętam sady na retkini, stodołę w miejscu nowego kościoła
      i prawie, prawie tory przy "dużym" kościele.
      Mieszkam w okolicach Duetu i chwalę sobie.
      Aha, kiedyś na Retkinię jeździł tramwaj nr 24. Dojeżdzało się nim do
      kina Wisła, czyli do Kabaretu.
      Pozdrawiam.
      • Gość: Mlody Re: RETKINIA IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 07.05.02, 22:32
        Mnie retkinia kojarzy sie z wycieczkami rowerowymi na wielka gore. No i
        pozniej z LO do ktorego chodzilem. No i oczywiscie z paczka przyjaciol ze
        szkoly i piwie w Paradisie.
        • Gość: ELVIZ Re: RETKINIA IP: *.makolab.pl / *.mipro.pl 09.05.02, 10:10
          ja też XXXIIILO i wycieczki na pizzę do Duetu, albo na piwko do Paradise!!! To
          były czasy.
      • Gość: T. Re: RETKINIA IP: *.retsat1.com.pl 08.05.02, 23:30
        Gość portalu: Ilona napisał(a):

> Ojej, jak miło. Chodziłam do "szóstki", potem do XXVI.
        > Pamiętam sady na retkini, stodołę w miejscu nowego kościoła
        > i prawie, prawie tory przy "dużym" kościele.
        > Mieszkam w okolicach Duetu i chwalę sobie.
        > Aha, kiedyś na Retkinię jeździł tramwaj nr 24. Dojeżdzało się nim do
        > kina Wisła, czyli do Kabaretu.
        > Pozdrawiam.

Hmm, cóż za zbieg okoliczności, ja też chodziłem do SP 6 potem do 26 LO, pamiętam
        sadek i tramwaj 24 i jakby tego było mało też mieszkam w okolicach Duetu :-)
      • Gość: ELVIZ Re: RETKINIA IP: *.makolab.pl / *.mipro.pl 09.05.02, 10:08
        To powinnaś znać moją Mamę, jest w SPVI pedagogiem!!!
    • yaa Re: RETKINIA 08.05.02, 10:22
      Yaa też jestem z Retkini. Może teraz troszkę mniej, bo mieszkam na Karolewie.
      Ale mieszkałem na Maratońskiej, przy krańcówce autobusowej (na Allende, jeśli
      ktoś pamięta) i na Dzierżyńskiego. Znam Retkinię i tą sprzed dwudziestu paru
      lat i tą teraz. I nie wiem którą lubię bardziej...
      Pozdrawiam
      Yaa
      • yarro_ Re: RETKINIA 08.05.02, 17:05
        Hej Retkinianie!

Na Allende powiadasz? Witaj brachu! Ja też tam mieszkałem do 4tego roku zycia
        czyli gdzieś do 1988 roku. Moj były blok to taki kremowobezowy (nr 256, m.55),
        a w moim byłym mieszkanku rezyduje teraz miły muzyk (wiolonczelista?) :) Mało
        pamietam z tego okresu, ale dobrze to wspominam. Mój tato na przykład naprawiał
        tam huśtawkę przed blokiem, gdyz nie miałem sie gzie bawić :) Ten sam tato
        wywalił mnie kiedyś z wózka jak bylismy na spacerku na lublinku. Jak dobrze
        poszukam to znajdę zdjecia z tego okresu mojego zycia.
        Jak sie przeprowadziłem na Karolew (na ul.Norwida - mój ulubiony poeta
        romantyzmu! :) to jeszczedo żłobka na Retkinie jeździłem. A teraz znów chodze
        tam do szkółki, do XXXIII LO. Taaak, ale osiedle sie zmienia... Marzy mi sę
        dokończene parku przy mojej szkółce, tam gdzie jest fontanna... :)

Strasznie nas tu Retkinian i ex- duzo!

