Dodaj do ulubionych

Policja skontrolowała autobusy MPK

09.02.05, 08:16
Policja w MPK - Tramwaje i autobusy są w fatalnym stanie!

Środa, 9 lutego 2005r.

Pęknięte przednie szyby, łyse opony, wycieki oleju z silników i skrzyni
biegów, nieszczelne układy hamulcowe i uszkodzone oświetlenie – to usterki,
które wykryli wczoraj w autobusach MPK policjanci z drogówki.

Policjanci zatrzymali 11 dowodów f rejestracyjnych autobusów MPK. Na takich
łysych oponach zmuszeni są jeździć kierowcy autobusów. x

Wozy, którymi podróżują pasażerowie są w opłakanym stanie. Sami kierowcy
mówią, że czasami boją się nimi wyjechać na trasę.

– Bo zdajemy sobie sprawę, że jest sporo usterek, ale pracować trzeba – mówią.
– Taboru zastępczego jest jak na lekarstwo. Mechanikom brakuje części. Żeby
naprawić jeden autobus, wyjmuje się podzespoły z innego. Taka jest nasza
rzeczywistość.

Fatalny stan techniczny autobusów potwierdzają policjanci.

– Funkcjonariusze zatrzymali 11 dowodów rejestracyjnych, bo autobusy ze
względu na stan techniczny nie nadawały się do wyjazdu – mówi nadkom. Joanna
Kącka z Zespołu Prasowego Komendy Wojewódzkiej Policji w Łodzi.

Policjanci zapowiadają, że podobnych „nalotów” na zajezdnie będzie więcej.

– I bardzo dobrze – cieszą się kierowcy. – Może wreszcie znajdą się pieniądze
na solidną naprawę pojazdów.

– 5 z 11 wozów ma poważniejsze awarie. Pozostałe zostały już naprawione i
skierowane na przegląd techniczny – mówi Iwona Popoff, rzecznik łódzkiego MPK.
– Naszym zdaniem usterki nie zagrażały bezpieczeństwu pasażerów.

O łysych oponach, na których jeżdżą łódzkie autobusy, pisaliśmy kilka tygodni
temu. Wtedy władze MPK obruszyły się i żądały od redakcji sprostowania.
Wczorajszą akcją policjanci potwierdzili nasze informacje.

źródło: lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/446857.html

Najbardziej rozwala mnie wypowiedź pani rzecznik Popoff,
cyt.:"Naszym zdaniem usterki nie zagrażały bezpieczeństwu pasażerów".
To co się do cholery bardziej liczy?
Opinia pani rzecznik, która MUSI wykonywać polecenia prezesa Wąsowicza, czy
też opinia niezależnych ekspertów z łódzkiej drogówki?
Czy na prawdę musi dojść do poważnego wypadku z ofiarami w ludziach,
by włodarze miasta zainteresowali się fatalnym stanem łódzkiego taboru?
Ale pewnie, jasne, oni wożą cztery litery luksusowymi samochodami służbowymi,
a naród? Co ich to obchodzi. Niech płacą podatki i siedzą cicho!
Obserwuj wątek
    • Gość: Mols Policja zrobila nalot na MPK IP: *.toya.net.pl 09.02.05, 08:23
      w.o.d.z.i.r.e.j. chłopie!!! Co Ty robisz!!!!

Jak możesz kalac nasze miasto! Jak mozesz cytowac te paszkwilne artykuly ktore
      przedstawiaja nasze miasto w zlym swietle! Za chwile yarro zmyje Ci za to
      glowe. Zapamietaj: Lodz cudownym, dobrze zarzadzanym, pozbawionym afer miastem
      jest! A nawet jak nie jest, ukrywamy je, bo przeciez wszyscy musza zyc w
      swiadomosci jak tu pieknie, wspaniale, uczciwie i bogato!!!

Namawialem - pisac o tym do "Uwagi" w TVN. Czy ktos oprocz mnie napisal?????

Tylko interwencyjno-populistyczne programy moga wysadzic Wąsa z fotela. Znów
      będzie o nas głośno w sensie negatywnym, ale to zadna cena w imie zmian w MPK.
      • w.o.d.z.i.r.e.j Re: Policja zrobila nalot na MPK 09.02.05, 08:30
        Gość portalu: Mols napisał(a):

> w.o.d.z.i.r.e.j. chłopie!!! Co Ty robisz!!!!
        >
        > Jak możesz kalac nasze miasto! Jak mozesz cytowac te paszkwilne artykuly ktore
        > przedstawiaja nasze miasto w zlym swietle! Za chwile yarro zmyje Ci za to
        > glowe. Zapamietaj: Lodz cudownym, dobrze zarzadzanym, pozbawionym afer miastem
        > jest! A nawet jak nie jest, ukrywamy je, bo przeciez wszyscy musza zyc w
        > swiadomosci jak tu pieknie, wspaniale, uczciwie i bogato!!!

Dopóki nie będzie normalności, przejrzystości w podejmowaniu decyzji przez
        władze miasta, dopóki nie będzie poważnej polityki transportowej i wreszcie
        dopóki fotel prezydenta miasta i prezesa MPK będzie obsadzony przez
        pajaców, to będę KALAĆ TO MIASTO I CYTOWAĆ PASZKWILNE ARTYKUŁY KTÓRE
        PRZEDSTAWIAJĄ NASZE MIAST W ZŁYM ŚWIETLE.
        Mało tego, więcej takich artykułów.
        Brawo policja, brawo Express Illustrowany!
        • Gość: Dziki Re: Policja zrobila nalot na MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.05, 12:14
          Łódzka rzeczywistość...mimo, że podobno mamy najniższą średnią wieku taboru to
          nie dba się o jego poprawne utrzymanie...
        • Gość: Mols Re: Policja zrobila nalot na MPK IP: *.toya.net.pl 09.02.05, 15:30
          Wodzireju! Alez ja ironizuje! Popieram Ciebie w calej rozciaglosci! Ale nie
          wszyscy maja takie zdanie jak my. Jakis czas temu, w watku na podobny temat
          pisalem miedzy innymi:

> Ja juz napisalem do TVN-u
          > Planuje tez napisac do Faktu i Super Expressu. Niech oni uratuja Lodz przed
          > katastrofami z udzialem zdezelowanych pojazdow MPK

Odpowiedzial mi yarro:
          ----------------------
          TVN ju ż i tak sobie na Łodzi używa, nie trzeba im podawać złych wiueści na
          tacy. Podobnie z Faktem i S'Expressem.

Powtarzam wiec yarro i ludziom o podobnych do niego pogladach, czyli
          zwolennikow zamiatania blota pod slomianke:

Ja mam w dupie to, jaki jest wizerunek Lodzi w mediach. Jest taki,
          jaki jest rzeczywiscie. I podkreslam ze nie jestem az tak przejety
          tym zeby odpuszczac poinformowanie wplywowych i populistycznych dziennikow.

O co chodzi? O to zebysmy pozabijali sie w wypadkach, czy zeby o Lodzi pisalo
          sie ze to piekne miasto plynace miodem i mlekiem?

Pieprze to. Sa rzeczy wazne i bardzo wazne. Te drugie musza byc nadrzedne. I
          nadrzedna sprawa jest zrobienie wreszcie szumu w sprawie MPK. Jesli teraz
          bedzie o Lodzi glosno w pejoratywnym kontekscie - trudno. Moze dzieki temu
          zmienia Wasowicza i nie bedzie sie zle mowic o MPK.

Straznicy dobrej nowiny o Lodzi - jezdzijcie sobie rozklekotanymi i
          zdezelowanymi autobusami. Narazaj swoje zdrowie i zycie, a takze robcie
          codzienna prasowke, czy aby nikt zle o Łodzi nie napisal. Ja w bede sie cieszyl
          jak napisza zle, bo to moze pomoc. Ufam i wiem, ze sila mediow jest bardzo
          wielka i niejeden bastion, niejeden beton zostal zburzony i pokruszony.

Piszcie do TVN!
          Adres: uwaga@tvn.pl

Pozdrawiam
          • Gość: barnaba Re: Policja zrobila nalot na MPK IP: *.lodz.msk.pl / *.devs.futuro.pl 09.02.05, 16:44
            Spotykają się szczur i chomik.

Szczur: Wiesz, stary, ty masz ogon i ja mam ogon, ty masz futro i ja mam futro.
            Ty jesteś gryzoniem i ja jestem gryzoniem.
            To powiedz, dlaczego ciebie wszyscy karmią i głaszczą a na mnie zastawiają
            pułapki?

Chomik: Wiesz, szczur, ty masz po prostu fatalny PR.

/////////////////////////////////////////////////////////////////

Zwolennikom TVN pod rozwagę.
            • Gość: Mols Re: Policja zrobila nalot na MPK IP: *.toya.net.pl 09.02.05, 18:27
              > Zwolennikom TVN pod rozwagę.

Mam to w nosie. Cenie TVN i TVN 24. Wiadomości są rzetelne, dobrze podane,
              odpowiednio wyselekcjonowane. Wolę to niż ogladanie reporterek w wieku mocno
              przedemerytalnym w Wiadomościach TVP. Jeden Ziemiec wiosny nie czyni...wUwadze
              W "Uwadze" zaden skorumpowany urzednik, nepotyczny polityk czy dyrektor
              zatruniajacy rodzine nie przejdzie. Ostro i bezkompromisowo. Rowno z trawa. Tak
              trzeba i na szczescie jest!

Programy interwencyjne sa populistyczne, ale takie jest ich zalozenie. Pani
              Jaworowicz robi w zasadzie to samo, ale taka formula byla dobra 100 lat temu.

Do rzeczy - chcecie sie pozbyc Wasowicza? Chcecie normalnego zarzadania MPK? To
              pisac maile do Faktu, Super Expressu, Polsatu i TVN-u. Bogu blogoslawic, ze sa
              takie media, ktore funkcjonuja dla ludzi, a nie dla notabli.

...co nie znaczy, ze mamy przestac kupowac Rzepe, Wprost czy Newsweek.
              • Gość: barnaba Re: Policja zrobila nalot na MPK IP: *.lodz.msk.pl / *.devs.futuro.pl 11.02.05, 14:46
                > Mam to w nosie.

Przestaniesz mieć to w nosie, gdy do pracy będziesz musiał dojeżdżać do
                Warszawy lub Wrocławia. Fatalna opinia odstrasza inwestorów- nikt nie
                zainwestuje w mieście, gdzie walą się domy, w beczkach znajduje się dzieci,
                pogotowie podaje pavulon, niedźwiedzie chodzą po ulicach.

> W "Uwadze" zaden skorumpowany urzednik, nepotyczny polityk czy dyrektor
                > zatruniajacy rodzine nie przejdzie. Ostro i bezkompromisowo. Rowno z trawa.

A także tendencyjnie i bez szans na obronę. Ważne, żeby publisia była
                zadowolona.

pozdrawiam
                • Gość: Mols Re: Policja zrobila nalot na MPK IP: *.toya.net.pl 11.02.05, 15:51
                  > Przestaniesz mieć to w nosie, gdy do pracy będziesz musiał dojeżdżać do
                  > Warszawy lub Wrocławia. Fatalna opinia odstrasza inwestorów- nikt nie
                  > zainwestuje w mieście, gdzie walą się domy, w beczkach znajduje się dzieci,
                  > pogotowie podaje pavulon, niedźwiedzie chodzą po ulicach.

Wiec mamy dwa wyjscia - walczyc z tym poprzez demaskowanie albo trzymac
                  paluszek na buzi - o czym sie nie mowi, tego nie ma.
                  Beda walic do nas wszyscy drzwiami i oknami...
                  ...i na drugi dzien beda spier...ac!

> > W "Uwadze" zaden skorumpowany urzednik, nepotyczny polityk czy dyrektor
                  > > zatruniajacy rodzine nie przejdzie. Ostro i bezkompromisowo. Rowno z traw
                  > a.
                  >
                  > A także tendencyjnie i bez szans na obronę. Ważne, żeby publisia była
                  > zadowolona

Tak, bo notable sa dla ludzi, a nie ludzie dla notabli. Jak sa skorumpowani,
                  uprawiaja prywate lub nepotyzm - kopac w dupe i lac w morde. Jesli sadzisz
                  inaczej, jestes w mniejszosci. Taki mamy kraj, ze ludzie dosc maja korupcji i
                  afer...
                  • Gość: barnaba Re: Policja zrobila nalot na MPK IP: *.lodz.msk.pl / *.devs.futuro.pl 11.02.05, 18:04
                    > Wiec mamy dwa wyjscia - walczyc z tym poprzez demaskowanie albo trzymac
                    > paluszek na buzi - o czym sie nie mowi, tego nie ma.

Walczyć przez demaskowanie- owszem, ale nie w stylu TVN.

Wyobrażasz sobie tytuł "W Łodzi wsiadając do autobusu, ryzykujesz życiem!". Jak
                    myślisz, jaką opinię o mieście on umocni w społeczeństwie? Dla TVN
                    najważniejsze że przyciągnie uwagę widza, zwiększy oglądalność i wpływy z
                    reklam.

> Tak, bo notable sa dla ludzi, a nie ludzie dla notabli. Jak sa skorumpowani,
                    > uprawiaja prywate lub nepotyzm - kopac w dupe i lac w morde.

Nie, bo powszechne polowanie na notabli wcześniej czy później doprowadzi do
                    wytarzania w błocie osoby niewinnej, która nie dostanie nawet szansy obrony.

Polujmy, ale z głową. I wysłuchując obu stron.

pozdrawiam
                    • Gość: Mols Re: Policja zrobila nalot na MPK IP: *.toya.net.pl 11.02.05, 18:12
                      > Wyobrażasz sobie tytuł "W Łodzi wsiadając do autobusu, ryzykujesz życiem!"

Powiedz mi, czy rzeczywiscie nie jest tak, ze wsiadajac do autobusu w Lodzi
                      ryzykujesz zyciem? I blagam, nie pisz mi ze wszedzie ryzykujesz, bo jednakowoz
                      w Lodzi to ryzyko jest z wiadomych powodow kilkukrotnie wieksze.

> Polujmy, ale z głową. I wysłuchując obu stron.

Ja wiem... Kultura, poprawnosc i tak dalej...
                      Stawiam jednak konkretne pytanie: Co ciekawego ma lodzianom do powiedzenia pan
                      Wasowicz?
                      • Gość: barnaba Re: Policja zrobila nalot na MPK IP: *.lodz.msk.pl / *.devs.futuro.pl 12.02.05, 18:36
                        > Powiedz mi, czy rzeczywiscie nie jest tak, ze wsiadajac do autobusu w Lodzi
                        > ryzykujesz zyciem?

Bzdura, bardziej ryzykuję przechodząc przez ulicę na czerwonym świetle, jadąc
                        złombusem z hipermarketu lub autosanem PKS.

> I blagam, nie pisz mi ze wszedzie ryzykujesz, bo
                        > jednakowoz w Lodzi to ryzyko jest z wiadomych powodow kilkukrotnie wieksze.

Zrozum, w świat pójdzie informacja "w Łodzi śmierć czyha w autobusie". Tak jak
                        poszła "w Łodzi pogotowie morduje pacjentów", "w Łodzi marynuje się dzieci w
                        beczkach"
                        A prawda jest taka:
                        - autobusy MPK są w złym stanie technicznym, ale pasażerowie nie giną w nich
                        setkami
                        - afera "skór" ślimaczy się już trzeci rok. O ile się orientuję, jedynym
                        argumentem popierającym tezę GW jest przyznanie się do winy 2 (!) sanitariuszy
                        (a artykuł obsmarował całe pogotowie, a zwłaszcza kilku lekarzy). Swoją drogą,
                        ciekawe do czego przyznaliby sie dziennikarze GW po kilku miesiącach w celi z
                        bandziorami...
                        - dzieci w beczkach umieściła para zwyrodnialców

Teraz widzisz jaka jest różnica między dziennikarstwem, a dziennikarstwem TVN?

> Stawiam jednak konkretne pytanie: Co ciekawego ma lodzianom do powiedzenia
                        > pan Wasowicz?

Ciekawego?
                        Może termin złożenia rezygnacji?

pozdrawiam
                        • Gość: brum Re: Policja zrobila nalot na MPK IP: 194.63.134.* 12.02.05, 19:14
                          Gość portalu: barnaba napisał(a):
                          > Ciekawego?
                          > Może termin złożenia rezygnacji?

A to akurat jest całkiem niezły pomysł.
                          • Gość: Mols Re: Policja zrobila nalot na MPK IP: *.toya.net.pl 12.02.05, 19:37
                            Gość portalu: brum napisał(a):

> Gość portalu: barnaba napisał(a):
                            > > Ciekawego?
                            > > Może termin złożenia rezygnacji?
                            >
                            > A to akurat jest całkiem niezły pomysł

I wlasnie w tym pomoc ma interwencja programu UWAGA TVN.
                            Prosze o laskawe zejscie na ziemie tych naiwnych, ktorzy sadza ze bez zrobienia
                            wokol tego szumu uda sie przywrocic normalnosc MPK
                            • Gość: Ja Re: Policja zrobila nalot na MPK IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.05, 22:19
                              A to w takim razie powiedz mi, kto się przejmie szumem w TVN? TVN to tlewizja
                              dla proli - i nic więcej.
                              • Gość: Mols Re: Policja zrobila nalot na MPK IP: *.toya.net.pl 12.02.05, 23:04
                                Gość portalu: Ja napisał(a):

> A to w takim razie powiedz mi, kto się przejmie szumem w TVN? TVN to tlewizja
                                > dla proli - i nic więcej.

Po interwencjach TVN dymisjonowano samorzadowcow, komendantow policji,
                                dyrektorow szpitali, dziekanow szkol wyzszych etc...
                                Na tej podstawie smiem twierdzic, ze material w programie UWAGA gdzie wprost
                                zostana wymienione wszystkie bledy w zarzadzaniu MPK pomoze Prezydentowi Miasta
                                w podjeciu decyzji o zmianach w zarzadzaniu spolki.
                                • pawel-strzalka Re: Policja zrobila nalot na MPK 13.02.05, 03:29
                                  Gość portalu: Mols napisał(a):

>pomoze Prezydentowi Miasta
                                  > w podjeciu decyzji o zmianach w zarzadzaniu spolki.

w to, ze Prezydentowi Kropiwnickiemu cokolwiek pomoże bym nie wierzył, on jest
                                  zbyt mocno przekonany o słuszności swoich działań
                    • pawel-strzalka Re: Policja zrobila nalot na MPK 11.02.05, 18:16
                      Gość portalu: barnaba napisał(a):

> Polujmy, ale z głową. I wysłuchując obu stron.
                      >

rzecznik prasowy MPK (w ilości osób - 2) już został wysłuchany i co?
                      dowiedzieliśmy sie że samochód był tani, stan taboru MPK to norma, a w
                      pojazdach jest ciepło, czasem wręcz aż za bardzo :/
                      • Gość: barnaba Re: Policja zrobila nalot na MPK IP: *.lodz.msk.pl / *.devs.futuro.pl 12.02.05, 18:27
                        > > Polujmy, ale z głową. I wysłuchując obu stron.
                        > >
                        >
                        > rzecznik prasowy MPK (w ilości osób - 2) już został wysłuchany i co?
                        > dowiedzieliśmy sie że samochód był tani, stan taboru MPK to norma, a w
                        > pojazdach jest ciepło, czasem wręcz aż za bardzo :/

Była to uwaga o charakterze ogólnym, wyrażająca moją negatywną opinię o
                        nowoczesnym dziennikarstwie zaangażowanym rodem z TVN

:)

pozdrawiam
          • w.o.d.z.i.r.e.j Re: Policja zrobila nalot na MPK 09.02.05, 16:50
            Niegłupia myśl,
            z tym pisaniem do TVN uwaga@tvn.pl
            Rzeczywiście, siła mediów jest olbrzymia.
            Z tym, że oni są nastawieni na sensację
            i pewnie wybierają sobie wśród tysięcy maili spływających do nich co tydzień,
            te najciekawsze i przynoszące największy rozgłos.
            No ale o to przecież w tym wszystkim chodzi.
            "Albo my ich, albo oni nas" jak to powiedział ktoś w filmie KROLL.
            • pawel-strzalka Re: Policja zrobila nalot na MPK 10.02.05, 16:10
              chciałem tylko powiedzieć że wysłałem dzisiaj maila do "Uwagi", nie interesują
              mnie żadne złe czy dobre PR-y, chcę mieć pewność że jadąc na uczelnie tramwajem
              podłoga sie pode mną nie zarwie albo drzwi nie otworzą sie w trakcie jazdy, a
              tego mozna sie spodziewać po słowach pani Poppof (czy jak jej tam), że taki
              stan taboru jest w normie :/

a im więcej maili tym wieksza szansa na zainteresowanie mediów sprawą

to tyle z mojej strony
              • Gość: mietek Re: Policja zrobila nalot na MPK IP: *. / 212.191.130.* 11.02.05, 14:00
                Pawełku, nie podawaj nazwiska bo MPK może cię znaleźć. Twoje postępowanie
                świadczy o Twojej głupocie.I chyba nie miałeś do czynienia z dziennikarzami,
                oni wycisną cię jak cytrynę, wypiją sok a potem wyrzucą w kąt jak szmatę.
                • pawel-strzalka Re: Policja zrobila nalot na MPK 11.02.05, 16:04
                  to nie mnie maja wyciskac tylko MPK
                • roger.zywoplot Re: Policja zrobila nalot na MPK 11.02.05, 16:34
                  Gość portalu: mietek napisał(a):

> Pawełku, nie podawaj nazwiska bo MPK może cię znaleźć.

Nie znalazło, bo Pawełek nie jest w KMST... O jakże smutno...

> Twoje postępowanie
                  > świadczy o Twojej głupocie.

Pewnie, wszyscy mądzrzy pracują w MPK, UMŁ i ZDiT

> I chyba nie miałeś do czynienia z dziennikarzami,
                  > oni wycisną cię jak cytrynę, wypiją sok a potem wyrzucą w kąt jak szmatę.

Za to Ty wiesz doskonale, w końcu troszkę się przejechałeś.

No, to już wiemy gdzie cię przeniesiono - do walki z młodzieżą w internecie!
                  • pawel-strzalka Re: Policja zrobila nalot na MPK 12.02.05, 18:05
                    uważasz ze to ten kolo co sie na markach samochodów nie zna? hehehehehehe
                    • michal.ch Re: Policja zrobila nalot na MPK 16.02.05, 16:26
                      Powiedzmy, że są dość pewne przesłanki, że to właśnie rzeczony człowiek.

Co ciekawe, rozmawiałem z nim na żywo kilka razy i zdawał się być człowiekiem na
                      poziomie. Niektóre jego wypowiedzi na forum są jednak tragiczne i nie
                      spodziewałem się po nim czegoś takiego. Zastanawiam się, czy prezes MPK o tym wie...

• Gość: nieznany Re: Policja zrobila nalot na MPK IP: *.devs.futuro.pl 16.02.05, 16:47
                        A myslisz ze kto wydaje polecenia sluzbowe... a ty jeszcze ich tak publicznie
                        demaskujesz...
    • yarro Re: Policja skontrolowała autobusy MPK 09.02.05, 19:40
      Odpowiadam raz jeszcze. TVN i tak prowaszi wobec Łodzi politykę czarnej
      informacji, zawsze złej. Jak będą chcieli, to sobie te nasze autobusy znajdą.

Popieram kolegę który zacytował dowcip o szczurze u chomiku.
      Łódź i tak ma fatalny PR. Nie musimy go pogarszać.

Zarzuciłeś mi, że jestem zwolennikiem "zamiatania pod dywan". Otóż nie! Jestem
      zwolennikiem załatwiania problemów w miarę możliwości we własnym ogródku. Może
      zamiast pisać do TVNu napisz do łódzkich mediów? Może idź do MPK lub ZDiT?

Zastanów się, czy TVN gdy wyamituje reportaż o fatalnym stanie taboru MPK to czy
      gdy on się poprawi to również o tym poinformuje? No własnie. Nawet jak się coś
      poprawi, do smród pozostanie.

Powtarzam, trzeba działać a nie tylko krzyczeć że jest źle i informować o tym
      innych.

Co ty zrobiłeś dla poprawy stanu poza pisaniem donosów do UWAGI?

Ja zrobiłem na przykład w sprawie podwyżki cen i zmiany biletów.

Pozdrawiam.
      • Gość: Mols zamiatajmy pod slomianke! IP: *.toya.net.pl 10.02.05, 07:07
        > Odpowiadam raz jeszcze. TVN i tak prowaszi wobec Łodzi politykę czarnej
        > informacji, zawsze złej. Jak będą chcieli, to sobie te nasze autobusy znajdą.

Pomoc im trzeba je zauwazyc! TVN to bardzo popularna stacja i ludzie bardzo
        czesto zglaszaja do niej swoje problemy. Musimy ich prosic o interwencje. Sami
        niczego nie zrobia, bo wystepuja z pozycji wielkiego medium. Smiem twierdzic,
        ze gdyby podobne hece dzialy sie w Szczecinie czy Wroclawiu to TVN by nie
        odpuscil. Po prostu nie ma takiej mozliwosci by notable grali na nosie
        podatnikom, ludzi wobec ktorych swiadcza prace i sa sowicie wynagradzani.

> Zarzuciłeś mi, że jestem zwolennikiem "zamiatania pod dywan". Otóż nie! Jestem
        > zwolennikiem załatwiania problemów w miarę możliwości we własnym ogródku. Może
        > zamiast pisać do TVNu napisz do łódzkich mediów? Może idź do MPK lub ZDiT?

Do MPK? Do ZDiT? Co to da???? Szkoda mojego czasu na rozmowy z tym towarzystwem
        wzajemnej adroracji. Probowalem. Co uslyszalem? Prawie doslownie "Wicie,
        rozumicie..." - jak w PRL! Jesli ogladales kiedykolwiek Uwage w TVN to pewnie
        zauwazyles jak butne i pozbawione pokory urzedasy uciekaja przed kamerami, albo
        jesli juz odwaza sie stanac, to jak ich dziennikarze zapedzaja w kozi rog. To
        czesto owocuje dymisjami i zmianami, bo tylko media moga pokazac bledy i
        wypaczenia w funkcjonowaniu instytucji panstwowych. Nie zrobi tego nikt na
        szczeblu lokalnym. GW pisala i co??? G..no! Fakt bylby skuteczniejszy. Chyba w
        to nie watpisz???

> Zastanów się, czy TVN gdy wyamituje reportaż o fatalnym stanie taboru MPK to
        cz
        > y
        > gdy on się poprawi to również o tym poinformuje? No własnie. Nawet jak się coś
        > poprawi, do smród pozostanie.

Niech to bedzie smrod nowych lub wlasciwie eksploatowanych autobusow. Wiekszosc
        chetnie zgodzi sie wachac taki smrod. A PR Lodzi jak sam zauwazyles nie jest
        dobry i kolejna interwencja w mediach nic nie zmieni. Wole mieszkac w smrodzie
        po medialnym szumie niz w smrodzie ktory roznosi sie nad Lodzia obecnie.

Ja po prostu bardzo chce czuc sie w autobusach bezpieczny.

Pytanie: Czy jesli w Lodzi grasuje banda wysrostkow bijaca ginmnazjalistow
        wracajacych ze szkoly to
        a) informujemy media
        b) tuszujemy sprawe via PRL
        c) zamieniamy sie w Janosikow i sami robimy zasadzke na tych wyrostkow?

Blagam Yarro, mysl nowoczesnie. Media musza pomagac ludziom. Musza i robia to.
        Nie wracajmy do czasow towarzysza Wieslawa i cenzury w mediach. Mamy XXI wiek.

> Powtarzam, trzeba działać a nie tylko krzyczeć że jest źle i informować o tym
        > innych.
        >
        > Co ty zrobiłeś dla poprawy stanu poza pisaniem donosów do UWAGI?

Poszedlem do zajezdni i naprawilem chlodnice w starym Jelczu. Blagam, nie
        rozsmieszaj mnie... A co mialem niby zrobic? Ja jestem od kasowania biletow,
        Wasowicz od zapewnienia mi wzglednego bezpieczenstwa korzystania z pojazdow KM.
        Media sa od patrzenia panu Prezesowi na rece, jesli zdaniem pasazerow
        niewlasciwie zarzadza przedsiebiorstwem. Tak jest na calym swiecie!

> Ja zrobiłem na przykład w sprawie podwyżki cen i zmiany biletów.

Bog zaplac.

> Pozdrawiam.

Ja rowniez, choc uwazam ze z Ciebie bardziej czlowiek starej nomenklatury niz
        PR-owiec.

Dlaczego Ty sie tak boisz mediow? Razi Cie swiatlo kamery? Przeciez nie w
        Twojej sprawie namawiam do interwencji, tylko w sprawie skandalicznego stanu
        technicznego taboru MPK.
        • yarro Jesteśmy z innej bajki... 11.02.05, 16:32
          Ty chcesz ogłaszać jak to jest źle, co zupełnie nic nie zmieni.

Ja jestem za działaniem lokalnym, które w dłuższej perspektywie da WIĘCEJ niż
          debilny aferalny reportaż w TVN.

Pozdrawiam.
          • Gość: Mols oj z pewnoscia... IP: *.toya.net.pl 11.02.05, 17:08
            yarro napisał:

> Ty chcesz ogłaszać jak to jest źle, co zupełnie nic nie zmieni.

Smiem watpic. Wiele spraw udalo sie wyjasnic dzieki populistycznym dziennikom i
            programom w TV. Ale ok, mozemy sie umowic ze masz racje. MASZ RACJE!

> Ja jestem za działaniem lokalnym, które w dłuższej perspektywie da WIĘCEJ niż
            > debilny aferalny reportaż w TVN.

Przemawiaja przez Ciebie kompleksy. Media sa potezne i moga wiecej niz
            czterystu Yarro czy Molsow.

Z ta dluzsza perspektywa to tez ryzykowne, bo przeciez technika idzie mocno do
            przodu i za jakis czas autobusy zostana wyparte przez cos nowoczesniejszego.
            Temat sam sie zdezaktualizuje i przeskoczy Twoja dluzsza perspektywe.

>
            > Pozdrawiam.

Ja takoz samo :) Chetnie odznaczylbym Cie nagroda w postaci sztucznych WĄSÓW i
            koszulki z napisem PR-owiec.
            • yarro Re: oj z pewnoscia... 12.02.05, 14:19
              Z przyjemnością i dumą przyjmę, to kiedy ? :)?
    • Gość: brum Re: Policja skontrolowała autobusy MPK IP: *. / 212.191.130.* 11.02.05, 13:51
      Kurde, czy ty wiesz miętowa osóbko o czym oiszesz i co to jest bezpieczeństwo?
      A znasz jakiś wypadek, w któym zawiniłby stan techniczny taboru?
      • drogowa.erka Re: Policja skontrolowała autobusy MPK 11.02.05, 23:04
        Kwestionuje pan wyniki kontroli taboru autobusowego dokonanej przez odpowiednie
        służby państwowe?

--
        Pozdr.
        Zielony radiowóz? Nie, to nie niemiecka Polizei. To ITD.
      • Gość: gość Re: Policja skontrolowała autobusy MPK IP: 194.63.134.* 12.02.05, 17:00
        ja znam... urwanie koła w Ikarusie 2086 na linii 69, dwa urwania silników w
        tramwajach...
        • Gość: Ja Re: Policja skontrolowała autobusy MPK IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.05, 22:25
          Urwanie sie koła w autobusie miało w Łodzi miejsce dwukrotnie w 2004 r (ztcp.
          drugie urwało się w 96 gdzieś na Lutomierskiej), a w ostatnich tygodniach
          mieliśmy jeszcze wózek, który przełamał się na pół. Do tego setki awaryjnych
          zjazdów i przestojów w ruchu, nie mówiąc już o obniżonym komforcie jazdy.
          • Gość: Mols PR ucierpi!!! IP: *.toya.net.pl 12.02.05, 22:59
            Gość portalu: Ja napisał(a):

> Urwanie sie koła w autobusie miało w Łodzi miejsce dwukrotnie w 2004 r (ztcp.
            > drugie urwało się w 96 gdzieś na Lutomierskiej), a w ostatnich tygodniach
            > mieliśmy jeszcze wózek, który przełamał się na pół. Do tego setki awaryjnych
            > zjazdów i przestojów w ruchu, nie mówiąc już o obniżonym komforcie jazdy.

Jak smiesz o tym pisac??? Jeszcze ktos z TVN przeczyta, zrobi o tym material i
            PR ucierpi!!!
            • Gość: Ja Re: PR ucierpi!!! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.05, 23:11
              No i niech robi. Powyżej tylko na marginesie wyraziłem swoje zdanie nt. khe,
              khe "reporterstwa", a także tego jak bardzo się nim wszyscy przejmują. Wcale to
              nie oznacza, że mają nie pisać, nie mówić, nie robić. Niech sobie piszą, robią
              mówią, a pies z kulawą nogą się nimi nie przejmie. Działa to w obie strony. Nie
              ruszy to ani jaśnieoświeconego i jego przydupasów, ani nie zszokuje inwestorów
              to, że w Łodzi jeżdżą stare autobusy.
    • Gość: Plastik Re: Policja skontrolowała autobusy MPK IP: 212.191.201.* 12.02.05, 16:26
      Co racja to racja... Prędzej wszyscy pomrzemy niż bez pomocy Interwencji czy
      innej Uwagi poradzimy sobie z naszym lajkonikiem...

- Lajkonik!
      - Co?
      - Spier...aj!
    • w.o.d.z.i.r.e.j 16-go lutego... kolejna kontrola policji 17.02.05, 12:26
      Stan łódzkich autobusów się poprawia. W środę podczas kontroli 38 wozów
      policjanci zatrzymali już tylko pięć dowodów rejestracyjnych.

miasta.gazeta.pl/lodz/1,35136,2555828.html
      Kierowcy twierdzą, że magazyny w zajezdniach zapełniają się częściami
      zamiennymi. Są zadowoleni z kontroli i żałują nawet, że nie sprawdzaliśmy ich
      wcześniej.

-

Czyżby zdarzył się jakiś cud?
      Niesamowite, "magazyny w zajezdniach zapełniają się częściami".
      Oby tak dalej, brawo policja łódzka!
      • michal.ch Re: 16-go lutego... kolejna kontrola policji 17.02.05, 16:18
        W artykule napisano:
        "Kierowcy twierdzą, że magazyny w zajezdniach zapełniają się częściami
        zamiennymi. Są zadowoleni z kontroli i żałują nawet, że nie sprawdzaliśmy ich
        wcześniej."

Jeśli to prawda, to teraz czekam tylko na ruszenie całej machiny napraw taboru.
        Może jeszcze będzie dobrze...

W artykule napisano:
        "Irena Popoff, rzecznik MPK, przyznaje: - Kontrole mobilizują nas do
        solidniejszej pracy."

Cieszy mnie to bardzo. Szkoda tylko, że sami nie mieliście wcześniej takich
        ambicji i dopiero policja musiała was mobilizować.

W artykule napisano:
        "Części rzeczywiście trafiają do magazynów, bo zajezdnie zgłaszają nam na nie
        zapotrzebowanie."

Taa, a pewnie wcześniej nikt nie zgłaszał zapotrzebowania na części. A świstak
        siedzi i zawija... :>

W artykule napisano:
        "Niestety, wiek taboru jest na tyle zaawansowany, że przed nami jeszcze wiele
        pracy."

No, bez przesady. Jest masa w miarę nowych autobusów, które stały na kanałach
        czekając na części (lub inaczej: czekając na łaskę prezesa).

Podsumowując. Róbcie tak dalej, a zapracujecie w końcu na ten wasz upragniony
        plus. :-) Na razie poczekam i popatrzę co z tej akcji wyniknie.
      • Gość: barracuda7110 Re: 16-go lutego... kolejna kontrola policji IP: *.dsl.telepac.pt 17.02.05, 17:27
        Szkoda, że dopiero terapia wstrząsowa przyniosła rezultaty...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka