Dodaj do ulubionych

fotoradary w Zduńskiej Woli i Kaliszu - pytanko

07.03.05, 18:57
Czy ktoś ma potwierdzone informacje, że te fotoradary działają? Czy ktoś może
otrzymał pamiątkowe foto pocztą, zrobione przez te maszyny piekielne?;-)

Zduńska Wola - przy wyjeżdzie ul. Karsznicką w kierunku Łodzi, pomiędzy
salonem Opla ,a zakladami Gatta (obiektyw skierowany na jadących od strony
Łodzi)

Kalisz - przy wjeżdzie do miasta od strony Sieradza. Jakieś 300m za tablicą
obszaru zabudowanego, zaraz za łukiem drogi w lewo. Stoi PO LEWEJ STRONIE,
ale obiektyw jest skierowany na WJEZDZAJACYCH do miasta!
Obserwuj wątek
    • paenka Re: fotoradary w Zduńskiej Woli i Kaliszu - pytan 07.03.05, 19:26
      Nie wiem czy gdy jest na tym slupie to dziala ale czasem go zdejmuja i
      przenosza na druga strone jezdni i policja sie nim osobiscie "bawi" wiec
      napewno jest sprawny:)
      • siwybikes Re: fotoradary w Zduńskiej Woli i Kaliszu - pytan 07.03.05, 20:25
        W Zdw - dział.. było i zdjecie... nie moje ale było :)
        w Kaliszu - chyba nie dzial - soczewki jakies takie biale..
    • esie Podobno w Sierdzu też juz niedługo 09.03.05, 16:15
      Czytałem gdzieś w gazecie że WORD chce zafundowac sieradzkiej policji
      fotoradary. Prawdę mówiąc nic przeciwko temu nie mam, a nawet podpisałbym się
      pod tym obiema rękoma, bo myślę, że przydałyby się w kilku miejscach. Podobnie
      jak i nieoznakowany radiowóz z videoradarem.
      • paenka Re: Podobno w Sierdzu też juz niedługo 09.03.05, 16:17
        to ja jeszcze dorzuce podpis wlasnymi obiema stopami:D
      • jopp67 Re: Podobno w Sierdzu też juz niedługo 09.03.05, 16:48
        Bez komentarza :-(
        • paenka Re: Podobno w Sierdzu też juz niedługo 09.03.05, 17:03
          ?
          • jopp67 Re: Podobno w Sierdzu też juz niedługo 11.03.05, 11:30
            Uwazam, iz wieksze zagrozenie niz jadacy szybciej kierowca dobrym i sprawnym
            autem stanowia pijani kierowcy, wlasciciele zlomow , ktory jezdzi po naszych
            drogach i psuje powietrze oraz stanowi zagrozenie dla ruchu, sami piesi,
            rowerzysci szczegolnie ci w Zd.Woli (jada czasem trojkami)a no te wykroczenia
            fotoradar jest bezsilny.Ale przeciez najprosciej scigac ludzi ,ktorym czasem
            sie po prostu spieszy.Acha fr.w Zd.Woli ustawiony jest na predkosc powyzej 70
            km/h - a wiec spoko.
            • sbi Re: Podobno w Sierdzu też juz niedługo 11.03.05, 12:04
              W tym co piszesz jest trochę racji, ale niestety niektórzy przeginają
              urządzając sobie wyścigi po ulicach miasta :(
              • paenka Re: Podobno w Sierdzu też juz niedługo 11.03.05, 12:35
                ja jezdze zlomem:D i nie uwazam sie za zagrozenie:> hieh
                • jopp67 Re: Podobno w Sierdzu też juz niedługo 11.03.05, 12:40
                  Co za szczerosc
                  Nie boisz sie ?
                  • zodiak72 Re: w Sieradzu fotoradar jest potrzebny 11.03.05, 13:04
                    moim zdaniem na ul. Jana Pawła (albo między Grunwaldzka a Al. Pokoju, albo
                    miedzy Al. Pokoju a rondem) oraz na Broniewskiego, tam na łuku jest wiele
                    wypadkow spowodowanych nadmierna predkością, no i są obok szkoły z dziecmi,
                    często też piesi wychodzą na jezdnie zza zaparkowanych samochodow.
                  • paenka Re: Podobno w Sierdzu też juz niedługo 11.03.05, 14:17
                    a czego mam sie bać? jestem przeszkolona jesli chodzi o wymiane zariowek, oleju, opon, zapalanie:D oj tak to chyba mam opanowane w polonezie:) i jeszcze czasem zdarza mis ie ruszyc z 3 biegu hehehehe i nie psuje sie pry tym auto heehhe:p
                  • paenka Re: Podobno w Sierdzu też juz niedługo 11.03.05, 14:17

polonezem dojade w zasadzie wszedzie to taki terenowy woz bojowy:D oczywiscie tylko super goracym latem nie przepadam gdy sie topie z goraca w nim
      • fotoradar1 Re: Podobno w Sierdzu też juz niedługo 10.03.05, 17:30
        prawdziwych systemowych rozwiązań w dziedzinie bezpieczeństwa na drogach nie
        buduje się w oparciu o fotoradary mobilne. Jak pokazał pilotaż brytyjski
        SafeCam najbardziej skuteczne są fotoradary stałe w miejsach widocznych i
        oznakowanych, które zostały wybrane na podstawie statystyk wypadkowych a nie
        widzimisię władz.

Jeśli ktoś wmawia Wam, że buduje bezpieczeństwo w oparciu o przewoźny/przenośny
        fotoradar to jest kłamcą... polecam bardzo ciekawą stronę

www.safetycam.pl

gdzie chyba po raz pierwszy w Polsce ktoś ma pomysł jak powinny wyglądać
        prawdziwe programy edukacyjne związane z tzw BRD...
      • fotoradar1 jakie fotoradary? 10.03.05, 17:30
        widzimisię władz.

www.safetycam.pl

prawdziwe programy edukacyjne związane z tzw BRD...ghghghgh
      • fotoradar1 fotoradar to czy fikcja???? 10.03.05, 17:31
        widzimisię władz.

www.safetycam.pl

prawdziwe programy edukacyjne związane z tzw BRD...ghghgh
      • fotoradar1 fotoradary tuz tuz 10.03.05, 17:31
        widzimisię władz.

www.safetycam.pl

prawdziwe programy edukacyjne związane z tzw BRD...gjk
        • sbi coś się zaciąłeś :) 10.03.05, 18:01
          Podejrzewam, że z linkiem ci nie wyszło :)
          www.safetycam.pl
          PS. Podając link na tym forum aby był on otwierany po kliknięciu musisz poprzedzić go ''
        • sbi Coś Ci sie zacięło :) 10.03.05, 19:37
          Podejrzewam, że miałeś problem z wpisaniem linka do strony :)
          Na tym forum aby działał po kliknięciu na niego trzeba poprzedzić go
          http_://adres.strony
          oczywiście "_" trzeba wyrzucić - ja je wstawiłem aby było to widać, bo normalnie będzie niewidoczne ale link bedzie działał. Tak jak ten

www.safetycam.pl
          Pozdrawiam
    • aniazdw Re: fotoradary w Zduńskiej Woli i Kaliszu - pytan 11.03.05, 10:35
      tak, ten w zd woli działa
      • zodiak72 Re: fotoradary w Zduńskiej Woli i Kaliszu - pytan 11.03.05, 12:56
        Jestem przeciwny robieniu sobie wyścigow przez małolatow za kólkiem np. między
        Aleją Pokoju a rondem w Sieradzu, gdzie często jadą nawet setką. Tam i wtedy
        przydalby się fotoradar. I generalnie jeżdząc autem (od 15 lat) - stwierdzam,
        że denerwują mnie kierowcy, którzy zupełnie niepotrzebnie szarżują, wyprzedzają
        na 3-go, przejeżdzają skrzyżowania na zoltym świetle (TIRY!). Co nie oznacza,
        że kocham takich, ktorzy jadą na prostym odcinku drogi 60-70 km/h ;-) Tam,
        gdzie MOZNA - należy przycisnać w pedał;-)

Uważam jednak, że odgórne wprowadzenie przepisu, ktory ogranicza prędkość na
        CALYM obszarze zabudowanym do 50ciu km/h nie w każdym miejscu jest uzasadnione.
        Uwazam , ze byloby sensowne wprowadzic 2 predkości dla obszaru zabudowanego:
        -tam, gdzie jest to KONIECZNE - 50 km/h
        -w pozostalych miejscach - 60 km/h

Np. w Lodzi na Pabianickiej od wjazdu do Lodzi do Ronda Lotnikow przez
        wiekszosc drogi obowiązuje 50 km/h! Na drodze 3 pasmowej! Moim zdaniem jest to
        bez sensu. I gdyby tam postawiono fotoradar - mialby on co robić! Kto tam
        jedzie 50 km/h ??Tam nie ma koniecznosci az takiego zwalniania! A fotoradary
        często stoją wlasnie na takich odcinkach, gdzie nie ma potrzeby zwalniania.

Jechal ktoś przez miasto Olesno (Opolskie). Tam ustawili NA KAZDYM wjezdzie do
        miasta fotoradar! ;-)
        • sbi Re: fotoradary w Zduńskiej Woli i Kaliszu - pytan 11.03.05, 13:56
          > Np. w Lodzi na Pabianickiej od wjazdu do Lodzi do Ronda Lotnikow przez
          > wiekszosc drogi obowiązuje 50 km/h! Na drodze 3 pasmowej! Moim zdaniem jest
          > to bez sensu.

Jeżdżę tam codziennie i praktycznie na całej Pabianickiej od wiaduktu przy
          Aleji Włókniarzy do tablicy z końcem Łodzi jest 70 km/h. Tylko kawałek na
          wiadukcie przy Chocianowickiej (zajezdnia tramwajowa) jest 40, a pózniej od
          skrzyżowania już na jednojezdniowej w strone Pabianic jest 70 - znak stoi tak
          trochę w bok za torami tramwajowymi.

Policja stoi tu bardzo często :)
          1. Jadący od strony Pabianic - najczęściej "chowają się" pod wiaduktem - tam
          gdzie zaczyna się dwujezdniowa droga - jest na tym kawałku ograniczenie do 40 i
          zakaz wyprzedzania. Zgodnie z definicją z KD wyprzedzaniem jest przejeżdzanie
          obok innego pojazdu jadącego w tym samym kierunku nawet jeśli jedziesz na innym
          pasie! - na to bardzo często łapią, bo znak odwołujący jest dopiero po ok 100m
          trzypasmówki.
          2. W stronę Pabianic stoją najczęściej zaraz za wiaduktem kolejowym (przy Al.
          Włókniarzy) przy StatOil. Drugim miejsce mają za skrzyżowaniem z Dubois (tam
          gdzie skręca się na lotnisko) stoją mniej więcej w połowie drogi do wiaduktu
          przy zajezdni, a ponieważ skrzyzowanie jest na górce to ich nie widać natomiast
          większość się ściga aby zająć dobre "pool position" bo na nastepnym
          skrzyzowaniu z trzech pasów robi się jeden na wiadukcie.

• zodiak72 Re: fotoradary w Zduńskiej Woli i Kaliszu - pytan 11.03.05, 14:05
            Faktycznie, zgadza się. Ja nie jezdżę tam codziennie. Więc przyznaję rację co
            do predkości na Pabianickiej. I potwierdzam - wszystkie miejsca wymienione
            przez sbi są często zajęte przez niebieskich;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka