Dodaj do ulubionych

Tusk kłamie

14.09.11, 14:10
Kłamczuszek?

"Tusk kłamie i zrzuca odpowiedzialność na posłów"

"Donald Tusk kłamie i w perfidny sposób próbuje zrzucić odpowiedzialność na posłów za tę ustawę. Za wykonanie i przeprowadzenie tej ustawy odpowiada PO. To nie my mamy większość, to nie myśmy tę ustawę przeprowadzili, tylko PO z PSL-em, to oni odpowiadają za jej realizację. A nie pierwszy raz wpędził nas Tusk i Platforma w maliny – mówił Tomasz Kalita o zamieszaniu z dopłatami do przedszkoli"

wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/tusk-klamie-i-zrzuca-odpowiedzialnosc-na-poslow,1,4848213,wiadomosc.html
Obserwuj wątek
    • full_marks Re: Tusk kłamie 14.09.11, 14:14
      2.andrzej.d napisał:

> Kłamczuszek?
      >
      > "Tusk kłamie i zrzuca odpowiedzialność na posłów"
      >
      >
      > "Donald Tusk kłamie i w perfidny sposób próbuje zrzucić odpowiedzialność na pos
      > łów za tę ustawę. Za wykonanie i przeprowadzenie tej ustawy odpowiada PO. To ni
      > e my mamy większość, to nie myśmy tę ustawę przeprowadzili, tylko PO z PSL-em,
      > to oni odpowiadają za jej realizację. A nie pierwszy raz wpędził nas Tusk i Pla
      > tforma w maliny – mówił Tomasz Kalita o zamieszaniu z dopłatami do przeds
      > zkoli"

Donald Tusk nigdy nie kłamie.Donald Tusk tylko się i myli lub ostrożnie gospodaruje słowem prawda..

> wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/tusk-klamie-i-zrzuca-odpowiedzialnosc-na-poslow,1,4848213,wiadomosc.html
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Tusk kłamie 14.09.11, 14:16
        Szkoda że SLD to taka partia z którą widać Tusk robi co chce.
        • full_marks Re: Tusk kłamie 14.09.11, 14:33
          obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Szkoda że SLD to taka partia z którą widać Tusk robi co chce.

Ja mówiłem o Tusku...czy Tusk robi co chce z SLD to się okaże,po wyborach.
          • obraza.uczuc.religijnych Re: Tusk kłamie 14.09.11, 14:45
            No widać że Tusk robi z SLD co chce skoro kalitopodobni głosują jakby byli przez niego prowadzeni za rączkę.
            • full_marks Re: Tusk kłamie 14.09.11, 14:48

> No widać że Tusk robi z SLD co chce skoro kalitopodobni głosują jakby byli prze
              > z niego prowadzeni za rączkę.

Co wy wszyscy sympatycy PO i Tuska na tym forum ćpacie?
              • simera16 Re: Tusk kłamie 14.09.11, 14:56
                full_marks napisał:

> obraza.uczuc.religijnych napisał:
                >
                > > No widać że Tusk robi z SLD co chce skoro kalitopodobni głosują jakby byl
                > i prze
                > > z niego prowadzeni za rączkę.
                >
                >
                > Co wy wszyscy sympatycy PO i Tuska na tym forum ćpacie?
                >
                >
                Czy ty w żadnym sporze nie potrafisz nie klasyfikować oponentów co do przynależności partyjnej? Mnie (dziadka) tez pod PO "przyklepałeś" mimo, że ja wszystkie partie mam w... dalekim poważaniu...
                • full_marks Re: Tusk kłamie 14.09.11, 15:00
                  simera16 napisał:

> full_marks napisał:
                  >
                  > > obraza.uczuc.religijnych napisał:
                  > >
                  > > > No widać że Tusk robi z SLD co chce skoro kalitopodobni głosują jak
                  > by byl
                  > > i prze
                  > > > z niego prowadzeni za rączkę.
                  > >
                  > >
                  > > Co wy wszyscy sympatycy PO i Tuska na tym forum ćpacie?
                  > >
                  > >
                  > Czy ty w żadnym sporze nie potrafisz nie klasyfikować oponentów co do przynależ
                  > ności partyjnej? Mnie (dziadka) tez pod PO "przyklepałeś" mimo, że ja wszystkie
                  > partie mam w... dalekim poważaniu...
                  >

W tym konkretnym przypadku odniosłem sie do sympatyków PO.Wybacz,ale o tobie nie mówiłem
                  Jeżeli masz wszystkie partie w głębokim poważaniu,to zaliczyłeś u mnie pierwszy poważny plus..
                  • simera16 Re: Tusk kłamie 14.09.11, 15:23
                    full_marks napisał:

>
                    > > >
                    > > >
                    > > Czy ty w żadnym sporze nie potrafisz nie klasyfikować oponentów co do prz
                    > ynależ
                    > > ności partyjnej? Mnie (dziadka) tez pod PO "przyklepałeś" mimo, że ja wsz
                    > ystkie
                    > > partie mam w... dalekim poważaniu...
                    > >
                    >
                    >
                    > W tym konkretnym przypadku odniosłem sie do sympatyków PO.Wybacz,ale o tobie ni
                    > e mówiłem
                    > Jeżeli masz wszystkie partie w głębokim poważaniu,to zaliczyłeś u mnie pierwszy
                    > poważny plus..

>
                    >
                    >
                    >
                    Ło Jezusicku! Dziękuję łaskawco!
                    PS
                    A wystarczyło poszukać w starych postach, a wiedzę tą posiadłbyś dużo wcześniej...
                    • full_marks Re: Tusk kłamie 14.09.11, 15:27
                      Ło Jezusicku! Dziękuję łaskawco!
                      PS
                      A wystarczyło poszukać w starych postach, a wiedzę tą posiadłbyś dużo wcześniej...

Przyganiał kocioł garnkowi?
                      • simera16 Re: Tusk kłamie 14.09.11, 15:40
                        full_marks napisał:

> Ło Jezusicku! Dziękuję łaskawco!
                        > PS
                        > A wystarczyło poszukać w starych postach, a wiedzę tą posiadłbyś dużo wcześniej
                        > ...
                        >
                        >
                        > Przyganiał kocioł garnkowi?
                        >
                        >
                        >
                        Tak, a obydwa brudne... :)))
              • obraza.uczuc.religijnych Re: Tusk kłamie 14.09.11, 14:56
                A kto tu jest sympatykiem PO i Tuska?
                • full_marks Re: Tusk kłamie 14.09.11, 15:01

> A kto tu jest sympatykiem PO i Tuska?

losiu,anwald,horold?...więcej nicków nie pamiętam. I"sorry.
                  • obraza.uczuc.religijnych Re: Tusk kłamie 14.09.11, 15:04
                    Ach oni. Bo sądziłem że piszesz o sobie.
                    • full_marks Re: Tusk kłamie 14.09.11, 15:07

> Ach oni. Bo sądziłem że piszesz o sobie.

Przeceniasz moje możliwości.Ja tak wysoko nie sięgam.
                      • obraza.uczuc.religijnych Re: Tusk kłamie 14.09.11, 15:20
                        Szkoda
        • zoil44elwer Re: Tusk kłamie 14.09.11, 14:54
          Kalita:Nieraz już Tusk wpędził nas w maliny!? To SLD nie ma własnego rozumu? Śp J Szmajdziński przy okazji umowy SLD-PO w sprawie ustawy medialnej był rzekł:Robienie czegoś z Tuskiem to jak skok z samolotu bez spadochronu! A Kalita nawija o malinach!!
    • obraza.uczuc.religijnych Re: Tusk kłamie 14.09.11, 14:15
      A jakie są kłopoty z przedszkolami? Takie, że jedni płacą mniej niż wcześniej, a inni płacą więcej??
      Biedne ta opozycja, Tusk pogrywa z nimi jak chce. czy nie powinni oddać tych wyborów walkowerem?
      • losiu4 Re: Tusk kłamie 14.09.11, 14:29
        widzisz, kłopot jest taki, że tych "jednych" trzeba ze świecą szukać, natomiast tych "innych" jest od groma. Różnicę czujesz, czy trzeba jaśniej?Może w ramach dokształcania przypomnę spiżowe słowa po podwyżce cen artykułów spożywczych która dotkneła wszystkich obywateli za PRLu: "ale za to lokomotywy staniały". Łoj, zmień argumentację, bo jak widzisz są jeszcze tacy co swoje pamiętają i na mowę trawe nabrać sie nie dadzą :)

Pozdrawiam

Losiu
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Tusk kłamie 14.09.11, 14:34
          No i widzisz tu masz odpowiedź na twój wpis w innym wątku: nie wiadomo ilu jest tych jednych, ilu jest tych innych ale głośniejsi są ci inni, to im daje się wypowiedzieć i stwarza się wrażenie że doszło do strasznych rzeczy, a ty to łykasz i powtarzasz.
          • losiu4 Re: Tusk kłamie 14.09.11, 14:43
            Oznacza to tylko jedno: jeśli jesteś przekonany do swoich racji to żeby zatkać gęby gęgaczom rzuć liczby. I wtedy będzie jasne: tych jest wiecej, tych drugich znacznie mniej. Albo odwrotnie. Natomiast soryry Winnetpu, jak NAWET w reżymówkach mówi sie że jest źle, to niestety najprawdopodobniej jest jeszcze gorzej niż się to przedstawia a główny problem może nie leżeć akurat tu gdzie nacisk kładą wiodące "mendia". Tak więc poczekajmy - zobaczymy.

Pozdrawiam

Losiu
            • obraza.uczuc.religijnych Re: Tusk kłamie 14.09.11, 14:48
              Ty nie podawałeś żadnych liczb tylko jednych można ze świecą szukać a innych jest od groma. Po co więc ja mam podawać?
              To że w reżimówkach opisują że jest źle może świadczyć o tym że Michnik i Walter odwrócili się od Tuska. taka wykładnia samodzielnych jest zawsze wygodnie obowiązująca.
    • cookies9 Re: Tusk kłamie 14.09.11, 14:34
      Ustawa ustawą...ograniczała bezpłatne godz.opieki nad dziećmi do 5 i jest to logiczne,pozostałe płatne...reszta należała do samorządów -nalezała obliczyc własną
      opłatę za godz. W niektórych miastach jest to 1,5O,2,50 lub więcej.Nikt nie wziął pod uwagę pazerności władz samorządowych. W tym jest rola prezydentów,burmistrzów...
      Niektórzy liderzy wykorzystali fakt podniesienia opłat i zaczeli robić na przedszkolakach
      kampanię,zamiast poprzez swoich radnych wpłynąć na decyzję samorządów...
      A marzy się nam Polska samorządowa i obywatelska:-)
    • losiu4 Re: Tusk kłamie 14.09.11, 14:40
      hehe, kawał mi sie przypomniał:
      po czym poznać że Tusk zamierza skłamać?
      Otwiera usta

Pozdrawiam

Losiu
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Tusk kłamie 14.09.11, 14:44
        Niezłe
    • boblebowsky a jak glosowal Pis w tej sprawie? 14.09.11, 15:32

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka