Dodaj do ulubionych

Tiry na trzech pasach...

08.10.04, 10:16
tak tak - tak wygląda Al. Włókniarzy - szczególnie w okolicy Drewnowskiej i
Legionów. Trochę to chore, bo na zachodzie widać inną politykę - duże auta
zajmują prawy pas, no chyba że chcą wyprzedzić. U nas każdy kierowca ciągnika
musi czuć się lepszy od drugiego. I powstaje korek.
Obserwuj wątek
    • mak_bis Re: Tiry na trzech pasach... 08.10.04, 11:44
      bo "Dziki zachód" jest bardziej cywilizowany od nas
      • camelot Re: Tiry na trzech pasach... 08.10.04, 14:13
        Już dawno pisałem o tych inteligentach z TIRów zajmujących na skrzyżowaniu
        wszystkie pasy ruchu ale wtedy co niektórzy mnie zbesztali za ten temat.
        Najgorsze jest w tym że nasza kochana policja nic z tym nie robi. Zresztą w
        ostatnim czasie staja się coraz bardziej niepotrzebni z powodu swojego
        nieróbstwa.
    • rene0 Re: Tiry na trzech pasach... 08.10.04, 14:16
      Masz rację Elviz....
      dziś rano tamtędy jechałem...i właśnie się zastanawiałem co jest nie tak...
    • studi001 Furmiani ..... 08.10.04, 14:42
      ....co zamienili wóz z kuńmi na TIR'a. Wiesz to jest dopiero awans społeczny dla chama ze wsi....
      • Gość: literka m Re: Furmiani ..... IP: *.hms.ag / 217.6.80.* 08.10.04, 15:37
        chamow w miescie wcale nie mniej
        • Gość: STUDI Re: Furmiani ..... IP: *.prokom.pl 08.10.04, 15:41
          Tyle ze wiekszosc to przyjechala do miasta z wiochy...
          Najlepszym przykladem jest warszafka. Tam malo kto jest rodowitym od pokolen warszawiakiem.
    • Gość: M.E. Re: Tiry na trzech pasach... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 16:28
      Kiedyś w dzień powszedni byłem na Śląsku i tam na gierkówce takie zjawisko:
      jedzie przeładowana ciężarówka z węglem ok 40 km/h, dogania ją druga
      przeładowana ciężarówka z węglem z prędkością ok. 42 km/h i zaczyna wyprzedzać
      i wtedy jest już po herbacie. Zanim wyprzedzi, to wieki mijają.
      • sluzbowo Re: Tiry na trzech pasach... 08.10.04, 21:27
        Wcale nie trzeba jeździć na Śląsk, żeby zaobserwować takie zjawisko. Nagminne
        na wszystkich drogach, które mają więcej niż jeden pas ruchu (czytaj: dwa) w
        każdą stronę. Znaczy, nagminne jest opisywane przez Ciebie zachowanie, a nie
        występowanie przeładowanych ciężarówek z węglem ;-) No i prędkości są wyższe
        nieco, bo oscylują wokół 90 - 100 km/h.
    • Gość: Bart Tiry na tory IP: *.tpnets.com 08.10.04, 22:10
      i będzie luz.
    • Gość: Viske Re: Tiry na trzech pasach... IP: *.kabel.telenet.be 09.10.04, 00:13
      Na 'Zachodzie" Tiry tez jezdza jak chca,i czesto blokuja wszystkie pasy na autostradzie,tworzac przez
      to korki w najbardziej ruchliwych godzinach.Poza tym przekraczanie predkosci to u nich normalne i
      wbrew pozorom wszelkie przepisy i prawo maja gdzies.Na dodatek powoduja mnostwo wypadkow w
      miastach,kasuja np, rowerzystow na sciezkach rowerowych,albo ludzi jezdzacych na skuterach .Co
      tydzien slyszy sie o wypadkach z udzialem Tira.Takze wcale nie jest bezpieczniej ,niz w Polsce.
      • Gość: Szy Re: Tiry na trzech pasach... IP: *.toya.net.pl 09.10.04, 10:44
        Najpierw niech któryś z Was wcieli się w rolę kierowcy tira a potem się
        mądrzy.To my mamy radia, wiemy gdzie są korki, jak można je ominąć.A wypadki
        nie są z winy kierowców tylko pracodawców, którzy wciąż wymagają i wymagają.Co
        do 40 km/h to widziałeś chyba jakiegoś stara ,ponieważ dzisiejsze sprzęty
        lepiej się zbierają.Kiedy wyprzedzać to my wiemy najlepiej,dlatego schodzi się
        na lewy pas aby nie tracić na prędkości i obrotach.Przejedź się zobacz to od
        środka ,a zrozumiesz że największa chamówę wprowadzają kierowcy osobówek.ALe
        czy wogóle coś zrozumiesz?
        • artur_lodz Re: Tiry na trzech pasach... 09.10.04, 11:00
          "schodzi się na lewy pas aby nie tracić na prędkości i obrotach"
          TAAAAA.... i ma się głęboko w nosie,że z tyłu inni palą gumy, bo jadą mniejszym
          autkiem.
          ... hmmm... cóż za wyrafinowana technika jazdy?! Kurs zaliczyłeś w PZM?
          Zacznijmy od tego,że w naszym kraju obowiązuje ruch prawostronny!!!
          I tego pasa się "królowie" trzymajcie!
          Radia macie....?
          ...
          ...
          A ja mam DVD w swoim autku i się nie chwalę.
          • Gość: Szy Re: Tiry na trzech pasach... IP: *.toya.net.pl 09.10.04, 16:54
            Synku idź do mamy,nie mądruj sie.Poprowadź cięźarówkę zobacz jak się nią
            jeździ,ile potrzeba aby ruszyć z miejsca te kilkanaście ton.Potem zabierz głos.
            Czym jeździsz rowerem??
            • Gość: Michał M. Re: Tiry na trzech pasach... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 09.10.04, 17:58
              Gość portalu: Szy napisał(a):

> Poprowadź cięźarówkę zobacz jak się nią
              > jeździ,ile potrzeba aby ruszyć z miejsca te kilkanaście ton.

To Ty tę ciężarówkę pchasz albo ciągniesz, że tak się chwalisz? Myślałem, że
              macie już pojazdy na ropę :)

Poza tym miej na uwadze swojego kolegę po fachu, który raczył w Radomsku
              staranować autobus i zabić 9 osób. On też wiedział jak się jeździ? Nie pitol,
              że jesteście takimi mistrzami kierownicy.

Nie mówię że wszyscy, nie mówię że Ty, ale chamstwa i arogancji u TIRowców nie
              brakuje.
              • Gość: Szy Re: Tiry na trzech pasach... IP: *.toya.net.pl 09.10.04, 18:18
                Masz Michał rację ,że chamstwa wsród kierowców tirów nie brakuje.Ja mam
                praktykę i staram sie być ok.Jest wsród kierowców tirów mnóstwo swieżego
                narybka.To oni sieją spustoszenie.Ja ich też potępiam.Oni psują opinię.Nieraz
                robię zadymę na drodze.O co mi chodzi?Nie stawiajcie wszystkich tirowców na tym
                samym poziomie.
            • artur_lodz Re: Tiry na trzech pasach... 09.10.04, 18:54
              Gość portalu: Szy napisał(a):

> Synku idź do mamy,nie mądruj sie.

Właśnie przedstawiłeś się jaką to kulturę reprezentujesz.
              Twoje argumenty kilkunastu ton powaliły mnie, Twoim pawulonem na kolana.
              Masz praktykę? To bardzo dobrze. Popracuj jeszcze nad kulturą swą!
              Wiesz... włącz sobie swoje radio i posłuchaj DISCO-POLO.- to pomaga w
              uszlachetnianiu charakteru.
    • Gość: kierowcaosobowki Re: Tiry na trzech pasach... IP: *.toya.net.pl 10.10.04, 00:16
      tak ale kto powiedziałze im nie wolno?
      wszystkie pasy sa dozwolone zarowno dla osobowych jak i TIR i niech mi nikt o
      ruchu prawostronnym nie wyskakuje bo jesli tak to co tam robia inne auta i po
      co te inne niz prawy pasy ruchu... chyba wam sie z przepiasmi dotyczacymi
      autostrad pomylilo.... gdyby wszyscy kierowcy zachowywali sie tak jak ci z
      TIRów to jazda by byla czysta przyjemnoscia...
      ja poruszam sie osobowka ale tez z radiem.. i jeszcze nigdy nie zdazylo mi sie
      zeby TIR nie zjechal mi z drogi jesli tylko go o to porosze i jesli ma taka
      mozliwosc....
      szerokości!!! koledzy
      • Gość: Szy Re: Tiry na trzech pasach... IP: *.toya.net.pl 10.10.04, 19:07
        Dziękuję kolego,Ty rozumiesz o co mi chodzi.Pozdrawiam i życzę szerokości
    • Gość: luko Re: Tiry na trzech pasach... IP: *.toya.net.pl 11.10.04, 10:11
      To prawda, ze czasem człowiek się wścieka na kieorwców trucków wjeżdżających na
      lewy pas w ostatniej chwili, lub blokujących go przez dobre 5, 8 minut. Ale,
      żeby oddać sprawiedliwość, spotykam takich kierowców TIRów, którzy wykorzystują
      to, że mają lepszą widoczność ze swojej kabiny i ułatwiają wyprzedzanie,
      włączając na moment prawy kierunek. Za to tym, którzy to czynią chwała! Takie
      zachowania bywają tez udziałem samochdów osobowych, ale jakże rzadko. Niestey
      draństwo panoszy się na drodze wszędzie - zarówno w Tirach jak i osobowych.
      Ktoś, kto ma kulturę i szanuje innych uczestników ruchu będzie
      'błogosławieństwem' na drodze bez względu na pojazd , jaki prowadzi. Myślę, że
      podstawowym problemem na polskich drogach jest całkowita bezmyślność - brak
      świadomości, że nasza działania na drodze mogą innym utrudnić lub ułatwić ruch.
      Takiej postawy nie uczy się po prostu na kursach, a egzaminatorzy czasem za nią
      ... oblewają. Jak zatem może byc normalnie (nie mówiąc już o tym, że jakieś 20%
      wszystkich prawek jest kupionych).
    • Gość: k_az Re: Tiry na trzech pasach... IP: *.toya.net.pl 11.10.04, 10:59
      W normalnym świecie("drogowym")trzeci pas jest zabroniony dla pojazdów
      ciężarowych i autobusów. Jest to oznaczone znakiem zakazu.
      pozdrawiam.kaz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka