jopp67 30.03.05, 14:20 Slyszeliscie dzis w NR ,afera Kielbasa nieposprzatal po swoim pupilku.Co o tym sadzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anilek_swiety Re: AFERA 30.03.05, 14:21 wlepic mu mandat i dla przykladu zjecie wywiesic na slupie Odpowiedz Link Zgłoś
sbi Re: AFERA 30.03.05, 14:27 W "7 dni" są nawet zdjęcia. Ale z drugiej strony to niech każdy (kto ma psa, kota itp.) uderzy się w pierś i powie że on nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
sbi Re: AFERA 30.03.05, 14:31 Dzisiaj też po 22 idziesz na spacer ? Bez lampy błyskowej będzie problem :)) Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: AFERA 30.03.05, 14:32 A co z mamuskami które wywalaja pieluchy z kupami ich dzieciaszków w krzaki... a potem np taki maly piesek albo dziecko wynajduja taka zabaweczke i sie nia bawi w najlepsze? Odpowiedz Link Zgłoś
jopp67 Re: AFERA 30.03.05, 14:41 jest lampka w aparacie tylko powiedz mi jak te zdjecia publikowac?Nie mam swojej stronki ciekawe czy jest juz cos takiego np >www.psiecaco.pl lub www.guanoposieradzku? Odpowiedz Link Zgłoś
sbi Re: AFERA 30.03.05, 14:47 Coś wymyślimy, ale myślę że ponieważ nie jesteśmy osobami publicznymi to powinniśmy jeszcze jakąś zgodę na publikacje wizerunku dołożyć. :) PS. Piszę w liczbie mnogiej bo też mam pieska, kota i szynszyle. Ale te ostatnie to się chyba nie liczą bo siedzą w klatce. Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: AFERA 30.03.05, 14:33 nie mam aparatu, ale mam olowek i lubie rysowac.... robcie zdjecia kupom, a ja porysuje kwiatki :) Odpowiedz Link Zgłoś
anilek_swiety Re: AFERA 30.03.05, 14:32 trzeba miec piersi i psa :-)) to chyba do peanki pijesz hihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: AFERA 30.03.05, 14:27 nikt nie sprzata. a on ma byc pokazany tylko dlatego ze piastuje urzad? uwazam, ze jesli jest taki przepis, ze nalezy sprzatac, to kazdy powinien byc surowo karany, byloby czysto. wtedy mialoby to sens.. ale jesli przepis jest, co rano tysiace mieszkancow wylaza z pieskami i nie widzialam jeszcze by ktos sprzatal i uchodzi im to na sucho, to i kielbasie powinno. przeciez gdyby ktos przylapal pana kowlaskiego, to nie mowiono by o tym w radiu :) chyba ze p. kielbase chroni immunitet:) Odpowiedz Link Zgłoś
anilek_swiety Re: AFERA 30.03.05, 14:33 niektorzy uwazaja sie za nadludzi, a to tylko kielbasa :-)), Odpowiedz Link Zgłoś
zodiak72 Re: AFERA 30.03.05, 14:41 Ja - tak dlugo jak będę płacił corocznie tzw. podatek od posiadania psa - nie będę po nim sprzatał. Przepraszam tych wszystkich, którzy wdepną w kupę - nie będę wydawał dodatkowej kasy na pojemniki, uważam, że tę sprawę można zalatwić z podatku, ktory placę. Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: AFERA 30.03.05, 14:48 a placisz kase na czynsz, wynajem, scieki i wywoz smieci? a mimo to jeszcze woda kosztuje i papier toaletowy tez... :/ a jak z kibla wychodzisz to spuszczasz wode? a po psie nie mozesz posprzatac? hm. rozumiem, ze kasa. ale odrobina dobrej woli i chocby przeczytana gazeta - faktycznie duzo kosztuja... jak Ci pies narobi w domu tez nie sprzataj - niech sprzatnie ekipa ktora dostaje Twoje podatki na psa:D Odpowiedz Link Zgłoś
zodiak72 Re: AFERA 30.03.05, 14:52 Czy gdy jedziesz wlasnym autem po DRODZE PUBLICZNEJ i w wyniku Twej jazdy nastąpi np. uszkodzenie nawierzchni (dziura w jezdni), to zatrzymujesz się, załatwiasz na wlasny koszt asfalt i łatasz ze szpachelką tę dziurę? ;-)) Nie - bo od tego są służby, oplacane z Twych podatków;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: AFERA 30.03.05, 14:58 hehehe :) no nie, ale to chyba nie to samo. bo nie po to sa sluzby porzadkowe, zebys Ty przez okno wyrzucal obierki z ziemniakow. Odpowiedz Link Zgłoś
jopp67 Re: AFERA 30.03.05, 14:53 I Ty masz tez racje wiec sprzatac czy nie?Zglupialem. :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: AFERA 30.03.05, 14:58 rob tak, jak CI nakazuje sumienie i wychowanie. najbardziej o czlowieku swiadcza odpadki, ktore po sobie (i swoich podopiecznych) zostawia... Odpowiedz Link Zgłoś
jopp67 Re: AFERA 30.03.05, 14:50 No wlasnie i to mi sie podoba, ale jak sfotografuja lub zlapia na goracym uczynku to co? Odpowiedz Link Zgłoś
sbi Re: AFERA 30.03.05, 14:51 Pamiętam, że kiedyś dotawało się takie papierowe torebki. Ale i tak było ich za mało,a niespecjalnie jest gdzie je kupić. Ja sobie (tzn. pieskowi :)) przywoziłem coś takiego z Pragi. Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: AFERA 30.03.05, 14:52 nie uwazam tego za kwestie pieniedzy.. to jest kwestia dobrego wychowania (ktorego wiekszosc Polakow nei ma - nigdy po sobie nie zostawia porzadku - butelki, papierki, smieci to czemu nie psie gowno?) poza tym to kwestia gustu. jesli chcecie zamiast cieszyc sie trawa piekna i nie uschnietymi drzewkami wolicie "nie schylic sie i nie posprzatac" to Wasz problem. ja nie mam psa, a dlaczego mam włazic w czyjes gowno? jeszcze zeby to chociaz na trawie, ale na klatkach schodowych i chodnikach/ulicach to juz przesada... rozejrzyjcie sie i wyrzuccie do kosza to co powinno znalexc sie w koszu. Odpowiedz Link Zgłoś
anilek_swiety Re: AFERA 30.03.05, 14:53 zgadzam sie z Toba, kazdy powinien swoje brudy posprzatac Odpowiedz Link Zgłoś
zodiak72 Re: AFERA 30.03.05, 14:56 anilek_swiety napisał: > zgadzam sie z Toba, kazdy powinien swoje brudy posprzatac Z taką tezą ja też się zgadzam. Tylko mam pytanie: masz psa? Placisz za niego podatek? Odpowiedz Link Zgłoś
anilek_swiety Re: AFERA 30.03.05, 14:57 nie mam jeztem zbyt odpowiedzialny, jak bede mial totylko wowczas kiedy bede mial do tego odpowiedznie warunki Odpowiedz Link Zgłoś
zodiak72 Re: AFERA 30.03.05, 15:24 no wlasnie - jest taka prawidlowość, że najbardziej protestują przeciw psim odchodom ci, ktorzy nie mają psów i nie placą za nie myta;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: AFERA 30.03.05, 15:31 bo to oni wdeptuja. trudno zebym miala psa, nie sprzatala po nim i jeszcze krzyczala ze ludzie nie sprzataja! jak to sie ma? zupelnie tak, jak narzekamy na wladze miasta, a sami nie kiwniemy palcem, czy tez nie jestesmy u wladzy. wlasnie tak :P Odpowiedz Link Zgłoś
jopp67 Re: AFERA 30.03.05, 14:57 To nie nasze to naszych pieskow ,a moze przyluczyc ich do sprzatania po sobie.Moj Labi ma 4 mies i umie juz dac lape,siad,aport i lezec wiec moze moze? Odpowiedz Link Zgłoś
siradz Re: AFERA 30.03.05, 17:47 Skoro taki samodzielny to niech sobie ugotuje :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
zgryzlak AFERA-sprzatać... 30.03.05, 18:04 Nie rozumiem podejścia - płacę podatek i nie sprzątam. To nie zależy od płacenia czy nie, ale raczej od elementarnej kultury. Fakt, że nikt tego nie robi, nie powinno legalizować tego. Rozumiem, że niedopałki i gumy wyrzucacie gdziekolwiek, bo płacicie podatki? Szczęsliwie mój kot upodobał sobie piasek w domu,stąd nikt mnie nie zmusi do posprzątania po nim :-)!! Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: AFERA-sprzatać... 30.03.05, 18:08 A ja nie sprzatam po psie na mieście, nauczyłam go nie srac na chodniku i jakos on z własnej woli wyszukuje najbardziej zakrzaczone miejsce do załatwiania potrezby no może z wyjątkiem własnego podwórka. Płace podatek i powiem, że bede sprzatała jeśli np kosze na kupy zrobią specjalnie z tych pieniędzy z naszych podatków od psów. Zebym chociaz widziała na co ida te pieniazki. Odpowiedz Link Zgłoś
siradz Re: AFERA-sprzatać... 30.03.05, 18:52 No kto jak kto ale Ty powinnaś wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: AFERA-sprzatać... 30.03.05, 19:08 ALe o co ci teraz chodzi? Nie pisze wyraźnie. Tak płace za psa. Odpowiedz Link Zgłoś