Pozdrawiam

<Y><

PS-A ta góra smieciowa to minaczej tzw. Wzgórze Lenina ;)
    • aard Moi aussi 08.05.02, 16:39
      Na Florecistów.
      aard
      • Gość: milotram Re: Moi aussi IP: *.toya.net.pl / 10.0.214.* 08.05.02, 16:58
        a moze ktoś z retkiniaków ma jakieś zdjecie upamiętnjające dawną pętlę
        tramwajową na retkinskiej lub z odcinka retkinskiej do dawnej marchlewskiego
        , pamiętam jak długo się zachowały tory tramwajowe na odcinku dojazdu do
        koscioła
        • Gość: milotram retkinia IP: *.toya.net.pl / 10.0.214.* 08.05.02, 21:44
          czy zostały dzisiaj jakieś slady po istniejącym torowisku na retkinskiej
          • Gość: milotram Re: retkinia IP: *.toya.net.pl / 10.0.214.* 11.05.02, 11:42
            co u was się podoba na retkini co byscie zmienili , a co byscie chcieli aby
            było ?
            • Gość: obs Re: retkinia IP: *.toya.net.pl / 217.113.230.* 11.05.02, 13:26
              no ja też Retka
              • Gość: milotram retkinia -news IP: *.toya.net.pl / 10.0.214.* 27.05.02, 23:37
                dzisiaj zobaczyłem jak na skrzyzowaniu wyszynskiego -armii krajowej w miejscu
                gdzie stoją drzewa (lub stały) owocowe rejon retkini sródmiescie( duzy kosciol)
                zostają one wycinane i w tym miejscu pojawily się ogrodzenia czy ktoś wie co
                sie tam dzieje , czy naprawdę musiały zniknąc drzewa czy za duzo mamy zielenii
                :-(
                • aksa Re: retkinia -news 28.05.02, 08:49
                  niestety to koszmar prawda? Strasznie mi żal tych drzew, wycięli już pół sadku.
                  Podobno ma być tam supermarket Champion. Kurde no! Najlepiej niech wytną
                  wszystkie drzewa wszędzie wyleją beton i będzie fajnie :( A ja już czekałam jak
                  dojrzeją mirabelki...
                  • Gość: milotram Re: retkinia -news IP: *.toya.net.pl / 10.0.214.* 28.05.02, 10:17
                    czy tych supermarketow juz nie za duzo przeciez champion jest juz na
                    bandurskiego dwa przystanki dalej jest lider price ludzie gdzie macie rozum!
                    przeciez niedlugo na retkini będą stały pustostany -puste hale na wzor dawnego
                    uniwersalu.
                    dzięki za odpowiedz .pozdrawiam
                    • aksa Re: retkinia -news 28.05.02, 12:24
                      Pewnie że masz rację ale kto myśli o drzewach jak ma przed oczami wizję
                      zdobycia kasy? Smutne to ale prawdziwe :(
                      pozdr.
                      • Gość: milotram Re: retkinia -news IP: *.toya.net.pl / 10.0.214.* 28.05.02, 14:27
                        aksa jak to milo ze ktoś mi przyznaje rację ,ten rejon powinien być w całosci
                        udrzewiony powinien tam powstać obraz parku jakiego brakuje na retkini, a tak
                        wogóle ciekaw jestem czy zaragowała na to komisja ochrony srodowiska przeciez
                        to drzewa-o ile pamiętam to za wycięcie drzew ochrona pobiera jakieś oplaty
                        a moze wogole tzw samowola z wycinaniem drzew
                        • Gość: aksa Re: retkinia -news IP: 212.191.133.* 28.05.02, 15:13
                          To były drzewka owocowe może podlegają innym zasadom. W dodatku to był teren
                          prywatny. Podobno za każde wycięte drzewko trzeba zapłacić albo zasadzić inne.
                          Ale młode drzewko tak długo rośnie... i w dodatku wandale je niszczą. A nawet
                          jak trzeba by było za nie zapłacić to przecież supermarket ma kasę. Codziennie
                          wracałam przez ten sadek do domu, boję się co tam dzisiaj po południu
                          zobacze...:(
                          Ech ludzie... Nie rozumiem jak można nie odczuwać konieczności posiadania drzew
                          w swoim otoczeniu, blisko domu. Nie dosyć że musimy mieszkac w blokach z
                          wielkiej płyty to jeszcze robią nam pustynię.
                          pozdr.
                          • Gość: milotram Re: retkinia -news IP: *.toya.net.pl / 10.0.214.* 28.05.02, 18:37
                            oprócz drzew drugim argumentem przeciw powstaniu supermarketu jest istnienie
                            dwóch rynków na retkini ( na retkinskiej i na armii krajowej ) bynajmniej ani
                            tam nie sprzedaję ani nie kupuję ale powatanie tam supermarketu spowoduje pewne
                            upadnięcie rynków i powstaniu nowych bezrobotnych bo nie ma co się oszukiwać w
                            supermarkecie bedzie pracowalo mniej osob niz pracuje obecnie na targowisku
                            • saper_ Re: retkinia -news 28.05.02, 19:02
                              Z drzewami owocowymi to chyba jest tak, że można je wyciąć bez specjalnych
                              zezwoleń - niestety :(
                              Kolejny market na Retkini - pięknie, pięknie k.... pięknie :( pozostaje tylko
                              usiąść i płakać. Ja mieszkam właśnie obok wspomnianego Leader Price (wcześniej
                              była tu Rema) i jestem cholernie z tego zadowolony. Mam ciszę, spokój i piękny
                              widok :-/ Psy pozostawione przez właścicieli przed sklepem wcale nie szczekają,
                              samochody dostawcze wcale nie tarasują wszystkich uliczek.... jest po prostu
                              cudownie. Teraz tak samo będą mieli inni - przy nowym sklepie. Czego im
                              szczerze współczuję.
                              Pozdrawiam 8-?
                              • Gość: łażej Re: retkinia -news IP: *.retsat1.com.pl 28.05.02, 19:17
                                Właśnie wyjrzałem przez okno :o( Ile ja czasu w dzieciństwie spędziłem w tym
                                sadku. A teraz już zaczęli ścinać nawet orzechy rosnące od wschodniej strony.
                                Przykro...
                                • aksa Re: retkinia -news 29.05.02, 08:12
                                  Hej łażej to znaczy że mamy ten sam widok z okna :) Staram sie nie patrzeć w
                                  tamtą stronę. Teraz wyjeżdżam na urlop, wracam w niedzielę i sadku już pewnie
                                  nie będzie :( CHOLERA!!! Mogliby zostawić parę drzewek dookoła supermarketu lub
                                  na parkingu chociażby dla poprawy wyglądu tego paskudnego blaszaka. Szkoda
                                  słów...
                                  pozdr.
                                  • Gość: milotram Re: retkinia -news IP: *.toya.net.pl / 10.0.214.* 29.05.02, 14:38
                                    mam kolejne pytanie -od dawien dawna na maratonskiej przy retkinskiej miało
                                    zostac przeniesione targowisko z retkinskiej przy kosciele-duzo wtedy sie pisalo
                                    i jakos ucichło pozostaly tylko niby zatoki czy wiecie coś na ten temat
                                    • Gość: obs(NF) Re: retkinia -news IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 29.05.02, 16:22
                                      Coooo??? Zaraz idę zobaczyć. Nie wierzę, kurcze nie wierzę... :(((
                                      Zawsze ten sadek mile oko radował, jak się wysiadało z tramwaju. Często też
                                      tamtendy przechodziłem i było tak przyjemnie dziko. A teraz tam czampion ma
                                      być???

KURWA
                                      • yaa Re: retkinia -news 03.06.02, 10:52
                                        Qsze, to yaa dwadzieścia lat temu w tym sadku dziewczyny podrywałem ;-)
                                        Ech szkoda, szkoda coraz mniej tego co pamiętam, tego co kocham tego do czego
                                        tęsknię. I dzieciństwo i młodość coraz dalej i coraz mniej z tego zostaje.
                                        Szkoda.
                                        Pozdrawiam
                                        Yaa
                                  • Gość: łażej Re: retkinia -news IP: *.retsat1.com.pl 29.05.02, 19:14
                                    aksa napisał(a):

> Hej łażej to znaczy że mamy ten sam widok z okna :)

Drzew faktycznie szkoda. Mieszkasz na tęczy czy na piramidach??

• aksa Re: retkinia -news 03.06.02, 10:44
                                      Piramidach :)
                                      pozdr.
                  • aksa Re: retkinia -news - sprostowanie 04.06.02, 08:17
                    To nie będzie Champion tylko Lidl. I wytną WSZYSTKIE drzewka bo od strony ulicy
                    będzie parking. Tak twierdzą panowie z budowy :(
                    pozdr.
    • yavorius Re: RETKINIA 13.07.02, 21:43
      Ja nie mieszkam, ale rodzice moi mają tam sklep papierniczy. Zapraszam
      wszystkie KaFeLki!!!
      • saper_ Re: RETKINIA 13.07.02, 21:53
        Zadam podchwytliwe pytanie - w którym miejscu?
        • yavorius Re: RETKINIA 13.07.02, 21:58
          Popiełuszki 51.

Również pozdrawiam,

Yavorius
          • geograf Re: RETKINIA 13.07.02, 22:01
            cóż za zmyślna reklama!!

Teraz tłumy KaFeLków będą ciągnąć by poznać jednego z nas!!
            Rodzice_Yavoriusa!!

pozdrawiam serdecznie :)
            • yavorius Re: RETKINIA 14.07.02, 00:07
              Prawda?
    • ixtlilto Re: RETKINIA 14.07.02, 00:03
      Zameldowana jestem na widzewie, ale Retknię bardzo miło wspominam i znam jej
      tereny- nawet nie wiem czy nie lepiej niż obecne osiedle... :)P

Okolice Piasków się kłaniają!
      • aric Piaski to jest to 15.07.02, 10:06
        Pozdrowienia z Rajdowej. Ponad 25 lat życia na zarąbistych Piaskach. Moje
        ulubione miejsca zabaw z dzieciństwa to małpi gaj i stara przychodnia na
        granicy z Karolewem. Obecnie przechodzi tam ul. Bandurskiego. Także budowa Domu
        Seniora. No i było kino Polesie. I zamiast na tacę to na lody na Fornalską.
        Hihi.
        Pozdrwienia od byłego rajdowca, arica
      • jezyk7 Re: RETKINIA 24.07.02, 21:46
        Klaniam sie z Retkinii. A wiecie, ze tu sa nietoperze. Mieszkaja na dzwonnicy w kosciele Najsw. Serca Jezusowego. Okolo godziny 21 lataja niedaleko ryneczku na Retkinskiej.

Pzdr.
    • saper_ Re: RETKINIA i ciepła woda 24.07.02, 18:06
      Uffff, w końcu dzisiaj rano włączyli ciepłą wodę :). Mogłem się wykąpać w
      ludzkich warunkach. Koniec z grzaniem wody albo zimnym prysznicem :). Tylko
      zastanawia mnie - czy kiedyś ciepła woda przestanie być wyłączana?
      • geograf Re: RETKINIA i ciepła woda 24.07.02, 19:53
        chyba nie przestanie...
        co roku trzeba modernizować rury...
        no chyba, ze je się wszystkie wymieni;)
        ale i tak po kilku latach...
        • ixtlilto Re: RETKINIA i ciepła woda 24.07.02, 23:34
          erm.. na widzewie ine wyłączają :) wcale- już od kilku lat.. na czas rmontów
          jesteśmy przełączani :)

A na retkini tez już znów mam wodę :)P
          • geograf Re: RETKINIA i ciepła woda 24.07.02, 23:41
            do niedawna to samo było na Chojnach...
            ale w tym roku pisano w GW, że pod koniec sieprnia i to osiedle ma polec z zimnicy...:/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka