Dodaj do ulubionych

Narutowicza/Zielona bulwarem

IP: *.toya.net.pl 02.11.04, 23:48
Kilka lat temu pojawił się w mediach taki pomysł, ale chyba wszyscy już o nim zapomnieli. Wiecie coś może więcej na ten temat? Projekt leży gdzieś na dnie szuflady w UM czy dawno trafił do kosza? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • aard Co to znaczy "bulwar"? 03.11.04, 10:37
      Czy to nie jest czasem ulica biegnąca nad wodą? W takim razie powinno się
      reaktywować pomysł gondol na Piotrkowskiej!
    • Gość: Ingo Re: Narutowicza/Zielona bulwarem IP: 213.17.170.* 03.11.04, 11:05
      Przed wyborami zostanie z pewnością odgrzebany. Wówczas pojawi się wiele wizji
      i pomysłów.
    • el-042 Koncepcja przebudowy ulic Zielonej i Narutowicza 03.11.04, 11:06
      Pewnie chodzi Ci o ten projekt, co?
      www.p.lodz.pl/I35/personal/jw37/konk_ziel/zielcon.html
      Wątpię w realizację tej pracy przy takim werdykcie sądu konkursowego.

--
      Odpłyń Łodzią
      • yarro Re: Koncepcja przebudowy ulic Zielonej i Narutowi 03.11.04, 11:14
        Bo wygrał inny projekt - projekt pana Lisiaka o ile pamiętam...
        • evonka Re: Koncepcja przebudowy ulic Zielonej i Narutowi 03.11.04, 11:18
          znowu mnie zlinczujecie...
          ale uważam, ze gdybanie nie ma sensu. Najpierw komunikacja, porządne
          rozwiązanie problemu przeładowania ulic w Łodzi, a potem BULWARY...
          projekt metra w Łodz tez był kiedyś.... tylko, ze autorzy nie pomyśleli o
          warunkach geologicznych miasta i kosztach budowy....
          Moim zdaniem TRAMWAJE< TRAMWAJE I TRAMWAJE!!!! - oto w co nalezy inwestowac.
          szybkie, niezalezne od komunikacji kołowej.
          • Gość: tmq Re: Koncepcja przebudowy ulic Zielonej i Narutowi IP: 217.153.187.* 03.11.04, 12:10
            tak jak w wenecji - tramwaje wodne, niezalezne od komunikacji kolowej
            • el-042 Re: Koncepcja przebudowy ulic Zielonej i Narutowi 04.11.04, 01:43
              To maja w Bydgoszczy. Do Wloch daleko, a pod nosem to samo.

--
              Odplyn Lodzia
          • el-042 Re: Koncepcja przebudowy ulic Zielonej i Narutowi 04.11.04, 01:45
            Popieram. Jestem realista (wg yarro soc- ). A marzenia o metro na razie
            pozostawie w snach.

--
            Odpłyń Łodzią
            • yarro Re: Koncepcja przebudowy ulic Zielonej i Narutowi 04.11.04, 19:57
              Trochę :) Ale nie traktuj tego tak personalnie :]

Pozdrawiam.
          • Gość: MarcinK Re: Koncepcja przebudowy ulic Zielonej i Narutowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 16:11
            Co Wy z tymi warunkami. Metro w Łodzi jest jak najbardziej wykonalne, tylko
            obecnie nieopłacalne. I tyle.

Pozdrawiam, MK
      • michal.ch Re: Koncepcja przebudowy ulic Zielonej i Narutowi 03.11.04, 11:20
        Koncepcja fajna, ale mam zastrzeżenia co do przepołowienia Kościuszki na pół, co uniemożliwi przelot na linii Północ-Południe. To dość ryzykowne posunięcie, bo może się okazać że sąsiednie drogi nie będa w stanie przyjąc większego ruchu kołowego. Kościuszki jest jednak zbyt ważną ulica miejską, żeby ją wyłaczać. Natomiast tą Narutowicza byłbym skłonny poświęcić na strefę wyłaczoną. W końcu na kierunku W-Z al. Piłsudskiego ma wystarczającą przepustowość, a i wcale daleko nie jest. Mam nadzieję, że mnie flipy nie prześwięcą za krytykę. :)
        • yarro Re: Koncepcja przebudowy ulic Zielonej i Narutowi 03.11.04, 11:44
          Na ruch NS będzie przeca trasa Ks.Brzóski - KArskiego - Żeligowskiego -
          Łąkowa/Pogonowskiego - Łąkowa - Żeromskiego - Politechniki.
          Ma ona senst w związku z usuwaniem ruchu z samego centrum.

Oczywiśćie gdy dobuduje się kawałki na północ i południe od Karskiego :)

Pozdrówki.
          • michal.ch Re: Koncepcja przebudowy ulic Zielonej i Narutowi 03.11.04, 11:46
            > Oczywiśćie gdy dobuduje się kawałki na północ i południe od Karskiego :)
            >

Zupełnie jakbym czytał powieść S-F. :)
            • yarro Re: Koncepcja przebudowy ulic Zielonej i Narutowi 03.11.04, 12:20
              A ja nie :)
              • guzi_1985 Re: Koncepcja przebudowy ulic Zielonej i Narutowi 03.11.04, 12:38
                Jest to wogole nie do pomyslenia zeby to bulo mozliwe no i tyle!!! :( Smutne ale
                prawdziwe :(
                • yarro Re: Koncepcja przebudowy ulic Zielonej i Narutowi 03.11.04, 12:45
                  Tiaaa... a rodzice przytulali cię w dzieciństwie?
                  • evonka Re: Koncepcja przebudowy ulic Zielonej i Narutowi 03.11.04, 13:06
                    no to argument wysunąłeś super teraz....
                    jak zwykle brak jest merytorycznej dyskusji, tylko jakieś przytyki
                    • guzi_1985 Re: Koncepcja przebudowy ulic Zielonej i Narutowi 04.11.04, 15:00
                      A co maja rodzice do remontu ulic???? Idz sie leczyc czlowieku!!!
                      • yarro Re: Koncepcja przebudowy ulic Zielonej i Narutowi 04.11.04, 20:04
                        Po prostu nie lubię, a nawet nienawidzę czarnowidztwa i malkontenctwa. I tyle.

Dlatego uznałem, skoroś taki źle nastawiony, że może nie przytulali cię ;]
                    • Gość: J.S. Dobry przytyk nie jest zly IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 04.11.04, 21:44
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka