Dodaj do ulubionych

do Silie, kaski

IP: 217.8.186.* 30.04.03, 11:08
Strasznie kreci mi sie w glowie. Czy to moze bys efekt poatkinsowski?
Obserwuj wątek
    • Gość: kaska Re: do Silie, kaski IP: *.tele2.pl 30.04.03, 17:17
      nie mam poejcia, to raczej pogoda. A pijesz duzo wody mineralnej i bierzesz
      jakeis witaminy? W koncu w tej diecie witamin raczej brak. Poza tym - czytalam -
      ze ona powoduje odwodnienie. Latem proponuje Ci przerwanie Atkinsa i
      przerzucenie sie na owoce. A powiedz mi taka rzecz: czy ja moge jesc musztarde
      i pic pepsi bez cukru, z aspartamem? Jesli wiesz, bede Ci wdzieczna.
      Wydaje mi sie, ze musisz duuuuzo pic wody, np Muszynianki.
      • silie Re: do Silie, kaski 01.05.03, 22:09
        Nie sądzę, żeby to był efekt poatkinsowy:)
        Ja nie mam żadnych takich objawów.

Musztarda... pod warunkiem, że nie ma w składzie cukru.Ale pewnie ma.
        Poszłam sprawdzic i ma, niestety.
        Generalnie weszło mi w nawyk sprawdzanie składu produktów "przerobionych",
        czyli wszelkich sosów itp. Jesli ma cukier0nie biorę.

Co do pepsi: uwielbiam colę, pepsi i moge to pic litrami, tylko, że szklanka ma
        35 węgli, a w początkowej fazie można spozywac tylko 20 i to pochodzących z
        zielonych warzyw... także odpada.
        Kupiłam raz pepsi light, czyli z aspartamem właśnie...co za paskudztwo!!!
        Poniewaz od pewnego czasu słodziłam herbatę słodzikami aspartamowymi (broń Boże
        nie kupujcie tych niemieckich słodzików w opakowaniach po 1000 tabletek, to
        sama sacharyna)smak ich potwornie mi obrzydł.No i w tych light napojach czuc go
        straszliwie.Niektóre osoby nie czują róznicy, czy herbata jest z cukrem, czy ze
        słodzikiem... ja po kilku latach nie moge juz nawet aspartamu zdzierzyć,
        dosłownie gryzie mnie w gardle.A to oznacza koniec z colą:(((
        Chociaz jak będe miała wielka ochotę, to napije sie szklankę zwykłej, a co mi
        tam:)

pzdr, s.
        • Gość: kaska Re: do Silie, kaski IP: *.tele2.pl 02.05.03, 00:39
          no dobra ale w takim razie moge pic do woli cole bez cukru??? A z ta musztarda
          to przesada;-(((( tez sprawdzilam na opakowaniu, popadam w obsesje chyba;-(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka