23.03.05, 14:24
Pamiętacie jak Edyta była druga? A teraz wysylaja co roku cos gorszego. W
zeslzym byl bodaj WIsniewskie & Co a w tym roku jakis Ivan z akwarium.
Ciekawe. Jury,które wyłaniało w polskim castingu pretendentow stwioerdziło że
to jest najlepszy wybór. Hmmm no i jak sie okazuje chyba nie mieli racji...
muzyka.onet.pl/mr,1072097,wiadomosci.html
a tu teledysk

muzyka.onet.pl/mr,1072146,wiadomosci.html
Obserwuj wątek
    • esie Re: Eurowizja 23.03.05, 14:50
      > W zeslzym byl bodaj WIsniewskie & Co

W ubiegłym roku było chyba Blue Cafe, Wiśniewski był 2 lata temu
      • paenka Re: Eurowizja 23.03.05, 15:05
        mniejsza o to..byli i niestety nie wyszlo;/
      • paenka Re: Eurowizja 23.03.05, 15:05
        a z tego co wiem to ivan z akwarybami "wywodzi" sie z castingu, ktory
        zorganizowal sam Wisniewski w swoim programie Jestem jaki jestem
        • ebusia_fam_fatal Re: Eurowizja 23.03.05, 15:10
          no widzisz, nie ma to jak forsa na promocje. czego innym swietnym przykladem
          jest (niestety) mandaryna:/
          • mapi4 Polski kandydat jaki jest każdy widzi, ale... 23.03.05, 15:52
            wydaje mi się, że jest to propozycja może nie najwyższych lotów lecz przemyślana - jeśli chodzi o głosowanie. Iwan jest Rosjaninem, finał Eurowizji jest po sąsiedzku na Ukrainie, my na swego kandydata głosować nie możemy ale w finale będzie wiele krajów Europy Wschodniej, tak więc myślę, że niezależnie od tego czy produkcja Iwana i Delfina jest na wysokim poziomie, czy też nie, to jednak mamy szansę, że trochę głosów nam skapnie. Może byc ich znacznie więcej niż swego czasu na Szcześniaka, A. M. Jopek, czy zeszłoroczną tirówkę z zespołem.
            • ebusia_fam_fatal Re: Polski kandydat jaki jest każdy widzi, ale... 23.03.05, 15:59
              szkoda tylko ze nie mozemy postawic na jakosc tylko liczymy na glosy tylko ze
              wzgledu na narodowosc wykonawcy :(
              • mapi4 Re: Polski kandydat jaki jest każdy widzi, ale... 24.03.05, 08:46
                ebusia_fam_fatal napisała:

> szkoda tylko ze nie mozemy postawic na jakosc tylko liczymy na glosy tylko ze
                > wzgledu na narodowosc wykonawcy :(

A o jakiej j a k o ś c i mówisz w przypadku festiwalu Eurowizji?

Wysyłalismy tam przecież kilkakrotnie wykonawców z tzw. górnej półki, myślę tu o wspomnianych wcześniej A. M. Jopek i M. Szczesniaku, a jakiekolwiek punktowe sukcesy odnieśli w zasadzie wykonawcy z dużo, dużo lżejszego gatunku muzyki. A co do 2 m-ca Edytki Górniak, to należy powiedzieć sobie prawdę, że w jej sukcesie duże znaczenie miał jeszcze wówczas czynnik polityczny. Polska była na fali zmian, była w modzie i stąd 2 m-ce, bo normalnie byłaby wtedy może 7 (jak Ich Troje) albo 10 czy 12. Na podobnej zasadzie ubiegłoroczny festiwal wygrała Ukraina.

Ja oczywiście podzielam twą troskę o to, że zamiast stawiać na jakość liczy się na głosy m. in. ze względu na narodowośc wykonawcy, ale powiedzmy sobie prawdę: taki jest ten festiwal. Nie oczekujmy wartościowego sukcesu tam, gdzie króluje komercha i szmira.
                • mapi4 Re: Polski kandydat jaki jest każdy widzi, ale... 24.03.05, 08:47
                  I jeszcze jedno w sprawie narodowości wykonawców. Czy wiecie kto będzie reprezentował Rosję na festiwalu Eurowizji?

Białorusinka!
                • jopp67 Re: Polski kandydat jaki jest każdy widzi, ale... 24.03.05, 10:11
                  Caly ten festiwal to jedno wielkie kuglarstwo i szopka w miernym wykonaniu,
                  uwazam ze powinni na stale go przeniesc do np. Rumunii.
                  • paenka Re: Polski kandydat jaki jest każdy widzi, ale... 24.03.05, 15:05
                    e nei wiem czy juz pisalam ale nas juz na eurowizji nei bedzie zdaje sie reprezentowal nikt, przynajmniej nie w tym roku. Ostatnie miejsce w polfinalach chya nas eliminuje? a poza tym taka "przemyslana" decyzja to nei wiem co maila na celu. tu nie chodzi o to zeby wygrac w jakikolwiek sposob tylko wygrac ale z jakas sensowna piosenka no i z kims kto jest narodowosci kraju, ktory reprezentuje. Jestem pewna ze gydby Ivan wygral to by mowil ze jest ROzjaninem itp itd a ze Polska dala mu tylko mozliwosc prezentacji, ze jest wdzieczny nam ale jest Rosjaninem ...
            • jopp67 Re: Polski kandydat jaki jest każdy widzi, ale... 23.03.05, 20:47
              To czeresniak ten Ivan i Delfin to wiocha prowincjonal ,to skandal ,ze to cos
              ma nas reprezentowac,wstyd i handa brr.
    • anilek_swiety Re: Eurowizja 23.03.05, 19:10
      nie lubie tej zdziwaczalej kobiety, fakt jest ladna i ponoc ma glos ale do tego
      trzeba miec jeszcze cos wiecej
    • anilek_swiety Re: Eurowizja 26.03.05, 15:09
      moge wyslac do Ciebei maila albo zakukac na gg?
      malwinab@poczta.onet.pl
      gg 5197523
      • paenka Re: Eurowizja 26.03.05, 17:21

alez oczywiscie:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka