sbi Re: Co robi POLICJA W SIERADZU? 12.01.05, 21:58 Można by podać wiele przykładów dobrej roboty, a pewnie i złej też by się znalazły. A tak konkretniej, podpadli ci robiąc coś lub nie robiąc nic ? Odpowiedz Link Zgłoś
sbi Tak źle nie jest 12.01.05, 22:19 Z dwa miesiące temu zatrzymali mnie bo nie miałem jednego światła mijania. Od tamtej pory nie miałem na szczęście z nimi bliższych kontaktów, ale czasami widuje ich na mieście. Drogówka faktycznie mogłaby być bardziej aktywna, bo nie tylko "pisanki" na jezdniach przeszkadzają. Odpowiedz Link Zgłoś
zjk7 Tak źle nie jest - moze i nie jest zle ale... 13.01.05, 07:44 Zaraz zaraz... Policjanta na patrolu chodzacego po miescie (drogowke na razie zostawmy, bo to oddzielny temat), to widzialem w ostatnim roku tylko przy okazji jakiegos meczu. A tak na codzien (a sporo musze chodzic wczesnym ranem i popoludniu po miescie) nie widzialem. Mozna zalozyc, ze moze i nie jestem zbyt pilnym obserwatorem, ale - co potwierdzaja moi znajomi i rodzina - naprawde zaginal obyczaj pieszego patrolowania ulic - ogolniej: interesowania sie przez policjantow tym, co sie dzieje w miescie za ktore sa odpowiedzialni. Moze i jestem przewrazliwiony - bo duzo amerykanskich filmow w tv, ale to mi sie niezwykle nie podoba. Chocialbym choc raz spotkac pieszy patrol rano gdy ide na dworzec (nigdy prze kilkanascie lat nie spotkalem takowego). Rowniez wkurzyla mnie ostatnio sytuacja, gdy byly sprzedawane akcje Banku PkoBP. Mimo niezwykle wczesnej godziny tej instytucji policjanci pilnowali, choc i tak tuz za rogiem mozna bylo spokojnie "dostac po glowie". Kolejki przed wydzialem komunikacji do niedawna ustawiajace sie przed 5 jakos nigdy nie byly chronione. Moim zdaniem budowany jest wiec obraz policji nie tyle pracujacej dla podatnika, ale takiej ktora malo angazuje sie w lokalne sprawy, a lubi bogatych "sponsorow". Nie mowie przez to, ze inne przejawy jej aktywnosci sa zle czy tp., ale uwazam, ze haslo "policjancji na ulice i do patroli" (a nie patrole w samochodach, rownie zreszta rzadkie) - to najwazniejsza mozliwisc odzyskania przez policje wiarygodnosci i pozyskania prawdziwej symatii i szacunku spolecznego. Pozdrawiam Zbyszek Odpowiedz Link Zgłoś
zjk7 Ukarany pijany policjant / nieukarana sedzia w Lod 14.01.05, 07:55 Jechal w stanie po spozyciu alkoholu oznakowanym samochodem - spowodowal wypadek - zwolnili go. I slusznie - nie ma co gadac wiecej. Sedzia przesluchiwala dzieci w obecnosci sprawcy przestepstwa - wykazala brak najzwyklejszej wrazliwosci, pomijajac fakt braku kompetencji - dlugo poczekamy na jej zwolnienie? Z Odpowiedz Link Zgłoś
cree3 Re: Ukarany pijany policjant 14.01.05, 18:01 A czy ten przypadek z pijanym policjantem to w Sieradzu, bo jeżeli nie to co to ma wspólnego z tematem? A może ten temat rozwinięto tylko po to aby wylać w nim wszystkie żale jakie ktoś ma do tej nielubianej przeciez instytucji. Te sprzed lat, i te z zza miedy, ale pewnie też i te, o których się zaledwie słyszało w maglu? Odpowiedz Link Zgłoś
hajdana Re: Ukarany pijany policjant 14.01.05, 18:56 Masz racje, ten wątek rozwinięto po to, aby wylać żale. Dobrze zrozumiałeś :) Odpowiedz Link Zgłoś
zjk7 Winny odpowiada zgodnie z przepisami - to tez zle? 14.01.05, 19:08 Innymi slowy nawet pochwalic nie mozna, czegos co dziala ok, bo to tez zle... Policjant? Nie z Sieradza (bodaj ze ZdWoli), 0,7 promila, na drodze Lodz Wroclaw rozbil radiowoz, ktorym wjechal komus w bagaznik. Kiedy? Wczoraj czy tak jakos. Dyscyplinarka + sprawa za prowadzenie pojazdu po pijanemu. W kazdym razie widzialem reportaz w 3. Cree3 - ja ciebie nie rozumiem - masz przejaw normalnosci, za popelnione przestepstwo ktos odpowiada zgodnie z normami i przepisami. To tez zle??? Temat wrecz bezposrednio dotyczy Sieradza, jako ze jest szansa na ujednolicenie standardow pracy ponadregionalnej instytucji jaka jest policja. Zamiast cieszyc sie, ze ktos/cos dziala w miare normalnie... Przytaczam inna glosna sprawe - tez o budzacym nadzieje przebiegu: "Były komendant pabianickiej policji w areszcie" miasta.gazeta.pl/lodz/1,35136,2492507.html znaczy sie, ze policja cos "ze soba robi". Moze i prokuratura wezmie sie za siebie (przyklad z sedzina przesluchujaca nieletniego)? A jesli masz watpliwosci co do intencji osoby ktora watek utworzyla - no to przepraszam - forum jest po to by sobie porozmawiac. W przeciwnym wypadku mozna je spokojnie zamknac. Lub nie zagladac, jesli tylko kogos ono irytuje. Ale przeciez nie o to chodzi... Pozdrowienia Z Odpowiedz Link Zgłoś
cree3 Ale dlaczego w temacie pod tytułem: "Co robi 15.01.05, 10:35 policja w Sieradzu" podaje się przykłady nie z Sieradza? Postawienie wniosku, że przypadek ze Zduńskiej Woli, a pożrednio także przypadek sędziny z Łodzi(!!!) "wrecz bezposrednio dotyczy Sieradza, jako ze jest szansa na ujednolicenie standardow pracy ponadregionalnej instytucji jaka jest policja" (co ma sąd do policji?) jest kuriozalny i naprawdę trzeba dużo dobrej woli i samozaparcia aby znaleźć logiczny związek. Tak więc panowie jesli podejmujecie taki temat to kontynujcie go zgodnie z jego tematem, a jeżeli ktoś ma inne zdanie (a nie jest ono przecież diametralnie różne od waszego) to kultura wymaga aby je uszanować bo przecież "- forum jest po to by sobie porozmawiac. W przeciwnym wypadku mozna je spokojnie zamknac. Lub nie zagladac, jesli tylko kogos ono irytuje"./ Rozmawiajmy więc, spierajmy się, a nie posądzajmy o niecne intencje, albo też nie sugerujmy zakazu wstepu na forum (bo sie trochę różnisz) Odpowiedz Link Zgłoś
zjk7 Nieuczciwie mnie cytujesz Cree3!!! 15.01.05, 11:54 Niczym innym niz tylko manipulacja z Twojej strony moge nazwac wyciecie z mojej wypowiedzi istotnego zdania - wole jeszcze raz przytoczyc w calosci wlasna wypowiedz (caly KOMPLETNY akapit, co mozna zreszta sprawdzic): "A jesli masz watpliwosci co do intencji osoby ktora watek utworzyla - no to przepraszam - forum jest po to by sobie porozmawiac. W przeciwnym wypadku mozna je spokojnie zamknac. Lub nie zagladac, jesli tylko kogos ono irytuje. Ale przeciez nie o to chodzi..." Wiec napisalem ze nie o to chodzi!!! Zatem wyciales w sposob zamierzony i w pelni swiadomy ostatnie moje zdanie (i to z jednoznacznie zaznaczonego fragmentu jakim jest jeden akapit). A ja nieuczciwego postepownia niezwykle nie lubie! Wycinanie istotnych zdan w bardzo jednoznacznej wypowiedzi - tak ze nabiera ona odwrotnego sensu - jest samo w sobie naruszeniem czyichs dobr osobistych. Nie czuje abys przez to dal ze swojej strony wyraz dobrej woli w stosunku do mnie. A co do reszty - jesli czujesz ze masz monopol decydowania co ma sie znalezc w danym watku to bardzo bym Ciebie prosil abys podobnie reagowal na wszelkie inne odstepstwa na tym forum, a nie jak widze wybiorczo. Od razu Ci podpowiem, ze jest takich ostepstw wiele - chocby w temacie o przedszkolu przy marusi, co nam sie podoba w Sieradzu, adres huba, co zrobic dla Sieradza... itd. Jesli nie wiesz jaki jest zwiazek powiatowej policji w Sieradzu i Zd Woli - z Lodzia - ten ze wspolnie podlegaja one pod komendanta wojewodzkiego w Lodzi. Jaki jest zwiazek policji z prokuratura - ano od ich wspolpracy zalezy jak beda scigane przestepstwa. Jakos jedno bez drugiego nie bardzo sobie z tym da rade :-) Jak nie widzisz zwiazku w rozpowszechnianiu sie dobrych standardow pracy - coz... ja tez w tym twoim sformulowaniu nie widze logiki (jak rozumiem zyjesz na wyspie bezludnej ;-) ). Podsumowujac - mam nadzeje ze podany przyklad z manipulowaniem czyjas wypowiedza po to by samemu zyskac punkty bedzie dla innych forumowiczow przestroga odnosnie tego czego moga sie spodziewac na forum. Warto wiec abysmy sprawdzali odpowiedzi na wlasne wypowiedzi po pewnym czasie, bo moze sie okazac ze "jednak powiedzielismy co innego" :-) Ku przestrodze dla wszystkich Pozdrawiam Zbyszek Odpowiedz Link Zgłoś
cree3 W porządku! Czuję się zbesztany i przyrócony 16.01.05, 10:33 do porządku przez Jaśniepanawszystkowiedzącego i Tylkojamamrację. Mniej więcej tak jak czekista, na którego tow. Feliks tylko popatrzył, a przecież mógł... zabić... Ku przestrodze Wszystkich! (a swoją drogą skąd znów się wzięła (ni z gruszki, ni z pietruszki) prokuratura w poście o zupełnie innym temacie... Nowy wątek, niczym jak w pewnej komisji tak nachalnie pokazywanej w TV) Odpowiedz Link Zgłoś
zjk7 Cree3 - nadal zagrywasz nieuczciwie!!! 16.01.05, 11:14 Nie przystoi uzywanie inwektyw pod czyimkoliwek adresem i to gdziekolwiek (w tym na forum) - poza tym jest najzwyczajniej obrazliwe. Nie sadze aby ktokolwiek na forum ludzil sie - skoro uzywasz tego rodzaju argumentu wobec mnie (bo innych jak widac brakuje) - ze kiedys nie uzyjesz podobnych "agumentow" takze wobec kogokolwiek innego, kto bedzie mial odmienne zdanie od Ciebie. Dosyc lekka reka rozdajesz tytuly czekisty i inne... Tak wiec mam watpliwosci kto rzeczywiscie chcialby, by jego wypowiedzi byly Wszystkowiedzace i Pelneracji oraz kto ma rozdawac na forum odznaczenia, ordery i tytuly, nie mowiac kto bedzie stawial pod sciana w razie niezgodnosci pogladow. Przywolam jedna z Twoich wypowiedzi napisanych przez Ciebie do jeszcze jednego uczestnika dyskusji w tym watku (calosc!): "A wydawało sie że może byc całkiem kulturalnie :(" Dokladnie tez tak uwazam - a sadze kazdy moze sam to w duchu ocenic jak to z ta kultura bywa. Innymi slowy - prosze bardzo krzew kulture na forum, ale postaraj sie tym razem krytycznie ustosunkowac do KAZDEJ wypowiedzi - w tym szczegolnie kazdej SWOJEJ. Z gory bardzo dziekuje! Poza tym juz Ciebie prosilem, abys zaczal wprowadzac porzadek takze w innych watkach na tym forum, bo przeciez jest tam tyle balaganu wedlug Ciebie. Nie widze powodu by watek byl szczegolnie uprzywilejowany. W kazdym razie z tego punktu widzenia naprawde zaniedbujesz swoje powolanie! Jak sprawdzalem, tam nadal panuje balagan! Pozdrawiam Z Odpowiedz Link Zgłoś
esie Re: ZJK7 zagrywasz nieuczciwie :) 16.01.05, 14:36 zjk7 napisał do cree3: > "A wydawało sie że może byc całkiem kulturalnie :(" To ja napisałem, także nie cytujesz dokładnie :) Ale dajcie sobie trochę luzu, chyba nie o to chodzi aby kłócić się o każdą kropkę i przecinek Odpowiedz Link Zgłoś
zjk7 hehehehe - no fakt 16.01.05, 15:43 ze zacytwoalem Twoja wypowiedz :-) Jak widac wysoko sobie cenie cree3, ze taka odpowiedz niezauwazenie podstawilem za jego :-) Esie - dziekuje, ze ja jednak napisales :-) A co do klocenia - wymiana zdan z cree5 malo interesujaca - ale wlasciwie czemu by nie? Szkoda jednak ze nie na argumenty... Jednak i dla innych moze byc to "ciekawe". W innych tematach "posucha" - a my sobie tutaj z cree3 robimy "pogaduchy" ;-) Pozdrowienia Z Odpowiedz Link Zgłoś
mapi4 Ale fajnie! Najpierw zapraszaja do rozruszania 16.01.05, 13:02 forum, ale jak widac tylko pod warunkiem kadzenia sobie słodko w wąskim gronie kilku osób z nieformalnego kółeczka wzajemnej adoracji, a gdy pojawi się ktoś o trochę odmiennym poglądzie beszta się go, wytyka, że przecież nikt go tu nie zapraszał, a gdy ten z kolei ośmieli się bronić się, od razu z grubej rury zarzuca mu się "nieuczciwość". Fe... Od pewnego zagladam na to forum, miałem sie włączyć ale jak widzę jest to kolejne forum zdominowane przez kilka, faktycznie jak pisze cree3, wszystkowiedzących osób, więc nie ma w zasadzie po co... Odpowiedzi nie oczekuję... bo po co... Odpowiedz Link Zgłoś
esie Re: Ale fajnie! Najpierw zapraszaja do rozruszani 16.01.05, 14:52 mapi4 napisał: > Ale fajnie! Najpierw zapraszaja do rozruszania forum, ale jak widac tylko > pod warunkiem kadzenia sobie słodko w wąskim gronie kilku osób z > nieformalnego kółeczka wzajemnej adoracji, a gdy pojawi się ktoś o > trochę odmiennym poglądzie beszta się go, wytyka, że przecież nikt go tu > nie zapraszał, a gdy ten z kolei ośmieli się bronić się, od razu z grubej > rury zarzuca mu się "nieuczciwość". Fe... Myślę że to nie tak, nikt nikogo nie beszta za odmienne poglądy, co najwyżej za sposób w jaki to robi. W normalnej dyskusji (poza forum) też bys się pewnie oburzył gdyby ktoś imputował ci nie twoje wypowiedzi. > Odpowiedzi nie oczekuję... > bo po co... Jednak odpowiedziałem :) i dalej uważam, że im więcej osób będzie czynnie uczestniczyło tym lepiej. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
zjk7 Nieuczciwoscia pozostaje zmienianie czyjejs wypowi 16.01.05, 16:00 wypowiedzi - tego stanowiska nie zmienie i nie zycze sobie by ktos zmienial sens moich wypowiedzi! Nakazuje to zwykla uczciwosc! Co innego miec inne zdanie, ale co innego przypisywac komus co czego nie powiedzial! A co do reszty - masz mapi4 okazje do wykazania sie aktywnoscia i do czestych wypowiedzi na forum. Masz okazje nadrobic braki i "rozbic" koleczka wzajemnej adoracji... :-) Pozdrawiam Z Odpowiedz Link Zgłoś
esie Re: Nieuczciwoscia pozostaje zmienianie czyjejs w 16.01.05, 16:10 zjk7 napisał: > Nieuczciwoscia pozostaje zmienianie czyjejs wypowiedzi - tego stanowiska > nie zmienie i nie zycze sobie by ktos zmienial sens > moich wypowiedzi! Nakazuje to zwykla uczciwosc! > Wszystko ok. tylko że t tą nieuczciwościa to trochę przesada, może wynikać to ze zwykłej pomyłki - gdy odpowiadasz na czyjś post po przeczytaniu kilku poprzednich możesz zapomnieć co kto konkretnie napisał. Sam się zresztą na to dałeś złapać przypisując komuś innemu moją wypowiedź. Tak że faktycznie jak napisał mapi4 (sprawdziłem :)) - nie ma co strzelać od razu z grubej rury z zarzucaniem innym nieuczciwości. Odpowiedz Link Zgłoś
zjk7 Oki - jakby facet sie pomylil i .... 16.01.05, 16:29 za swoja pomylke - ktora jak najbardziej mogla sie wydarzyc przeprosil, czy chocby najzwyczajniej napisal ze sie pomylil, nie o to mu chodzilo - nie ma sprawy. Zdarza sie. Sam bym jeszcze go przepraszal, ze sie nie dogadalismy, co przy takich pisemnych wypowiedziach jest sprawa nadzwyczaj czesta, ale przy dobrej woli z obu stron do wyjasnienia. Ale jak widac nie mial takiego zamiaru. Czyli z tego wnioskowac mozna, ze jednak jego intencje byly inne - a cala sprawa to nie zwykly "lapsus forumowy". Skoro dzialal chyba zamierzenie (moze i jest inaczej - na razie nie wskazuje nic na to) - sam pomysl... Pozdrawiam Z Odpowiedz Link Zgłoś
jopp67 Re: Oki - jakby facet sie pomylil i .... 17.01.05, 20:12 Hej ludziska troszke mijacie sie z tematem no i wasze wypowiedzi brzmia jakbyscie byli starymi ciotami troszke luziku ... A najlepie otworzcie nowy watek paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
esie Każdy sądzi według siebie 14.01.05, 23:02 A wydawało sie że może byc całkiem kulturalnie :( Odpowiedz Link Zgłoś
zjk7 Gdzie mozna doczytac 15.01.05, 07:27 We wczorajszym (14.I) dodatku do Wyborczej (w notatkach bodajze na trzeciej stronie) + dzisiejszy(15.I) Dziennik Lodzki (strona 7 Zdunska Wola). Co przykre - sprawa dotyczy dzielnicowego. Ale jeszcze raz powtarzam - ciesze sie, ze tak szybka i zdecydowana byla reakcja komendanta powiatowego w ZdWoli p. W.Kłobusa. Pozdrawiam Z Odpowiedz Link Zgłoś
szatynka32 Re: Co robi POLICJA W SIERADZU? 13.01.05, 12:33 MIESZKAM OD 6 LAT W SIERADZU I ANI RAZU NIE WIDZIALM PATROLU PIESZEGO, A PODOBNO W SIERADZU MIEŚCI SIĘ NIE TYLKO ZWYKŁY KOMISARIAT, ALE POLICJA O SZCZEBLU POWIATOWYM??? PANOWIE POLICJANCI ZAPRASZAM NA ULIĆE TARGOWĄ I MICKIEWICZA, A DROGÓWKĘ NA WOJSKA POLSKIEGO ALE NIE PRZY SZKOLE TROSZKĘ DALEJ BO JAK KTOŚ JEDZIE NA ROWRZE TO MOZE ZOSTAĆ PRZEJECHANY Z PRĘDKOŚCIĄ 120 KM NA GODZINĘ A NIE JAK POWINNO BYĆ 60. POZDRAWIAM SIERADZNAK Z WYBORU Odpowiedz Link Zgłoś
hajdana Re: Co robi POLICJA W SIERADZU? 13.01.05, 20:12 To prawda, jakoś też nie mogę sobie przypomnieć widoku pana policjanta na ulicy w mieście, juz prędzej można spotkać strażaka ;)W Łodzi jest akcje pt. "Poznaj swojego dzielnicowego", ale mnie się to hasło jakoś źle kojarzy (w czasach milicji raczej nikt nie miał na to ochoty, pewnie ta akcja ma to zmienić). Proponuje zrobić listę niebezpiecznych miejsc, ulic Sieradza. Taką akcję dla Łodzi robiła GŁ, trochę to chyba zadziałało na władzę, pamiętacie? Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Co robi POLICJA W SIERADZU? 15.01.05, 00:11 a ja wiem co robią:D spisują dziewczynki, których auta jeżdzą po parkingach bez kierowców:D hieh albo zaczepiają wieczorami gdy się spaceruje z psem i sie wypytuja o psa. Szczerze mówiąc to jak do tej pory policja jest dla mnie miła:) za to mam jakies takie mieszane odczucia co do straży miejskiej. CI to potrafia uczepić się wszystkiego uhm. Hehehe do dziś nie zapomne jak wypisali mandat jednemu z moich znajomych za spozywanie alkoCHolu w miejscu publicznym, a żeby każdy z 4 patrolowuch miał na koncie "cos" to ponieważ kolegów było czterech to sie podobierali parami :) jeden na jednego. Komicznie to wyglądało 4 chłopaków z piwem a przed nimi 4 strażników miejskich i każdy z bloczkiem od mandatów:D Odpowiedz Link Zgłoś
sbi Teraz będzie trochę optymistyczniej 13.03.05, 21:40 Trochę się ostatnio każdy z każdym chce posprzeczać, więc aby powiało trochę optymizmem wróciłem do tego starego wątku po lekturze piątkowego dziennika. Oto co między innymi robi sieradzka policja: "Wielkie serce okazali dwaj policjanci pewnemu mieszkańcowi Sieradza. Mężczyzna w nocy szukał apteki by kupić lekarstwo dla chorej synowej. Gdy dwie kolejne apteki okazały się zamknięte, nie miał już siły, by szukać dalej. - Mam prawie 70 lat i jestem po operacji serca. Zdyszałem się i nie byłem w stanie zrobić kroku więcej - relacjonuje. - Gdy zobaczyłem policyjny samochód, postanowiłem go zatrzymać i poprosić o podwiezienie. Funkcjonariusze nie dość, że spełnili moją prośbę, to jeszcze poczekali pod apteką by odwieźć mnie do domu. Mile zaskoczony postawą policji był także inny sieradzanin. Gdy zorientował się, że skradziono mu samochód, natychmiast zadzwonił pod 997. I pomogło, policjanci zatrzymali przestępcę na blokadzie. Pojazd wrócił do właściciela" Odpowiedz Link Zgłoś
jopp67 Re: Teraz będzie trochę optymistyczniej 13.03.05, 23:06 Widze - i chyba to jest normalne ,kazdy widzi to co chce ,ze za wszelka cene chcesz troszeczke zmienic wizerunek policji moze i masz racje opisujac akurat te pozytywy.Ja mialem taki przypadek chyba we wtorek tak to byl Dzien Kobiet.Wyjezdzajac z kosciuszki w rondo kobitce zgaslo autko i robil sie korek,wiec wysiadlem ze swojego i postanowilem jej pomoc, nadjechala policja, ktora zamiast pomoc chciala mi wlepic mandat za to, ze zostawilem swoje auto na awaryjnych choc nie jest niesprawne i spychalem z kobitka samochod, ale dostali jakies wezwanie i odjechali.Raczej nie jestem zawsze wyrywny w takich sytuacjach lecz wtedy ani mi sie nie spieszyko no i byl Dzien Kobiet mysle sobie pomoge - no i powiedz na co mi to bylo? Odpowiedz Link Zgłoś
sbi Re: Teraz będzie trochę optymistyczniej 13.03.05, 23:50 A Pani była chociasz wdzięczna ? :) Faktycznie staram się zmienić wizerunek policji bo poprostu nigdy nie miałem z nimi złych doświadczeń. :) Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Teraz będzie trochę optymistyczniej 13.03.05, 23:56 nie wiem jakim autem jezdzisz:> ale widocznie musieli cie ocenic na wyplacalnego:D hieh bo ja mialam stycznosc z policjantami i ani razu mi nie wlepilili mandatu w sumie nie mieli za co....no moze za te zardzewiale tablice:D Odpowiedz Link Zgłoś
jopp67 Re: Teraz będzie trochę optymistyczniej 14.03.05, 09:35 Jak zobaczysz srebrnego vw passata esi90hm - migaj smialo tylko czasami nim jezdzi moja zonka,lub zlotego vw t4 wr55538 nim zawsze ja jezdze.Do zobaczenia na ulicach Sieradza. Odpowiedz Link Zgłoś
jopp67 Re: Teraz będzie trochę optymistyczniej 14.03.05, 09:27 Wdzieczna ale do pewnego stopnia nie wiem o jaki rodzaj "wdziecznosci" Ci chodzi hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
disperse Re: Co robi POLICJA W SIERADZU? 14.03.05, 01:25 uważaj bo za chwilę powiedzą, ze stałeś sie "człowiekiem, ktory na wszystko narzeka, bo (wlasciwie nawet bez powodu, tylko wlasnie z przyzwyczajenia, albo z mentalnosci tego kraju, miasta)" Narzekanie na narzekanie może być zaraźliwe więc uważaj co piszesz ;) Ja tam osobiście twierdze ze policja w sieradzu jest cudowna, bardzo pomocna i uczciwa. Długo by szukać drugiej takiej w kraju... Naprawde pewłem jestem podziwu i szacunku dla ich pracy. Ciesze sie że mieszkam w takim mieście jak własnie Sieradz... - jestem szczęśliwy...! Odpowiedz Link Zgłoś
esie Re: Co robi POLICJA W SIERADZU? 14.03.05, 07:19 Jakieś kolejne pozytywne przklady ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek53 Re: Co robi POLICJA W SIERADZU? 14.03.06, 12:51 CHWDP Pogorzelskiego Polna dzielnica spokojna!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: Co robi POLICJA W SIERADZU? 13.03.06, 14:05 moze zodiak nam opowie. on ma zawsze informacje z samego xrodla :) ktorego ujawnic nie moze :] Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Aktualnie gania za kompami ;) 24.03.06, 02:37 To jakby komuś przyszło do głowy, że nic nie robi ;) Dokładnie w tym czasie szuka biednych userów, ssających z huba NR ;( Co wywołało prawdziwą burzę na tym forum w zupełnie innym wątku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sbi Policyjny wyścig szczurów 11.05.06, 10:55 Oby się to do nas nie przeniosło: serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,3336792.html Odpowiedz Link Zgłoś
szaramysza9 Re: Policyjny wyścig szczurów 11.05.06, 12:01 Przede mną niedługo egzaminy do policji, tak że drżyjcie;)) A kontrole blokersów to jak najbardziej OK:) Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Policyjny wyścig szczurów 11.05.06, 21:01 Ty szara do policji? Jako kto? Odpowiedz Link Zgłoś
szaramysza9 Re: Policyjny wyścig szczurów 12.05.06, 07:39 Jako komisarz, co najmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
wpm1 Re: Policyjny wyścig szczurów 12.05.06, 19:20 pod warunkiem, że tatus albo wujek są lub byli co najmniej podinspektorami Odpowiedz Link Zgłoś
szaramysza9 Re: Policyjny wyścig szczurów 12.05.06, 23:08 Nie są i nie byli;) A ja po prostu jestem dobra:) Odpowiedz Link Zgłoś
wpm1 Re: Policyjny wyścig szczurów 12.05.06, 19:27 sbi napisał: > Oby się to do nas nie przeniosło: > serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,3336792.html Artykuł trochę pod publiczkę i zdaje się, że wykorzystuje sie wyrwane z kontekstu wypowiedzi policjantów i bezceremonialnie wpisuje się je aktualną medialną kampanię p-ko bzdetom romcia g. i innym zapowiedziom 'jasnie oświeconych reformatorów' kraju. Już na wstępie autor pisząc 'nie odpuszczą żadnemu nastolatkowi, który po 22 wyjdzie na ulicę' nie ma tak do końca racji, bo w porze nocnej nieletni nie powinni przebywać bez opieki osoby dorosłej w miejscu publicznym. Takie są zasady w innych krajach, w demokracjach o wiele starszych niż polska i tam nikogo takie zasady nie dziwią. Odpowiedz Link Zgłoś
esie Re: Policyjny wyścig szczurów 12.05.06, 20:14 > który po 22 wyjdzie na ulicę' nie ma tak do końca racji, bo w porze nocnej > nieletni nie powinni przebywać bez opieki osoby dorosłej w miejscu > publicznym. Takie są zasady w innych krajach, w demokracjach o wiele > starszych niż polska i tam nikogo takie zasady nie dziwią. W zasadzie masz rację, tylko wydaje mi się że w Polsce jednak ukształtowły się troszkę inne zasady - nie wnikam w to czy to dobrze czy źle - dlatego takie zaostrzenie sposobu postępowania rzuca się od razu w oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
wpm1 Co robi policja? 14.05.06, 10:50 A np. w czwartek na ul. Krakowskie Przedmieście stała sobie z... fotoradarem. I co ciekawe byli samochodem nieoznakowanym, pan w mundurze rozmawiał sobie z innym panem, a obok samochodu był wystawiony ten sprzęcik i 'ciężko' pracował. Sam widziałem 4 błyski lampy a więc 4 kierowców pewnie wkrótce zapłaci. Odpowiedz Link Zgłoś