Gość: Cezar IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 24.08.01, 21:13 Pozdrawiam mieszkańców tej łódzkiej sypialni.Może ktoś z forumowiczów tam mieszka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vladip Re: RETKINIA 24.08.01, 21:15 jejku rodak na forum ;)) pozdrowienia vladip Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cezar Re: RETKINIA IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 24.08.01, 21:16 Ściskam i całuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: RETKINIA IP: *.toya.net.pl 24.08.01, 21:20 Widzę, że sami swoi. Ja też z Retkini pozdr. to @ll Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anusienka1 Re: RETKINIA IP: *.retsat1.com.pl 14.07.02, 15:33 to jedno z najmilszych osiedli ,,nie wyprowadzilabym sie z niego gdzie indziej, zapraszam tu wszystkoch:))) Odpowiedz Link Zgłoś
anusienka1 Re: RETKINIA 14.07.02, 15:35 ja tez mieszkam na Retkinii , to jedno z najmilszych osiedli , nie wyprowadzilabym sie z tego osiedla , moza sie tu czuc zupelnie bezpiecznie , cisza ,spokoj jedyny minus to malo miejs zeby gdzies sobie pojsc:))) Odpowiedz Link Zgłoś
zonk19 Re: RETKINIA 24.08.01, 21:22 Mieszkam na Chojnach,ale do szkolki chodzilem kolo Piaskow :) Mam wiekszy sentyment do Retkini niz Chojen. :) Pozdrow.! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Re: RETKINIA IP: 157.25.164.* 12.02.02, 09:30 Ja pamiętam jak kładli tory tramwajowe, mama do pracy jeździła w torebkach foliowych na nogach:-)))), dopiero jak wsiadła do tramwaju to zdejmowała, inni ponoć też! A wzdłuż Maratońskiej to jeszcze z 10 lat temu krowy się pasły!! A chodziliscie na tę górę koło botanika, ja na to do dziś mówię: wysypisko śmieci, co dla ludzi nie z Retki jest dziwne, ze jako dziecko, biegałam się bawić na wysypisko! A chodziliście się kapać na Glinianki?? Odpowiedz Link Zgłoś
aksa Re: RETKINIA 12.02.02, 09:43 Góra śmieciowa. Co do zabaw to nie ale chodziłam tam na spacery. A glinianki były na terenie obecnego Smulska prawda? w podstawówce jeździliśmy tam całą klasą. Jak dzisiaj pomyślę, że mogłam kąpać się w czymś takim...Ale to były fajne czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YRSA Re: RETKINIA IP: 10.0.211.* / *.toya.net.pl 24.08.01, 21:37 Ja też z Retkini... okolice MacDonaldsa... Chętnie pogadam z rodakami... mój nr GG 133228:) PA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: RETKINIA IP: *.nv.iinet.net.au 25.08.01, 09:00 okolice bocianow sie melduja:))))))) pozdrowka mag Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u79 Re: RETKINIA IP: *.retsat1.com.pl 25.08.01, 11:15 Gość portalu: Cezar napisał(a): > Pozdrawiam mieszkańców tej łódzkiej sypialni. > Może ktoś z forumowiczów tam mieszka? Ano, mieszka, mieszka i bardzo jest z tego zadowolony. Bo Retkinia, jak mawia ''stare retkinskie przyslowie'', jest miejscem, gdzie nigdy deszcz nie pada, a ludzie chodza usmiechnieci w kolorowych t-shirt''ach :-) pozdr. Underhill ''79 Odpowiedz Link Zgłoś
saper_ Re: RETKINIA 11.02.02, 22:34 Przeglądam ja sobie pokryte kurzem wątki i co widzę? Tylu sąsiadów na forum! Ja też z Retkini! Może jeszcze jakiś sąsiad czy sąsiadka znajdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
aksa Re: RETKINIA 12.02.02, 08:51 A tak! Ja też z Retkini. Jeszcze okolice macdonalda ale już w trakcie przeprowadzki w okolice pizzeri Duet. Pozdrawiam wszystkich krajan z Retkini Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Re: RETKINIA IP: 157.25.164.* 12.02.02, 08:56 Hej, pozdrowienia dla wszystkich z Retki, a szczególnie dla tych z okolic Duetu! Czyli dla Retkini-Północ, czy ktos pamięta jak było na Retkini jakies 20 lat temu? Odpowiedz Link Zgłoś
aksa Re: RETKINIA 12.02.02, 09:13 Pole pole łyse pole a gdzieniegdzie bloki. Do mojego bloku szło się przez błotniste pole. A moja mama opowiadała jak rosło tam zboże. A teraz ? Bloki, bloki, bloki. Troszkę szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELVIZ Re: RETKINIA IP: *.mipro.pl 12.02.02, 09:48 Ja mieszkam na Kusocińskiego. Retkinia jest najlepszym osiedlem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
blee Re: RETKINIA 12.02.02, 19:48 Witam:)) Kolejna mieszkanka Retkinii....a pamietam troszke czasy jak przed moim blokiem pasly sie krowki...a teraz stoja same bloki:(( pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
kaha_org Re: RETKINIA 12.02.02, 21:52 Ja też, ja też!!! skrzyżowanie Dzierżyńskiego i Marchlewskiego, górę śmieci znam jak własną kieszeń, lublinek przejechany na rowerku wzdłuż i wszerz, glinianki jak wyżej...Nigdziej nie jest tak pięknie, jak u nas... Odpowiedz Link Zgłoś
saper_ Re: RETKINIA 12.02.02, 22:00 Eh, glinianki - tyle wspomnień :) widzę, że kręcimy się po tej samej okolicy. Moje "tereny" to krańcówka tramwajowa. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi1 Re: RETKINIA 13.02.02, 01:06 saper_ napisał(a): widzę, że kręcimy się po tej samej okolicy. > Moje "tereny" to krańcówka tramwajowa. Małe pytanko. Która krańcówka ? Dawnej dwunastki, czy może ta przy remizie strażackiej. I przyznam się, że ja z Karolewa Odpowiedz Link Zgłoś
saper_ Re: RETKINIA 13.02.02, 17:03 Moja krańcówka jest na samiuśkim końcu Retkini. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Re: RETKINIA IP: 157.25.164.* 13.02.02, 09:13 No dobra! A na budowach się bawiliście? Ja bawiłam się: - na budowie szkoły 44: madre dzieci domki z pustaków budowały, dach z wielkiej blachy, cud, ze nam na mózgi to nie zleciało, - na budowie pawilonu "Tęcza", robotnicy dawali nam sie bawić z małymi szczeniaczkami, - na budowie bloku w którym jest poczta, apteka, był Pewex, - a, jeszcze jak lezały płyty blokowe, jedne na drugich, to między nimi były szczeliny, to w tych szczelinach... zabawa we Fraglesy! No i jeszcze na wszytkich możliwych "dołach", górkach i dziurach! Place zabwa były pod psem, wiec sie mówiło: "Ej, idziemy na doły"? i na tych dołach, w ganianego, albo w inne gupoty! Dopóki nas matki nie zaciągnęły do domów i szlabanu nie zrobiły! Odpowiedz Link Zgłoś
aksa Re: RETKINIA 13.02.02, 09:37 Hmm...ja na budowie przedszkola przy Batalionów, nie wiem jaki to numer. Pamiętam jak jeden chłopiec wpadł do wykopu i musieli go wyciągać rodzice. To było zaraz po tym jak zamieszkaliśmy na Retkini i na budowach poznawałam pierwsze dzieciaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Re: RETKINIA IP: 157.25.164.* 13.02.02, 10:52 Czy ktoś pamięta jaka karierę robiły pozostałości sadków owocowych, koło mnie był i jest koło SP 6. Gałęziami potzasały i dzieciaki i dorośli, z tymże dzieciarnia zjadała te owoce jeszcze zielone i diablo kwasne, ból brzucha zapewniony, natomiast dorośli ciagnęli całymi grupami z wiadrami w garściach w momencie gdy owoc byl już dojrzały! A, jeszcze jedno! czy ktos pamięta kapele, które grały pod blokami a ludzie rzucali pieniadze przez balkony, dobrze było się później przelecieć i pogrzebac w trawie, nigdy wszystkiego nie znaleźli! Odpowiedz Link Zgłoś
aksa Re: RETKINIA 13.02.02, 10:55 Ja do tej pory jem mirabelki z sadku koło mnie. Może to niezdrowe ale jakie przyjemne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: RETKINIA IP: 212.191.74.* 13.02.02, 14:01 ja jeszcze do zeszlego roku mialam pod blokiem mirabelki ale administracja wyciela wszystkie w pien, ech gdzie te czsy az sie lza w oku kreci Odpowiedz Link Zgłoś
saper_ Re: RETKINIA 13.02.02, 17:04 Hmm, pod moim blokiem też wycięli wszystkie mirabelki, a oprócz nich także dwa orzechy i parę innych drzew. Ale z tymi mirabelkami - czy to nie jest przypadek? Może chodzi o ten sam blok? :) Odpowiedz Link Zgłoś
vladip Re: RETKINIA 13.02.02, 23:39 te same miejsca te same wspomnienia my jeszcze mieliśmy zabawę że jak robotnicy kopali na jakiejś budowie dziury to potem szliśmy całą bandą i je zasypywaliśmy pzdr vladip Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafgeo Re: RETKINIA IP: *.retsat1.com.pl 03.05.02, 22:35 Ho Ho. Ale się retkińczyków znalazło. I ja nim jestem :o) I chociaż czasami wolałbym mieszkać za miastem, w wielkim domu z olbrzymim ogrodem, to Retkinię darzę i tak sympatią. Ostatecznie tu się wychowałem i tu nadal mieszkam (Dokładniej tuż obok kościoła, w pobliżu M'c Donalda). Chętnie bym pogadał z jakimś retkińczykiem. Jak coś to mój gg nr - 528557. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PLANY KO Re: RETKINIA IP: *.toya.net.pl / 10.0.214.* 07.05.02, 16:37 witam wszystkich retkiniaków , a moze tak utworzyć specialne forum w łódzkim tak jak w warszawie ma to np gocławek ( praga dla nie wtajemniczonych ) i jeszcze inne dzielnice, co o tym sadzicie tyle na retkini się dzieje ze nie zabrakłoby tematów ? Odpowiedz Link Zgłoś
saper_ Re: RETKINIA 07.05.02, 17:01 Nie przesadzajmy, to chyba nie jest dobry pomysł na podforum. Te które są wystarczą w zupełności. Pozdrawiam 8-? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilona Re: RETKINIA IP: *.retsat1.com.pl 07.05.02, 20:51 Ojej, jak miło. Chodziłam do "szóstki", potem do XXVI. Pamiętam sady na retkini, stodołę w miejscu nowego kościoła i prawie, prawie tory przy "dużym" kościele. Mieszkam w okolicach Duetu i chwalę sobie. Aha, kiedyś na Retkinię jeździł tramwaj nr 24. Dojeżdzało się nim do kina Wisła, czyli do Kabaretu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mlody Re: RETKINIA IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 07.05.02, 22:32 Mnie retkinia kojarzy sie z wycieczkami rowerowymi na wielka gore. No i pozniej z LO do ktorego chodzilem. No i oczywiscie z paczka przyjaciol ze szkoly i piwie w Paradisie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELVIZ Re: RETKINIA IP: *.makolab.pl / *.mipro.pl 09.05.02, 10:10 ja też XXXIIILO i wycieczki na pizzę do Duetu, albo na piwko do Paradise!!! To były czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T. Re: RETKINIA IP: *.retsat1.com.pl 08.05.02, 23:30 Gość portalu: Ilona napisał(a): > Ojej, jak miło. Chodziłam do "szóstki", potem do XXVI. > Pamiętam sady na retkini, stodołę w miejscu nowego kościoła > i prawie, prawie tory przy "dużym" kościele. > Mieszkam w okolicach Duetu i chwalę sobie. > Aha, kiedyś na Retkinię jeździł tramwaj nr 24. Dojeżdzało się nim do > kina Wisła, czyli do Kabaretu. > Pozdrawiam. Hmm, cóż za zbieg okoliczności, ja też chodziłem do SP 6 potem do 26 LO, pamiętam sadek i tramwaj 24 i jakby tego było mało też mieszkam w okolicach Duetu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELVIZ Re: RETKINIA IP: *.makolab.pl / *.mipro.pl 09.05.02, 10:08 To powinnaś znać moją Mamę, jest w SPVI pedagogiem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yaa Re: RETKINIA 08.05.02, 10:22 Yaa też jestem z Retkini. Może teraz troszkę mniej, bo mieszkam na Karolewie. Ale mieszkałem na Maratońskiej, przy krańcówce autobusowej (na Allende, jeśli ktoś pamięta) i na Dzierżyńskiego. Znam Retkinię i tą sprzed dwudziestu paru lat i tą teraz. I nie wiem którą lubię bardziej... Pozdrawiam Yaa Odpowiedz Link Zgłoś
yarro_ Re: RETKINIA 08.05.02, 17:05 Hej Retkinianie! Na Allende powiadasz? Witaj brachu! Ja też tam mieszkałem do 4tego roku zycia czyli gdzieś do 1988 roku. Moj były blok to taki kremowobezowy (nr 256, m.55), a w moim byłym mieszkanku rezyduje teraz miły muzyk (wiolonczelista?) :) Mało pamietam z tego okresu, ale dobrze to wspominam. Mój tato na przykład naprawiał tam huśtawkę przed blokiem, gdyz nie miałem sie gzie bawić :) Ten sam tato wywalił mnie kiedyś z wózka jak bylismy na spacerku na lublinku. Jak dobrze poszukam to znajdę zdjecia z tego okresu mojego zycia. Jak sie przeprowadziłem na Karolew (na ul.Norwida - mój ulubiony poeta romantyzmu! :) to jeszczedo żłobka na Retkinie jeździłem. A teraz znów chodze tam do szkółki, do XXXIII LO. Taaak, ale osiedle sie zmienia... Marzy mi sę dokończene parku przy mojej szkółce, tam gdzie jest fontanna... :) Strasznie nas tu Retkinian i ex- duzo! Pozdrawiam <Y>< PS-A ta góra smieciowa to minaczej tzw. Wzgórze Lenina ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milotram Re: Moi aussi IP: *.toya.net.pl / 10.0.214.* 08.05.02, 16:58 a moze ktoś z retkiniaków ma jakieś zdjecie upamiętnjające dawną pętlę tramwajową na retkinskiej lub z odcinka retkinskiej do dawnej marchlewskiego , pamiętam jak długo się zachowały tory tramwajowe na odcinku dojazdu do koscioła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milotram retkinia IP: *.toya.net.pl / 10.0.214.* 08.05.02, 21:44 czy zostały dzisiaj jakieś slady po istniejącym torowisku na retkinskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milotram Re: retkinia IP: *.toya.net.pl / 10.0.214.* 11.05.02, 11:42 co u was się podoba na retkini co byscie zmienili , a co byscie chcieli aby było ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obs Re: retkinia IP: *.toya.net.pl / 217.113.230.* 11.05.02, 13:26 no ja też Retka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milotram retkinia -news IP: *.toya.net.pl / 10.0.214.* 27.05.02, 23:37 dzisiaj zobaczyłem jak na skrzyzowaniu wyszynskiego -armii krajowej w miejscu gdzie stoją drzewa (lub stały) owocowe rejon retkini sródmiescie( duzy kosciol) zostają one wycinane i w tym miejscu pojawily się ogrodzenia czy ktoś wie co sie tam dzieje , czy naprawdę musiały zniknąc drzewa czy za duzo mamy zielenii :-( Odpowiedz Link Zgłoś
aksa Re: retkinia -news 28.05.02, 08:49 niestety to koszmar prawda? Strasznie mi żal tych drzew, wycięli już pół sadku. Podobno ma być tam supermarket Champion. Kurde no! Najlepiej niech wytną wszystkie drzewa wszędzie wyleją beton i będzie fajnie :( A ja już czekałam jak dojrzeją mirabelki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milotram Re: retkinia -news IP: *.toya.net.pl / 10.0.214.* 28.05.02, 10:17 czy tych supermarketow juz nie za duzo przeciez champion jest juz na bandurskiego dwa przystanki dalej jest lider price ludzie gdzie macie rozum! przeciez niedlugo na retkini będą stały pustostany -puste hale na wzor dawnego uniwersalu. dzięki za odpowiedz .pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aksa Re: retkinia -news 28.05.02, 12:24 Pewnie że masz rację ale kto myśli o drzewach jak ma przed oczami wizję zdobycia kasy? Smutne to ale prawdziwe :( pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milotram Re: retkinia -news IP: *.toya.net.pl / 10.0.214.* 28.05.02, 14:27 aksa jak to milo ze ktoś mi przyznaje rację ,ten rejon powinien być w całosci udrzewiony powinien tam powstać obraz parku jakiego brakuje na retkini, a tak wogóle ciekaw jestem czy zaragowała na to komisja ochrony srodowiska przeciez to drzewa-o ile pamiętam to za wycięcie drzew ochrona pobiera jakieś oplaty a moze wogole tzw samowola z wycinaniem drzew Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aksa Re: retkinia -news IP: 212.191.133.* 28.05.02, 15:13 To były drzewka owocowe może podlegają innym zasadom. W dodatku to był teren prywatny. Podobno za każde wycięte drzewko trzeba zapłacić albo zasadzić inne. Ale młode drzewko tak długo rośnie... i w dodatku wandale je niszczą. A nawet jak trzeba by było za nie zapłacić to przecież supermarket ma kasę. Codziennie wracałam przez ten sadek do domu, boję się co tam dzisiaj po południu zobacze...:( Ech ludzie... Nie rozumiem jak można nie odczuwać konieczności posiadania drzew w swoim otoczeniu, blisko domu. Nie dosyć że musimy mieszkac w blokach z wielkiej płyty to jeszcze robią nam pustynię. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milotram Re: retkinia -news IP: *.toya.net.pl / 10.0.214.* 28.05.02, 18:37 oprócz drzew drugim argumentem przeciw powstaniu supermarketu jest istnienie dwóch rynków na retkini ( na retkinskiej i na armii krajowej ) bynajmniej ani tam nie sprzedaję ani nie kupuję ale powatanie tam supermarketu spowoduje pewne upadnięcie rynków i powstaniu nowych bezrobotnych bo nie ma co się oszukiwać w supermarkecie bedzie pracowalo mniej osob niz pracuje obecnie na targowisku Odpowiedz Link Zgłoś
saper_ Re: retkinia -news 28.05.02, 19:02 Z drzewami owocowymi to chyba jest tak, że można je wyciąć bez specjalnych zezwoleń - niestety :( Kolejny market na Retkini - pięknie, pięknie k.... pięknie :( pozostaje tylko usiąść i płakać. Ja mieszkam właśnie obok wspomnianego Leader Price (wcześniej była tu Rema) i jestem cholernie z tego zadowolony. Mam ciszę, spokój i piękny widok :-/ Psy pozostawione przez właścicieli przed sklepem wcale nie szczekają, samochody dostawcze wcale nie tarasują wszystkich uliczek.... jest po prostu cudownie. Teraz tak samo będą mieli inni - przy nowym sklepie. Czego im szczerze współczuję. Pozdrawiam 8-? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łażej Re: retkinia -news IP: *.retsat1.com.pl 28.05.02, 19:17 Właśnie wyjrzałem przez okno :o( Ile ja czasu w dzieciństwie spędziłem w tym sadku. A teraz już zaczęli ścinać nawet orzechy rosnące od wschodniej strony. Przykro... Odpowiedz Link Zgłoś
aksa Re: retkinia -news 29.05.02, 08:12 Hej łażej to znaczy że mamy ten sam widok z okna :) Staram sie nie patrzeć w tamtą stronę. Teraz wyjeżdżam na urlop, wracam w niedzielę i sadku już pewnie nie będzie :( CHOLERA!!! Mogliby zostawić parę drzewek dookoła supermarketu lub na parkingu chociażby dla poprawy wyglądu tego paskudnego blaszaka. Szkoda słów... pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milotram Re: retkinia -news IP: *.toya.net.pl / 10.0.214.* 29.05.02, 14:38 mam kolejne pytanie -od dawien dawna na maratonskiej przy retkinskiej miało zostac przeniesione targowisko z retkinskiej przy kosciele-duzo wtedy sie pisalo i jakos ucichło pozostaly tylko niby zatoki czy wiecie coś na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obs(NF) Re: retkinia -news IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 29.05.02, 16:22 Coooo??? Zaraz idę zobaczyć. Nie wierzę, kurcze nie wierzę... :((( Zawsze ten sadek mile oko radował, jak się wysiadało z tramwaju. Często też tamtendy przechodziłem i było tak przyjemnie dziko. A teraz tam czampion ma być??? KURWA Odpowiedz Link Zgłoś
yaa Re: retkinia -news 03.06.02, 10:52 Qsze, to yaa dwadzieścia lat temu w tym sadku dziewczyny podrywałem ;-) Ech szkoda, szkoda coraz mniej tego co pamiętam, tego co kocham tego do czego tęsknię. I dzieciństwo i młodość coraz dalej i coraz mniej z tego zostaje. Szkoda. Pozdrawiam Yaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łażej Re: retkinia -news IP: *.retsat1.com.pl 29.05.02, 19:14 aksa napisał(a): > Hej łażej to znaczy że mamy ten sam widok z okna :) Drzew faktycznie szkoda. Mieszkasz na tęczy czy na piramidach?? Odpowiedz Link Zgłoś
aksa Re: retkinia -news - sprostowanie 04.06.02, 08:17 To nie będzie Champion tylko Lidl. I wytną WSZYSTKIE drzewka bo od strony ulicy będzie parking. Tak twierdzą panowie z budowy :( pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: RETKINIA 13.07.02, 21:43 Ja nie mieszkam, ale rodzice moi mają tam sklep papierniczy. Zapraszam wszystkie KaFeLki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
saper_ Re: RETKINIA 13.07.02, 21:53 Zadam podchwytliwe pytanie - w którym miejscu? Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: RETKINIA 13.07.02, 21:58 Popiełuszki 51. Również pozdrawiam, Yavorius Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: RETKINIA 13.07.02, 22:01 cóż za zmyślna reklama!! Teraz tłumy KaFeLków będą ciągnąć by poznać jednego z nas!! Rodzice_Yavoriusa!! pozdrawiam serdecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: RETKINIA 14.07.02, 00:03 Zameldowana jestem na widzewie, ale Retknię bardzo miło wspominam i znam jej tereny- nawet nie wiem czy nie lepiej niż obecne osiedle... :)P Okolice Piasków się kłaniają! Odpowiedz Link Zgłoś
aric Piaski to jest to 15.07.02, 10:06 Pozdrowienia z Rajdowej. Ponad 25 lat życia na zarąbistych Piaskach. Moje ulubione miejsca zabaw z dzieciństwa to małpi gaj i stara przychodnia na granicy z Karolewem. Obecnie przechodzi tam ul. Bandurskiego. Także budowa Domu Seniora. No i było kino Polesie. I zamiast na tacę to na lody na Fornalską. Hihi. Pozdrwienia od byłego rajdowca, arica Odpowiedz Link Zgłoś
jezyk7 Re: RETKINIA 24.07.02, 21:46 Klaniam sie z Retkinii. A wiecie, ze tu sa nietoperze. Mieszkaja na dzwonnicy w kosciele Najsw. Serca Jezusowego. Okolo godziny 21 lataja niedaleko ryneczku na Retkinskiej. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
saper_ Re: RETKINIA i ciepła woda 24.07.02, 18:06 Uffff, w końcu dzisiaj rano włączyli ciepłą wodę :). Mogłem się wykąpać w ludzkich warunkach. Koniec z grzaniem wody albo zimnym prysznicem :). Tylko zastanawia mnie - czy kiedyś ciepła woda przestanie być wyłączana? Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: RETKINIA i ciepła woda 24.07.02, 19:53 chyba nie przestanie... co roku trzeba modernizować rury... no chyba, ze je się wszystkie wymieni;) ale i tak po kilku latach... Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: RETKINIA i ciepła woda 24.07.02, 23:34 erm.. na widzewie ine wyłączają :) wcale- już od kilku lat.. na czas rmontów jesteśmy przełączani :) A na retkini tez już znów mam wodę :)P Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: RETKINIA i ciepła woda 24.07.02, 23:41 do niedawna to samo było na Chojnach... ale w tym roku pisano w GW, że pod koniec sieprnia i to osiedle ma polec z zimnicy...:/ Odpowiedz Link Zgłoś