Dodaj do ulubionych

Czy mamy mniejszy potencjał niż Bydgoszcz?

IP: 212.160.172.* 20.10.04, 10:24
Co jest nie tak na Lublinku, że wyrzucamy pieniądze - mam na myśli łodzian
latających spoza Łodzi. Przecież nie jesteśmy biedniejsi niż np Bydgoszcz.

Polecam artykuł:

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_041020/ekonomia/ekonomia_a_26.html
www.rzeczpospolita.pl/teksty/wydanie_041020/ekonomia_a_26-1.F.jpg
MK
Obserwuj wątek
    • topjes Re: Czy mamy mniejszy potencjał niż Bydgoszcz? 20.10.04, 11:11
      1. Fatalna siatka połączeń (łącznie z Cimberem - bo nie da się nawet zestawić
      połączenia z Londynu do Łodzi)
      2. Za blisko Warszawy
      i zresztą wszyscy to dobrze wiemy... :(

pzdr
      topjes
      • protz Re: Czy mamy mniejszy potencjał niż Bydgoszcz? 20.10.04, 12:22
        a tam, za blisko Warszawy. Ja jako glowny powod dałbym od wielu lat trwająca
        apatyczną indolencje władz lokalnych i brak prób rozbudowy swojego lokalnego
        lotniska.

A ostatnio zamiast konkretnych działań mamy tylko mitomańskie konferencje
        prasowe.

Czekanie na jakis mityczny Babsk czy inne Skierniewice też jest bezsensu. Bo
        moglibysmy miec połaczenie do Londynu i innych miast już w tym roku.

--
        Protz
        Skargi i wnioski składać na: GG - 2186383
    • geograf Re: Czy mamy mniejszy potencjał niż Bydgoszcz? 20.10.04, 12:55
      nie, nie mamy mniejszego potencjału,a nawet mamy większy biorąc pod uwagę ilość przyjeżdżających do nas turystów (o czym pisałem niedawno oraz o czym mówi dzisiaj Radio Eska: lodz.eska.pl/linfoloc.php?id=10179 )
      Tyle tylko,że władze miasta potrafią tylko boiecywać, albo cieszyć się,a nie robią nic aby poprawić stan obecny i chociażby utrzymać ilość przybywających tutaj...
      • Gość: mr x Kiedey kropiwnicki zostanie zmieniony? IP: *.p.lodz.pl 20.10.04, 19:21
        No i kiedy przestanie mu sie robic dobra prase? Z rok temu prawie wylecial ze
        stolka i sie zaczely obiecanki cacanki. Na razie z obiecanek prawie nic nie ma,
        jedyny sukces to przyjazna atmosfera dla inwestorow ale to chyba malo... A
        lotnisko... No comments. Z Poznania wielkszosc lotow to chyba ATRy, z
        Bydgoszczy pewnie tez, podobnie jest z Wroclawiem. Czemu wszedzie ruch rosnie a
        u nas maleje? Pzreciez ATRy moga normalnie ladowac i startowac? Fatalna siatka
        polaczen? To kto ja ustalal?!
        • Gość: krossss Re: Kiedey kropiwnicki zostanie zmieniony? IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 21.10.04, 09:11
          Korekta do Bydzi lata juz coraz czesciej Embraery i to 145 oraz 170. Do Wrocka
          737-500 do POZ tez ERJ a o GDN juz nie wspomne
    • maxxman Re: Czy mamy mniejszy potencjał niż Bydgoszcz? 21.10.04, 20:47
      Nie mamy mniejszego potencjału niż Bydgoszcz. Zapominamy tylko, że sam produkt
      dobrej jakości to tylko 50% sukcesu. Drugie 50% to dobry marketing.

maxxman
    • Gość: axx Re: Czy mamy mniejszy potencjał niż Bydgoszcz? IP: 207.191.243.* 23.10.04, 07:16
      Potencjalu to oczywiscie nie mamy mniejszego. Ale mamy jednak SUPER BEZROBOCIE no i niestety nie stac lodzian na weekend w Londynie.
      Co najwyzej wladza moze zaoferowac bezplatne bilety tramwajowe dla bezrobotnych.
      Paryzanie nie maja chleba. To nich jedza ciastka powiedziala Maria Antonina.
      Zatem oferta dla bezrobotnych. Tylko podroze samolotami oczywiscie w chorej wyobrazni wladzy.
      • topjes ... 23.10.04, 10:07
        Przestań obrażać mnnie, moich najbliższych i moich znajomych - mam już tego
        powoli dość. Jeśli Ty jestesś biednym menelem to Twoja sprawa, ale pisząc to co
        piszesz obrażasz mnie za każdym razem.

topjes
        • Gość: MarcinK Re: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 14:22
          Topjes - szkoda gadać z Axx. Myślę, że o tym co mu dolega najlepiej
          wypowiedziałby się Albert. Axx to biedny inwalida i należy mu współczuć. Ale
          ponoć współczesna psychiatria nie takie schorzenia leczy.

MK
          • Gość: res Re: ... IP: 82.177.98.* 23.10.04, 14:45
            co wy macie z tym bezrobociem, Łódz to drugie najwieksze miasto w kraju,
            przeciez nie wszyscy sa bez pracy, nie przesadzajcie Łódz ma duzy potencjał
            tylko ktos musi to zauwazyc. pozdrowienia z Rzeszowa
            • Gość: MarcinK Re: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 17:09
              W pełni się zgadzam. Tylko niejaki Axx tego nie rozumie. Nic więcej nie
              napiszę, bo ciśnie mi się pewien cytata z Tytusa...

MK

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka