Dodaj do ulubionych

Luna lepsza od wszystkich półfinalistów

08.05.24, 00:53
Obejrzałam występy wszystkich półfinalistów i nie rozumiem dlaczego uwalili Lunę. Naprawdę, odnoszę wrażenie, premiowany był goły biust i pentagram na podłodze, sensowność uitworu, melodia, poziom artystyczny widowiska to kwestie drugorzędne lub wręcz przemawiające przeciw. Fajna ta eurowizja
Obserwuj wątek
    • xxxeeez Re: Luna lepsza od wszystkich półfinalistów 08.05.24, 01:07
      Jej utwór nie był ani sensowny, ani udany.
    • alexandra1984 Re: Luna lepsza od wszystkich półfinalistów 08.05.24, 07:46
      jak dla mnie jej glos 'nie porywa' ... a utwor sie niczym kompletnie nie wyroznia
    • sueellen Re: Luna lepsza od wszystkich półfinalistów 08.05.24, 08:05
      Gdyby zabrać wszystkie efekty specjalne i całą oprawę, zarówno luna jak i tancerze wyglądaliby jak przedszkolaki. Piosenka naprawdę ok. Scenografia kostiumy i efekty też. Wykonanie słabe, takie anemiczne.
    • arista80 Re: Luna lepsza od wszystkich półfinalistów 08.05.24, 08:21
      Piosenka jako taka mi się podobała, ale głos jakiś dziwny.
      • sueellen Re: Luna lepsza od wszystkich półfinalistów 08.05.24, 08:25
        Głos jest ok, ale spiewała jakoś tak płasko, jak na gali szkolnej.
    • ariathedevil Re: Luna lepsza od wszystkich półfinalistów 08.05.24, 08:22
      Zupełnie nijaki, miałki produkt jakich tysiące.
    • mamtrzykotyidwato5 Re: Luna lepsza od wszystkich półfinalistów 08.05.24, 08:58
      Uwalili, bo ona ani nie wygląda, ani śpiewać nie umie.
      To było wiadomo od początku.
      Nie wiem czemu ją w ogóle tam wcisnęli, może za kasę od tatusia?
      • sarah_black38 Re: Luna lepsza od wszystkich półfinalistów 08.05.24, 09:10
        Właśnie sobie obejrzałam na YT, świetna inscenizacja- dekoracja i kostiumy, oprawa taneczna. Artystka też wygląda świetnie, piosenka wpada w ucho - tylko wykonanie kiepskie, niestety. Przy innym głosie mielibyśmy większe szanse. Innych występów nie oglądałam.
        • rb_111222333 Re: Luna lepsza od wszystkich półfinalistów 08.05.24, 09:55
          Zgodzę się.
    • lauren6 Re: Luna lepsza od wszystkich półfinalistów 08.05.24, 09:00
      Ona ani dobrze nie śpiewa, ani nie miała dobrej piosenki. Uroda nie ma znaczenia.
      • dreg13 Re: Luna lepsza od wszystkich półfinalistów 08.05.24, 09:18
        Uroda nie ma znaczenia, bo nawet jest na plus - wyróżnia się. Piosenka nie jest zła, po iluś wysłuchaniach wpada w ucho. Ale wykonanie bardzo mizerne. Gdyby wziąć kogoś ze świetnym głosem to mogłoby porwać. A u niej cały czas się zastanawiałam, czy dociàgnie głosowo i się nie wyłoży
        • sueellen Re: Luna lepsza od wszystkich półfinalistów 08.05.24, 21:58
          Zgadzam się, gdyby dać to lady gadze czy innej Beyonce, zrobiłyby z tego hicior. Niedawno wpadł mi fragment koncertu Beyonce. Babka ma z 50 lat a takiego powera, że nie jedna dwudzestolatka się chowa.
          • sandrasj Re: Luna lepsza od wszystkich półfinalistów 08.05.24, 22:09
            Boże, nie, Beyonce ma 42 lata...
            • sueellen Re: Luna lepsza od wszystkich półfinalistów 08.05.24, 22:42
              sandrasj napisała:

> Boże, nie, Beyonce ma 42 lata...
              Serio? Kojarzy mi się już latami 90tymi. Sądziłam że jest starsza
    • angazetka Re: Luna lepsza od wszystkich półfinalistów 08.05.24, 09:11
      Nikt jej nie uwalił, to ludzie głosowali i widać się im nie podobało.
    • palacinka2020 Re: Luna lepsza od wszystkich półfinalistów 08.05.24, 10:04
      Choreografie miala fajna. Glos zaden. Ciezko sie ogladalo, bo we wszystkich wystepach muzyka zupelnie przytlaczala wokal, zadnego artysty dobrze nie slyszalam.
    • conena Re: Luna lepsza od wszystkich półfinalistów 08.05.24, 10:35
      wokalistki - córunie bogatych tatuniów już tak mają, że albo słabo śpiewają albo mają wadę wymowy albo ogólnie są słabawe, ale na naszym podwórku robią za gwiazdy. poza granicami są często brutalnie weryfikowane.
    • jammer1974 Re: Luna lepsza od wszystkich półfinalistów 08.05.24, 10:58
      Ale kto uwalil? Ludzie. Widzowie. Po prostu bylam slaba i tyle.
      Podejrzewam ze tata placi za jej sukcesy a tu trudno bylo komus zaplacic.
    • trzebasiebawic Re: Luna lepsza od wszystkich półfinalistów 08.05.24, 11:29
      Podtrzymuje, że Luna ma potencjał jako osobowość, piosenka też ma potencjał. Niestety na żywo wokal nie daje rady. I tyle. Może gdyby ją puścili z playbaku coś by z tego było. Chociaż jakieś ostatnie miejsce w finale. Nawet Blanka wypadła lepiej.
      Widziałam też Luny kreacje na promocję i każda jedna była lepsza niż to co wybrała na półfinał.
      🤷‍♂️
      • furiatka_wariatka Re: Luna lepsza od wszystkich półfinalistów 08.05.24, 12:27
        Mi się wydaje, że to był pół playback, chórki były podłożone, były momenty, że nie miała mikrofonu, a jakiś wokal było słychać.
        Ogólnie piosenka w sam raz na Eurowizję, tyle tylko, że Luna ma słabiutki głos, i bez tych wszystkich autotunów, na żywo, to niestety słychać. Dramatu nie było w każdym razie, bez przesady.
    • briar_rose Re: Luna lepsza od wszystkich półfinalistów 08.05.24, 11:53
      A ktoś oczekiwał, że ona przejdzie dalej? Przecież ona nie umie śpiewać! Właściwie nie było jej słychać i cały czas brakowało jej tchu. Złośliwie, ale liczyłam na to, że Luna nie wejdzie. Kto wie, może dzięki temu w przyszłym roku decyzja o wyborze reprezentanta będzie bardziej przemyślana...
      • lauren6 Re: Luna lepsza od wszystkich półfinalistów 08.05.24, 12:04
        Powinni zacząć od wymiany jury, które to beztalencie na Eurowizję wysłało.
        • briar_rose Re: Luna lepsza od wszystkich półfinalistów 08.05.24, 12:21
          Zgadzam się. Dlaczego polskiego reprezentanta wybiera jakaś garstka ludzi, bez konkursu na żywo i głosowania publiczności?
    • nosorozecwlochaty Re: Luna lepsza od wszystkich półfinalistów 08.05.24, 12:35
      Powiedziałbym że nawet nie było tak źle. Choreografia ciekawa a piosenka to cóż, taki eurowizyjny średniak.
      Trochę miała pecha.

Sama Luna śpiewa przeciętnie, wygląda za to dość niezwykle. Wcześniej uważałem, że jest po prostu brzydka ale powoli się przekonuję, że taka niestandardowa uroda może być atutem w świecie rozrywki, gdzie każdy próbuje jakoś być oryginalny ale tylko niewielu się to udaje.

Tego czy robi karierę za pieniądze tatusia ze sprzedaży keczupu (i jeśli tak to w jakim stopniu) nie rozstrzygnę bo zwyczajnie nie wiem.

A naj Eurowizji chyba duże znaczenie mają względy pozamerytoryczne. Ludzie często głosują nie na piosenki tylko na kraje które lubią lub nie. Są kraje które regularnie głosują na siebie wzajemnie. A my cóż, chyba nieszczególnie jesteśmy popularni i lubiani wśród innych.
      • briar_rose Re: Luna lepsza od wszystkich półfinalistów 08.05.24, 13:31
        Nie zgodzę się z tym, przecież Polska często dalej jednak przechodziła. Jeśli jest talent i dobre wykonanie, to głosy się zdobywa. Nawet Blanka przeszła dalej, faktycznie była ładna i dawała radę choreograficznie, wokalnie ciągnęła na poziomie odpowiednim do piosenki więc zaszła dalej. U Luny nic nie zagrało tak jak powinno, chociaż choreografia miała potencjał. Ale widać u niej było stres, poruszała się niepewnie i jeszcze gorzej brzmiała. Ja wiem, że niełatwo jest śpiewać na żywo i tańczyć, ale to jak ktoś nie potrafi to mu się nie daje takiej choreografii, w której musi to robić. Za rok nikt nie będzie o niej pamiętał. Musi się pogodzić z tym że kasa może cię zaprowadzić naprawdę daleko ale sama w sobie nie pozwala osiągnąć prawdziwego sukcesu. Bez talentu się nie uda.
      • palacinka2020 Re: Luna lepsza od wszystkich półfinalistów 08.05.24, 15:42
        Luna nie ma klasycznej urody, a potrafi z tego zrobic atut. Latwo powiedziec "brzydka". Jak ktos jest brzydki to co ma z tym zrobic? Mozna schudnac, mozna nawilzyc skore, wyprostowac zeby ale rysow twarzy nie zmienisz inaczej niz operacja plastyczna.
        • trzebasiebawic Re: Luna lepsza od wszystkich półfinalistów 08.05.24, 16:21
          Tez mnie irytuje jak ludzie nazywają ją brzydką, albo że na początku wydawała im się brzydka, ale potem że jednak jest jakaś np nietuzinkowa albo coś w tym rodzaju...
    • majaa Re: Luna lepsza od wszystkich półfinalistów 08.05.24, 14:53
      Piosenka nawet całkiem fajna, podoba mi się, ale nie w wykonaniu na żywo, niestety. Wyglądało to tak, jakby brakowało jej głosu.
    • szafireczek Re: Luna lepsza od wszystkich półfinalistów 08.05.24, 15:22
      Mnie się bardzo podobał występ, chociaż Luna głos ma zbyt cichy i musi jeszcze dużo pracować nad jego emisją - ale nie ma się czego wstydzić, bo całokształt był więcej niż przyzwoity. Bardzo miała niekorzystne prezentacje, np. to jak została pokazana na turkusowym dywanie to skandal, tak samo w przebitkach ze wspomnień - PL ani razu nie pojawiła się w żadnym z materiałów - a przecież były w przeszłości występy, które publiczność zaintrygowały, np. Słowianie (a przebitka z nuty folklorystycznej była pokazywana), podobnie z forsowaniem show zamiast odśpiewania utworu - pochodnie Ich Troje były jakimś wkładzikiem w tej materii, ale nie zostało to przypominane - pojawiały się naprawdę wtórne wspomnienia. Sympatie było nawet widać w podchodzeniu do reprezentacji - np. ten żenujący stand z Irlandią. My nie mamy za bardzo sojuszy - zawsze to widać w głosowaniu - nawet jeśli będzie największy gniot to niektórzy zawsze będą się popierać.
    • trzebasiebawic Re: Luna lepsza od wszystkich półfinalistów 08.05.24, 15:49
      Kreacje też wybrała beznadziejną. Miała lepsze

https://tocelebryci.pl/wp-content/uploads/2024/05/441063080_18431848180058870_2710087214939796745_n.jpg
      • bistian Re: Luna lepsza od wszystkich półfinalistów 08.05.24, 19:30
        trzebasiebawic napisała:

> Kreacje też wybrała beznadziejną.

To desperacja, więc czego oczekiwać.
        Trochę jej współczuję, ktoś jej nagadał, to się zdarza, ale że uwierzyła, to już smutne.
    • feniks_z_popiolu Re: Luna lepsza od wszystkich półfinalistów 08.05.24, 19:23
      O łał, toż to ta mała Ola, którą znamy od kilkunastu lat. I nadal nie natrafiła na dobrego nauczyciela wokalu? Smutne...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka