redakcja 30.08.01, 17:30 Czy chodzisz do łódzkiego Ogrodu Botanicznego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nitekp Re: Ogród Botaniczny! IP: 10.0.207.* / 212.191.188.* 30.08.01, 17:54 powinien zostac Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: Ogród Botaniczny! 30.08.01, 21:00 Raz na kilka lat. Ale powinien być. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
.pepe. Re: Ogród Botaniczny! 30.08.01, 21:23 ostatni raz byłem jakieś 10 lat temu całą klasą na dzień wagarowicza. Było super, weszliśmy przez płot, żeby nie płacić za wstęp, koleżanka wpadła do jeziorka i potem była chora, mnie i kolegów przepędzili za ganianie się po skałkach a wcześniej klasowy łobuz zdążył obrać żabę ze skóry. Odpowiedz Link Zgłoś
vladip Re: Ogród Botaniczny! 30.08.01, 21:38 tez juz nie bylem ze 3 lata , ale kiedys bardzo czesto chodzilismy ze znajomymi (szczegolnie w czasach kiedy jeszcze wypadalo przez plot) ale wogole idea jest super pochwale sie tez ze w botaniku udalo mi sie kiedys zaobserwowac mala sarenke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieśmiały cygan Re: Ogród Botaniczny! IP: W3cache.Rozanka.WROC.PL:* 09.01.03, 18:44 Dla mnie to jeszcze jeden park a nie ogród botaniczny. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Ogród Botaniczny! 11.01.03, 14:47 A kiedy ostatnio w nim byłeś że tak mówisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Graphite Re: Ogród Botaniczny! IP: *.toya.net.pl 30.08.01, 21:38 Chodze do ogrodu botanicznego bo na tm polega moja praca w koncu jestem strażnikem w SOP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLGIERD Re: Ogród Botaniczny! IP: 157.25.200.* 31.08.01, 09:09 Okazyjnie tak, raz na pare lat ale bardzo go lubię Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Ogród Botaniczny! 18.06.02, 01:19 Myślę że to dobre pytanie. Ja nie byłem ani razu, ale kiedyś mam zamiar się wybrać, teraz taka ładna pogoda... Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Ogród Botaniczny! 18.06.02, 01:21 Prezes! Ale na motylki to do zoologu! A jeszcze lepiej do domu zaprosić..., hm, tego, kolekcję nadzianych na szpileczki znaczy się niby pokazać... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
b00g13 Re: Ogród Botaniczny! 18.06.02, 01:28 ostatnio byłem jeszcze w liceum i wyniosłem z tamt straszne wspomnienia. na lekcji biologi zwiedzaliśmy sobie ogród, a potem usiedliśmy w cieniu na jakiś ławeczkach, gdzie dowiedzieliśmy się, że teraz napiszem kartówkę... o roślinkach które oglądaliśmy!!!! jescze żebym wtedy zwracał uwage na roślinki... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
dzekil Re: Ogród Botaniczny! 18.06.02, 19:17 MI też się zdażyło pisać raz kartkókę, a raz nawet sprawdzian. Kartkówka była pro forma - nie było ocen. Natomiast sprawdzian okazał się o wiele łątwiejszy niż później w szkole - opłacało sie wtedy pisać - "...w tych sprzyjających okolicznościach przyrody...". Pozdrowienia! Dżekil <>< P.S. A może chodziliśmy do tego samego liceum i uczyła nas ta sama profesorka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mch Re: Ogród Botaniczny! IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 18.06.02, 10:38 Ostatni raz byłem w botaniku kilka lat temu. Z terenów zielonych w Łodzi preferuję Łagiewniki. Odpowiedz Link Zgłoś
amcd Re: Ogród Botaniczny! 18.06.02, 11:30 oj, bardzo dawno nie byłem Ale pójdę jak tylko znjdę dzień wolny :)) Odpowiedz Link Zgłoś
dzekil Re: Ogród Botaniczny! 18.06.02, 19:26 Ogród Botaniczny widze z okna mojego pokoju - kocham ten widok. A co się z tym wiąże bywam tam od czasu do czasu. gdy byłem dzieckiem bardzo często chodziłem tam z rodzicami na spacery. Swego czasu miałęm nawet karnet i chodziłem do botanika pobiegać. Teraz bywa nieco żadziej, choć czasem zasiedzenei domowe daje tak we znaki, że wybieramy się rodzinką na spacerek do największego Ogrodu Botanicznego w Polsce. Szczerze polecam to miejsce - jest super! Do zobaczenia na spacerze w botaniku! Dżekil <>< Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Ogród Botaniczny! 08.01.03, 14:47 Nie tak dawno ktoś na Forum pytał jak tam dojechać ;-) (uratować od zapomnienia) Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: Ogród Botaniczny! 09.01.03, 17:13 Ojejq! Bardzo dawno! Ostatnio chyba na dzień dziecka w 2 klasie LO, a potem wieczorkiem były kiełbaski, i ognisko :D ...ale jak się zrobi ciepło to trzeba się wybrać! Odpowiedz Link Zgłoś
adamco Re: Ogród Botaniczny! 11.01.03, 20:14 W tym roku zostalem niejako zmuszony do odwiedzenia Ogrodu Botanicznego i wiem juz ze na wiosne i latem bedzie mnie mozna tam dosc czesto spotkac, polecam wszystkim. Ci ktorzy maja moze nienajlepsze wspomnienia sprzed kilku lat (wtedy szczegolnie latem ogrod wygladal dosc nieciekawie) przejdzie sie tam i sprawdzcie - zmienilo sie duzo i to na lepsze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Ogród Botaniczny! IP: *.widzew.net / *.tvsat364.lodz.pl 16.01.03, 23:23 Nigdy nie byłem... ale wybieram sie już od paru miesięcy.... Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Ogród Botaniczny- strona www 22.02.03, 02:37 Dużym dla mnie zaskoczeniem, było znalezienie tej strony. Zwłaszcza, że jej nie szukałem ;-) www.ihar.edu.pl/gene_bank/Gardens/Lodz/ptob.html Odpowiedz Link Zgłoś
maclorcan Re: Ogród Botaniczny! 22.02.03, 12:22 Do ogrodu mam dosłownie przysłowiowy "rzut beretem" (tudzież kamieniem, jak kto woli), ale właśnie uświadomiłem sobie, że nie byłem tam od wieków. Chyba jeszcze w podstawówce. Może czas nadrobić zaległości?? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Wagary w Ogrodzie Botanicznym? 19.03.03, 15:14 "Wyjątkowo 21 marca ogród botaniczny będzie otwarty (w godz. 9 – 15)" lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/256409.html Może tam? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś