Gość: Ania IP: 217.8.186.* 30.04.03, 11:08 Strasznie kreci mi sie w glowie. Czy to moze bys efekt poatkinsowski? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kaska Re: do Silie, kaski IP: *.tele2.pl 30.04.03, 17:17 nie mam poejcia, to raczej pogoda. A pijesz duzo wody mineralnej i bierzesz jakeis witaminy? W koncu w tej diecie witamin raczej brak. Poza tym - czytalam - ze ona powoduje odwodnienie. Latem proponuje Ci przerwanie Atkinsa i przerzucenie sie na owoce. A powiedz mi taka rzecz: czy ja moge jesc musztarde i pic pepsi bez cukru, z aspartamem? Jesli wiesz, bede Ci wdzieczna. Wydaje mi sie, ze musisz duuuuzo pic wody, np Muszynianki. Odpowiedz Link Zgłoś
silie Re: do Silie, kaski 01.05.03, 22:09 Nie sądzę, żeby to był efekt poatkinsowy:) Ja nie mam żadnych takich objawów. Musztarda... pod warunkiem, że nie ma w składzie cukru.Ale pewnie ma. Poszłam sprawdzic i ma, niestety. Generalnie weszło mi w nawyk sprawdzanie składu produktów "przerobionych", czyli wszelkich sosów itp. Jesli ma cukier0nie biorę. Co do pepsi: uwielbiam colę, pepsi i moge to pic litrami, tylko, że szklanka ma 35 węgli, a w początkowej fazie można spozywac tylko 20 i to pochodzących z zielonych warzyw... także odpada. Kupiłam raz pepsi light, czyli z aspartamem właśnie...co za paskudztwo!!! Poniewaz od pewnego czasu słodziłam herbatę słodzikami aspartamowymi (broń Boże nie kupujcie tych niemieckich słodzików w opakowaniach po 1000 tabletek, to sama sacharyna)smak ich potwornie mi obrzydł.No i w tych light napojach czuc go straszliwie.Niektóre osoby nie czują róznicy, czy herbata jest z cukrem, czy ze słodzikiem... ja po kilku latach nie moge juz nawet aspartamu zdzierzyć, dosłownie gryzie mnie w gardle.A to oznacza koniec z colą:((( Chociaz jak będe miała wielka ochotę, to napije sie szklankę zwykłej, a co mi tam:) pzdr, s. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: do Silie, kaski IP: *.tele2.pl 02.05.03, 00:39 no dobra ale w takim razie moge pic do woli cole bez cukru??? A z ta musztarda to przesada;-(((( tez sprawdzilam na opakowaniu, popadam w obsesje chyba;-( Odpowiedz Link Zgłoś