Dodaj do ulubionych

UWAGA NA DZIURE!!!

15.03.05, 18:58
Skrzyzowanie Limanowskiego/Klonowa

Uwaga na dziursko przy prawej krawedzi jezdni Limanowskiego jadac od Teofilowa. Najlatwiej je zaliczyc skrecajac w prawo w Klonowa. Uwazajcie!
Obserwuj wątek
    • moherowy.beret Re: UWAGA NA DZIURE!!! 16.03.05, 16:00
      Gdybyśmy każdą dziurę chcieli tu wpisywać to byśmy forum zawiesili, taki długi
      thread by wyszedł.
      • thecat Re: UWAGA NA DZIURE!!! 16.03.05, 17:47
        To smutna prawda... jednak niektore zasluguja na to zeby ich szczegolnie unikac, ta konkretnie to mi raczej basen przypomina, nie dziure:)
        • pawel-strzalka Re: UWAGA NA DZIURE!!! 16.03.05, 19:06
          to ja dodam tą na Pomorskiej tuż za Matejki, jadąc na Lumumbowo, dziura od
          krawężnika do szyny tramwajowej, pozdrawiam ochlapanych :)
          • Gość: mb ROJNA przy Wiernej Rzeki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 22:08
            ROJNA przy Wiernej Rzeki (Basen)
    • teufel Uważaj na dziury, bo MPK ci nie zapłaci...(EI) 17.03.05, 08:47
      Pęknięta felga, uszkodzony układ sterowniczy i rozerwana opona – tak może zakończyć się jazda samochodem po ul. Pomorskiej.

Przekonał się o tym Wojciech Chojnacki, który wjechał w dziurę przy torowisku tramwajowym. Gdy zgłosił się do MPK po odszkodowanie, usłyszał, że go nie dostanie. Teraz o pieniądze będzie walczyć w sądzie.

– Po uszkodzeniu opony, nie czekając na pracowników MPK, udałem się do warsztatu i zmieniłem koło. Przybyli na miejsce inspektorzy z MPK stwierdzili, że skoro odjechałem z feralnego miejsca, to nie ma żadnej pewności, iż właśnie tam uszkodziłem felgę. Zostałem potraktowany jak jakiś oszust – mówi Wojciech Chojnacki.

Po interwencji pana Wojciecha w siedzibie MPK, wstępnie uznano jego roszczenia, a auto skierowano do zakładu ubezpieczeń. Firma ubezpieczeniowa ustaliła kwotę odszkodowania, ale odmówiła wypłaty z uwagi na niewielką wartość szkody – 240 zł. W tym czasie pracownicy zmienili zdanie.

– Dostałem pismo podpisane przez dyrektora wykonawczego MPK Pawła Dziwisza, z którego dowiedziałem się, że uszkodzenie powstało w wyniku mojej nieprawidłowej techniki jazdy. A przez wjechanie w dziurę naruszyłem porządek ruchu drogowego i stworzyłem zagrożenie bezpieczeństwa.

– Nie wiem, dlaczego nasi prawnicy napisali takie, dość dziwne uzasadnienie – mówi Irena Popoff, rzecznik prasowy MPK.

(kd) - Express Ilustrowany
      • roger.zywoplot Re: Uważaj na dziury, bo MPK ci nie zapłaci...(EI 17.03.05, 08:53
        > – Nie wiem, dlaczego nasi prawnicy napisali takie, dość dziwne uzasadnien
        > ie – mówi Irena Popoff, rzecznik prasowy MPK.

Pani rzecznik generalnie mało wie, więc nic dziwnego. A może to bryła lodu
        rzuciła się na koło samochodu? :>
        • ojczulek.dyrektor Re: Uważaj na dziury, bo MPK ci nie zapłaci...(EI 17.03.05, 09:03
          Óniet.pl:"Wczoraj nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że znane w Łodzi bojówki - gryzące WIEWIÓRKI mają zawarły przynmierze z ...bryłkami lodu, które ostatnio dokonują coraz więcej zamachów na ludzi i rzeczy. Jak tylko czegoś więcej się dowiemy, napiszemy"
      • michal.ch Re: Uważaj na dziury, bo MPK ci nie zapłaci...(EI 17.03.05, 09:58
        > – Dostałem pismo podpisane przez dyrektora wykonawczego MPK Pawła Dziwisz
        > a, z którego dowiedziałem się, że uszkodzenie powstało w wyniku mojej nieprawid
        > łowej techniki jazdy. A przez wjechanie w dziurę naruszyłem porządek ruchu drog
        > owego i stworzyłem zagrożenie bezpieczeństwa.

ROTFL! Błehehehe. Ciekawe czym nas jeszcze zaskoczy MPK. Pewnie facet specjalnie
        wjechał w tą dziurę, prawda? Taki złośliwiec. On na pewno chciał wyłudzić celowo
        te 240 złotych, bo to taki majątek, że hoho i warto dla takiej kwoty specjalnie
        psuć sobie auto. Bardziej idiotycznego uzasadnienia nie dało się chyba stworzyć...

> – Nie wiem, dlaczego nasi prawnicy napisali takie, dość dziwne uzasadnien
        > ie – mówi Irena Popoff, rzecznik prasowy MPK.

Nie może być! A powiedzieć pani? Napisali bo musieli jakoś uzasadnić odmowę
        wypłaty odszkodowania. A że nie bardzo było się czego przyczepić, to trzeba było
        na poczekaniu wymyśleć taki "mądry" tekst. Ot co.

Dogadajcie się jakoś z facetem, bo znów firma takimi publicznymi wypowiedziami
        się kompromituje. Potem się dziwicie, że ludzie was wyśmiewają.
        • roger.zywoplot Re: Uważaj na dziury, bo MPK ci nie zapłaci...(EI 17.03.05, 10:04
          michal.ch napisał:

> Dogadajcie się jakoś z facetem, bo znów firma takimi publicznymi wypowiedziami
          > się kompromituje. Potem się dziwicie, że ludzie was wyśmiewają.

Sugerujesz, że ktoś śmieje się z MPK? Jesteś w błędzie, wszyscy podziwiamy
          heroiczną pracę załogi, a zwłaszcza rzeczników prasowych.
          • ojczulek.dyrektor Re: Uważaj na dziury, bo MPK ci nie zapłaci...(EI 17.03.05, 10:11
            Ja się śmieję<hahaha>
          • michal.ch Re: Uważaj na dziury, bo MPK ci nie zapłaci...(EI 17.03.05, 10:25
            Ja również podziwiam... Na swój sposób. Hehe. ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka