Dodaj do ulubionych

► Sposób na wojsko

31.08.01, 14:19
jakie choroby dają kat. D (żółte papiery nie wchodzą w grę)? Pytam wobec
kończącego się okresu ochronnego na mnie, spowodowanego nieubłagalnie
zbliżającym się końcem studiów.
Obserwuj wątek
    • Gość: geograf Re: ► Sposób na wojsko IP: *.toya.net.pl 31.08.01, 14:32
      wiem ze jak zaplacisz 4000 tys to daja leqwe zwolniene.
      a inaczej? moze jakas choroba psychiczna...?:))) moze prowadzenie psa na
      smyczy:)
      • Gość: NINNA Re: ► Sposób na wojsko IP: 138.227.189.* 31.08.01, 14:44
        To nie jest niestety pomoca dla ciebie. Wiec nie czytaj jesli nie chcesz.

Przypomniala mi sie smieszna zecz. W Szwecji mozna uniknac czesc wojska przez
        powiedzenie ze "moje przekonanie (religijne czy inne) nie pozwala mi nosic
        broni, ani jej uzywac". No to jak wtedy nauczyc sie strzelac? A kiedy mieli
        ganiac z bronia, ci co nie nosili broni dostawali drewniane patyki w ksztalcie
        broni :)))). Tak bylo 20 lat temu.

Teraz wiem ze zamiast czas w wojsku, spedzaja ci co nie cha ten czas jako
        strazacy i tym pododbne. Jeden moj kolega pracowal z liniami telefonicznymi.
        Oczywiscie nie dostajesz za to pieniedzy, bo to jest praca spoleczna. I to
        bedzie ich zajeciem w czasie wojny. Nie mogliby czegos takiego robic w Polsce?

//NINNA z dygresjami, bo jej sie nie chce pracowac
      • .pepe. Re: ► Sposób na wojsko 31.08.01, 18:10
        4000 to sporo. Smycz nie wchodzi w grę, bo z tego mogą być żółte papiery, potem
        same kłopoty. może rzeczywiście nie będzie $$ na szkolenie absolwentów w tym
        roku?
        • gray Re: ► Sposób na wojsko 31.08.01, 18:24
          nie musi być wcale choroba psychiczna - neurolodzy znają takie numery, które
          zwalniają z woja ale nie utrudniają życia.
          poza tym od monu zwalnia astma, choroba wrzodowa żołądka, krótkowzroczność
          powyżej 5 czy 6 dioptrii, astygmatyzm - tyle wiem na pewno bo to przypadki z
          grona moich znajomych.

powodzenia życzę.
          • Gość: Jolka Re: ? Sposób na wojsko IP: 10.10.41.* 31.08.01, 19:23
            Trojka dzieci w dowodzie wystarczy
            aha jeszcze nie pracujaca zona
            • .pepe. Re: ? Sposób na wojsko 01.09.01, 11:36
              nie zdążę :(
    • Gość: Sasza Re: ► Sposób na wojsko IP: 213.25.169.* 31.08.01, 19:38
      Mam kat. D. Dostałem ją "dzięki" mojej sezonowej alergii.
      • Gość: manek Re: ► Sposób na wojsko IP: *.toya.net.pl 03.09.01, 15:24
        Gość portalu: Sasza napisał(a):

> Mam kat. D. Dostałem ją "dzięki" mojej sezonowej alergii.

HEJ! jaka to alergia? czy "tylko" na pylki traw wystarczy? gdzie trzeba zrobic
        badania zeby komisja je uznala? mi tez sie wlasnie skonczyl okres ochronny,a
        alergia to moja ostatnia deska ratunku.

• Gość: Paweł Re: ► Sposób na wojsko IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 31.08.01, 20:31
      Oj pepe! Służyć ojczyżnie , a nie wymigiwać się od woja. Nieładnie.
      • kropka. Re: ► Sposób na wojsko 01.09.01, 13:48
        Nawykowe wywichnięcie stawu barkowego lub kolanowego.
        Barkowe lepsze, bo możesz łazić.
        Barkowe lepsze. Zgłaszasz się do ortopedy. Przy gwałtowniejszych ruchach ręką
        "blokuje" ci coś w stawie. Boli jak cholera, nie masz prawa podnieść ręki, ruch
        zgiętej do przodu - odpada! Bolą nawet plecy między łopatkami.
        Nie do sprawdzenia! Tylko kilka wizyt do ortopedy konieczne!
        Powodzenia!
        • Gość: leszczu Re: ► Sposób na wojsko IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.01, 14:50
          a co kropka, tyzes tak wojska unikla?
          • kropka. Re: ► Sposób na wojsko 01.09.01, 15:00
            Gość portalu: leszczu napisał(a):

> a co kropka, tyzes tak wojska unikla?

Nie ważne jak, ważne że nigdy nie byłam. Cel uświęca środki!
            Czo! Pa! Ge!
    • Gość: Klin Re: ► Sposób na wojsko IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.01, 14:15
      Znam jedną niezawodną chorobę: Uciekajwbieszczadyalbozagranicę. Trzymam
      zaCiebie kciuki. Powodzania!
    • Gość: NIVEN Re: ► Sposób na wojsko IP: 213.134.137.* 03.09.01, 15:58
      Opowiem Wam coś co mnie spotało i to całkiem niedawno....ku przestrodze. mam 29
      lat, wyższe wykształcenie, już kao student bardzo dobrze zarabiałem w firmach
      komputerowych (z tą branżą związany jestem od 8 lat). Skończyłem studia i nadal
      byłem bardzo zpracowany, nie pomyślałem o wojsku że może sięjeszcze upomnieć o
      mnie, z drugiej strony z pełną premedytacją ignorowałem wszelkie wezwania do
      WKU, kończąc 28 lat myślałem że mam to już za sobą i że naprawdę mogę sięskupić
      na mojej pracy. Okazuje sięże nie .... właśnie miesiąc temu dostałem wezwanie
      na policję, okazuje się że prokurator postawił mi zarzut trwałego unikania
      służby woskowej (czy coś podobnego) i grozi mi (według kodeksu karnego) 2 lata
      więzienia!!!!!!!!!!!! I wiecie co? sam się zastanawiam kto właściwie na tym
      zyska, że do tej pory uczciwie zarabiający obywatel, uczciwie dzielący się
      pokaźnymi kwotami z fiskusem (jak na przeciętnego człowieka pracującego w
      firmie prywatnej) teraz będzie wyrokowcem... przecież tak nie powinno być (moim
      zdaniem). Może jednak ktoś z Was ma inne zdanie o tym to bardzo proszę chętnie
      wysłucham.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka